Reminder2020

Profile
Forum NickReminder2020
RegisteredWed 20/Mar/2013, 8:12am
Topics by Reminder2020
1Realiti Pencari Kerja Zaman Kini (45) - Thu 26/Dec/2013 7:57am
Comments by Reminder2020
1Setup Laundry Harga Bajet 100% Milik Anda - Thu 29/Dec/2016 9:38am
Berapa wang pendahuluan perlu saya transfer ( tanpa bertemu muka ) utk booking ?
2Kerja Kosong di Ipoh - Thu 29/Dec/2016 9:36am
Kilang di penang banyak nak pakai AE/Engineer... bukan di sini bang. Di sini banyak keje kena labur rm 20 dan esok dpt Rm 2 juta
3Graduates, Please Review Your Cv Now! - Tue 27/Dec/2016 12:56pm
JOBSTREET.COM doing this for FREE
4Membuat Bangkit Santan Gebu dan Asli. - Sun 15/May/2016 4:11pm
email sy nombo fon / nombo akaun dan harga kuih bangkit + delivery ke shah alam, selangor -- reminder2020@gmail.com
5Sekolah Memandu Komuniti Dinamik Sangat Mengecewakan, Penipu dan Tau nak Duit Sahaja - Batu Pahat - Sat 2/Jan/2016 4:32pm
Kes macam ni boleh lapor kat JPJ | BPA | SPRM. Bila tiada tindakan drpd JPJ. Boleh lapor pada BPA dan SPRM.
6Carikan Suami Kerja - Fri 6/Nov/2015 9:44am
Cari tapak pembinaan yang terdekat, jumpa tauke cakap mau kerja. Pasti dapat.
7Saya Mencari Pelabur yang Berminat Dalam Industri Pertanian - Thu 6/Aug/2015 12:09am
BERHATI HATI DGN PELABURAN PERTANIAN. RISIKO X SAMA MCM MELABUR ASB. BANYAK CABANG PERLU DI AMBIL KIRA UPAH BURUH, SEWA TANAH/ PAJAK, KONTRAK BELIAN PUKAL APABILA HASIL BERTAN-TAN. ADA BANYAK SINDIKET PENIPUAN YG GUNA NAMA PELABURAN PERTANIAN. SPT FERTIGASI MATT ROZI
8Jawatan Kosong Part Time - Tue 3/Feb/2015 7:12pm
Aku was was betul dgn iklan mcm ni. Mula2 tawar krja dlm iklan. Last2 mintak duit melabur... Buat repot polis dulu klu ada unsur penipuan... Nk selamat buat part time kedai mamak basuh pinggan, car wash.. Upah mmg sikit tp x kena tipu
9Peniaga Makan Tengah-Hari Diperlukan - Mon 5/Jan/2015 6:06pm
Hendak seribu daya, x nak seribu dalih. Klu pendatang indon pandai intai lubuk ni, dah lama mlepas org kita. Kpd yg dah ada prasarana utk berniaga, terus pacak dan cuba . Takut rugi nasi campur x jalan, cuba nasi ayam, nasi lemak bungkus pagi. Cuba 1 minggu dulu. Tak pyh tanya ler nk contact itu ini, jaga kebersihan x de org komplen sape x kacau, ini bukan kg. Baling, naka, Kedah. Bnyk jaga tp kain hasad dengki. Ini kl. Lu pikir la sendiri. Sapa cepat dia dpt. Then klu ada sijil mbpj/ mbsa penjaja. Bwk sekali
10Kelas Bahasa Jepun - Fri 27/Dec/2013 8:14am
シュートの施さずに、どのくらい前に日本に滞在したことがありますか?
