Rafiz Abd Malek Tipu Kerja Australia, Agen Penipu
Nadia Ismail 3 - Mon 29/May/2017 10:44am [Last Comment]
awas berhati-hati dengan nama Rafiz Abd Malek, penipu itu telah berjaya menipu ramai orang kononnya ada kerja di Australia, tetapi setelah anda tiba di sana, anda langsung tiada kerja,minta refund?of course dia takkan beri malahan block nombor telefon anda dan tidak reply whatsapp anda.saya dah kena,anda bila lagi???sebar-sebarkan info penipuannya ini kepada orang ramai,tq
setelah saya search di internet, rupanya kisah penipuannya telah berlaku sejak tahun lepas lagi.

1.Nama penuh Abd Rafiz Abd Malek

2.Alamat di Malaysia No.450, Taman Permai, Sungai Petani,Kedah.

3.nombor kad pengenalan 830825075203

4.nombor hp australia rafiz penipu +61421656383 dan +61452547322 (0421656383 dan 0452547322)

5.nombor hp isteri rafiz penipu +60183604522 (malaysia)

6.seorang PENIPU,modus operandi dia, 1 kepala dia ambil RM3800, kononnya untuk bayar kos agen dan book hotel....padahal terbukti si penipu ini book hotel tanpa bayaran dua hari automatik cancel, tapi bila ditanya si penipu ini dia akan cakap ya dah book hotel apa semua...Bila sampai disana first day, kena bayar lagi itu ini kos sewa rumah,barangan keperluan, kursus haram jadah dan lain-lain...last2 tiada kerja dan gaji cukup-cukup makan sahaja, ramai yang dulu-dulu pernah mari melalui dia, tak boleh survive balik Malaysia,sedih....memalukan nama melayu sahaja.sesiapa yang komen di fb memburuk-burukkan dia, dia akan automatik block, dah macam cerita azizan osman block komen isu tittle DR pula.

7. Kaki minum arak

8. suka cakap besar padahal hampeh

9. seorang keyboard warrior yang hanya berani menyalak di fb sahaja dan budak wichet

10.suka tabur fitnah kepada orang lain

11.suka cakap melayu dengki padanya padahal dia yang dengki pada melayu

12.ajak jumpa dua kali , tapi pengecut nak jumpa

13.dah tua status bankrap pun masih tak boleh settle walaupun dah kerja di Australia setahun

14.si penipu ini bukan Permanent Resident Australia,tapi berlagak macam PR...apa kau ingat,Australia nak ambil kau yang ada status bankrap di Malaysia?Umpama menanggung biawak hidup kau tahu?

15.pernah menabur cerita palsu kononnya dia tak boleh balik Malaysia kerana Najib tengah cari dia,ramai yang percaya...tetapi HAKIKATNYA rafiz di alu-alukan balik Malaysia kerana berstatus BANKRAP dan telah banyak hutang loan.hahahaha

16. Rafiz juga telah DISEKAT DARI KE LUAR NEGARA oleh pihak imigresen kerana memiliki tunggakan hutang yang banyak tak mampu bayar di Malaysia.

17. ada budak trip dia bulan 10 ini tak lepas dua orang dan kena hantar bailk, dan dia sembunyikan daripada cerita dalam fb

18. apa yang anda lihat di dalam fb nya hanyalah cerita yang indah -indah sahaja tetapi sebenarnya INDAH KHABAR DARI RUPA, sendiri kena sendiri tahu , HANYA JAUHARI MENGENAL MANIKAM

19. Kebanyakan yang back up si budak rafiz ini adalah keyboard warrior yang tak tahu apa-apa cerita dari A to Z.

20.ada trip dia 2orang perempuan melayu(seorang bertudung seorang lagi bukan Islam) yang datang under dia kononnya leh kerja traffic control,tapi sampai 3minggu tak ada pun kerja traffic control,mengamuk minta refund tapi dia tak bagi. Apa kau ingat senang-senang ja kah dapat kerja?poyo dalam fb cakap perempuan pun leh kerja construction,itu bukan dari Malaysia dan ada experience di Australia.

21.Ada isteri dan 2anak kena tinggal di Malaysia.

22.Bajet macam dah kaya duduk Australia,padahal tak pernah bawa family datang sini...kaya apa?KAYA HASIL MAKAN DUIT HARAM DENGAN MENIPU ORANG.

23.Si mangkuk ni akan suruh anda bank in ke akaun maybank isterinya sebab dia tiada akaun bank,sudah kena freeze status bankrupt....hahahaha padan muka.

