Discussion Live Whatsapp Group - Majalah.com Shopcart
Forum Moderator - Tue 16/May/2017 7:59pm [Last Comment]
Salam Tuan2 dan Puan2 yg dihormati sekelian :-)

Terima Kasih kepada ahli2 forum yg telah menyertai Whatsap group kami. Bagi yg masih belum menyertainya, disini disertakan invitation link:

WhatsApp Group - Majalah.com ThinkTank & ShopCart
https://chat.whatsapp.com/1YDm6GfpH2T2folc0oLTxS

Pengumuman Pelancaran ShopCart (5 Julai 2017):
- Untuk Peniaga/Usahawan Online
- Untuk Supplier Dropship
- Untuk Agen Dropship

http://www.majalah.com/?classified.pelancaran-shopping-cart.G1HPS54YNG

Panduan Whatsap Group diatas
======================
a) Diskusi tentang shopcart
b) Diskusi tentang supplier dan agen dropship.
c) Diskusi menggunakan viral tools shopcart
d) Diskusi cara marketing lain terutama sosial media.
e) Diskusi isu2 berkaitan Portal Majalah.com
f) Diskusi berkenaan perniagaan di Malaysia

Iklan bisnes persendirian TIDAK dibenarkan di group ini. Tujuannya utk memastikan group ini bebas dari masalah iklan spam.

Diskusi Berkenaan Payment Gateway:
http://www.majalah.com/?classified.payment-gateway.G1601L0R0K

Wassalam
Admin

Niche: Diskusi Bisnes | Dewan Perniagaan Melayu Malaysia | Ecommerce Malaysia
     
  1. Forum Moderator - Thu 11/May/2017, 5:10pm
    Saya Zamri. Nak tahu kelebihan ecommerce yg bakal dilancarkan...  
  2. Forum Moderator - Thu 11/May/2017, 5:11pm
    Salam dan Selamat Datang Tuan Zamri :-),

    Ya, kami akan cuba menyediakan keperluan shopping cart yg diperlukan oleh usahawan online Malaysia amnya dan bumiputra khususnya. Kelebihan utama kami adalah:-

    1) Tiada komisen jualan dikenakan oleh portal Majalah.com atau DPMM Putrajaya. Ini mengurangkan beban peniaga yg terpaksa berhadapan dengan pelbagai rintangan utk memulakan perniagaan online.

    2) Proses jualan yg mudah bagi peniaga. Bermula dgn snap gambar menggunakan handphone, masukkan details seperti nama produk, harga, stok ada, kurier, GST dan klik butang submit. Semudah itu sahaja dan produk anda telah sedia utk diniagakan secara online.  
  3. Forum Moderator - Thu 11/May/2017, 5:11pm
    3) Wang pembelian masuk direct kepada akaun peniaga, tanpa melalui akaun kami (Majalah.com/DPMM Ptj). Walau bagaimanapun, utk perbankan internet (FPX), peniaga mestilah berdaftar dengan Payment Gateway (pendaftaran percuma) dan dikenakan cas transaksi oleh mereka sebanyak RM 1.50 per transaction.

    4) Terdapat pilihan pembayaran yg percuma iaitu secara manual iaitu snap bukti pembayaran dan disertai dgn Fungsi upload bukti pembayaran utk memudahkan peniaga dan pembeli.

    5) Terdapat pilihan pembayaran Cash on Delivery (C.O.D) - ini amat sesuai utk pasaran setempat dimana peniaga boleh membuat penghantaran sendiri, terutamanya produk2 makanan dan sejukbeku.

    6) Terdapat pilihan jika pembeli dari luar negara ingin menggunakan kad kredit iaitu menggunakan wang asing. (Paypal)  
  4. Forum Moderator - Thu 11/May/2017, 5:13pm
    7) Kami akan menyediakan sistem dropship. Samada tuan seorang supplier atau agen, kelebihannya wang pembelian tidak perlu di kutip oleh agen sepertimana yg berlaku sekarang di seluruh malaysia/dunia. Sebaliknya pembayaran berlaku secara split payment (kedua2 supplier dan agen mendapat bahagian masing2 secara automatik). Ini memudahkan kerja agen dropship. Dan agen2 dropship inilah yg akan membantu melariskan produk2 tuan di pelbagai channel jualan yg mereka ada.

