Trip Borong China MOQ Rendah 'Raya nak Dekat, Jom Meniaga Borong!'
Paso Lambak - Mon 26/Feb/2018 12:31pm
KENAPA YIWU? KENAPA BUKAN GUANGZHOU?
Sebab Yiwu adalah pusat borong terbesar DI DUNIA! Eiza nak bagitau sikit, penjual2 kat Guangzhou pun amik barang kat Yiwu tau. Jadi, barang kat Yiwu lagi murah dari Guangzhou.

KENAPA GROUND PAKEJ NI MURAH SANGAT?
Sebab Eiza fasih cakap mandarin. So dari situ Eiza da cut cost untuk bayar translator orang tempatan sana (mahal ye nk bayar translator sana). Bila Eiza sendiri yang jadi translator, just amik upah token untuk Eiza jadi translator.

BESAR KE YIWU TU?
Dah namanya pusat borong terbesar di dunia kak, mestilah besar. Kajian mengatakan kalau nak pusing habis pusat borong di Yiwu tu, kita perlu berjalan kaki 24 jam selama 2 bulan TANPA HENTI!

CUKUP KE 6 HARI 4 MALAM??
Kalau ada budget besar boleh pergi lama tapi kali ni kak long nak bagi peniaga2 yang ada modal kecil berpeluang ikut trip ni. InshaAllah cukup kalau dah plan awal2 barang apa yang nak cari kat sana dan inform kat Eiza awal2 time bayar deposit tu, so Eiza dah boleh rangkakan perjalanan kita.. sampai je kat Yiwu,terus ke destinasi. Kalau tak... memang rambang mata sampai boleh demam ''SBBJ'' a.k.a demam SEMUA BARANG BOLEH JUAL!

MAKANAN HALAL KAT SANA IKUT SELERA TEKAK KITA TAK?
Kalau kat sana.. sambal belacan, ulam2, budu, tempe, sambal toktok... semua tak ada ye, abang. Kita bukan lama pun kat sana, dah alang2 kat negara orang, kita cubalah rasa makanan luar kan, kan? Kat sana ada pilihan makanan dari chinese muslim yang buat mee tarik tu, ZheJiang grill(kalau musim sejuk memang layan makan panggang2 ni..), ada makanan arab... tapi kalau abang takut tak kena selera, abang suruhlah kakak standby kan sambal2 ke hehe. Sebab sana mcm kureng pedas makanan2 dorang tu..

MACAM MANA NAK BAWA BALIK KE MALAYSIA BARANG2 YANG SAYA BELI TU?
Eiza kan ada.... kat sana nanti Eiza ajar macam mana nak buat marking code, cara packing mcm mana(untuk barang2 yg sensitif la) dan mcm mana nk ship barang sampailah ke depan pintu rumah anda! Relax, kos shipping memang murah giler! Yang best, kos shipping tu bila barang da sampai Malaysia, baru anda bayar! Kat Yiwu borong sakan dulu, balik Malaysia ada masa untuk prepare duit shipping lak. Diingatkan... shipping dengan Eiza memang murah ooohoiiiiii.... DIJAMIN HARGA SENYUM SAMPAI KE TELINGA!

PERLU KE SAYA PERGI KE CHINA UNTUK BORONG?
Eiza sarankan sekurang2nya pergilah SEKALI untuk anda lihat dan tengok sendiri harga kat sana murah dia macam mana! (Tapi selalu yang dah pergi sekali ni, akan pergi lagi berkali2 sebab memang bukan seronok je, dah beronok-ronok bila dah dapat tahu nanti dapat untung balik mcm mana.

AKAK TAK DAPAT BAYANGKAN HARGA SANA MURAH MACAM MANA.
takpe, ni Eiza tunjuk contoh harga barang ya.

BENGKUNG ''SAGAT'':
RM89.00 = MALAYSIA
RM10.00 = CHINA

POWER BANK KEDAI ''777'':
RM70.00 = MALAYSIA
RM15.00 = CHINA

USB CABLE PHONE ''USTAZAH'':
RM10.00= MALAYSIA
RM 1.00 = CHINA

SHAWL KAT PASARAYA ''KAWAN NOBITA'':
RM10.00 = MALAYSIA
RM 2.00 = CHINA

CADAR KAT PLAZA ''JI EM'':
RM120.00 = MALAYSIA
RM 20.00 = CHINA

Dan macam2 lagilah kak, citer macam ni pun takut nanti akak boleh demam. Barang2 sana boleh dapat murah 300%- 700%. (Sebab tu kat malaysia time sales boleh buat sampai 70%... tengoklah untung dorang bape dorang dapat).

ADA TARIKH LAIN TAK?
Kalau akak ada group sendiri atleast 12 orang, saya boleh ikut time akak. Kenapa tarikh itu saya pilih? Sebab saya dah check, tarikh tu antara tambang paling murah! Kalau sendiri beli tiket, join trip saya... total still bawah RM2400! Ini Pergi Yiwu. trip kat luar saya dah check, pakej dalam RM2800-RM3200! Pergi tempat yang sama, jumlah hari yang sama, 2 harga yang berbeza.

HANYA 12 SLOT DIBUKA PADA SATU2 MASA.

TEMPAHLAH SEAT ANDA SEKARANG!
Whatsapp 0176787089 / 0102796194

TARIKH TRIP: 25 MAC -30 MAC 2018

Kalau tak nak pergi tapi berminat nak buat business borong barang dari China ni pun boleh! whatsapp kami dan kami akan assist anda

Niche: Pakej Pelancongan
Video: Pinjaman Berlesen Kuala Lumpur

Top Pioneer Capital Sdn Bhd menawarkan pinjaman dengan kadar faedah 1.5% mengikut akta yang telah ditetapkan. Datanglah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara percuma.
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.