24.Isteri bajet pakai tudung labuh padahal bersubahat dengan penipu ini. Rafiz penipu pegang kad maybank isterinya, eloklah tu, sama sama menipu ramai melayu.

25.Nombor akaun maybank isteri Nurul Azuwa 152189184828. Jangan bank in ke akaun scammer ini.Jangan sesekali bank in ke akaun peribadi jika anda berhajat ke Australia kerana kebanyakan akaun peribadi semuanya scammer.Pastikan anda bank in ke akaun syarikat kerana ianya terbukti selamat, maklumat lanjut whatsapp kepada rakan saya nombor Malaysia +60103180 TIGA EMPAT LIMA , atau call direct ke Australia +61470341 LAPAN DUA SEMBILAN.

26.berita yang kami tahu dari rakyat Malaysia lain yang pernah kerja 1 farm dengan dia tahun lepas,si mangkuk ini selalu kena maki dengan bos time petik buah dulu sebab so slow macam pondan.

27.Kedua-dua makhluk perosak ini telah block whatsapp. Dunia kau boleh lepas, akhirat kirim salam kepada kau berdua penipu makan duit haram.

28. Si penipu ini memiliki tunggakan saman kereta di Malaysia bernilai lebih RM5000

29. Info lain akan di update seterusnya minggu hadapan.

1001. Jika anda ada lebihan cebisan fakta mengenai rafiz ini atau anda telah menjadi mangsa si penipu ini/bakal menjadi mangsa seterusnya, sila kongsikan kepada kami melalui whatsapp ke nombor Malaysia +60103180 TIGA EMPAT LIMA , atau call direct ke Australia +61470341 LAPAN DUA SEMBILAN
p/s: Dapat info ini dari whatsapp group, sebarkan copy paste ke fb anda dan group whatsapp demi mengelakkan ramai orang dari menjadi mangsanya, jangan nanti bila sudah kena tipu,salahkan saya tidak pesan pula...

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Discussion Live Whatsapp Group - Majalah.com ShopCart
Anda seorang Peniaga/Usahawan Online/Agen/Supplier Dropship?
Sertai WhatsApp group kami yg aktif.
Pelancaran Shopping Cart pada 5 Julai 2017.
     
  1. Hijjaz Kasturi - Tue 30/May/2017, 3:42pm
    saya dah kena tipu oleh akak ini.. duk desak suh masuk duit, last2 dah masuk hari 3 tak dpt dihubungi..kena tipu dlm RM120 konon nya , tapak tu kongsi di putrajaya, dia tak ambik komisen, just tolong jual..mula2 rasa ok..tapi disebabkan

    dah tunjuk komitmen tak boleh dipercayai, sy ambil keputusan untuk membatalkan perjanjian ini , walaupun dia kan memberi alasan , mungkin telefon, hilang , tak line atau sebagai.

    dengan ini sy memutuskan untuk war-warkan tak akan berurusan dengan anda lagi. Mohon kembalikan duit sy , dan tindakan polis sedang dijalankan.

    info penipu:

    Nama: Mohd Fadzli bin Nor Azlan
    Akaun Bank: 2001 6041 9878
    Affin Bank

    Nama : Intan Normiza bt Mohamad Nor
    No Akaun: 7017923253
    CIMB  
  2. Zulapm - Thu 1/Jun/2017, 3:35pm
    Warning!
    1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
    2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
    3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
    4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.  
  3. Sarah 151 - Fri 2/Jun/2017, 2:15pm
    NOTED .. ya Allah mtkd jauh kn lah dr penindas2 & penipu2 cam gini . baik susah pyh cari rezeki halal dr kt sana nanti tersiksa selamanya .

    tq for info , adik bru tgh pln nk pegi sna tp kmi halang takut cm gini lah.  
  4. Nadia Ismail 3 - Mon 5/Jun/2017, 2:04pm
    mabuk kah apa Hijjaz Kasturi? masuk forum orang tak bagi salam, siap dengan fitnah lagi,apa ingat nickname Nadia Ismail itu, hanya seorang sahaja kah di dunia nama itu???buta aja dosa fitnah dapat,kena tipu RM120 aja pun....orang lain yang nak ke Australia bayar RM5000,RM10,000,lagi teruk diorang kena tipu...  
  5. Nadia Ismail 3 - Mon 5/Jun/2017, 2:05pm
    ya betul tu sarah 151....jangan percaya dengan rafiz abd malek ni,tapi jika nak percaya sangat, dah kena tipu jangan lupa tulis something di internet supaya orang lain tak terkena tipu lagi.....  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.