    8) Fungsi Viral. Kami telah merancang satu fungsi utk membantu peniaga/agen dropship utk 'viral' kan produk2 mereka tanpa dilabel spam. Fungsi ini ...

    edited by admin
    (dirahsiakan .. hanya sesiapa yg menyertai group boleh membacanya)  
  5. Forum Moderator - Thu 11/May/2017, 5:21pm
    9) Yang paling utama sekali, berbanding portal lain, objectif utama kami BUKAN utk membuat keuntungan maksima kepada pelabur (kerana kami tidak membenarkan pelabur komersial melabur dalam syarikat ini), sebaliknya objektif kami adalah utk membantu peniaga Malaysia umumnya dan bumiputera khasnya berniaga di internet, memasarkan produk2 mereka diperingkat Malaysia dan seterusnya di pasaran global. Keuntungan yg diperlukan hanya untuk membolehkan portal ini membayar kos operasi sahaja, tanpa perlu bergantung kepada mana2 organisasi kerajaan.

    10) Selain itu, kami juga mempunyai panel2 dari Industri Franchise. Mana-mana peniaga yg telah melepasi tahap tertentu yg membolehkan mereka meluaskan perniagaan mereka secara ''Business Licensing'' atau ''Franchise'' akan dikumpulkan utk dibawa ke tahap yg lebih tinggi. Perancangan ini termasuk dalam fasa kedua nanti.

    11) Kami juga aktif mendengar keperluan fungsi2 baru dan jika terdapat permintaan utk membina fungsi yg berguna, ia akan dilaksanakan jika masih berada di dalam skop projek ini.  
  6. WhatsApp Group - Thu 11/May/2017, 9:03pm
    Terima Kasih diatas cadangan Tuan/Puan Erm dan En Rayman :-). Ketiga2 cadangan tersebut saya masukkan dalam senarai yg dikehendaki dalam ShopCart ini:

    1) JV dengan kurier tempatan/setempat
    2) Integrasi Kurier dengan shopping cart berdasarkan lokasi pickup setempat.
    3) Harga kurier yg berpatutan  
  7. WhatsApp Group - Thu 11/May/2017, 9:16pm
    Berkenaan fungsi utk minta deposit dahulu sebelum penghantaran C.O.D dibuat, mungkin lebih baik minta direct bank in deposit dahulu, dan snap bukti, dan upload kedalam sistem chatting. Ini utk mengelakkan membayar transaction fee online gateway (rm1.50). jadi tuan menggabungkan 2 sistem pembayaran.

    1) sistem pembayaran manual/snap/upload
    2) sistem C.O.D

    Kami akan memberikan keutamaan yg tinggi utk test kelancaran keperluan ini kerana terdapat banyak permintaan utk order setempat dgn jumlah RM kecil terutama produk2 makanan dan frozen, jadi peniaga tidak mahu membayar transaction fee (FPX).  
  8. WhatsApp Group - Thu 11/May/2017, 9:42pm
    Utk tujuan keselamatan:-

    1) kesemua peniaga perlu upload SSM syarikat mereka, versi terkini
    2) bagi yg meminta bayaran online, akaun bank yg digunakan mesti mempunyai nama yg sama dgn nama syarikat SSM tersebut.

    Penggunaan akaun persendirian tidak digalakkan. Jika perlu guna akaun persendirian juga (lain dari SSM), peniaga perlu hadir ke DPMM Putrajaya utk proses identifikasi.  
  9. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 9:18am
    Cadangan saya,

    Buat sistem ''badge''

    Contoh, peniaga kena hantar valid dokumen pengenalan diri dan syarikat kepada majalah.com

    Nnt majalah.com tandakan peniaga tu sbg ''verified seller''
    So win2 situation laa
    Ada masalah dgn peniaga boleh report
    Kalau pihak pembeli pulak, sy tak pasti... huhu

    (hp xxx9609)  
  10. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 10:32am
    Makluman semua. Majalah.com terpilih dlm program DPMM dan Teraju (agensi di bwh Jabatan Perdana Menteri) dan tuan/puan akan bersama dlm program di atas.

    Program yg akan dilaksanakan adalah
    1. Mengenalpasti bisnes yg boleh diketengahkan
    2. Menyediakan latihan bersama INSKEN (Institut Keusahawanan Negara)
    3. Dana mudahcara
    4. Penyediaan database komprehensif

    Jd sbg memenuhi kriteria utk perkara di atas SSM amat penting jika tuan/puan merasakan bisnes yg dijalankan perlu diketengahkan.

    (Hambali Mukhlas)  
  11. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 10:38am
    Saya sendiri ada sykt sdn bhd.. Tetapi saya akui online banking utk akaun semasa amat rumit.

    Sbg perbandingan, menggunakan rhb akaun persendirian, rhbnow, nak login amat mudah. Sama juga utk maybank2u.

    Tetapi utk sykt sdn bhd, kami guna rhb reflex. Utk login amat sukar.. Syarikat kami terpaksa menghantar staff utk training menggunakan rhb reflex. Setiap kali login kita perlu activate kan satu devise elektronik dan salinkan kod rahsia..

