Apa Yang Boleh Dilaburkan Dengan RM64k?
Sue Asiah - Tue 11/Dec/2012 1:45pm [Last Comment]
saya baru terima cek dari lawyer membabitkan penjualan rumah saya. saya tak tahu apa nak buat dengan duit tu. minat nk bisnes, tapi tak tahu macamana nak mula, tambah lagi takde pengalaman dalam bisnes sbb sebelum ni asyik makan gaji je. so ada apa2 cadangan tak?

Niche: Ingin Berniaga
 
1. Zarulhisyam Aminuddin - Tue 11/Dec/2012, 1:55pm
salam,saya memerlukan modal perniagaan dlm rm10 ribu,cik labur kat sy mcm sleepin partner je,sebulan sy bayar dlm rm 500 ratus..amacam  
2. Sue39penang - Tue 11/Dec/2012, 1:55pm
Salam, cik berminat x jadi pelabur bg biz butik pakaian sy?. Modal yg diperlukan cuma 10k shj tp pulangan nya mmg berbaloi sgt2, kalau cik berminat blh la hubungi sy ya 0125263385 sy di utara.  
3. Encik Peluang - Tue 11/Dec/2012, 1:56pm
Salam, saya luqman, Konsultan Kewangan dari syarikat charm paradigm sdn bhd. saya ada beberapa peluang perniagaan & pelaburan jika sue berminat untuk involve. baik dari segi jual barang ataupun perkhidmatan. saya boleh bantu sue untuk kembangkan kan duit tu jika sue percayakan saya. insya Allah . samada dalam jangka masa pendek atau panjang. terpulang kepada sue. jika berminat, sue boleh hubungi terus saya di 016 629 7327 atau boleh juga cntc FB saya di www.facebook.com/7sifat

saya xnak pinjam duit sue,saya xnak duit sue. cuma nak tunjuk jalan & peluang. if ada rezeki dari duit sue tu untuk saya, apa salah nya kalu nk bagi sikit kan?hehe..saya bgurau.. ;)

apa2 pon,call/sms sy ya nanti..

terima kasih.. =)  
4. 1gram - Tue 11/Dec/2012, 2:02pm
1. Dapatkan rumah lelong RM50K (balance reserve untuk lawyer fee & others).
2. Touch up & check market value.
3. Cari buyer & increase price.

** Cari lokasi and estimate different purchase and selling price untuk keuntungan.  
5. Pakcikmuda 2 - Tue 11/Dec/2012, 2:05pm
assalamualaikum cik/puan sue..saya adalah wakil dari sebuah company produk kesihatan dan kecantikan. selain menjadi pemegang syer, anda juga boleh menjadi wakil seperti saya dengan bayaran yg agak lumayan. syer serendah rm5k dengan pulangan 10% setiap bulan. selagi tak tarik syer, selagi tu company akan bayar 10% bulanan. sesiapa yang berminat boleh emel detail kepada saya. pakcikjutawan87@gmail.com.

pihak kami sedia berjumpa dengan anda dimana sahaja. penerangan akan diberi dan keputusan dari anda tiada paksaan.
in shaa Allah.. ('_')  
6. Konsult Niaga - Tue 11/Dec/2012, 2:08pm
Assalam cik sue asiah,

Nasihat saya ialah, simpan dulu wang 64K itu dalam bank. Cik Sue Asiah ambil lah dulu mana-mana kursus pendek perniagaan dalam bidang yang cik sue asiah minat, kemudian baru cuba buat draf pelan perniagaan. Simpan pelan perniagaan itu satu minggu dalam laci, kemudian review balik pelan tersebut samada masih make sense atau tidak.

Bukan senang nak cari 64K dan bukan susah nak rugi 64K. Jadi elok mencari ilmu kalau nak berniaga - utk tidak perlu bergantung pada rakan perniagaan.  
7. Sue Asiah - Tue 11/Dec/2012, 2:10pm
sy pnh buat bisnes sblm ni,tp x menjadi la.buat biz pakaian bdk2.lingkup.sbb tu la sy aggp diri sy ni xde pengalaman.ok cadangan sume tu kn sy ptimbangkn  
8. Newpharmacychain - Tue 11/Dec/2012, 2:14pm
Salam,
Peluang Francais: Miliki Farmasi Serbaneka Sendiri dengan modal rendah 5000 sahaja.
Francais system, pengalaman tidak diperlukan.Bimbingan dan kursus pengurusan store disediakan.

