Pengalaman Belajar di MSU Shah Alam
Lee 130 - Thu 11/Jun/2015 12:31pm
Assalam korang. Aku cadang nak ambil seni kulinari dekat msu
Mengikut pengalaman 2 adik beradik aku belajar kat uni swasta lain ada pengalaman buruk sampai parents aku fobia nak masukkan aku kat swasta gak. Aku tahu tak semua swasta mcm tu dan aku tak bernasib baik dapat IPTA

Jadi aku nak mintak share pengalaman korang yang pernah belajar kat MSU SHAH ALAM NI. Terutama yg ambil seni kulinari. Tlg ? Topic ni gak inshaAllah dapat membantu budak2 lain yg tak dapat masuk IPTA nak masuk msu

Aku dimaklumkan course dip seni kulinari ni rm28k 5 sem termasuk yuran peperiksaan +yuran tahunan +tool box (peralatan) + soft skill

1) Yuran pandai naik tak ?
2) msu makan duit pelajar?
3) janji mcm dinyatakan di tepati atau tidak?

Yang lain2 korang ajukan la. Terima kasih. Mohon sgt2 share

Niche: Diskusi Kerjaya | Pusat Pendidikan Tinggi | Jobs & Vacancies in Malaysia
Shopping di Majalah.com!
Portal jualan 'Dari Peniaga Malaysia untuk Rakyat Malaysia'
     
  1. Fatma84 - Mon 20/Jul/2015, 4:12am
    w.salam. sy alumni msu course biomedical science. di sini sy nk kongsikan pengalaman blajar kt sana.
    setahu sy, utk course culinary ni, msu antara ipts terbaik. tenaga pengajar culinary pon bagus2. pasal yuran plak, kalau ambik mara, itu paling baik. sbbnya awk akan punya cukup duit utk sara diri. kalau pinjam ptptn, itu agak sakit. 2 org adik sy pinjam ptptn dan dorg terpaksa bergantung pada parents utk duit sara diri. kalau byr sndri, itu lg mudah. dorg akan appreciate sgt2 private students. kiranya, awk tak perlu nk tunggu lama2, beratur, ambik angka giliran bagai utk buat payment atau ambik slip exam. TAPI, kene alert satu benda ni aje. pastikan bayaran yg awk buat, tak kira thru ptptn, mara atau private, sama dgn yuran kwn2 seangkatan. sbbnya, byran akan jadi lain2. ada student terpaksa tambah yuran diakhir tempoh pengajian, ada yg nk claim balik duit sbb terlebih byr. setakat ni, sistem account dorg terlalu lemah sampaikan staff kene kira sndri yuran students dari awal sem.
    btw, sy tak suka ketua akaun msu. hohoho....  
  2. Shamsinar 12 - Fri 24/Jul/2015, 2:13pm
    Sy ex msu utk course BIB (Bachelor International Busines-Marketing. Dpt pinjaman Mara. Sem 2 duit masuk. Perna time Mara x masuk duit. Dhalang amik exam. Sedey ngat mase tu. Huhu.

    Berkenaan course Culinary, sy bkerja dgn YTL college Bukit Bintang KL. Dsini ade 2 course sahaja kerna lebih kpd training centre utk bakal staf rangkaian hotel YTL sperti JW Mariot & Ritz Carlton.

    Utk Diploma Culinary Art, pinjaman PTPTN dsediakan. Bahkan studen boleh buat part time dgn hotel utk pocket money. Yg paling terjamin ialah.. Guarantee job 100% Utk maklumat lanjut sila watsapp sy. 019-7993464  
  3. Ezzah Jasmin - Thu 19/Jan/2017, 7:53am
    Anak saya student MSU course Graphic so far tade msalah MSU amik duit student. Pinjaman ptptn sikit je selebih kami bayar sendiri. Alhamdulilah MSU ok sebab sebelom ni saya dah comparekan dgn Uni swasta yg lain..so far MSU nampak lebih displin dan tade banyak kes.  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Shopping with Majalah.com Merchants

MagicBlu Ironing Pad
Price: RM 39.00
MHI Primero Concentrate Cordial
Price: RM 16.00
Snowcap Berhantu
Price: RM 10.00
Kryolan Supra Foundation Kod 2W
Price: RM 13.90
Caliph Kids Expert
Price: RM 60.00
Minyak Tok7 Booster
Price: RM 59.00
SUSU KAMBING SPIRULINA TOK' ALI 500G
Price: RM 45.00
Chicken Thigh
Price: RM 450.00
Kurung Adha
Price: RM 149.00
4-Seater Link Chair
Price: RM 1400.00
Telekung Annur Emerld Green
Price: RM 70.00
Winter Coat Limited Edition!! NW01 Plus Size 5XL
Price: RM 259.00
Sos Merah Sengkuang Calit Resepi Asli
Price: RM 22.00
Pisang Coklat
Price: RM 12.00
Rawatan Rambut Gugur - Herbal Hair Treatment Dari Korea
Price: RM 28.00