    (Rayman)  
  12. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 10:44am
    Terima Kasih diatas sokongan Tuan2 dan Puan2 Semua.

    Saya (admin forum) ingin mengucapkan Selamat Datang kepada Encik Hambali Mukhlas. Beliau adalah AJK berpengalaman yg sudah lama berkhidmat di DPMM Putrajaya.

    Beliau banyak mempengaruhi halatuju DPMM PTJ dengan visi beliau yg sentiasa mengutamakan teknologi advance terkini utk digunapakai di DPMM dan Majalah.com

    Juga Selamat Datang kepada En Syahrin (Bendahari DPMM Ptj, yang amat tegas menguruskan hal2 kewangan DPMM) dan En Megat (Chief Executive DPMM Putrajaya, yang begitu dedikasi dgn tugas).

    Dan juga Terima Kasih kpd En Syams Anuar, my boss, Co-Founder Majalah.com yg berusaha mengandingkan DPMM Ptj dengan Majalah.com sebagai satu kerjasama yg mantap utk rakyat malaysia amnya dan bangsa melayu khasnya.  
  13. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 2:48pm
    Terima kasih tuan2/puan2 diatas idea yg disumbangkan.

    Ringkasan dari diskusi kita pada hari ini, saya akan mencadangkan kpd my boss En Syam, pada mtg akan datang:

    1) Peniaga Wajib Memiliki SSM

    Bagi peniaga baru sebenarnya utk register SSM (pemilikan tunggal) amat murah tak silap saya kini dlm rm60 ke rm70 shj setahun. Jika peniaga tak mampu utk register Sdn Bhd (sekitar RM 1700 - RM 2500), mereka boleh register Pemilikan Tunggal dahulu.

    2) Utk mengatasi masalah login internet banking yg rumit, saya cadangkan

    - tidak menggunakan akaun persendirian
    - gunakan akaun semasa utk Sole Prop (Pemilikan Tunggal)

    Ini kerana kebanyakan online banking, procedure utk login bagi SoleProp sama dgn procedure utk akaun persendirian/peribadi.

    kesukaran yang tuan Rayman maksud tu jika menggunakan akaun semasa utk Sdn Bhd.

    (Admin Forum)  
  14. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 2:50pm
    Tuan moderator, since soleprop hanya dimiliki oleh seorang individu.. Saya cadangkan penggunaan akaun peribadi dibenarkan bagi sesiapa yg telah register ssm utk soleprop.

    Peniaga tersebut mesti upload ssm dan ic. Jadi ic mereka mesti nama sama dgn akaun bank peribadi yg digunakan. Cadangan ini bergantung kpd undang2 msia. Jika ada sesiapa mahir undang2 boleh tak confirm kan cara ini sah dan dibenarkan atau tak??

    Ataupun majalahcom pergi jumpa pakar undang2 dan minta kepastian. Jika dibenarkan, ini satu kelegaan yg besar utk peniaga2 terutama bumi kerana kita semua biasanya mmg dah ada akaun peribadi online banking. Jadi hanya perlu pergi daftar ssm soleprop shj.

    (Rayman)  
  15. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 2:52pm
    Baiklah tuan Rayman :-),

    Saya akan meminta myboss En Syam mendapatkan nasihat undang2 adakah dibenarkan:

    1) Mendaftar SSM Soleprop
    2) Menggunakan akaun peribadi online bank
    3) Syaratnya nama akaun peribadi bank adalah sama dgn nama pemilik tunggal soleprop

    Jika dibenarkan, kami akan menjadikan cara ini official.

    (Admin Forum)  
  16. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 2:54pm
    sebnanrnya cara yang paling tepat tuan admin jadi orang tgh. pembeli bayar admin . admin lepas payment pada seller. seller tipu. payment jangan lepas. standard lepas 5 hari baru lepas payment.

    tapi ada yang kata nak buat macam ni kena ada lesen khas dari bank negara

    (Gigahertz)  
  17. WhatsApp Group - Fri 12/May/2017, 5:03pm
    Utk maklumat lanjut, tuan kena datang Taklimat yg dibuat setiap hari Rabu di DPMM Putrajaya jam 10am. Masuk Percuma. Encik Megat (DPMM Ptj) akan menerangkan berkenaan Online Best dan En Syamsul (Majalah.com) akan menerangkan berkenaan ciri2 Shopping Cart.

    Juga kami akan membantu tuan2 dan puan2 utk register Online Payment Gateway yg bakal digunakan kelak. Registration pymt gateway mengambil masa beberapa hari dan kosnya percuma. Ini adalah pertama kali dlm sejarah malaysia Payment gateway FPX tidak mengenakan bayaran setup ataupun annual fee.

