Mr Mfementari

Profile
Forum NickMr Mfementari
RegisteredFri 29/Nov/2013, 2:09pm
Topics by Mr Mfementari
1Pakar Dalam Urusan Harta Tanah di Sekitar Muar, Tangkak, Serom, Bukit Gambir (Johor) - Tue 11/Aug/2020 2:33pm
2Funder Diperlukan Pulangan 9-10% Dalam Tempoh 6 Bulan (12) - Mon 30/Dec/2019 9:17am
3Mencari Pemilik Tanah di Salak Tinggi Selangor (3) - Tue 24/Sep/2019 2:03pm
4Tanah untuk JV di Seremban 2, Siap Pelan dan Pre-Km (1) - Tue 20/Aug/2019 10:40am
5Syarikat Pemaju Ada G7 Ingin di Jual Bersama Aset dan Projek Goverment - Tue 7/May/2019 10:50am
6Mencari Tanah untuk Perumahan Area KL (10) - Thu 8/Nov/2018 1:43pm
7Tanah untuk di Jual 55ekar Ulu Langat/Kajang (1) - Tue 9/Aug/2016 1:05pm
8Tanah untuk Dijual Kepada Pemaju di Klang (1) - Thu 31/Mar/2016 1:06pm
9Kutu Zaman Moden Hanya RM50 Sekali Seumur Hidup - Thu 23/Jul/2015 8:14am
10Jadilah Pelabur yang Bijak Melihat High ROI + Low Risk - Sat 30/Aug/2014 11:05am
11Melabur E-Share, Emas & Hartanah Pulangan 200% Setahun (10) - Fri 18/Apr/2014 11:01am
12Pharmacist - Bisnes Modal RM6000 Tapi Boleh Diwarisi (5) - Tue 3/Dec/2013 2:58pm
Comments by Mr Mfementari
1Vending Machine di Hostel Manipal Muar utk Dijual - Wed 1/May/2019 7:47am
sy nak beli..tapi bayar installment based on sale bulanan..tuan cakap 4k..so 4k la setiap bulan sy bg tuan hingga langsai..
2Mencari Agent Hartanah Persendirian - Wed 1/May/2019 7:30am
sy suka cara suriani..hanya yg xde ilmu jual beli hartanah je anggap broker haram ni bahaya..kalau dah tau game hartanah ni mcm mana mmg mati hidup semula pun aku xkan lalu agensi..sampai bila nk kayakan agensi, kesian la kat agent yg bertungkus lumus cari listing cari buyer..mana yg guna agensi tu dah boleh dah pelan2 guna lawyer firm je, xde potong %, siap lawyer bagi xtra commission lg.. sy seorang broker non-halal
3Mohon Pertolongan Kecemasan - Tue 21/Oct/2014 4:33am
Selagi bank & dana gov tidak memilih peminjam based on sejarah hidup dan lebih effective, selagi itulah along sume ni boleh hidup...Boleh dikatakan hmpir semua peniaga kecil pinjam along...peniaga besar je bank layan mcm raja...kehidupan mmg xlari dari penindasan..yg kaya makin kaya, yg baru nak bernafas ni kaya kan along jela dgn bayar bunga...sabarlah en khairul, teruskan ikhtiar & yakin akan pertolongan Allah swt...sesungguhnya Allah swt takkan menguji diluar kemampuan hamba2 Nya... Cadangan solution dari saya: - Slow talk dgn along tu, jgn lari2..dorg pon manusia, cube berbincang xsalah, itu lebih selamat dari hidup dlm ketakutan...sbb dulu sy pernah try, mmg berhasil, boss mereka sgt mesra, yg pkul n simbah tu dpt upah je, yg sy nampak dorg ni takot kite lari & report polis, kite buat cara gentlemen sikit sbb kite bukan xnak byar, tp perlukan masa...selamat mencuba
4Forex - Thu 16/Oct/2014 6:00am
Maaf tumpang lalu... Salam Isketambola... Baling dadu mmg la loss, gambling namenye tu..Rahsianye ilmu, ini lah lubuk buat duit...Bank sume kaya raya sbb forex & saham, mane ade buat business property or ade channel tv maybank..Bagus sgt dah ade yg nak share..Klu saya mmg malas nak share ilmu forex ni...Tp bagi trader yg success hati mreka akn rase serba salah tak share...mane tak nye modal usd100 dlm sebulan jadi usd8k-10k...ade ijazah pon tak dpt camni...Hidup ni senantiase lah cari ilmu...bagi saya KNOWLEDGE = FREEDOM...
5Melabur E-Share, Emas & Hartanah Pulangan 200% Setahun - Tue 22/Apr/2014 1:11am
Hafiz89 5 sudah diemail.....
6Kepada yang Cari Funder Projek Hari Raya Masuk Sini - Sat 19/Apr/2014 3:53pm
whatapp 0133505841
7Melabur E-Share, Emas & Hartanah Pulangan 200% Setahun - Fri 18/Apr/2014 1:20pm
Mellow 3 sudah di email...
