Pembiayaan Perniagaan Rakan Niaga SME
Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Wed 24/Oct/2018 1:23pm [Last Comment]
1) Modal Kerja

RM 30,000.00 sehingga RM 5,000,000.00
Bayaran Balik 10 Tahun.

2) Mesin/Peralatan & Kenderaan Perdagangan
80% dari harga pembelian / kenderaan.
Bayaran Balik 5 Tahun Faedah.

3) Pinjaman Tetap
Pengubahsuaian/Pembesaran Premis Perniagaan.

RM 30,000.00 sehingga RM 50,000.00
Bayaran Balik Maksima 3 Tahun.

RM 50,000.00 sehingga RM 150,000.00
Bayaran Balik Maksima 7 Tahun.

PEMBIAYAAN KONTRAK/PESANAN BELIAN KERAJAAN/GLC

Syarikat Sdn Bhd/Pemilik Tunggal/Perkongsian dengan rekod perniagaan yang baik, bertanggung jawab dan mampu mengendalikan kerja-kerja perkhidmatan dan pembekalan yang dikehendaki oleh pihak pemberi kontrak.

Pemberi Kontrak Yang Diterima :

* Jabatan-Jabatan Kerajaan
* Agensi-Agensi Kerajaan Negeri
* Badan Berkanun
* Institusi Pendidikan Tinggi Awam (IPTA)
* Hospital Awam
* Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC)
* Institusi Perbankan dan Insuran yang terpilih

Kadar pembiayaan sehingga 80% dari nilai kontrak. Tempoh bayaran balik tidak melebihi 1 tahun dengan kadar yang berpatutan dikenakan.

Kadar pembiayaan : Minium RM100,000.00 sehingga RM5,000,000.00

Sila hubungi bahagian / unit pembiayaan rakan niaga:-
Direct line : 016-489 20 21
Fax : 03-27766999

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal | Disputed Topics
     
  1. Hazrul Nizam - Wed 24/Oct/2018, 1:29pm
    nama baru.. mula2 zainab, then tafaqquh, then time brilliance, then zafana (M) sdn bhd, then allied hygience, then Y&A consolidated, then muhd nur... berpuluh2 ID mamat ni..

    admin.. sila siasat nick terbaru kaki putar alam..

    Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar

    Kemungkinan bukan nama sebenar, sebaliknya IC fotostat yg dicuri. Kepada mangsa yg bernama seperti diatas, buat laporan kepada polis.. IC anda telah dicuri dan identiti anda telah disalahgunakan.  
  2. Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Wed 24/Oct/2018, 2:56pm
    Thanks for your comment.  
  3. Forum Moderator - Thu 25/Oct/2018, 1:22pm
    Salam Encik Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar,

    Mohon tuan berikan kami satu salinan (pdf/jpg/png) melalui email (atau snap whatsapp):

    1) SSM Terkini Syarikat Tuan sah untuk 2018
    2) Lokasi Pejabat

    Wassalam - Admin Forum Majalah.com

    Email:
    mdckoop@gmail.com

    WhatsApp:
    019 641 6011  
  4. Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Thu 25/Oct/2018, 2:55pm
    maaf saudare hazrul.

    maklumat saya tak pernah di curi atau pun jatuh ke tangan org yg tidak bt/jawab.

    saya tak kenal siapa hazrul , tiba2 hentam iklan saya.

    mungkin hazrul nak scam atau tipu saya atau lain2.

    no contact hazrul pun takde.

    saya tak percaya kepada orang bernama hazrul. Banyak persoalan.

    my brother pun pegawai polis.  
  5. Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Thu 25/Oct/2018, 3:01pm
    saya tiada daftar syarikat.

    saya hanya membuat submit permohonan atau dokumen kepada bank2 tempatan, sektor kerajaan cthnya mara, punb, tekun dan lain2 yang berkaitan.

    saya tidak pernah ambil upfront atau caj2 yang tak masuk akal.

    saya di bayar komisen bg yang lulus permohonan. bukan customer bayar komisen saya.  
  6. Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Thu 25/Oct/2018, 3:06pm
    admin majalah

    bole abai atau buang iklan saya ini, sekiranya ada berlaku konflik. saya banyak client2 yang tahu tugas dan tjawab saya.

    tigak mjadi masalah kpd saya.

    terima kasih dan jazakallah  
  7. Hazrul Nizam - Thu 25/Oct/2018, 3:54pm
    iklan loan sampai 5 juta
    client punyalah banyak kununnyaaa...

    tapi takde syarikat, takde SSM dan takde lokasi ofis..
    ho.. ho.. ho....

    kerja dia mintak IC dan dokumen mangsa..
    kononnya nak check lulus pinjaman atau tak..

    tapi sebenarnya dia nak gunakan identiti mangsa yg submit dokumen ni utk tujuan2 jahat di internet..

    mana mau lari penipu..???  
  8. Hazrul Nizam - Thu 25/Oct/2018, 4:05pm
    sesiapa nak buat loan 5 juta dgn mamat ni boleh jumpa dia bawah pokok ceri..

    dan bagi segala salinan IC, Lesen Memandu, alamat rumah dll pada mamat ni..

    kalau nak tau status dah lulus ke belom senang je... tanya whatsap dia dah lulus ke belum...

    sekali dia block wasap anda... kikikiki... mana nak cari mamat ni...

    terpaksalah pergi tunggu bawah pokok ceri tempat meeting haritu...  
  9. Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Tue 30/Oct/2018, 2:26pm
    sekiranya ada yang kena tipu semasa berurusan dengan saya, sila call saya utk berjumpa,
    walaupun dalam portal ini, iklan saya di masukan dalam status - tuntutan & tribunal - tiada seorang pun yang buat aduan/report atau call saya utk buat tuntutan.