11Fakta Menakutkan: Hawa Panas Dalam Kereta Semasa Parking Penyebab Kanser! - Fri 27/Dec/2013 8:11am
setakat thank you jer... pegi la beli gadjet luar biasa tu... sebab tujuan asal publish artikel ni utk jual gadjet luar biasa then BARU BAGI fakta itu.. ini kena kanser... RELAKS LA KALAU KENA KANSER PUN... PEROKOK TEGAR MALAYSIAN pun lambat jugak mampos walaupun 1 hari hantam 2 kotak L.A lights.
12Jom Berniaga Bersama Secara Sambilan! Jomlah - Fri 27/Dec/2013 8:04am
KPD WARGA MAJALAH.COM, DRPD ANDA JOIN BISNES MACAM NI,,, GUNAKANLAH DUIT BERAPA KERAT ANDA UNTUK PERBELANJAAN YANG PERLU, BARANG PUN DPT WALAUPUN DUIT HABIS... JOIN BENDE MCM NI , SEMANGAT DPT , DUIT HABIS,,, LPS TU UNTUNG PUN TARAK... CKP SINI MANIS ,,, LAIN KALI JUMPA HABUK PUN TARAK
13Mencari Lori Sewa Murah2 utk Pindah Rumah - Sat 21/Dec/2013 9:33am
dalam post yang bijak hanya epy6.... tuan tanah pun sama... nak murah,,, bagi la harga estimate yg dihajati... spt rm200... ni sebut MURAH-MURAH... owner lori yang lain pun kalau nak tarik customer bg la harga offer... ... ... oh malaysia ku!
14Semakan Saman Opps Waran Tangkap - Fri 20/Dec/2013 7:47am
Kepada yang bekerja MAKAN GAJI mungkin takut kalau kena tangkap, tp kepada yang kerja SENDIRI, tak perlu takut! Undang2 di MALAYSIA ni sebenarnya takde lah se STRICT mana yang disangkakan. Kalau kena tangkap, bukan nya masuk LOCK-up reman 1 minggu mcm kes rogol/bunuh/rasuah. Ditangkap untuk HADIR MAHKAMAH untuk DIBICARAKAN... kpd yang ada duit sikit, upah lawyer mengaku TAK BERSALAH dpn majistret dan minta DIBICARAKAN... kalau anwar ibrahim boleh mintak tukar HAKIM sesuka hati walaupun banyak BUKTI yg MEYAKINKAN, takkan kita rakyat biasa X BLEH minta dibicarakan... ini untuk saman ekor boleh la... tapi kalau saman tangkap red-handed... kena tanya peguam bela apa lobang boleh kasi lepas.... kalau SEMUA PESALAH JALAN RAYA MINTA DIBICARAKAN... ingat majistret nanti resign, sebab mahkamah dah sesak macam di pasar basah selayang.
15Suntikan Typhoid Pengendali Makanan - Wed 18/Dec/2013 8:14am
oh, doktor pun ada iklan produk kat sini, bukan nak iri hati atau apa,,, kepada para warga majalah, sila dapatkan pengesahan drpd KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA utk perkara mcm ini. Hubungi putrajaya pejabat.
16Nak Cari Kerja - Wed 13/Nov/2013 8:26am
assingment final year ijazah cik copy paste dr website mana? ada pkai short form bnyk tak dlm rpot tu tak? sy mmg nk pki pkj yg gna sht frm dlm pkjn nya
17Tapak Karnival Jualan Gudang Terbesar Ke2 - Menara Matrade (2nd FOC Carnival) - Tue 12/Nov/2013 6:53pm
1 hari sewa tapak rm600. Kalau di genting highland theme park, bagi aku ok lagi harga ni sebab swasta, kos bangunan pun pakai duit company genting bhd. INI bangunan MATRADE yang dibina guna dana awam (duit rakyat) pun sewa rm600 ? event management mark-up berapa komisyen? kos apa yang sampai rm600? kalau pasal kebersihan, kontrak cuci bangunan memang dah ada, kasi xtra LO, keje jalan,,, api dan air sehari berapa ringgit sangat.? meniaga pasar malam lagi puas hati.
