Anda Berminat Buat Produk Kopi/Susu Kambing Jenama Sendiri
Yaakop 2 - Wed 27/Apr/2022 7:13am [Last Comment]
Kami menawarkan kepada sesiapa yang berminat untuk mengeluarkan Produk Jenama Sendiri.
KAMI SEDIAKAN PRODUK ANDA DALAM BENTUK:
- sachet sahaja atau
- sachet yang tersedia dalam kotak jenama sendiri atau
- sachet dalam bentuk papan jenama sendiri
ANDA TAK PERLU RISAU MASALAH BUNGKUSAN DALAM BENTUK KOTAK ATAU PAPAN. SEMUANYA KAMI BOLEH SEDIAKAN. KAMI LAKUKAN DAN ANDA SUDAH ADA PRODUK JENAMA SENDIRI. KOS BERBEZA ATAS PERMINTAAN.

SEKARANG ANDA BOLEH JUAL PRODUK YANG:
- BERKUALITI
- KELUARAN MUSLIM
- KEUNTUNGAN TINGGI
- JENAMA SENDIRI
PRODUK YANG PERNAH KAMI BUAT:
- Kopi Tongkat Ali
- Kopi Susu Kambing
- Minuman Susu Kambing
- Minuman Halia
- dan anda boleh bincang kopi jenis apa

** KAMI JUGA BERSEDIA UNTUK MENGELUARKAN PRODUK JENAMA SENDIRI UNTUK AHLI PERNIAGAAN DI SABAH (SEKITAR KOTA KINABALU) KAMI AKAN SEDIAKAN HARGA TERMASUK KOS PENGHANTARAN KE SABAH **

Berminat sila hubungi di:

https://m.facebook.com/Oemprodukjenamasendiri
https://m.facebook.com/Oemprodukjenamasendiri
https://m.facebook.com/Oemprodukjenamasendiri
https://m.facebook.com/Oemprodukjenamasendiri


Website kami :
http://www.csm2u.com.my

Niche: Pengedar Produk Kesihatan | Konsultan Perniagaan | Bisnes Minuman
 
1. Papa Jahat - Tue 10/May/2011, 2:08pm
salam.saya nak tahu, sekurang-kurangnya berapa modal yg diperlukan? cik wat nie kat area maner ek?  
2. Suhaidi 4 - Thu 12/May/2011, 12:50am
pengedar @ agen d perlukn di seluruh msia utk produk minuman herba jenama kopi mahkota dewa,pasaran yg sgt luas dan repeat sale yg tinggi,
berminat blh kol saya 0103444625 din  
3. Uhad Global Marketing - Wed 18/May/2011, 12:00am
Salam,

Boleh kasi tau detail sikit ker?  
4. Najeeha - Wed 18/May/2011, 2:29pm
salam! minuman koko blh buat ke? tolong email detail ke : najeeha@gmail.com  
5. Syauqina Fariza - Thu 19/May/2011, 9:32pm
salam, nk juga tau, berapa kos yer untuk mulakan perniagaan mcni?
email: syauqina_fariza87@yahoo.com  
6. Yaakop 2 - Fri 20/May/2011, 3:46pm
kami dah jawap pertanyaan anda.  
7. Abdullahtamlikha - Sat 21/May/2011, 5:50pm
salam. .
minimum modal brp ye?
email detail. .
alhafiz.abdullah@yahoo.com  
8. Faizal 44 - Tue 24/May/2011, 10:01am
salam,saya berminat nak buat susu kambing jenama sendiri,brapa kos nya ye,sila email kat saya lebai_pondok@yahoo.com  
9. Dreamkaya 2 - Sun 29/May/2011, 11:37pm
salam tuan,saya juga amat berminat nak buat susu kambing dan kopi dengan jenama sendiri ni,
tolong hantar detail kos yan gpaling minina perlu di sediakan.Tuan di area mana?

dreamkaya2011@gmail.com  
10. Yaakop 2 - Mon 30/May/2011, 11:56am
kami dah jawap emel abdullahtamlikha, faizal 44, dreamkaya 2 dan terima kasih juga pada yang bertanya. pada yang dah buat harap berjaya.  
11. Papa Jahat - Mon 30/May/2011, 12:31pm
send me detail kat mr_apachie@yahoo.com  
12. Yaakop 2 - Mon 30/May/2011, 3:09pm
untuk pertanyaan papa jahat kali ke 2 kami dah jawap dan terima kasih.  
13. Nurul Ashrahtul Nashrah Saidin - Thu 9/Jun/2011, 6:40pm
Salam...kpda smua pembca majalah.com sya ingin memberikn komen tntang pelaburan emas antrabngsa,pelaburan ini tidak sama seperti forex atau yg len2..dlm msa 1minggu shja pelabur sudah dpt mngmbil blik profit yg diperolehi..dlm msa sbulan profit boleh diambil sbnyk 4 kali.ingin mengetahui dgn lnjut lgi tntang pelaburn ini anda boleh dtg ke pejabt kami di ampang park kuala lumpur...atau hbungi sya ditalian 0133266800(nurul)..terima kc..  
14. Haji Abdul - Tue 21/Jun/2011, 11:50am
Tolong email kepada saya tentang kos yang di perlukan