    Kalau zaman dulu (sebelum 2015) payment gateway mengenakan caj sekitar rm300 - rm800 utk pelbagai bayaran registration sahaja. Ini adalah masa terbaik utk rakyat malaysia berkecimpung dalam E-Commerce, diTERAJUi oleh DPMM Ptj dan Majalah.com

    (Admin Forum)  
  18. WhatsApp Group - Sat 13/May/2017, 7:01pm
    Diskusi tentang SSM yang hangat diantara ahli group. Diskusi berkisar tentang adakah WAJIB ssm utk semua jenis aktiviti di ShopCart. Kesimpulannya adalah:

    ==================

    Salam Tuan/Puan semua 😀😀.

    Terima Kasih diatas diskusi berguna pada hari ini. Disini saya membuat ringkasan utk di submit kepada myboss En Syam. (kesemua ini cadangan saya dlm mtg nanti)

    1) Tentang SSM
    - Bagi B2B dan B2C Wajib ada SSM
    - B2B = Busines to Business spt pengeluar kpd pemborong/Pengedar
    - B2C = Business to Consumer spt pengeluar/pemborong kepada pembeli.

    - Bagi C2C tidak dapat dipastikan.
    - C2C = Consumer to Consumer spt produk2 terpakai sendiri, produk lusuh atau jual kereta sendiri
    - Penjual kategori ini tidak mahu daftar SSM kerana mereka bukan peniaga sepenuh masa.
    - Jadi dicadangkan mereka guna kaedah C.O.D sahaja... kerana kesahihan mereka tidak dapat dipastikan.

    NOTA:
    Bagi Syarikat Payment Gateway, mereka mewajibkan penjual mempunyai SSM sebelum boleh menggunakan online payment FPX. Jadi secara default, penjual C2C tidak boleh menggunakan Payment Gateway.

    Kesimpulan:
    Utk mengelakkan penipuan, ShopCart Majalah.com hanya membenarkan C.O.D (Cash on Delivery) bagi penjual C2C. Dan mereka tidak diwajibkan memiliki SSM.

    2) Agen Dropship
    Agen Dropship tidak diwajibkan SSM kerana

    - Mereka seperti ''Contract based Marketing Staff''
    - Mereka Tidak menyimpan Stok
    - Mereka 'menumpang' SSM supplier Dropship.

    Walau bagaimanapun, mereka digalakkan mendaftar SSM utk jangka panjang jika mereka ingin menceburi bisnes secara serius nanti.

    3) Petani/Nelayan/Penternak

    Ini tidak di diskus. Cadangan saya, jika:

    a) Jika mereka hanya mengamalkan C.O.D atau peraih datang ambil sendiri dgn lori, mereka tidak diwajibkan SSM kerana urusan adalah tunai.

    b) Jika mereka mengambil order dari internet dan memerlukan Online Payment, mereka WAJIB ada SSM.


    Sekian terima Kasih 🙂
    Admin Forum  
  19. WhatsApp Group - Mon 15/May/2017, 8:59am
    Terdapat kebimbangan di kalangan ahli2 group Whatsap ini tentang kemungkinan penyalahgunaan iklan2 spam bisnes yg dibuat oleh ahli group. Hasil perbincangan, berikut adalah panduan tentang apa yg dibolehkan didalam group ini.

    Panduan Whatsap Group ini
    =======================
    a) Diskusi tentang shopcart
    b) Diskusi tentang supplier dan agen dropship.
    c) Diskusi menggunakan viral tools shopcart
    d) Diskusi cara marketing lain terutama sosial media.
    e) Juga dibenarkan isu2 berkaitan Portal Majalah.com
    f) Dan isu2 berkenaan Ahli VIP Majalah.com

    Penggunaan Whatsap group ini utk membuat iklan bisnes persendirian tidak dibenarkan. Ini utk memastikan group ini bebas dari masalah iklan spam.  
  20. WhatsApp Group - Mon 15/May/2017, 5:27pm
    Ahli2 Group berbincang berkenaan kurier. Cadangan2 ahli adalah:

    1) Majalah.com perlu menyenaraikan setiap kurier yg ada di Malaysia.

    2) Ahli group boleh discuss kurier yg baik dan yg tidak baik.

    3) Ahli group mencadangkan Majalah.com membuat deal dgn sykt kurier. Seperti contoh 11street yg membuat deal dgn SkyNet dimana ahli2 11Street tidak perlu membayar deposit.

