Bisnes Apa yang Sesuai Dengan Modal RM10k - RM50k
Luxury - Fri 21/Dec/2018 11:56am [Last Comment]
Assalam dan salam sejahtera

Nak tanya sahabat2 dalam ni, bisnes apa yang sesuai saya jalankan masa kini dgn modal antara rm10ribu ke rm50k.

Saya Pelabur

#Bincangkan

Niche: Mencari Pelabur | Diskusi Bisnes
     
  1. Lia Jamaliah - Fri 21/Dec/2018, 11:59am
    Funder produk Mom's Chilli... berminat wassup 01123270603  
  2. Alimamak - Fri 21/Dec/2018, 12:56pm
    Nanti kalau deal dengan sapa2 jumpa depan2 ambik gambar selfie..kalau agak2 taknak je tu la scammer tipu banyak duit org  
  3. Alimamak - Fri 21/Dec/2018, 12:59pm
    Kalau nak cepat naik MLM la bang hehehe  
  4. Nsh 3 - Fri 21/Dec/2018, 1:05pm
    Try la buat Gold Investment trading.
    Saya boleh terangkan cara cara dia.
    Pulangan dalam masa seminggu.
    Contact lah saya 0138302403, kita boleh jumpa kalau encik tk percaya.  
  5. Linkman - Sat 22/Dec/2018, 2:29pm
    bisnes yg sesuai adalah bisnes yg tuan/puan mahir mengenainya. jika tuan hanya inject duit dan tidur.. memang akan berdengkur terus dan bila tersedar.. dot..dot..dot..

    ada beberapa pilihan yg perlu difikirkan

    1) adakah tuan menjadi majoriti shareholder dalam syarikat tersebut dan siapa yg menyimpan rahsia know-how bisnes.

    know how adalah penting jika original founder bertelingkah dgn tuan, atau jika beliau jatuh sakit, atau mati tiba2, atau kena langgar lori dan koma, atau jika beliau kawin baru dan ada rules baru, dan 1001 lagi cabaran baru.. bagaimana nak teruskan perniagaan?

    2) adakah tuan menjadi minoriti shareholder.

    jika ya, apakah tindakan undang2 yg tuan mampu ambil jika founder melakukan pecah amanah, atau pecah janji atau jenis muka toya suka langgar agreement sesuka hati dan kemudian minta buat agreement baru selepas duit anda habis beliau gunakan.

    jika tuan tiada jawapan untuk ini, tuan akan menyesal nanti.

    3) Adakah lebih mudah jika tuan hanya memberikan pinjaman dgn bayaran balik sekian jumlah secara berkala? samada bisnes untung atau rugi, beliau tetap perlu pulangkan wang tuan.

    bagaimana tuan nak enforce compliancy.. contohnya jika beliau gagal bayar balik dan block hp, wasap dan mula mengaggap anda sebagai musuh durjana setiap kali anda meminta wang anda semula.

    ======

    kesemua cabaran ini perlu tuan tempuhi. Jika tuan spend masa seminggu beli buku biography investor terkenal Warren Buffet dan baca bagaimana terbentuknya Berkshire Hathaway (akibat dendam dan marah kepada founder yg menipu beliau), then tuan akan dapat fahami yg melabur dalam bisnes bukan perkara yg mudah.

    atau jika tuan memang ada rm50k extra bawah bantal.. dan tak kisah kalau hangus sebab tuan nak belajar melabur.. mungkin proses ini akan menjadi lebih mudah. mana2 pelaburan yg gagal tu anggaplah sebagai Yuran Pembelajaran Universiti Bisnes terbuka hehe...  
  6. Luxury - Mon 24/Dec/2018, 5:38pm
    Terima kasih atas komen diatas, sebenarnya profits atas trading akaun sendiri dalam forex . . . saya plan nak tulis buku la... '' Aku Seorang Trader Forex '' . Ada idea tak sahabat2?  
  7. Shahril 241 - Wed 26/Dec/2018, 4:42am
    pm sy..017 9083910 ade good suggestion  
  8. Rusdy 3 - Wed 26/Dec/2018, 1:37pm
    Berminat melabur dlm pembangunan apps?