rahmanabdul60@yahoo.com  
15. Yaakop 2 - Wed 22/Jun/2011, 11:58am
Haji Abdul, sudah emel.tq  
16. Nurmawati - Mon 27/Jun/2011, 11:00am
tolong email saya tentang kos. email atina2007@gmail.com  
17. Azom07 - Wed 29/Jun/2011, 11:04am
emailkan pada saya juga ya: azom07@yahoo.com.my  
18. Yaakop 2 - Thu 30/Jun/2011, 10:24am
Nurmawati, Azom07 saya sudah emel.terima kasih atas pertanyaan  
19. Danisha 2 - Wed 6/Jul/2011, 8:15am
email saya maklumat detail...

aas.efb@gmail.com  
20. Yaakop 2 - Wed 6/Jul/2011, 9:44am
Danisha 2, terima kasih atas pertanyaan. Saya sudah jawap. Perbincangan selanjutnya di perlukan.  
21. Nyalaventure - Sat 16/Jul/2011, 6:26am
saya juga perlukan maklumat lanjut .tolong emailkan pada saya juga di : nyalaventure@yahoo.com  
22. Yaakop 2 - Tue 19/Jul/2011, 10:03am
Nyalaventure, saya sudah emel, terima kasih.  
23. Raihan 5 - Wed 20/Jul/2011, 10:20am
sy juga nk tau detail n kos minima..email ke sunflowersgurl2511@yahoo.com  
24. Didi 11 - Thu 21/Jul/2011, 10:35am
As-salam tuan,saya juga amat berminat nak buat susu kambing dan kopi dengan jenama sendiri ni,
plz hantar detail kos dan berapa kos yang paling minina perlu di sediakan.emel fard_adiel@yahoo.com  
25. Yaakop 2 - Fri 22/Jul/2011, 9:50am
Puan Raihan 5, Didi 11, saya sudah emel dan terima kasih.  
26. Mocta - Sat 30/Jul/2011, 4:46am
salam..jawapan secara rangkuman dan open je kat sini kan bagus.Orang lain boleh tumpang tahu.nak berniaga buat apa berahsia2.Kan berniaga tu perlukan publisiti seluas mungkin.ikut mcm kaum cina punya iklan.Rujuk la iklan dorang tak main rahsia2.bukan jual dadah pun hehehe  
27. Yaakop 2 - Mon 1/Aug/2011, 8:32am
Mocta, terima kasih atas teguran/pandangan tuan. Sebenarnya banyak perkara yang perlu di ketahui pelanggan sebelum membuat sesuatu produk. Kami perlu tau kualiti, kuantiti dan pelbagai perkara lain yang di perlukan pelanggan. Sebagai contoh, kalau produk susu kambing adakah mereka perlu tambah gula atau pun tidak. Harga akan berubah mengikut kehendak pelanggan. Itu sebab kami perlukan perbincangan lanjut untuk membuat sesuatu produk. Jika mereka berpuas hati, barulah kami laksanakan. Buat masa ini memang dah ada yang berurusan dengan kami dan kami berjaya laksanakan Jika tuan Mocta berminat, kami pun sedia membantu dan kami pun perlukan perbincangan juga.  
28. Rizuan Zainal 2 - Tue 23/Aug/2011, 1:47am
Salam..saya ingin memasarkn produk saya yg sekian lama sejak 1987,ianya bukan pada minuman,tetapi pada makanan dalam bentuk paking.boleh membantu saya..one_rz@ymail.com (Rizuan)  
29. Uhad Global Marketing - Wed 24/Aug/2011, 12:13pm
Salam,

Tuan, saya rasa elok je publish je kat sini berapa modal diperlukan..etc untuk memulakan produk susu kambing jenama sendiri...kalau asyik masuk individual email...maka akan berjela2 la peserta bertanya...In fact..saya sendiri berminat..kalau kena caranya..InsyaAllah  
30. Yaakop 2 - Wed 24/Aug/2011, 3:11pm
Uhad Global Marketing...
Sila baca pernyataan nombor 27. Sedikit sebanyak ada maklumat di situ. Terima kasih kerana kali ke2 anda bertanya.  
31. Uhad Global Marketing - Wed 31/Aug/2011, 1:46pm
Salam

En Yaakop,

Penyataan 27 merupakan satu statement..bukan fact and figure.. so boleh tak tuan jelaskan berapa kos minimum untuk membuat 100 papan kopi susu kambing jenama sendiri?  
32. Yaakop 2 - Sun 4/Sep/2011, 2:02pm
Salam,
Uhad Global Marketing

Untuk pengetahuan anda 100 papan x 20 scht = 2000 sachet = 50kg. Pesanan anda itu terlalu sedikit. Kami harap anda emelkan nombor telefon di: yaakop22@yahoo.com dan anda akan dihubungi untuk perbincangan selanjutnya.  
33. Uhad Global Marketing - Tue 6/Sep/2011, 10:26pm
Salam,

En Yaakob,

Terima kasih kerana menjelaskan secara terperinci pasal business tu..no wonder you tak nak terangkan di sini..complicated gak....

