Mencari Rakan Bisnes
Aimanabdzaw - Wed 27/Jan/2016 11:50am [Last Comment]
Assalamualaikum warga majalah. Sy nk buat bisnes di area kelantan. Silakan rakan2 yg berminat. Xde modal xpe blh ejas. Sila bagi apa2 idea bisnes. Sy blm pernah berniaga.

Kalau pandai masak blh niaga nasik berlauk pagi. Kalau pandai wat mee celop blh buka warung mee celop. Pandai potong ayam blh jual ayam proses. Pandai wat air blh jual air. Pandai gunting rambut blh buka barber shop. Pandai edit burger blh buka stall burger. Mahir bab illustrator blh wat bisnes printing. Pandai bela ayam blh buka ladang ternak. Pandai bela ikan blh buka kolam ikan air tawar.

Sila msj 014-696 9735 atau drop no wasap anda.

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Ariff Hafizy - Wed 27/Jan/2016, 12:40pm
Modal permulaan serendah *RM 310.00 sahaja dengan potensi pendapatan tahunan sehingga **RM 200 00!!
Sangat mudah,tak mengganggu kerja harian,tak payah nak bersusah payah kejar customer.. Semua company uruskan..hanya perkenalkan rakan2 yang serious untuk mengubah kehidupan menjadi lebih baik..
Hubungi :-
ARIFF 017-364 9513(CALL/SMS) / 010-861 6569 (LINE,WHATSAPP,WECHAT)  
2. En Man 6 - Thu 28/Jan/2016, 4:18am
berniagalah bersama kami....
modal kecil RM3500
setiap minggu RM300

en man 019-2724873 wassap  
3. Anken - Thu 28/Jan/2016, 11:35am
Nak Buat 5K Sebulan??
Hanya Ada Rm10 untuk dilaburkan??
Contact saya skrg 016-4762400
Atau tinggalkan num wssap anda  
4. Ad Muhamadz - Thu 28/Jan/2016, 9:57pm
Salam cik. Cik buka la perniagaan berasaskan makanan. Apa apa pun jenis makanan mesti boleh berjaya. Tu je yang survive sekarang.  
5. Alimamak - Fri 29/Jan/2016, 3:02pm
Bisnes makanan ni boleh Survive untuk kelangsungan hidup mmg btol...tapi nk berjaya dalam produk untuk niaga blom tentu..banyak lagi produk selain makann ni boleh berjaya..so ape2 pn good luck tuan tanah

P/s..selalu orang yang berjaya x kan kongsi ape yang mereka usahakan,sbb 90% mereka ni sentiasa mendekatkan diri dgn allah..oleh itu rajin2 la solat yang wajib dan sunat tahajjud dan duha sekali...moga ditemukan dgn org2 ni...baru ade berkat...huhu good luck  
6. Mohd Akmal Che Anuar 4 - Fri 29/Jan/2016, 9:43pm
Fuhh! Jadi Sebagai Persiapan Sebelum Kesusahan, Simpanlah Dan Melaburlah Dengan Emas Mulai Sekarang Supaya Anda Dapat Meningkatkan Kekayaan Anda Dan Yang Penting Mengekalkan Kuasa Dan Nilai Kekayaan Anda bermodal RM380 keuntungan RM2660 + 2gram pure Gold

whatsap 0133327102  
7. Rizlan Dani - Sun 31/Jan/2016, 3:52am
Bisnes bersama saya...modal rm5 je......sorang join 6 thn komisen........program postpaid terbaru!!!!!boleh buat kje part time,....jom wassap laju2 0169713924(Roslan)....  
8. Hafiz Md Zain - Tue 2/Feb/2016, 2:35am
Bantuan dana diperlukan segera sebanyak rm20k..projek kami supply crude oil ( kontrak seller & buyer 100% complete original ada dgn kami ).. dana diperlukan utk melicinkan operasi di malaysia sahaja ( dokumentation & lawyer fees )

% profit kita bincang lanjut

Nak JV pun boleh..berminat sila hubungi saya hafiz
Wassup or telegram +61082680368  
9. Renomajay - Thu 4/Feb/2016, 11:30pm
Berniaga air jagung ber lemak yang kini baru nak meluas di pasaran lembah kelang..tapi bilangan sgt sedikit...yg niaga air ini sebab ramai x tahu mana nak dpt Pati Jagung Ajaib buatan saya sendiri..jika tuan minat boleh kuasai pasaran kelantan...whatapps saya 0108497869...utk maklumat lanjut. Terbuka.  
10. Mazlan 115 - Sat 6/Feb/2016, 9:15pm
Assalam En. Aiman, saya boleh tunjukkan bisness yang En. boleh jalankan yg beri keuntungan Setiap Hari...Whatsapp 0199159427  
12. Hafizdanial - Sun 21/Feb/2016, 2:03am
0192928022  
13. Mohamad Faiz 21 - Tue 23/Feb/2016, 6:38pm
wasap sy 0105760069

sy duk area kb..pc

ingin buat perniagaan tetapi tiada modal yg ckup  
14. Emy 136 - Thu 25/Feb/2016, 8:05pm
instagram @bisneskite  
15. Farina Aqma - Tue 8/Mar/2016, 11:44pm
Sy fresh graduate dan sgt berminat dgn bisnes.sy ada cdgn utk berniaga ttp tiada modal. blh whatsapp sy 0139389422  
16. Rezekiberkat32 - Wed 30/Mar/2016, 5:37pm
Pelaburan dalam bisnes pertanian.

Syarikat bumiputera berdaftar dengan SSM.

Jika berminat untuk melabur sila emailkan kepada rezekiberkat32@gmail.com  
17. Siti Aisyah 60 - Thu 31/Mar/2016, 9:32am
01123562976 aisyah razali pengilang kuih pau frozen  
18. Halfcut Zone - Wed 27/Apr/2016, 7:02pm
Assalamualaikum.. bagus lah nk berniaga... tp jgn hilang modal dan ramai je yg mulut manis.. setuju dgn komen Alimamak.. orang yg mmg berjaya dia x de nk share bis dia dgn orang.. bagi saya biarlah bis 2 ada jaminan dan modal x telalu tinggi untuk di mulakan dan biarlah kawasan yg x berisiko.. seeloknya cari kawan2 yg masih baru nk beniaga jugak dan srmangat tinggi.. sbb org lama meniaga kalau bejaya dia dah agak sambil lewa.. kalau org baru dia punya semangat lain.. baik nya sblm terima sesuatu dan keluarkan modal.. tahu rumahnya,dan info pasal apa yg berkaitan benda nk di niagakan.. dan lepas 2, solat istiharah dah dpt jawapan dari allah... sy hanya nk kongsi pandangan... semoga tuan bejaya dlm peniagaan tuan..insyallah  

Page 1   (Total 18 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..