    Kami akan present business canvas, repayment projection dan profit.

    Wassap 0136753816  
  9. Luxury - Thu 27/Dec/2018, 1:16pm
    Okay case closed , TQ  
  10. Ariztonewow - Mon 7/Jan/2019, 11:06am
    Bisnes yg merupakan keperluan semua org.
    Org miskin atau kaya tetap akan cari kita.
    Lelaki atau pempuan tetap nak bisnes kita.
    Cantik@xcantik,kurus@gemuk,sihat@sakit, ada kereta@xde kereta, ada duiit@xde duit, dah kawin @bujang,ada anak@xde anak, pelajar@bekerja, surirumah@berkerjaya...mereka semua akan cari bisnes kita.
    Bisnes yg terbaik dan paling selamat.
    Hubungi saya 01170308044  
  11. Wan 1913 - Fri 8/Feb/2019, 5:33pm
    saya ada perniagaan eCommerce. Kalau tuan berminat boleh whatsapp. nak invest boleh. nak ambil alih terus pon boleh.  
  12. Diyanah 5 - Thu 14/Feb/2019, 3:17pm
    Assalamualaikum ,
    boleh saya cadangkan perniagaan yg 100% tanpa risiko? maknanya tidak akan hilang duit dan tidak bermula dgn duit.

    1) tanpa modal
    2)tanpa penjualan
    3)tanpa simpan stok
    4)tanpa perlu kedai/ inventori space
    5)tanpa perlu agent/pekerja

    saya sediakan khidmat mengajar mereka yg mahu berniaga tanpa kos
    tetapi terhad utk kawasan KL dan SELANGOR shj. tq

    mentor, life coach Diyanah 0167789416  
  13. Abim Gve - Mon 18/Feb/2019, 11:04am
    Asalamualaikum Encik Luxury,

    Saya cadangkan encik buat bisnes vending machine. Modal bawah RM18k. Cuma kena cari tapak untuk letak mesin dobi layan diri. Kalau letak dekat sekolah rendah contohnya boleh dapat untung RM400 sehari.

    Kalau nak tahu lebih lanjut, encik boleh ws saya ke no 0187779917 (Hakim) untuk penerangan PERCUMA dari saya. Tiada kos apabila bertanya.  
  14. Sam Ismail - Sun 24/Feb/2019, 1:57pm
    Pm sy. Sy running eskport Hub Halal Msia ker Filipine. Perlu suntikan RM10 k. Order sedang masok iaitu minyak kelapa sawit sebanyak 1000 tan. Detail please call di 017-2405512 ataw email di samnoval9@gmail.com  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Berapa Kali Dia Tarik Haa.. Mee Tarik Warisan Asli di Sg Besi
Kami ke Sungai Besi KL untuk menikmati Mee Tarik Warisan Asli dari Lanzhou China. Apa yang membuat restoran ini popular dan berjaya membuka banyak cawangan di Malaysia? Selepas itu, kami ke Bukit Komanwel utk melihat 'The Hanging Gardens of Babylon' dan 'Hall of Fame' dan terus mengelilingi Stadium Bukit Jalil sejauh 1.4 km diatas trek getah.
Cuti Putrajaya Naik Basikal Memang Epic!
Kami ke tepi tasik di Putrajaya berhampiran Masjid Besi. Asalnya nak mencuba menu masakan panas di restoran Umai Cafe. Makanan disana sedap belaka. Di sebelah cafe ada Monumen Alaf Baru yang unik. Kemudian kami mengelilingi Pulau Putrajaya menaiki basikal dgn pemandangan yg amat mempesonakan dan menyusup dibawah 8 jambatan ikonik :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)