InsyaAllah I akan cuba untuk menilai feasible ke tak I venture dlm business kopi ni..sebab at your minimun tu..pada cost tu agak tinggi..especially pada I yang baru2 nak berjinak dengan business tu...Tapi itu bukanlah alasan untuk stop..come to the right time. I will get back to you again. Sebab I memang ada plan nak hasilkan kopi jenama "Kopi Gunung Jerai" Motto: Warisan pelayar zaman silam kini telah terbongkar.. sesuai dengan location kandang I di kaki gunung jerai...  
34. Ayu 120 - Wed 7/Sep/2011, 1:19pm
salam tlg email sy...sy pom bminat jgk.. norayu_89@yahoo.com  
35. Yaakop 2 - Wed 7/Sep/2011, 6:33pm
Salam,
Uhad Global Marketing,
Terima kasih kerana En Sany sudah faham apa yang saya jelaskan dan maksudkan tentang bisnes produk kopi/susu kambing ini.

Ayu 120...
Terima kasih kerana berminat dan saya akan emel maklumat yang anda dan saya perlukan sebentar lagi.  
36. Mamatpilah - Wed 21/Sep/2011, 4:07pm
salam, saya pun ada cita2 nak pasar sendiri produk minuman kopi n susu kambing boleh tuan yaakop 2 emel detail berapa kos prmulaan bisnes ini.t.kasih

perawatnasir@gmail.com  
37. Yaakop 2 - Thu 22/Sep/2011, 10:32am
Mamatpilah...
Terima kasih kerana berminat membuat produk jenama sendiri. Sepertimana yang telah di perbincangkan tadi, harap En Anuar faham apa yang saya maksudkan.  
38. Fazliana - Fri 23/Sep/2011, 4:50pm
Salam...sy berminat mendalami bis ni..bole email details kpd sy..
alya_danis@yahoo.com.my  
39. Yaakop 2 - Fri 23/Sep/2011, 8:21pm
Fazliana....
Kami harap puan faham apa yang telah kami jelaskan kepada puan berkenaan membuat produk jenama sendiri itu. Perkara ini memang sukar nak di jelaskan di emel dan mudah faham jika di perbincangkan. Produk yang puan cadang itu, memang disukai oleh wanita dan kanak2. Harap impian puan jadi kenyataan...  
40. Al Amin 2 - Sat 15/Oct/2011, 12:30am
salam tuan yaakop, minta email detail ke email saya: aiztech@time.net.my  
41. Yaakop 2 - Tue 18/Oct/2011, 2:04pm
Al Amin 2....
Saya sudah emel..  
42. Hairul Rahim - Tue 18/Oct/2011, 5:04pm
salam..tuan,saya sudah ada produk makanan kesihatan dlm bentuk serbuk..boleh kah saya guna,perkhidmatan pembungkusan di syarikat tuan(dlm bentuk sachet tanpa label..saiz: ikut saiz sachet kopi)..berat minimum yang perlu?anggaran kos terlibat?..x perlu kotak  
43. Yaakop 2 - Wed 19/Oct/2011, 4:43pm
Hairul Rahim..
Apa bahan produk tersebut? Berapa banyak hendak dipek?
Bagaimana cara penghantaran produk tuan ke tempat kami?
Sila tinggalkan nombor telefon tuan disini.  
44. Hairul Rahim - Thu 20/Oct/2011, 4:15pm
Salam Tuan Yaakop,
Terima kasih atas keprihatinan utk respond soalan saya.
nway,nie no handphone saya 013-3445703,hairul(call/sms)..tq  
45. Yaakop 2 - Fri 21/Oct/2011, 5:47pm
Hairul Rahim...
Semuga tuan berpuas hati jawapan saya....  
46. Fauzi 83 - Tue 15/Nov/2011, 7:26pm
email sy...saya berminat.tq fourzi77@yahoo.com  
47. Yaakop 2 - Tue 15/Nov/2011, 7:51pm
Fauzi 83,
Sila jelaskan apa produk yang tuan berminat. Tinggalkan nombor telefon atau emel kami: yaakop22@yahoo.com  
48. Azlan Rahim Ii - Wed 16/Nov/2011, 11:30am
salam...
saya berminat..
tolong email detail kepada saya..
hamazmnd@gmail.com
tq  
49. Yaakop 2 - Wed 16/Nov/2011, 7:07pm
Azlan Rahim....
Terima kasih kerana tuan berminat membuat jenama sendiri...  
50. Umi 3 - Wed 30/Nov/2011, 5:54am
berapa modal diperlukan utk membuat susu kambing serbuk yang telah dicampurkan dgn coklat dan serbuk kismis serta kurma lengkap dipek kan dalam bentuk sachet  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 295 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..