    4) Ahli Group mencadangkan terdapat fungsi utk menyenaraikan individu yang membuat delivery dan sesiapa yg ingin menambah pendapatan menjadi kurier/despatch setempat boleh mendaftarkan diri.

    5) Memaparkan caj semasa utk penghantaran barang.

    p/s - mungkin jika ada kurier yg specialised dlm menghantar produk2 frozen dan makanan yg cepat rosak.

    (cadangan no 4 diatas mendapat banyak ''Thumbs Up'' dari ahli2 group)  
  21. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:21pm
    Diskusi ahli2 group amat aktif. antara isu yg dibangkitkan adalah:

    ========================

    1) di usa, mereka membesarkan kotak pos mail box rumah supaya sesetengah produk boleh dimasukkan dlm post box, snap bukti dah hantar dan wasap kpd pembeli. Jadi dapat mengatasi masalah pembeli tiada di rumah. Juga mengatasi masalah pembeli ada di rumah tp tengah tido atau mandi.. Jadi sistem ni dapat atasi masalah kurier kena datang beberapa kali utk hantar brg.

    2) bila cust beli guna fpx.. Mereka langsung tidak boleh buat kesilapan masa login di bank.. Jika silap masuk username, dan tekan back button, sistem terus error dan fpx fail. Jadi bank perlu ada cara utk re enter username jika silap, tanpa perlu guna back button.

    3) kebanyakan sistem fpx bank masih belum mobile friendly. Cust kena pinch out utk besarkan tulisan dan besarkan form utk diisi. Dpmm perlu maklumkan bank di malaysia yg mereka perlu upgrade fpx kpd mobile friendly.

    4) bila cust beli guna fpx.. Mereka langsung tidak boleh buat kesilapan masa login di bank.. Jika silap masuk username, dan tekan back button, sistem terus error dan fpx fail. Jadi bank perlu ada cara utk re enter username jika silap, tanpa perlu guna back button.

    5) sesetengah bank tidak meletakkan waktu bayaran dalam resit. Hanya ada tarikh hari shj. Ini mengelirukan peniaga online jika mereka mendapat beberapa order sehari.. Terpaksa contact cust tanya siapa yg buat bayaran jam sekian2 tadi..  
  22. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:22pm
    Maklumbalas ahli Group:

    Salam, untuk nombor 1 ni saya ada bincang dengan poslaju sebab saya selalu takde kat rumah. Jawapan dia, memang dulu selalu telefon customer and customer suruh letak je dalam post box atau dalam pagar rumah. Orang pos laju cakap, even dorang dah tangkap gambar hantar whatsapp dekat orang yang terima barang tu, kalau barang hilang orang poslaju jugak disalahkan. Alasan pembeli, memang la da hantar gamba letak barang silap2 lepas tu amik balik curik. Sebab dah banyak kali terjadi dekat poslaju bila barang pembeli hilang. So dorang tak nak take risk dah untuk letak je barang tanpa sign sapa2.

    Lagi maklumbalas:

    Maaf saya mencelah...cuma nak cerita pengalaman saya menggunakan DHL delivery ke US.saya pernah complaint tentang damaged parcel.cara mereka handle problem brg rosak/hilang amat sistematik dimana setiap peringkat shipment disenaraikan tarikh/masa/lokasi serta frame cctv termasuk jika tiada penerima.mereka juga still boleh trace waktu/no plat/staf GPS tracker delivery truck sampai kat rumah pembeli.even signature penerima juga direkod secara digital.yg bagusnye,dlm website tersebut customer boleh pilih samada nak terima sendiri atau wakilkan ''Ali''. maybe poslaju tak secanggih dhl tapi saya rasa courier service tempatan yg lain mungkin ada cara utk selesaikan prob ni.cuma perlu survey dgn sesapa yg penah alaminya atau tanya terus dgn courier services.dan ada courier service yg dtg ambil brg di rumah/premis penjual atau checkpoint terdekat,so seller tak perlu ke delivery centre eg nationwide,ups..sekian.tqvm

    lagi Maklumbalas:

    1) Ada juga courier yg bagi option kepada seller bile tarikh/masa yg sesuai utk dorg hantar to recipient.

    2) tentang pass over kpd mgt condo/apartment...kebanyakkan building mgt beroperasi waktu pejabat.sukar utk recipient yg bekerja utk ambil brg tersebut

    Lagi maklumbalas:

    Salam. Maaf, sekadar pandangan kerdil dengan pengalaman yang tidak seberapa.