18Nasihat Dari Saya - Thu 7/Nov/2013 9:41am
Kpd tuan tanah razly razlan, maksud tersirat encik jamali adalah ingin tahu... APA LATAR BELAKANG pengajian AGAMA ustaz azri ni ??? so jawab la, spt contoh kalau dia ada kelulusan Usuluddin dari UIAM gombak, atau degre syariah dari universiti di kaherah, mesir... dia tidak menuduh siapa2 pun termasuk ustaz azri, cuma apa jua keputusan yang ingin kita buat mesti la berhati2 dan kaji dahulu.... Antara kelemahan2 umat islam di akhir zaman ini adalah tidak ada persamaan dalam AQIDAH walaupun sering kedengaran dari mulut2 pemerintah dan alim-ulama suruh kita bersatu. Bagaimana mahu bersatu ??? kalau pola pemahaman PRINSIP SEBENAR ISLAM masing2 adalah tidak sehaluan. Kalau ingin mengupas isu ini disini memang tidak cukup lagipun saya masih kurang rujukan ilmiah utk diberikan walaupun saya sudah mengerti maksudnya. KEPADA YANG BERMINAT UNTUK BELAJA AGAMA ISLAM SECARA RUJUKAN DAN ILMIAH iaitu berdasarkan al-quran dan HADIS yang SAHIH dengan PEMAHAMAN para SAHABAT NABI S.A.W yg diredhai oleh ALLAH SWT. boleh layari : an-nawawi.blogspot.com sebahagian drpd ayat 3, surah al-maidah berbunyi: "Pada hari ini, Aku telah sempurnakan bagi kamu ugama kamu, dan Aku telah cukupkan nikmatKu kepada kamu, dan Aku telah redakan Islam itu menjadi ugama untuk kamu." - maksud SEMPURNA di sini adalah kita hanya WAJIB ikut apa yg telah diturunkan oleh ALLAH SWT dari segi AQIDAH,IBADAH, AKHLAK, FIQH untuk menjadi seorang muslim yang diredhai dengan belaja drpd AL-QURAN dan HADIS yang sahih mengikut FAHAMAN para sahabat yang diredhai, lihat ayat berikut pula: "Dan orang-orang yang terdahulu ? yang mula-mula (berhijrah dan memberi bantuan) dari orang-orang ?Muhajirin? dan ?Ansar?, dan orang-orang yang menurut (jejak langkah) mereka dengan kebaikan (iman dan taat), Allah reda akan mereka dan mereka pula reda akan Dia, serta Ia menyediakan untuk mereka Syurga-syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya; itulah kemenangan yang besar." Sudah tiba masanya kita berhijrah drpd hanya tahu memerdukan bacaan al-quran kita kepada orang ramai shj kepada lebih utk FAHAM akan MAKSUD nya SEPERTI MANA yang para sahabat nabi SAW FAHAM!
19Merungkai Cara Tulis Iklan Mahal - Wed 6/Nov/2013 8:55am
Satu lagi iklan "TYPIKAL" ORANG KITA yang banyak boleh dijumpai di majalah.com di sini adalah seperti berikut : contoh 1: Saya ada banyak 4x4 untuk disewa seperti NAVARA, TRITON, HILUX... mari ramai2 kita sewa end of iklan contoh 2: Saya ada nak JUAL jagung saya yang akan sedia dituai pada hujung bulan ni. siapa cepat dia dapat! end of iklan ----------------- apa yang tak kena? Yang tak kena nya AT LEAST LETAK LA HARGA UNTUK POTENTIAL CUSTOMER DI SINI at least tahu berapa harga yang anda akan BUKA / OFFER dahulu seperti contoh: harga sewa bermula rm 80/ sehari /// jagung gred c serendah rm 45sen - BARU KENA NAMANYA IKLAN. - TAKKAN SETIAP KALI ORANG YANG BERMINAT NAK TELEFON ATAU EMEL PENJUAL SEMATA2 NAK TANYA HARGA OFFER,,, bukanKAH BIJAK KALAU PENJUAL DAH TAHU HARGA OFFER ANDA DAN TERUS NEGO.... DAN KALAU NASIB BAIK TERUS DEAL... my2cen worth
20Pick Up Trak Untuk Disewa 4x4! - Tue 5/Nov/2013 10:07am
ala tuan nak bagi sewa pun bagi la estimate harga sewa brapa, sekarang ni org meniaga nak yang best price..