    Ramai yang call saya , bertanya kan status iklan saya dan procedure berkenaan kewangan perniagaan.


    setiap client yang call saya, saya akan suruh setiap client baca tomahan yang di buat.


    REZEKI ALLAH TAALA SUDAH TENTUKAN.

    REZEKI SETIAP HARI ADA, ,MENUNJUKAN KOMEN2 BERKENAAN ADALAH - FITNAH -  
  10. Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar - Tue 30/Oct/2018, 2:28pm
    JAZAKA ALLAH  
  11. Hazrul Nizam - Tue 30/Oct/2018, 3:17pm
    selain nick Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar, berapa lagi nama lain yg anda guna?

    kalau saya tak cabar, anda tak akan mengaku.

    saya dah jumpa beberapa nick yg menggunakan telefon yg sama dgn telefon anda.

    kalau anda tak nak mengaku. saya akan bongkarkan nick-nick lain yg menggunakan nombor anda dibawah:

    016-489 20 21

    setakat ni dah ada 4 nick berlainan dan nama syarikat berlainan menggunakan nombor yg sama.
    termasuk satu nama perempuan (mariyani).

    sekarang.. apa cerita putarbelit tuan nak explain kenapa nombor yg sama menggunakan nick berlainan termasuk nama perempuan? adakah tuan yg memiliki 2 jantina?  
  12. Hazrul Nizam - Tue 30/Oct/2018, 3:28pm
    MZB Resources
    016 489 2021
    http://www.majalah.com/?profile.mzb-resources-sdn-bhd.G0HLRBF9L9

    Manforcemarine Mariyani Azman
    016 489 2021
    https://www.majalah.com/?profile.manforcemarine-mariyani-azman.G5PPPTLQW6

    Ahmad Khailan
    016 489 2021

    Wan Salahuddin Bin Wan Jaafar
    016 489 2021

    -----------------

    ini baru setakat beberapa minit saya search google...

    berapa puluh nick yg anda ada disini?
    berapa puluh syarikat anda?

    kesemuanya TAK ADA SSM?
    kesemuanya TAK ADA lokasi pejabat?

    kesemuanya berniaga di bawah pokok ceri...
    kutip dokumen dari mangsa dan gunakan utk tujuan jahat.  
  13. Hazrul Nizam - Tue 30/Oct/2018, 3:33pm
    itu belum lagi nombor fax yg anda guna:
    Fax : 03-27766999

    baru search 10 minit.. masyaAllah... banyaknya syarikat yg guna nombor fax ni... pelbagai nama berbeza..  
  14. Hazrul Nizam - Tue 30/Oct/2018, 3:38pm
    Ini semua satu geng:

    1. Nick: Pn Nor Kamariah Finance
    2. Nick: Haji Mazlan Resources
    3. Nick: Koperasi Usahawan Berhad
    4. Nick: Mohd Yusoff Limbungan Maju M Sdn Bhd
    5. Nick: Puan Nor Nadiah
    6. Nick: Rahman Associate
    7. Nick: Ku Mattz
    8. Nick: Puan Zainab Y A Consolidated
    9. Nick: Engku Farhana My E Commerze
    10. Nick: Muhammad Nur Time Brilliant
    11. Nick: Manforcemarine Mariyani Azman  
  15. Hazrul Nizam - Tue 30/Oct/2018, 3:42pm
    bila ada masa nanti saya akan go thru satu persatu.

    tapi saya suspect tak ada satu pun syarikat diatas yg ada SSM yg sah dan lokasi pejabat. Kesemuanya berniaga bawah pokok ceri.  
  16. Hazrul Nizam - Tue 30/Oct/2018, 3:49pm
    juga geng yg sama:

    Paluan Padu Sdn Bhd
    Paluan Padu Teguh Resources
    http://www.majalah.com/?profile.paluan-padu-sdn-bhd-paluan-padu-teguh-resources.G0DGJ76J94  
  17. Alimamak - Tue 30/Oct/2018, 7:00pm
    Salam bro hairul nizam,mamat atas ni buat keje dah lama dr tahun 2013..saya dah mention dan alert banyak kali dah...still ramai yg kene tipu...hmmm...mamat atas ni orang terengganu umur hujung 40an..dulu awal 40 an  
  18. Alimamak - Tue 30/Oct/2018, 7:02pm
    Satu lagi yg tgh aktif nama dia watanbisnes..org yg sama  
  19. Hazrul Nizam - Wed 31/Oct/2018, 10:26am
    tuan Alimamak, pada pendapat tuan, adakah ini satu geng dengan Addley Sham Yahya?  
Page 1   (Total 19 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.