    Berdasarkan penbincangan dan percambahan idea, insyaAllah akan memberi solusi yang sesuai. Perkongsian ini bukan sekadar idea sahaja, tetapi proses praktikal juga dilaksanakan. Berdasarkan isu barang tidak sampai kepada tuan punya dan kes berulang untuk penghantaran. Disini root cause isu adalah barang tidak diterima kerana beberapa faktor. Disini kalau dilihat ia menjadi permasalahan kepada peniaga. Yang mana inilah gap dalam bisnes yang perlu diperbaiki. Ini juga peluang bisnes kepada yang lain.

    Solusi pilihan yang mana sangat efisyen adalah despatch boy akan menjadi focal point untuk delivery door to door. Yang mana konsep ini boleh menjadi penyelesaian kepada peniaga.

    Penghantar ( courier boy ) akan Cuba menghantar mengikut Masa dan lokasi pilihan pengguna.

    Disini. Berapa pula Nilai yang dibayar oleh pihak syarikat?

    Untuk diskusi lanjut boleh pm saya Faisal untuk bersama berkongsi idea.

    #Runner100orang
    #Peopletopeople
    #peluangrunnercarimakan
    #bukanrempittapirunner  
  23. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:25pm
    Maklumbalas ahli Group:

    Lazada sebagai contoh, requirement terlalu byk utk 1 courier provider penuhi. Dgn prasyarat utama ''delivery dlm 1 hari dijamin''. Lepas lebih dari 2x bincang, provider surrender xblh meet, lazada terpaksa buat sendiri team delivery. Sambil tu masih engage dgn profesional delivery service provider utk backup

    lagi maklumbalas:

    Jika kos sara hidup min despatch rm 3k sebulan.. Dan dia bekerja 24 hari seminggu iaitu 6 hari kerja seminggu..

    Beliau kena dapatkan rm 125 sehari utk gaji 3k sebulan.. Jika beliau caj mcm kaizo dlm rm 10 per job.. Bermakna beliau kena dapatkan 13 job sehari..

    Dan kalau kita pecahkan rm 10 kepada 2 iaitu seller tanggung rm 5 dan jadi buyer hanya perly byr rm5 utk caj kurier..

    Jadi ini dah boleh beat caj kurier saya biasa dengar dlm rm7.. Itu pun bukan point to point.. Tapi kita kena hantar ke ofis kurier..

    Yg kita kira tadi point to point.. Pickup di premis kita..  
  24. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:29pm
    Terdapat 2 cara utk menaikkan traffic atau yg lebih penting menaikkan sales:

    1) Melalui cara berbayar seperti FB ads, Google Ads, Youtube Ads dll.
    Cara ini dikendalikan oleh DPMM Putrajaya (En Megat). Pada tahun 2016, mereka telah berjaya memperuntukkan dana utk melatih beratus2 usahawan menggunakan teknik2 diatas. En Megat akan memberikan penerangan lanjut berkenaan hal ini.

    2) Melalui cara percuma Majalah.com - En Syamsul
    Terdapat 2 module yg dibangunkan khas utk tujuan ini.

    a) Module Dropship.

    Bagi pemilik produk, mereka boleh menawarkan sistem dropship dan agen2 dropship boleh mendaftar (percuma). Bagi setiap jualan yg dibuat oleh agen melalui channel2 media sosial mereka, both agen dan supplier mendapat komisen dan bayaran masing2 secara direct kedalam akaun mereka melalui kaedah ''Split Payment''. jadi agen tidak lagi perlu collect wang dari pembeli dan agen tidak perlu memasukkan alamat pembeli kedalam website supplier. Semua berlaku secara automatik.

    b) Melalui Module Viral Tools
    Kami telah mengkaji bagaimana sistem viral berfungsi di media2 social dan kami sedang membangunkan modul khas utk tujuan ini. Viral tool ini .. (de1eted)

    (de1eted by admin - only for group members)  
  25. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:31pm
    Menjawab pertanyaan ahli group berkenaan majalah.com/Dpmm Putrajaya:

    Utk makluman, CoFounder majalahcom (myboss, En Syamsul) adalah ahli lama DPMM Putrajaya dan pernah memegang jawatan Setiausaha beberapa tahun sebelum beliau berhenti utk fokus kepada syarikat2 beliau yg lain.

    En Syamsul bersama En Hambali, En Syahrin, Dato Radzi, Dato Alayuddin adalah individu penting dalam DPMM Ptj yg berusaha membawa teknologi portal terkini Majalahcom ke dpmm putrajaya. Dan alhamdulillah hasilnya kita dapat melihat usaha pelancaran ShopCart pada Julai ini.

    Tanpa bantuan DPMM Putrajaya, majalahcom mungkin sukar utk maju kehadapan. Hanya dengan kerjasama ini baru lah usaha ini boleh berjaya.  
  26. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:31pm
    Menjawab pertanyaan hasil2 mtg sebelum ini:

    Januari 2017:

    Perlantikan Majalah.com secara rasmi sebagai portal tambahan selain portal2 tahun lepas (2016) seperti Unitimart dan Lemary.