21Projek Extremerich Melahirkan Jutawan Online - Mon 4/Nov/2013 10:00am
yang jadi kaya bukan nya peserta tetapi panganjur program jutawan ni, akibat nak cepat sgt jadi kaya, org kita rata2 malas berfikir malas kerja tiada kesabaran, modal ada sikit tp nak untung juta2 then join program mcm ni. voila... come on la,,, banyak lagi real business yang demand ada tp nak supply x cukup... fikir-fikirkanlah sendiri
22Kepentingan Mineral Terhadap Manusia. - Mon 4/Nov/2013 8:03am
Aku ingat berapa kerat sangat yang sanggup baca fakta ilmiah kesihatan mcm ni... banyak orang kat majalah.com ni bukan nya suka sgt baca benda berfaedah mcm ni, yang dia suka adalah cari bisnes klua modal rm10 sekali tapi bulan2 dpt rm10k, lps 3bulan dah boleh bayar muka BMW baru, pakai setahun kena tarik dgn bank then ngadu kat sini ,, mintak bantuan saya telah dihimpit kesusahan atas kebijaksanaan tindakan sy sblm ni...
23Luahan Hati Eina - Thu 31/Oct/2013 7:25am
eina klu nk lah prsn gnakn ayt pnh x x tp sht fom bc lng hnd, br ps ht kl sm kl bg nj hgf vbt ngt cfd rfv linkman nhy gb fv bgf dvc dc vfr tbg nhb cdx sxdc zsx asw frcv vfgt
24Perlukan Pertolongan Keluarkankn Kereta Sy Dari Stor Bank - Wed 30/Oct/2013 8:46am
Malaysia...orang malaysia... orang di sini SUSAH hidup sebab kereta kena tarik tak boleh bayar ansuran... nak beli kereta 2nd hand cash rm4-5 ribu iswara aeroback... x de class... nak jugak ambik myvi baru... ORANG LUAR susah .. tak kisah keje ape,, lepas duit makan dan hantar duit balik kampung... cukup... hutang x de.. cuma TAKUT SUSAH kena angkut dengan imegresen je.... ada ORANG ORG LUAR susah takut tak de duit nak beli makan... orang kita pulak makan di gerai makan SUSAH nak habis kan makanan sepinggan... dunia oh dunia
25Mencari Pekerjaan Terutama di Shah Alam dan Kawasan Berhampiran - Lepasan Ijazah - Wed 30/Oct/2013 8:39am
Kamu lepasan ijazah nak cari kerja ... tapi maklumat tentang degree apa? belaja U mana dulu? nombor telefon ? emel ? semua x de. ingat zaman sekarang ni penganggur terhormat mcm kamu ni demanded sgt ke.. bersepah 80,000 takde keje tetap .. kalau ada keje pun, PAKSA-RELA di McD, KFC , cashier tesco/ giant... kalau mcm NI PUNYA sikap nak cari kerja..... tak tahu tahun bila ko boleh dpt kerja... kerja ni bukan nya orang datang SUAP baru boleh dapat. yang siap bagi nombo telefon dgn emel pun ntah belum tentu dpt kerja.