Percuma Deposit sewa, sewa bulanan, stok fully consignment, kos renovation, maintainance dll..

Sila hubungi Wan /Ain 019 280 3865
tq  
9. Koperasi Bina Usahawan Utara Bhd - Tue 11/Dec/2012, 2:22pm
salam...

terlebih dulu sy minta tuan tanya ALLAH minta petunjuk bisnes apa yg diceburi.. dan jika ada tawaran minta ALLAH bg petunjuk..

sebelum itu simpan duit dgn membeli emas dan jgn simpan dlm bank yg menjerumus pd riba... krn riba ALLAH laknat kita sebenarnya walaupun kita berduit... inilah yg menyebabkan kita semua mendapat kutukan ALLAH dgn mengamalkan riba dlm kehidupan kita...

kita bersolat, bersedekah, dan melakukan kebaikan ttp dlm masa sama kita menghalalkan riba yg ALLAH haramkannya... jd di manakan kita utk mendapatkan keredhaan ALLAH

dlm masa simpan emas carilah ilmu utk berniaga.. jgn lakukan apa2 lg selagi ilmu tak mantap... dan selepas itu tanya ALLAH utk melaksanakan perniagaan tersebut..

utk pendapat sila hubungi sy...

018-9475 996/kobuub@gmail.com

setiausaha koperasi

wassalam..

p/s: ALLAH permudahkanlah usaha2 hambaMU yg mencari redhaMU dgn penuh kesabaran dan ikhlas...  
10. Sufian 29 - Tue 11/Dec/2012, 2:44pm
sue awak boleh email dekat sy sufianhoki_um@yahoo.com contact no awak..sy ada cadangan untuk awak..tq  
11. Biz On Air - Tue 11/Dec/2012, 3:22pm
sue, pinjam 5k boleh? bayar balik 1k sebulan selama 6 bulan...bonus dpt pahala membantu yang memerlukan, InsyaAllah!....netronie@gmail.com  
12. Teguh Nadi Resources - Tue 11/Dec/2012, 3:32pm
hi sue..jika sue berminat dengan peluang yg sy ada,boleh kita jumpa.sue dengar n timbangkan.sy sendiri akan guide sue untuk menjana income.sy berada di putrajaya.sila hubungi sy 012-6690170..thanks.  
13. Norizz - Tue 11/Dec/2012, 3:46pm
Assalam..
ya kaedah selamat adalah membeli emas krn ianya boleh disimpan dengan nilainya kan terus naik...setuju dgn KBU,nasszri
nak rekomen emas terbaik dunia pampsuisse,,tengah nilai murah ni,baik beli..tak rugi..kak rekomen disini..
http://www.facebook.com/GoldpampSuisseTermurah  
14. Azahar 25 - Tue 11/Dec/2012, 3:50pm
boleh tengok proposal pelaburan ikan keli sy.atau emailkan ka sy boleh tengok proposal ikan keli.azahar_acl@yahoo.com.my  
15. Livonia19 - Tue 11/Dec/2012, 5:39pm
Awk beli ASN/ASB je.. awk buat loan ASB kat mybank rm200ribu.kat RHB rm200ribu.. ikat 20thn. awk bayar trus instlmnt utk 1thn +- rm16ribu.kat mybank & rm16ribu kat RHB..stiap hujung thn awk akn dpt untung lebihkurang rm20ribu dr stiap bank tu..( brgntung pd int' rate thn tu ) dgn duit untung tu, awk bayar lagi utk sthn pd bank2 tu,,bakinye (dpd 20k ) awk ambil.. Awk buat begitu stiap thn.. cukup 20thn awk dah ada rm400ribu..beserta baki keuntungan stiap thn yg tlh awk dpt. KLau nak lebih lagi awk loan lah rm200k tu kat smua bank, Buat la 3loan atau 4loan, Byar trus utk sth. (jgn buat bayaran bln2 ). Klau nama awk blacklist pun loan utk ASN/ASB gerenti lulus.  
17. Syahzrun Nazri Bin Zamri - Tue 11/Dec/2012, 6:16pm
saya setuju dengan cadangan livonia19 mmg ada keuntungan melabur dengan ASB.. RHb bank or maybank..dan selebihnya boleh simpan.. atau melabur dalam pusat rawatan terapi Al Jabbar yang saya jalankan..perniagaan saya dibangunkan bersama dengan modal kawan-kawan yang ingin mencari keuntungan sampingan dengan pelaburan kecil-kecilan.. berminat dan ingin mengetahui cara selanjutnya boleh email saya syazree@yahoo.com.my  
18. Adiq Muzani - Tue 11/Dec/2012, 6:50pm
simpan jer lah duit awak tuk..
meh sini..
awak jadi jurutaip,data entry, dan sebagainya..
kalau pulangan 5k sebulan saya boleh jamin..kalau usaha!!!,,kalau bayar yuran,pastu x kerja..MAAF JER LAH CIK..lebih baik simpan gi Macd je dit rm50..

