Apa Itu Hibah Perniagaan
Lailasmukhtar - Wed 14/Sep/2022 7:31am
Perniagaan merupakan suatu aset yang amat bernilai yang memerlukan masa, komitmen dan kos yang tinggi untuk dibangunkan sehingga menjadi satu syarikat dan empayar perniagaan yang untuh. Oleh yang demikian semua pemilik perniagaan sudah tentu mengharapkan perniagaan mereka akan lebih maju dan berjaya walaupun sesudah ketiadaan mereka.

Kelangsungan perniagaan bukan hanya terletak kepada jumlah keuntungan syarikat tetapi juga kepada kesinambungan operasi perniagaan. Masaalah kesinambungan ini sering timbul apabila pemilik ditimpa musibah seperti melibatkan kematian mahupun hilang keupayaan untuk bekerja. Sekiranya melibatkan kematian, pegangan saham serta aset perniagaan milikan tunggal akan terbeku sehingga proses pindah milik boleh dilakukan kepada waris yang berhak. Proses ini memakan masa yang lama kerana ianya perlu melalui proses undang-undang dan sepanjang tempoh tersebut perniagaan akan mengalami gangguan atau terhenti.

Kebiasaannya harapan diletakkan ke atas ahli keluarga untuk meneruskan kelangsungan perniagaan. Namun demikian tanpa perancangan perwarisan yang lengkap empayar perniagaan yang dibina dengan titik peluh boleh runtuh dalam sekelip mata seandainya musibah melanda. Ahli keluarga mungkin tidak dapat memperolehi dan menikmati hasil keuntungan daripada perniagaan yang ditinggalkan. Atau berkemungkinan terpaksa menanggung beban hutang yang ditinggalkan.

Memahami akan kepentingan ini bagi setiap usahawan dan perniagaan, disini kami menyediakan instrumen perancangan pewarisan perniagaan melalui HIBAH PERNIAGAAN. Melalui hibah perniagaan, pemilik perniagaan mahupun usahawan dapat memastikan kelangsungan dan kesinambungan perniagaannya, dimana hak pemiliknya dalam perniagaan dapat diberikan kepada waris yang dikehendaki dengan kadar segera. Pindahmilik perniagaan boleh dilakukan dengan segera tanpa melalui proses permohonan Surat Kuasa Mentakbir dari mahkamah sivil mahupun Sijil Faraid dari mahkamah Syariah.

Jadi secara amnya, Hibah Perniagaan dapat memastikan perniagaan yang diusahakan dapat diteruskan dengan lancar dan segera oleh waris yang sesuai.

Untuk maklumat lanjut mengenai Hibah Perniagaan ini boleh klik link tertera:
https://wa.me/60196190075

Niche: Insurans Dan Takaful | Konsultan Peguam | Diskusi Bisnes
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..