26Kereta Sambung Bayar (Car for Continue Loan) - Thu 24/Oct/2013 8:17am
ada jugak porshe tersadai tak mampu bayar bulan2... agaknya USAHAWAN EXPRESS dpt tender govt. baru dpt untung 100-200ribu dah mimpi nak pakai porshe.. langit bukan selalu cerah,,
27Perkhidmatan Permit Baru PATI - Thu 24/Oct/2013 8:11am
utk mengelakkan SEKALI lagi ditipu agen, boleh tak org majalah disini kalau nak guna khidmat encik, katakan kos utk caj IMEGRESEN/KERAJAAN dan FOMEMA dan DLL, kami bayar DULU sehingga dapat permit BETUL2 SAH baru kami bayar UPAH encik ? Bukan apa ini mengelakkan encik kutip duit2 banyak dan kemudian LARI walaupun nama company sedap didengar dan nampak jujur.
28Projek Cili 2014. Jana Keuntungan Dlm 12 Bln. - Tue 22/Oct/2013 5:27pm
PERINGATAN UNTUK PELABUR! Tak kisah lah apa jua pelaburan , syarikat yg mengutip CASH drpd org ramai utk tujuan pelaburan PERLU ADA KEBENARAN "">> Sekuriti Deposit malaysia
29Mintak Tolong Pada yang Tahu - Cara Memastikan Produk Tahan Lama - Tue 22/Oct/2013 7:48am
http://fsq.moh.gov.my/v4/ kpd encik muhd fahmi, jika satu produk melibatkan makanan utk dikomersilkan mesti dapat kelulusan kementerian kesihatan. klik laman di atas.
30Ingin Bekerja di Bank - Lepasan Ijazah - Mon 14/Oct/2013 7:37am
Nak mintak kerja bank, ko bukak jobstreet.com.my ... taip kat search box "rhb easy" akan klua post terbaru di mana walk-interview venue. tp post buat sales SHJ la... kena rajin bercakap promote loan dan credit card RHB la.. kalau tulis main short-hand tp baca pakai long-hand susah ler sikit, (melawak je). Itu pun kena ada at least DIPLOMA baru consider, kalau SPM pegi kerja biasa2 je la.. TP kalau nak keje bank, tp post yang duduk kat belakang counter/teller,,, duduk menaip mcm data entry tp gaji bulan2 rm 3-4k tu susah la sikit, kalau ada kosong pun orang dlm yg sapu dulu sebab keje "back office" adalah menjadi kegilaan masyarakat org kita sebab tak payah kena bambu/tiau dgn customer atau manager pressure achieve sales target,,, tp gaji kurang sepuluh hinggit drpd executive.
31A. 1-Jom Main Kutu & Tabung Umrah Pelajar Sekolah - Sun 13/Oct/2013 3:29pm
mari main kutu, 1 org je rm10 jerrr... 1000 org join ... saya dpt rm10k... yahoo.. pakcik kayo ...! lepas tu saya lari tanpa meninggalkan kesan,,, sebab modal sy hanya buat 1 emel free di internet.. nombo telefon pun x de, alamat pun x de, nama pun x de... yg heran NYA ada jugak org respon...
32Modal RM100. Income RM1600 Sehari - Wed 9/Oct/2013 6:54am
mari join program saham pak man telo saya, modal 1 sen, income rm10 juta sehari !!!! wooo
33Kontrak Pembersihan di R&R Tapah Untuk di Sub atau Take Over Segera. Urgent - Sun 6/Oct/2013 9:04am
quote pembetulan "KAMI MENCARI SUB KONTRAKTOR UNTUK MENJALANKAN KERJA KERA" kpd KAMI MENCARI SUB KONTRAKTOR UNTUK MENJALANKAN KERJA KERJA.
34Urgent! Memerlukan Pekerjaan Sekitar Seremban - Lepasan Ijazah Muda - Sat 5/Oct/2013 10:05am
tahniah dik! walaupun kamu mempunyai DEGREE tp x berkira sgt psl gaji kerja yg pertama.. mudah2han akan cepat dpt kerja. saya pun dulu kerja PERTAMA tidak demand sgt psl gaji.
