Mencari Peniaga atau Usahawan Berkongsi Tapak Perniagaan di Dalam Pasaraya di Johor Bahru
Muhammad 664 - Mon 9/Jul/2018 10:52am
Salam sejahtera, saya muhammad ingin mencari rakan2 usahawan yang ingin berniaga secara kecil-kecilan di dalam pasaraya seperti mydin, aeon, kipmart, jusco, giant, tesco yang mana salah satu pasaraya yang di sebut ini mempunyai trafiic pengunjung yang tinggi . Saya berniaga perfume badan secara kecil-kecilan kalau boleh saya mencari usahawan minyak wangi yang ingin berkongsi tapak. Sebab baru nak bermula tapak kehidupan baru seorang peniaga.

Inspirasi nak berkongsi tapak ni bermula cerita drpd seorang sahabat saya yang pernah jual coway di dalam pasaraya, rupanya dieorang kongsi 1 tapak untuk buat sales dieorang. Jadi murah lah bila berkongsi dan bila-bila kawan saya boleh masuk tapak niaga tu . Bayaran sewa tapak 8x8 dlm pasaraya ni anggran dari rm1500 - 4500.. Jadi kalau Rm2000 sebulan sekalipun ada 10 orang baru rm200 je sebulan.. lepastu masuk pun seminggu 2kali je itu pun hari cuti kerja jer baru masuk tapak dan berniaga, lepstu kawan sy cerita inshaallah balik modal tapak tu dan sales dieorang pun naik juga saya tengok. Jadi saya ambil iktibar niaga ni nak kene buat dan bertindak terus. Tak nak dah cuba2 lagi.

Saya ada nampak 1 booth di aeon tebrau city ada kosong dan masih ada tapak yang kosong depan panggung wayang. Kat situ memang lokasi hot. Dan banyak lagi pasaraya yang traffic pengunjung sangat tinggi. Rugi rasanya kalau terlepas peluang ni.

Saya memerlukan 2-10 orang rakan yang baru nak menceburi bidang perniagaan perfume yang ingin buka di dalam pasaraya samada nak buat secara fulltime atau parttime pun tak mengapa. Bagi yang rakan2 usahawan ingin buat fulltime boleh jaga kedai sekali bersama-sama saya atau kita cari 1@2 pekerja untuk jaga. Setiap yang masuk dan keluar produk mesti kene rekod supaya tak fail nanti. Sebelum nak start boleh jumpa dan berbincang dari segi agreement, komisyen dan macam-macam lagi. Yang serius shj dan yang nak buat sambilan secara serius pun boleh masuk hari cuti ke pun boleh. Yang nak buat secara sepenuh masa pun boleh . Nak citer pasal untung memang tak tau lagi la sebab tak pernah niaga kat dalam pasaraya lagi.

Nanti dalam pasaraya biasanya register hanya 1 nama company sahaja. Jadi memang kene duduk berbincang.
Saya open tak lama dan yang serius sahaja ya.

kepada sesiapa yang berminat boleh whastapp saya di talian 0137447719.

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga | Ingin Berniaga
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.