terlalu senang.
anda hanya..
-awak terima arahan
-buat kerja
-kerja siap
-awak dibayar..
-awak dapat duit..

nak lagi detail..
email saya...

adiqm@yahoo.com  
19. Sue Asiah - Tue 11/Dec/2012, 7:00pm
mmm cadangan2 d ats tu nmpknya x menarik minat sy. xde ke sesapa yg thu psl prniagaan hartanah? sy suka buat jualbeli hrtanah. misalnya tanah lelong ke,rumah lelong ke  
20. Jeffry 5 - Tue 11/Dec/2012, 7:43pm
Nak meniaga boleh.Nak melabur pun boleh.Tapi kedua2nya perlu ada ilmu.Simpan dulu RM64 k tu dalam ASB dan dalam masa yang sama,plan apa awak nak buat.Kalau minat hartanah,kena la berguru dengan guru hartanah.Kena invest utk diri sendiri dulu sebelum nak terjun dalam bidang hartanah.Jangan dengar cakap orang.

RM64 k tu awak boleh multiply sendiri.Tak payah bagi org lain utk multiply duit awak walau dia janji profit 100% sebulan.Cari ilmu dulu dan kalau boleh start dalam hartanah tanpa modal.Ramai yg dah berjaya dalam hartanah tanpa modal.Awak kena ada networking yang besar dalam hartanah kalau betul2 komited nak berjaya.Yang pentingnya ilmu,ilmu dan ilmu!  
21. Muslimmediacentre - Tue 11/Dec/2012, 7:48pm
Salam..apa-apapun mesti ada ilmu..jika minat bidang Hartanah mesti belajar selok belok ilmu hartanah..Fokuskan 1 bentuk bisnes yg Sue minat dan bg tempoh 1 bulan utk pelajari selok beloknya..di luar sana ramai yg berniaga ..ramai yg sukses dan ada juga yg tak sanggup nak teruskan..saya buka kedai makan/minum baru je 4 bulan nak bersaing dgn kedai makan yg lain..pun dlm masa ni pulang modal aje..dan saya bg tempoh dlm masa 6 bln jika tidak saya tuker strategi..hadirkan diri dlm khursus KEUSAHAWANAN dan pastikan bidang yg di ceburi mampu nak buat dan yg penting nya ada masa dgn ALLAH..bykkan kan berdoa agar ALLAH buka kan jalan ..IN SHA ALLAH..  
22. Sue Asiah - Tue 11/Dec/2012, 9:23pm
mmmmmm suka komen dr Jeffry 5 & Muslimmediacentre. cadangan yg amat bernas.saya pn xnk laburkn duit pd sesuatu yg blum tntu untung ruginya.  
23. Afifah 17 - Wed 12/Dec/2012, 12:21am
Salam,

Peluang untuk memiliki perniagaan anda sendiri. TANPA RISIKO.
Mengapa tanpa risiko?

Franchise farmasi dan kedai serbaguna untuk dimiliki. Segala kos akan ditanggung sepenuhnya. 1000 kuota kini dibuka di seluruh malaysia.
Pelanggan sedia ada & keuntungan yang dijamin.
Modal permulaan RM2,500 - RM5,000 sahaja.

Sesungguhnya perniagaan itu sebahagiaan dari rezeki.

Untuk maklumat lanjut, hubungi saya, Norafifah (0136283022)  
24. Bukharie - Wed 12/Dec/2012, 12:52am
Salam perkenalan
Semua perniagaan bagus,ada potensi dan menguntungkan..Apa yg penting adalah minat dan menuntut ILMU tentang apa yg nak buat..