35Pemutihan Untuk Pati Indonesia Sahaja - Thu 3/Oct/2013 8:16am
BERITA TERKINI!!! kepada mereka yg ingin mendapatkan pekerja asing, SILA BERHUBUNG dengan JABATAN IMEGRESEN yg terdekat untuk mengelakkan ditipu oleh agen-agen yg tidak bertanggungjawab. URUSAN pengambilan pekerja asing kini diruruskan antara KERAJAAN dengan KERAJAAN. tidak lagi melalui agen
36Tayar Saiz 15 Inci Goodyear - Wed 2/Oct/2013 8:08am
uuumaak aii.. baik aku promosi korang carik tayar korea jenama kumho, harga rm200 sebiji,, 196,60,15.. getah gred 1 lagi,
37Need Help - Visa Overstay - Mon 30/Sep/2013 1:47pm
It was lucky you are "over-stayed" in Malaysia... if you're in other 3rd-world uncivilized countries, they will lock-you-up until some one bail you with unreasonable amount of money just for overstayed then will feed you with 1 piece of bread daily till you malnourished. In this situation, JUST SURRENDER yourself to MALAYSIAN immigration, state your problems, and they will contact your embassy for a FREE TICKET home. During holding, you will enjoy 3 times a day meal until you will departed. sayonara!
38Repair/Format Pc Mahal? Jom Sertai Bengkel Format & Repair Pc - 2 in 1. - Mon 30/Sep/2013 8:03am
Tips: -Bukan semua masalah BLUE SCREEN of death at windows startup jalan penyelesain nya perlu di format,,,, spt contoh kalau ada keluar error NTOSKRNEL atau HAL.DLL masa loading windows... Hanya perlu load windows XP pro repair dalam boot from cd mode. --- Sekarang ni zaman internet, kalau jumpa 1 error windows JANGAN TERUS FORMAT,, cuba google dulu "ERROR message" guna PC yg ok, kalau x de solution baru format.
39Mencari Pasangan Hidup Untuk Berkahwin - Segera! - Sun 29/Sep/2013 3:43pm
silap letak iklan la pakcik kita ni,,, di malaysia ni sebelum nak ambik anak SESEORANG tu jadi isteri... DIA AKAN TANYA " KAMU NI KEJE JABATAN KERAJAAN, GLC, BADAN BERKANUN (mcm EPF, MARA) MANA??? " ,, " STATUS keje, kontrak ker, tetap? " ... baru lah boleh masuk meminang. tapi letak iklan ni di INDONESIA, BANGLADESH, sekali petik 1000 yang datang!
40Putri Rozlin Bt Abdul Rahman - Scammer - Sun 29/Sep/2013 7:40am
drama melayu alaf baru,,, dulu 50an : guna film reel-roll,,, maju sikit tahun 70an : guna kamera magnetic tape ... 90: guna digital recording ,,, tahun 2013: pakai electronic HD, ngan pakai KEYBOARD DRAMA...
41Kursus Apam Balik Yuran Cuma RM750 Seorang. - Tue 17/Sep/2013 3:20pm
Kawan makcik bapak mertua ipar duai saya menganjurkan KURSUS MEMASAK MI SEGERA BEST TIGA RASA ,, best power giler... harga kursus sudah dikurangkan dari RM 15000 seorang termasuk 1 hari 2 malam hotel bajet kepada RM 500 shj. cepat sapa cepat dia dapt
42Modal RM99.00. Dapat RM1k Dlm Masa 2hari! - Mon 16/Sep/2013 7:38am
PUAK PUAK majalah ni, kalau iklan SENANG BUAT DUIT MCM NI YANG dpt banyak sambutan, lps kena tipu, mengadu domba kat majalah ni jugak
43Urgent Job - LO Tersedia Ada! - Thu 12/Sep/2013 5:14pm
Kalau betul2 confirm boleh bayar- bukan niat utk menipu atau pak man telo punya saham, tak payah tunggu posting sini nak fund ... cari ALONG la, kalau dah emergency... sbb dgn ah long u tak boleh lari,,, kalau lari potong kapla woo..