    Februari 2017:

    Module Pemilihan peserta dibentangkan. Module ini utk membuat pengiraan dan anggaran berapa ahli majalah.com yg layak dijemput utk menyertai program ini.

    Hasil kajian topik2 tahun 2016, ada lebih 6000 usahawan berniaga di Majalah.com. Pihak TERAJU meminta DPMM Ptj dan Majalahcom screen utk 1000 peserta yg layak sahaja.

    Mac 2017:

    Module Business Form dibentangkan. Module ini utk menentukan kategori perniagaan dan kedudukan peserta, samada usahawan micro, small, medium (SME), kategori B2B, B2C, C2C atau baru ingin berniaga (belum berniaga). Module ini utk mendapatkan feedback tahap online ecommerce yg telah diceburi peserta.

    April 2017:

    Feasibility study dengan pelbagai syarikat Online Payment Gateway. Ini utk melihat kos, teknologi, features dan kesesuaian dengan program ini. Pelbagai ujian dibuat oleh programmer dari segi server to server communication utk memastikan integrasi dgn ShopCart berjalan lancar.

    May 2017:

    Draf akhir module dan features Shopcart telah dibentangkan dan diterima. Keputusan juga telah dibuat tentang syarikat Payment Gateway yg dipilih. Shopcart mesti mempunyai module ini

    a) Shopping cart individu (satu syarikat satu shopping cart)
    b) Pilihan 3 payment gateway. BillPlz, Paypal dan SenangPay
    c) Module Dropship utk Supplier dan Agen
    d) Module Viral Tools utk Pemasaran Media Social

    Perbincangan akan datang
    ========================
    1) Berkenaan Module Local Despatch, berdasarkan feedback yg baru diterima dari group WhatsApp ShopCart  
  27. WhatsApp Group - Wed 17/May/2017, 5:38pm
    Soalan Ahli Forum:

    Salam, tuan admin, adakah majalah akan buat platform untuk peniaga yg memberi servis dan perkhidmatan? Sebab pada fahaman saya, shopcart mungkin hanya sesuai untuk mereka yg berniaga menjual produk fizikal. Bagaimana mereka yg berniaga seperti fotografer? Tukang jahit? Workshop kereta? Tukang rumah?
    Di Malaysia kini popular platform/website seperti kaodim.com yg hanya fokus untuk golongan professional services. Mungkin pihak majalah boleh wujudkan juga modul atau platform berasingan, yg mesra mobile dan user friendly untuk hanya peniaga bidang perkhidmatan dan servis. Platform utk bidang perkhidmatan/servis sebegini tidak memerlukan payment gateway rasanya.

    jawapan Admin:

    Ya diskusi akan dibuat selepas pelancaran shopcart nanti.  
  28. WhatsApp Group - Thu 25/May/2017, 9:00pm
    Salam Tuan2/Puan2 Ahli Group.

    Pihak kami bersetuju dengan cadangan ahli group utk menjadikan setiap bulan selepas pelancaran dengan tema masing2 seperti yg dicadangkan oleh ahli group.

    1) July - pelancaran ShopCart
    2) Ogos - Diskusi berkenaan Kurier
    3) Sep - Diskusi berkenaan Marketing
    4) Oct - Diskusi berkenaan Pinjaman.

    Dengan memberikan satu bulan utk kita fokus kepada satu isu sahaja, membolehkan pihak kami membuat tindakan yg lebih proaktif, tersusun dan cekap, berbanding jika kita cuba diskus segala jenis isu sepanjang masa tanpa ada plan bagaimana utk melaksanakannya.

    Pada waktu ini sehingga pelancaran kelak, pihak kami amat sibuk membuat persiapan dari segi programming, testing & bug fix cycle. Secara amnya shopcart akan disiapkan pada hujung bulan ini, manakala dropship tool dan viral tool pada bulan depan.

    Kami akan memaklumkan tuan2 dan puan2 pada tarikh2 yg disebutkan nanti.

    Wassalam - Admin.  
  29. WhatsApp Group - Thu 25/May/2017, 9:10pm
    Salam Tuan2/Puan2 😀😀.

    Terima Kasih diatas diskusi yg hangat pada hari ini. Berkenaan salutation atau greeting, tuan puan boleh menggunakan mana2 sahaja.

    1) Assalamualaikum
    2) Assalam
    3) Salam
    4) A'kum, Akum, Askum dll

    InsyaAllah kita semua faham maknanya walaupun hanya menggunakan perkataan singkatan seperti wbt utk WarahmatullahiwaBarakaTuh. Utk tujuan singkatan tidak mengapa.