Buat shj biz active mykad
1-mudah
2-selamat
3-long term


Bukharie
Pakar Affiliate Mykad
ahmadbukharie@gmail.com
019-7199086  
25. Frankie Zappa Al Capone - Wed 12/Dec/2012, 12:55am
Hati2.. Sebut duit je semua org laju.. Pendpt saya buat bisnes apa yg kita suka buat/minat.. Xpun try mohon jd dealer LPG.. Modal rm 50k.. Nk lbh clear bkk website comp LPG. Petronas ke, shell, bp, esso.. Tp nk kene ada org monitor btul2.. Bisnes ni mnguntungkn.. Brg x rosak.. Try tgk kaum mana bnyk wat bisnes ni.. Sekadar pandangan..  
26. Nursuriani Ahmad Shukri - Wed 12/Dec/2012, 8:10am
saya memerlukan sleeping partner utk perniagaan makanan francais berjenama terkenal.keuntungan dibayar setiap bulan.klu cik berminat boleh col saya 014-2514162  
27. Ahmad 137 - Wed 12/Dec/2012, 9:55am
Xpayah laburkan takut nnt lebur duit tu..
sini ada satu perniagaan yang sah dan terjamin pulangan. just spent 50k jer,puan boleh gandakan jd 200k @ boleh hasilkan aset spt properties @hartanah.

Ingin tahu lanjut emelkan ke
edhaikal_86@yahoo.com  
28. Zaiful - Wed 12/Dec/2012, 10:35am
Labursaja rm 4200 dalam kongsiforex.blogspot.com dalam forexautotrex tak semua program internet ni penipu goyang kaki saja atau awake laburkan semua duit tu dalam unit amananh cimbka atau public mutualkan atau lain unit amanah  
29. Far East 6 - Wed 12/Dec/2012, 3:53pm
Salam sue..

Sy cadangkan sue laburkan sedikit utk investmnt. Bnyak keuntungkan yg sue.boleh dapat andai sue faham dgn ilmu ni. dan juga sy boleh bantu sue dlm ilmu hartanah.. boleh drop hp no? email sy mohdfaiz.md@gmail.com 0176650071  
30. Lalang - Wed 12/Dec/2012, 7:44pm
assalam.... cadangan sy, baik akak simpan dulu duit tu atau invest mana2 tempat yg boleh tambah pendapatan tu...sambil tu, akak cari tempat yg menawarkan kursus2 perniagaan dlm saluran yg betul..contoh mara...
utk detail blh email sy lalang484@gmail.com  
31. Sawitsabah - Wed 12/Dec/2012, 8:12pm
Assalam. Sue boleh labur dlm ladang sawit saya. Saya memerlukan kos operasi utk sawit yang saya nak uruskan di kinabatangan seluas 6400ekar. Pokok sudah ada buah . Saya boleh bagi 6% sebulan pada sue selama 24 bulan. Aggrement di buat dgn lawyer. Boleh hubungi saya di talian 0148707691.  
32. Albert Ng - Wed 12/Dec/2012, 8:48pm
sue kalau kamu berminat , saya boleh tolong kamu , di kawasan saya kamu boleh dapat rumah lelong kurang daripada Rm40k , saya tolong kutip @ baik pulih rumah tu kemudian jual Rm70K keatas dlm proses itu kamu boleh untung sekurang-kurangnyan RM 15k . untuk maklumat lanjut sila hubungi saya albert ng ( 019-4186880)  
33. Sue Asiah - Wed 12/Dec/2012, 10:23pm
ALBERT NG : cadangan yang teramat bagus mbabitkan property. nti sy pk dulu mcmn  
34. Nazrul Hamzah 2 - Thu 13/Dec/2012, 2:14am
Hubungi saya segera!

Projek saya disokong penuh Jabatan Pendaftaran Negara JPN, MDEC, Tekun Naional, rakan strategik bersama Kolej Komuniti, mendapat Pengiktirafan MSC status Company!

Projek saya menggunakan platform Mykad. Ada SSM dialu alukan!

Dgn Modal cik, bulan pertama pendapatan RM12,000! Pasti!

Ada program inkubator, Potensi perolehan balik modal sehingga RM90,000! Pasti!!