8Business Loan Untuk Syarikat Enterprise - Tue 18/Mar/2014 8:44am
Assalamualaikum... email detail mfementari@gmail.com
9Maklumat Berkenaan ^Pembukaan Stokis/Farmasi^ - Sun 8/Dec/2013 6:41am
Assalamualaikum.... Saya tengok dan selidik juga setiap sudut business Cosway ni...Takut juga nak keluarkan rm5200 tu...Tapi hasil research 1 bulan saya, mmg sy dh nmpak jelas yg business ni sgt unik...Saya pon dah ada existing business..Walaupon existing business saya revenue 1million tahun ni, tapi sy nmpak Cosway ni lebih meyakinkan dari business sy..Sy budak baru belajar, lepas Ijazah terus berbusiness, dgn modal rm3000 dua tahun lalu dah generate hampir 1juta...Tapi saya xpunya masa untuk keluarga dan kawan2...Stress sgt hidup sibuk, so sy pon amik keputusan mencari business franchise, itu yg jumpe Cosway ni....Actually hampir 2bulan dah join, sy compare dgn existing business mmg Cosway lebih cerah masa depan...Mgkin pandangan or fahaman berbeza, utk keldai cha ya nun alip tu kita melayu mmg tak boleh nak lari, sbb mereka dh start business dulu...Bagi yg belom berjaya mcm sy ni grab jela walaupon peluang dari cha tu...pasrah jela...Janji tak mencuri...Untuk byk sgt kedai Cosway yg dah ada tu plak mmg betul, tp sy xrase itu masalah pd kita, sbb ada take over kedai, kebanyakan pemilik kedai hanya buat 2tahun je, after that hand over kat downline & pasaran business apa pon tak pernah tepu kerana brg2 mampu milik akn org beli dan rezeki dari Allah...actually ramai yg anggap bayar terus dpt kedai...Sbb ramai yg tak tahu definition Business, pd sy yg gagal tu salah pd individu itu sndiri...kalau salah Cosway xde nye bertahan lama dan berapa Perdana Menteri dah mereka harungi... Business apa yang Hazrul Nizam, Cikgu Cah & Mr Azmh sedang lakukan?....kongsi idea kn lebih bagus dari condem je...
10Ingin Berniaga - Berapa Anggaran Harga Meja, Payung & Peralatan - Fri 6/Dec/2013 8:46pm
TAKLIMAT PERCUMA KEDAI SUBSIDI # Kami akan berada ''TAMAN SETIA TROPIKA ,KEMPAS, JOHOR BHARU , JOHOR '' TARIKH : 07/12/2013-08/12/2013 HUBUNGI : 013 3505841 (book seat) YA!!! SEMUANYA PERCUMA ?.? 1. Kos renovasi kedai 2. Sewa bulanan kedai 3. Bil elektrik (setiap bulan) 4. Stok barangan kedai 5. Penyelenggaraan kedai 6. Kelengkapan kedai seperti cctv, komputer, meja, kerusi, air cond, alatulis dan lain2. 7. Ahli farmasi yang akan dibayar oleh syarikat 8. VIP Shopper yang akan mendaftar di kedai anda secara berterusan 9.Latihan secara percuma secara berterusan (Sebelum & Selepas memiliki kedai) #Jangan lepaskan peluang keemasan ini, Jadilah yang terawal & miliki keuntungan Buka pintu kejayaan anda sekarang!!! Miliki kedai impian anda sekarang!!! BUSSINESS PARTNER COSWAY : #WHATSSAPP 0133505841 Ferdaus
11Business Loan - Thu 5/Dec/2013 9:26pm
Kepada yang berminat untuk open Retail Pharmacy... - Percume overhead + reno kedai - Boleh menjana hingga rm100k/ month - Ada existing 4juta client - Plan perniagaan yg kukuh still maintain (since 1979) - beroperasi di 17 negara maju - Baru sampai marketing plan fasa 3, ada lagi 2 fasa belom di jalankan - Corporate business dgn modal kecil, yg mempunyai 4000 jenis produk - Malaysia adalah HQ, dimiliki oleh Berjaya Group - System retirement yang sgt unik Berminat just sms/whatapp/call 013 350 5841 any area in Malaysia
12Maklumat Berkenaan ^Pembukaan Stokis/Farmasi^ - Thu 5/Dec/2013 7:30pm
Mazan 3 & Jamali, - Adakah skrg anda tak pernah langsung beli cha ya nun alip punya brg jualan? - Melayu bukan ditipu cha, tapi kita lemah hadapi cabaran & suka salahkan org lain dari ngaku salah...in business mmg menjadi adat sales kedai, overhead kedai & staffing tgjwb owner kedai....kalau semua masalah yg timbul adalah salah towkey besar, baik towkey tu upah orang je untuk jg outlet.... - Tidak kah kamu rase bersyukur & berterima kasih kerana diberi peluang berniaga di kedai yg sudah ada 4000produk, 6juta existing vip shopper di M'sia, dgn modal sekecil 4angka shj... - Sedihnya melayu kita, diberi Training percuma pon jadi isu masalah...Cara bina network & marketing diajar percuma, kira profit diajar percuma, cara guna system data kedai diajar percuma....ITU PON JADI ISU???? - Kamu still need Deposit & Guarantor even kamu buka apa2 franchise skali pon...10k sy bayar sbelom dpt kedai tu amat lah sikit, sbb mase itu gaji sy dari Cosway 30k...
13Pharmacist - Bisnes Modal RM6000 Tapi Boleh Diwarisi - Wed 4/Dec/2013 1:29pm
memang cosway tapi kelebihan dan benefit cosway nye sistem ni xde pada mane2 business pon...walaupon saya dah ade business sendiri dgn job juta2 tapi still grab, yg join pon ramai golongan profesional sperti pensyarah, cikgu, doctor, corporate businessman & businesswoman, even seorang Dato' mempunyai business perkapalan pon still grab...sebab : - bkn jual brg... - bkn MLM... - u ada 1 million pon xboleh buat business style ni... Cari networking tu biase la, business sndiri pon cari networking, cume bagi mereka yg fikir structure ade downline tu teruk, better u all compare dgn structure business sendiri... so for those yg berminat saya sarankan please call me directly & dont make your own assumption before u do some homework to get the info, my info truly pure, so please verify your fon num...coz i never give any info pada yg inform your fon no... TQ, all...
!