44Cara Mudah Atasi Krisis Kenaikan Minyak! - Mon 9/Sep/2013 11:54am
HATI-HATI DGN PAKEJ PELABURAN DLM MAJALAH.COM NI > LAWAT BAHAGIAN SCAM, MLM TIPU... SEBELUM MELABUR
45Ingin Tanya Beli AP Kereta Dari Mana? - Fri 6/Sep/2013 2:40pm
AP ni stands for "approved permit" hanya MITI sahaja boleh bagi. Kalau u ada kwn/sedara blaja overseas, suruh dia beli kereta sana , 2nd hand 5 yrs, cukai murah, boleh masuk msia, jual mahal.
46Mencari Kerja Diploma @ Ijazah - Fri 6/Sep/2013 2:37pm
Dik , sedikit nasihat, kalau nak cari kerja berkaitan degree kamu, singgah mana2 kedai perabot terdekat, tanya contact kilang perabot atau call FMM untuk list slngor/KL
47Memerlukan Kerja (Juruteknik Komputer) Area K. Selangor dan Puchong - Thu 5/Sep/2013 11:14am
si salim 19 ni " mahir guna komputer " TP NAK BUAT THREAD BARU iklan diri sendiri pun MALAS... belum keje lagi. tumpang thread ORANG..
48Mencari Kerja Sebagai Pembantu Kedai Burger - Wed 4/Sep/2013 6:55pm
bagus adik anip 2, kita ni. Seorang bakal graduan yang mampu berdikari sebelum tamat belajar lagi. dgn sikap sebegini, insyallah anda tidak akan menganggur slps grad nanti klu nk dibandingkan dgn graduan tipikal yg lain
49Saya Kena Tipu. Tukang Jahit Penipu Tu Ada Kat Majalah Ni. Minta Tolong Pada yang Dapat Membantu - Tue 3/Sep/2013 12:13pm
Aku tak tahu la hati orang lain, tp aku hati aku dah tertutup utk bekerjasama dengan bangsa "melayu" kalau psl bisnes apa lagi melibatkan modal beribu-ribu sampai kiamat kut... baik yang bodoh gagal SPM hinggalah ke degree UM, kena berhati-hati melainkan org yg betul-betul aku kenal dan terbukti ada sikap ikhlas dlm berniaga. Aku tulis cam ni sbb aku dah penah bagi peluang kat org melayu ""kebanyakan""( yg aku x kenal tp mulut manis) mcm apa yg terjadi kat kes tuan tanah sini, tp akhir2nya, aku yang ditipu... bukan sekali tp lebih 3 kali... tp kira2 kerugian x la smpi rm45k,,, DLM 1-2 ribu jer. kesimpulan-nya, lepas ni aku kalau nak buat bisnes kalau dgn org2 dlm majalah ni, aku x minat la nak joint-venture ke? share ape ke jadah ke... cara yang terbaik aku hasilkan satu end product contoh ... lepas tuai timun... katakan ada 1 tan, dtg ambik sendiri bagi cash dan ambik barang ... setel... x perlu perjanjian2 konon2nya nak tunjuk melayu bersatu ekonomi itu la.. ini la... > politik2 taik kucing aku x minat.
50Funder Masih Diperlukan (Keuntungan 120% Setahun) - Sun 18/Aug/2013 11:37am
SAHAM PENIPUAN DEPOSIT TAKING, spt masa lampau "PAK MAN TELO" -cukup utk bagi pengajaran yang boleh berfikir - rujuk dengan BNM pelaburan deposit sebelum melabur walaupun RM 10