Lesen ada kuota! Hubungi saya segera! 013 3433755 Nazrul  
35. Wapendos - Fri 14/Dec/2012, 9:18pm
Pn. Sue,
Modal perniagaan diperlukan, keuntungan 10% sebulan. Perniagaan sedang berjalan, sekira pn berminat hubungi saya 01115708459  
36. Ustaz Razak - Sat 15/Dec/2012, 9:38am
Khidmat nasihat dan perunding berbayar membantu dari A-Z sema jenis perniagaan dan sistem 0136326320  
37. 1emas Resources - Sun 16/Dec/2012, 4:38am
kepada yang mempunyai kepakaran dalam bidang sales and marketing, sila layari http://satuemasresources.blogspot.com

yang paling penting mempunyai keyakinan yang tinggi dan manis mulut...orang buta pun boleh jual tisu ni kan pulak orang yang celik,  
38. Sue Asiah - Sun 16/Dec/2012, 11:42am
ramai plak yg call sy utk pohon pinjaman kewangan @ utk jd funder. sy mmg x brminat utk laburkan duit sy pd sesapa yg sy xkenal. sbb sy jnis yg tlalu bhati2 & x mudah pcaya pd org.  
39. Ikhwan 52 - Sun 16/Dec/2012, 4:37pm
kalo brminat dgn aset, bleh email kpd saya di malina_1112@yahoo.com..  
40. Egy29 2 - Sun 16/Dec/2012, 6:27pm
CUba wat biz dobi layan diri , mb sya bleh bantu , berminat
egy_iskandar78@yahoo.com
0124535523  
41. Mamat 65 - Mon 17/Dec/2012, 12:18pm
hati2...

cari yg betul2 sesuai dgn diri, kurang2 kita ada ilmu serba sedikit tentang apa yg kita nk buat.
kalau minat dalam pelaburan boleh klik pfofile sy..  
42. Nazrul Azrin - Tue 18/Dec/2012, 12:40pm
kami menawarkan perkhidmatan perakaunan bagi syarikat-syarikat kecil dan sederhana dengan yuran rm200(nego) selama 6 bulan kontrak. Selepas 6 bulan kontrak syarikat boleh meneruskan perkhidmatan kami atau membeli software kami.

Nazrul 017 2729828
naz_arin@yahoo.com  
43. Mohamed Noor Nordin 2 - Sun 23/Dec/2012, 3:12am
saya memiliki sebuah kedai aksesori kereta yang sudah beroperasi selama hampir 18 tahun.kalau ingin menceburi bidang ini,sila hubungi saya di talian 0164812638  
44. Farah Png Ipo - Wed 26/Dec/2012, 2:12pm
SUE ASIAH, SYA BLH BERI HAK PENGACTIFAN IC PDA PUAN, KEJE NY ACTIVKN IC RKYT MSIA SHJ DN DIORG BLH DPT DISCOUNT SEUMURMHIDUP BILA BELANJA, TP PUAN LAYAK MENERIMA KOMISEN SEUMUR HIDUP SLGI MEREKA BELANJA, SEHINGGA MYKAD BRTUKAR KPD SIJIL KEMATIAN. SIAPA YG XBELANJA? SIAPA YG XDE MYKAD? SIAPA YG XSUKE DISCOUNT? SO MARKET LUAS!SLURUH RKYT MSIA ADA 28.3 JUTA, boleh call sy 0164102381  
45. Zuraida 23 - Thu 27/Dec/2012, 2:29pm
pm/whatsapp/hubungi Tim @ 0192320108  
46. Engtat - Mon 7/Jan/2013, 7:59pm
Hi Sue~ berminat untuk buat bisness coffee ? coffee ni ialah canada organik coffee~ walaupun coffee ni organik , xpi costnye sgt rendah ~ so modal utk join business ni xperlu sebyk tu ~ i percaya semo org tau market coffee sgt besar ~ 75% manusia jugak minum coffee~ so kalo anda rasa minat nak tau lebih tentang biz ni boleh col atau sms sy utk make appointment dgn sy~ masa tu i will xplain more to u & let u try coffee ni~~

engtat- 0149652580  
47. Iman 69 - Thu 10/Jan/2013, 4:54pm
Memerlukan stokis di semua kawasan....Produk SNE & Beutskin esssence.....produk yg hot....

call/msg ; Liza 0192225004
www.produksne.com.my  
48. Sue Asiah - Sat 19/Jan/2013, 11:29pm
dharap kwn2 mc emelkn sy ap2 produk,plan,pakej,cadangan,nsihat dll ke alamat emel sy sueasiah@yahoo.com.sbb sy xberminat utk call & btny psl ap2 product.emelkn je lg senang  
49. Yoyo 2 - Sun 27/Jan/2013, 9:27pm
Sesuatu yang menarik (MyKad Smart Shopper)..Sekiranya berminat bolehlah menghubungi saya En.Zul..Pontian,Johor...yoyo_ks21@yahoo.com..0127442613..  

Page 1   (Total 49 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..