    Wassalam - Admin

    p/s - diharap diskusi berkenaan perkara ini tidak dipanjangkan lagi.  
  30. Mohd Zaid Bin Kadir - Sat 3/Jun/2017, 8:50am
    Assalamaualikum ..seronok membaca disini...Terimakasih atas perkongsian admin dan warga MC..terbaik...  
  31. Safiah 4 - Tue 6/Jun/2017, 2:53am
    Assalam...mcm mn sy nak join dah penuh  
  32. Nor Afzan Bt Abu Bakar - Mon 26/Jun/2017, 7:16pm
    Tuan, GROUP WS DA FULL. 😣😣😣  
  33. Balqis 111 - Sat 1/Jul/2017, 8:34am
    Dah penuh la tuan group whatsapp tu. Sy cdgkan tuan admin buat group telegram boleh add lagi ramai orang. TQ  
  34. Flavourist Clouds - Wed 5/Jul/2017, 7:51pm
    Dah launch ke ni 5 Julai 2017 dah ni, senyap je apa sudah jadi???  
  35. Fadhilah 17 - Wed 5/Jul/2017, 10:04pm
    Da penuh. X dpt join group wsap  
  36. Forum Moderator - Thu 6/Jul/2017, 8:24am
    Salam Ahli2 Forum Semua :-)

    Alhamdulillah SoftLaunch Shopcart majalah.com telah berjaya diadakan semalam 5 Julai 2017 di DPMM Putrajaya.

    Kami sedang membuat pengisian didalam kedai online tersebut dimana peniaga2 (Merchant) sedang memasukkan produk2 mereka, upload gambar, membuat pengiraan kos kurier, gst dll. Kami akan membuat pembukaan kepada ahli2 forum utk membuat pembelian pada:

    Rabu 16 Ogos 2017:
    =================
    Pembukaan ShopCart kepada pelawat utk pembelian. Kami juga akan membuat pelbagai link iklan kepada produk2 tersebut dari beberapa laman utama majalah.com

    September 2017
    ==============
    Tarikh Pelancaran Rasmi shopcart Majalah.com dimana pihak Media Massa dan TV akan dijemput hadir adalah selepas Raya Haji 2017.

    Wassalam - Admin Forum  
  37. Iskandar 217 - Tue 11/Jul/2017, 1:31pm
    018-3222874 (hairi)  
  38. Nursyareen - Fri 14/Jul/2017, 1:46pm
    Group full?  
  39. Ain 645 - Mon 17/Jul/2017, 1:15pm
    Group.dah full la admin
    Add sy 01126045848 ain  
  40. Bukhari 18 - Tue 18/Jul/2017, 10:25am
    Say x bole masuk la penuh dah adei.. 0196785773 kot ada sapa2 kuaq bole la invite sya kan hehe bole  
  41. Idah 56 - Tue 18/Jul/2017, 1:36pm
    Salam..Tolong Add saya dalam Group wassap ini. no.Tel.017-6576447.t.kasih  
  42. Forum Moderator - Wed 19/Jul/2017, 5:36pm
    Salam Rakan2 Forum Semua :-)

    Ya Group whatsap pertama kami dah penuh. Jika tuan/puan berminat utk join shopcart, join group kedua kami iaitu:

    Shopcart Follow Up (Majalah.com)
    https://chat.whatsapp.com/CtY99WSwKTDGLDLKA4g2LS

    Terima Kasih :-)  
  43. Lieya 43 - Thu 20/Jul/2017, 2:52pm
    TOLONG ADD SAYA DALAM WHATTSAP GROUP 0166428494 - LIEYA  
  44. Forum Moderator - Tue 25/Jul/2017, 10:21am
    Salam semua & Update Terbaru :-)

    1) Pembukaan Shopcart kepada Pembeli adalah pada:
    - Rabu, 16 Ogos 2017

    2) Taklimat Shopcart Seterusnya (Untuk Peniaga) adalah pada:
    - Rabu, 2 Ogos 2017 (sesi ke tiga)
    - Rabu, 9 Ogos 2017 (sesi ke empat)

    3) Sesi ke lima dan seterusnya akan didakan pada Nov & Dec 2017.

    Utk mendapat maklumat lanjut, sertai whatsap group Shopcart kedua kami seperti dibawah. (Group whatsap pertama dah penuh)

    Shopcart Follow Up (Majalah.com)
    https://chat.whatsapp.com/CtY99WSwKTDGLDLKA4g2LS

    Terima Kasih ya :-)
    Sherina - Admin  
Page 1   (Total 44 comments)
Your Comment:
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.


Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.