Funder untuk Perniagaan
M Rizaudeen - Sat 10/Nov/2018 9:33am
Sekiranya tuan/puan perlu funder utk perniagaan, call funder tempatan ini

0162444690

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Disputed Topics
     
  1. Alimamak - Sat 10/Nov/2018, 11:33am
    Kerja keras kau ya...taubatla bro...kita ni dah semakin tua...cuba try berenti..jgn cuba2 taip apa2 lagi..dah2 la tu...kau terlalu banyak mencuri...kalau kau orang islam,cmna la agaknya kau nak bertanggung jawab nnti .hutang 1 sen pun berat nak jawab dpn allah..ni kan pulak ratusan riban..ya allah...terbalikkan hati hamba ni kepada org yg beriman padamu..ammin  
  2. Faris 120 - Sat 10/Nov/2018, 4:10pm
    Iya ka Alimamak.. mudah betul nak daftar ID MC.. maaf cakap.. sebab tu senang scammer tukar profile.  
  3. Hazrul Nizam - Mon 12/Nov/2018, 8:51am
    alert! alert!

    admin majalah sila siasat.

    M Rizaudeen => adalah geng penipu yg sama dgn geng geng dibawah ini.

    1. Nick: Pn Nor Kamariah Finance
    2. Nick: Haji Mazlan Resources
    3. Nick: Koperasi Usahawan Berhad
    4. Nick: Mohd Yusoff Limbungan Maju M Sdn Bhd
    5. Nick: Puan Nor Nadiah
    6. Nick: Rahman Associate
    7. Nick: Ku Mattz
    8. Nick: Puan Zainab Y A Consolidated
    9. Nick: Engku Farhana My E Commerze
    10. Nick: Muhammad Nur Time Brilliant
    11. Nick: Manforcemarine Mariyani Azman

    dan berpuluh lagi nick dari sindiket yg sama meminta IC, SSM, data peribadi dan data perniagaan mangsa kononnya utk urusan pinjamn, tetapi sebenarnya akan disalahgunakan utk menipu di internet.

    menggunakan ID palsu yg dicuri, sindikit ini akan membuat pelbagai penipuan dan apabila polis melakukan siasatan, ID mangsa yg dicuri akan disiasat dan dipanggil ke balai polis.

    geng penipu ini akan bebas lari dan melakukan penipuan baru menggunakan ID baru.

    baca disini:
    https://www.majalah.com/?classified.pembiayaan-perniagaan-rakan-niaga-sme.G6WRQFB1YV  
  4. Hazrul Nizam - Mon 12/Nov/2018, 8:59am
    nasihat saya, utk urusan pinjaman

    - MInta SSM syarikat dan lihat nama syarikat
    - Pastikan individu tersebut mempunyai pejabat.
    - Hanya lakukan urusan di dalam pejabat
    - snap gambar individu tersebut
    - Periksa dgn SSM samada syarikat tersebut dibenarkan menawarkan urusan pinjaman (berlesen)

    - ingat, pembayaran upfront dalam bentuk deposit atau apa sahaja wang pendahuluan utk urusan pinjaman adalah kesemuanya penipuan.  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia