Mbhsind

Profile
NameMbhs Properties Sdn. Bhd.
Forum NickMbhsind
Handphone03-51928797
RegisteredTue 28/Sep/2010, 4:56pm
Topics by Mbhs Properties Sdn. Bhd.
1Jawatan Admin/Kerani Am Wanita di Shah Alam (1) - Fri 14/Aug/2015 11:12am
2Keropok Lekor Asli Utama Terengganu (1) - Mon 11/May/2015 10:05am
3Kedai Pejabat Tingkat 1 Corner di Sek28, Shah Alam untuk Disewa (1) - Tue 27/Jan/2015 11:09am
4Perumahan Teres Mewah 3tkt Bandar Baru Selayang - Mencari Pelabur (8) - Sat 21/Jun/2014 2:37pm
5Restoran Franchais untuk Dilepaskan - Shah Alam (3) - Wed 14/May/2014 12:39pm
6Restoran Franchais Untuk Disewa di Shah Alam. (14) - Thu 14/Nov/2013 9:28am
7Restoran Franchais Untuk Ditukar Hakmilik di Shah Alam (7) - Wed 21/Aug/2013 10:01am
8Tukang Masak Panas Diperlukan. (14) - Fri 12/Jul/2013 11:49am
9Menjemput Pelabur Yang Berminat Bagi Projek Hartanah Terbaru (7) - Mon 11/Mar/2013 11:58am
10Mencari Peniaga Stall Didalam Restoran, Shah Alam Seksyen 28. (87) - Wed 16/Jan/2013 10:06am
11Memerlukan Kontraktor Projek Perumahan - Klang, Selangor. (16) - Wed 6/Apr/2011 1:22pm
12Memerlukan Pembekal Chicken Chop dan Sos2 (43) - Thu 17/Feb/2011 1:36am
13Mencari Funder Restoran Esklusif (12) - Mon 29/Nov/2010 7:35pm
14Memerlukan Pinjaman Franchaisee (7) - Tue 12/Oct/2010 4:30pm
15Memerlukan Modal Suntikan, Pandangan dan Idea. (Projek Perumahan) (4) - Tue 28/Sep/2010 5:26pm
Comments by Mbhs Properties Sdn. Bhd.
1Memerlukan Bantuan Berkaitan Ahlong - Thu 12/Apr/2018 9:35pm
Salam saudari, kalau saudari perlu pendapat segera utk emailkan ke saudari kebiasaannya tiada siapa yg akan email. Seeloknya berurusan di sini sahaja. Pada pendapat sy yang mana sy selalu berurusan dengan pihak mereka ini, mereka tidak suka digelar ahlong kerana ada lesen perniagaan dan lesen pinjaman wang dr pihak kementerian. secara ammnya mereka sah brrniaga. Kita pula meminta bantuan mereka kerana urusan amat simple dan cepat. Cuma kadang2 ada dokumen yang pelik2 diperlukan sehingga ke ambil gambar muka kita dengan telefon bimbit mereka. Ini kerana mereka khuatir kita yang tipu mereka. Mereka pun banyak.yang kene tipu dengan peminjam yang licik. Ada yang berani sampai money lender pun diugutnya. Secara ammnya, mereka ini berniaga sama seperri org lain cuma perniagaan mereka melibatkan wang ringgit dan interest sebagai keuntungan mereka. Macam2 formula dan kaedah dibuatnya supaya caj dan interest nampak rendah tetapi apabila melibatkan masa panjang ianya sebenar hampir atau lebih 100% bayaran semula. Ini sudah dibentangkan ke peminjam, dan sessi nego akan berlaku sehingga mendapat pwrsetujuan kedua belah pihak. Jika peminjam bersetuju maka beberapa surat disediakan namun tidak boleh diambil atau diambil gambar. Mereka lebih selesa simpan dipejabat. Duit pula akan diterima dengan pantas beberapa jam sahaja walaupun melibatkan puluhan ribu. Dengan kesenangan transaksi yang diberikan oleh mereka ini, mungkin patut caj yang dikenekan tinggi. Peminjam pun boleh berfikir tak masuk akal setakat 4-5 dokumen dan beberapa panggilan pengesahan, pinjaman dah lulus dan dapat terus ke dalam akaun. Untuk bayaran pula peminjam perlu membayar ikut amount yang dipersetujui bersama, bukan secara paksaan. Maka jika ada yang tidak dapat bayar, lari dan menangguhkan bayaran atas sebab2 tertentu, sy rasa bank pun tak nak terima alasan peminjam. Yang penting peminjam perlu bersemuka dan susun semula bayaran. Mereka tidak ganas, ada sebab mereka menggugut bukan2. Mereka pun mencari makan. Lesen pun boleh ditarik kalau peminjam komplen ke pihak kpkt. Kadang2 kita perlu lihat kesalahan dipihak mana baru kita tuding jari. Walau apapun cuba susun semula perbelanjaan dan jangan mudah pinjam dengan mereka kerana sebulan dua anda ok, bulan berikutnya siapa tahu kita tidak mampu bayar. Cuba pinjam dengan kenalan, saudara dan trend masa kini perniagaan sambilan utk menambahkan pendapatan.
2Kegiatan Penipuan Pelaburan Ferydashi Enterprise (NS0159324-P) - Sat 30/Sep/2017 9:32pm
Bagi pinjam seribu dapat dua ribu dalam sbulan dua?
3Cara Buat FB Ads - Fri 15/Sep/2017 4:07pm
Terbaik tuan...penerangan mudah difahami semua..ikhlas pulak tu
4Tolong! Nak Beli Kereta Baru, Tapi Ada CTOS, CCRIS, Blacklist Je Belum Lagi. - Fri 15/Sep/2017 4:03pm
Salam puan, dah beli kereta ke. Sy n isteri sama mcm puan tapi harini boleh lulus pulak. Ada agen ni bagus sgt tolong kami. Sy boleh kenalkan pada puan. Mcm2 masalah dia boleh tolong. Kalau puan nak bantuan hubungi sy 01132324343. Sekadar bg bantuan aja.
5Mencari Loan Kereta Baru untuk Suri Rumah - Fri 15/Sep/2017 3:59pm
Salam tuan, sy sekadar kongsi cerita. Saya juga nak beli kereta nama pula ctos ccris blacklist macam2, wife pun sama. Mcm loan pergi tak lepas. Harini 16/09/2017 alhamdulillah lepas. Terkejut saya, terus ambil kereta proton. Ininpun agen yang bantu. Apa2 nak idea boleh berwassap dengan sy di 01132324343
6Pembekal Telur Murah - Fri 18/Aug/2017 1:54pm
Salam, macamana nak dapatkan harga ahli? Lokasi tuan di mana ya. Boleh whatsapps sy di 01232324343
7Pembekal Pelbagai Jenis Telur Direct Ladang - Fri 18/Aug/2017 1:52pm
Salam tuan, saya di kawasan shah alam&subang jaya. Bagaimana nak jadi stokis atau pengedar tuan. Boleh whatsapps sy di 01132324343
8Pembekal Telur Ayam Bumiputera. Pengedar di Perlukan - Fri 18/Aug/2017 1:50pm
Salam sy berminat nak menjadi pengedar telur. kawasan tumpuan sekitar shah alam, subang jaya n puchong. Boleh whatsapps saya 01132324343.
9Memerlukan Cadangan Perniagaan. Modal RM10k - Sun 13/Aug/2017 1:22pm
Minat gadget ya, sy pun baru mula bisnes gadget. Mulaka dengan yang murah2 aja. 10k banyaktu..cuba mula dgn 2-3k aja. Sy pun start 2k aje. Sales boleh tahan la..tiap2 minggu ada. Just seronok2. Kalau fulltime maybe boleh berdesup kott. Online aja pun.Kalau nak cuba or belajar boleh la kita berhubung. Whatsapps pun ok. 01132324343
10Menjadi Dropship - Wed 9/Nov/2016 2:24pm
Salam puan, boleh hubungi sy di 01132324343. Produk melalui online sahaja. Mudah
11Awas Dato^ Muhamad Fauzi Bin Hashim! Semoga Tuhan Laknat Hidup Anda! - Sun 8/Nov/2015 6:02pm
Saudara isketambola...teruskan dongibab...
12Berapa Ramai yang Berjaya Membuat Personal Loan & Lulus - Sun 8/Nov/2015 5:55pm
Utk ahlong pulak yg ada autokredit aja boleh lulus yer...memana tempat aku pergi semua nak autokredit, sebab apa? Sebab kad atm atau pin no.internet banking dia akan pegang utk withdrawal bulan2. Yg lebih dia akan trf ke akaun lain korang utk blanja, kalau ada lebih la...borang yg perlu diisi lagi byk dari borang bank sebab dia takut kita lari. Agaknya mmg byk yg lari. Kwn sy ada pinjam sampai 2 kali pusing, dia mmg bayar ikut jadual. Nampak ok pulak ahlong tu, jadi kawan pulak. Mmg benar ada pinjaman wang berlesen yg betul2 membantu. Cuma yg mana satu betul tu yg akan memeningkan kita..
13Mencari Jawatan Kosong HR atau Admin (Shah Alam) - Tue 11/Aug/2015 5:08pm
Sesiapa berminat msg/wassap sy di 0126326267. Saya mencari staff di bhgian admin. Lokasi pejabat sek15 dataran otomobil shah alam. Syarikat pemaju perumahan baru.
14Mencari Kerja di Shah Alam - Ijazah Komunikasi - Sun 9/Aug/2015 11:30pm
Sy baru buka pejabat di sek15 shah alam, jika cik nak cuba boleh wassap sy di 0126326267. Sy syarikat pemaju perumahan.
15Consigment Keropok Lekor - Tue 26/May/2015 12:07am
Sy bagi modal mula, anda berniaga, consignment froozen food. Perlu area shah alam, subang, pucong n putrajaya. Blh wassap sy 01132324343.
16Pembekal Air Mineral Dengan Harga Kilang & Jenama (OEM) di Malaysia - Sat 2/May/2015 5:30pm
Salam, jika ada tawaran menarik dr pihak tuan boleh hubungi sy. Sy berminat jenama sendiri. Badrul Mbhs food & beverages industries 0126326267 Mbhsp@gmail.com
17Investment Win-Win Situation - Sat 2/May/2015 3:47pm
As salam tuan, investment win win ini kebanyakannya dah tak berminat dgn tempoh yg agak panjang. Sy syorkan pihak tuan bagi syer sykt dan biar berkembang dengan rakan perkongsian yg melabur ini. Baru mereka bersungguh2 bantu. Tq kembali. Mudah mudahan perniagaan tuan berjaya dan berkembang maju.
18Saya Memerlukan Pinjaman Peribadi/Perniagaan - Sun 5/Apr/2015 2:07pm
Salam en.sham nanti sy hubungi tuan, sy bidang pembinaan di area lembah klang. Proje berjalan elok, nak tambah capital utk boost schedule.
19Syarikat Sdn. Bhd. (Dormant) utk Dijual - Sun 1/Mar/2015 6:54pm
Salam, tumpang lalu. Sy ada kompeni sdn.bhd. Dah 3 tahun 2013. Tiada akaun lg & tiada audit. 3director, share rm3, kategori pembinaan dan pemaju perumahan. Nak letgo rm10k sesiapa yg berminat. Blh wasap 01132324343
20Ingin Duit Cepat nak Jual Kereta Anda? - Wed 25/Feb/2015 12:06pm
Wassap sy 01132324343. Nak letgo toyota wish 2004 reg 2008. 1.8 metallic grey. Rim 17. 3 camera, front left right & back. Original HU.
21Pinjaman Koperasi - Pinjaman untuk Kakitangan Kerajaan - Mon 23/Feb/2015 1:39am
As salam, Sapa boleh bantu sy? Sy perlukan urgent sangat rm100k. Sy bagi rm50k saguhati. Xsampai setahun pun. Guna utk boost projek construction sy. Projek family, genuine dan dijamin. Bayaran 100k ini utk ayah sy sebab dah terpakai..huhu. sy ada simpanan lebih dr rm1j, rumah pun fully paid cash tapi semua ayah pegang sebab dia kata sy boros huhu. Ada sesiapa personally boleh bantu sy tak, boleh sms wassap sy di 01132324343.
22Bantuan Kewangan Kepada yang Layak. - Mon 23/Feb/2015 1:22am
Siapa boleh bantu sy. Perlukan 100k. Saguhati 50% saya pulangkan, kurang 1tahun. Guna utk boost projek perumahan sy. Boleh sms wassap di 01132324343.
23Perkhidmatan Pinjaman Perniagaan Dari Bank dan Investor (Private Funding) - Mon 23/Feb/2015 1:16am
Salam, maaf tak letak fon.no pula. 01132324343. Sy perlukan funding utk projek housing sy. Dah mula n claim dah keluar masuk pun. Short nak boost blok lain. Perlukan 100k. Sy boleh tawarkan rm50k sesiapa yg bantu. Kurang setahun nak guna.Thanks
24Pinjaman Peribadi, Pinjaman Perniagaan, Pinjaman Perumahan, Pinjaman Jangka Pendek dan Kemudahan Factoring Disediakan - Mon 23/Feb/2015 1:14am
Salam guys, sy perlukan rm100k utk boost projek perumahan sy. Jgn khuatir, projek genuine sy punya, kontraktor pun sy, consultant pun sy. Duit claim semua dh masuk dlm HDA account, masalahnya site slow lah. Sy nak pinjam kurang setahun. Bonus rm50k sy akan bagi sesiapa yg berminat. Blh sms wassap sy di 01132324343. Thanks
25Saya Memerlukan Pinjaman Peribadi/Perniagaan - Mon 23/Feb/2015 1:11am
Ada sesapa boleh bantu sy loan rm100k? Sy bagi rm50k saguhati. Sy xpernah mungkir janji, sy genuine paymaster. Nak guna boost projek perumahan sy. Blh msg,wassap sy di 01132324343. Thanks
26Hong Leong Bank Personal Business Loan - 10k - 250k - Mon 23/Feb/2015 1:07am
Sy perlukan rm100k segera. Komisyen kepada sesiapa yg bantu sy sampai dapat. No upfront. Nak guna xsampai setahun. Private funder yg dapat bantu sy, sy bagi rm50k bonus. Boleh msg, wassap sy di 01132324343
27RM50,000 Pinjaman Perniagaan Mudah, Dijamin Lulus dan Tiada Upfront - Mon 23/Feb/2015 1:01am
Sesiapa nak bagi pinjaman wang boleh hubungi sy. Sy perlukan rm100k utk projek baru sy. Blh sms,msg,wassap sy di 01132324343. Sy genuine owner project n good paymaster.
28Mencari Modal - Mon 23/Feb/2015 12:58am
Tumpang iklan ye aim. Sy perlukan modal rm100k utk kerja kontrak. Dah award ke sy dan dah mula. Claim pun dah keluar masuk. Sy perlu boost bagi laju nampak slow sgt..keuntungan yg menarik sy akan bagi. Setiap rm1.00 yg anda labur, sy akan bagi rm.0.50sen. Tempoh xsampai 1 tahun. Saya good paymaster n genuine project. Sesiapa yg minat boleh msg,wassap sy 01132324343. Thanks.
29Promosi Pinjaman Terbaik 2015! Faedah Percuma Sehingga 90 Hari! Hubungi Saya! 016-684 9977 - Mon 23/Feb/2015 12:48am
Kepada syarikat peminjam semua, saya ada adalah client potensi anda...saya perlukan rm100k. Jangka pendek (Kurang 1tahun) komisyen diberi kepada sesiapa yg bantu sy. Sy tak bagi upfront. Sy genuine n good paymaster. Perlukan wang utk start new contract. Msg, wassap sy di 01132324343. Tq guys
30Ready Cash 10k - Kereta Apa Dapat? Auto Diutamakan - Sat 14/Feb/2015 5:16pm
Salam, beli kereta sy aja lah tuan. Klau boleh jangan lag sambung bayar, sy nak jual toyota wish 1.8 2004 register 2008. Cantik lg, kene servis ekon aja. Lokasi shah alam. Wassap sy 01132324343. Tq
31Menjual & Membeli Kereta Terpakai. - Sat 14/Feb/2015 5:13pm
Wassap sy 01132324343, nak letgo toyota wish. Area shah alam. Tq
32Salam. Saya Mencari Kereta Sambung Byr Bwh 5k - Sat 14/Feb/2015 5:11pm
Sapa minat toyota wish 1.8 20o4 reg 2008. Simpan kat garaj rim patah sebelah 2minggu lepas. Kondisi amat baik. Nak let go rm59k. Wassap 01132324343
33Business Loan & Funder Servis Tanpa Caj Upfront - Mon 9/Feb/2015 11:43pm
Sy perlukan rm150k. Projek rm3.7m, dah jalan. Claim pun dh keluar masuk. Nak modal utk belanja extra. Sy blh bagi % yg lg tinggi dr saudara semua. Tempoh 1thn aja. Blh wassap sy 011 3232 4343
34Minta Pendapat Semua - Dapatkan Cash Tanpa Menjual Harta - Mon 9/Feb/2015 11:36pm
Sy pemaju perumahan dan juga perunding pembangunan. Byk pembangunan hartanah sy sudah buat. Nak nasihat percuma insyallah ay blh bagi. Sy Badrul 0126326267
35Mencari Kerja Sebagai Pengasuh/Guru Taska Area Port Klang @ Klang. - Mon 9/Feb/2015 11:31pm
Klau pengasuh di rumah nak tak. Sy di shah alam. Wassap sy 0126326267 ya
36Memerlukan Funder untuk Projek-Projek Syarikat - Mon 9/Feb/2015 11:00pm
Salam, tumpang iklan ya tuan. Sy perlukan juga funding amounting rm150k let say 12bln. Sy allocate rm50k sebagai bonus. Boleh wassap sy dulu ya jika ada yg sudi. 011 3232 4343. Utk kegunaan projek rumah sy, peojek dah jalan. Claim pun dah masuk keluar. Yg ini sy nak belanja advance. Tq ya
37Investor / Funder Diperlukan - Mon 9/Feb/2015 10:40pm
Salam, mohon iklan ye. Tq tuan punya iklan. Sy dah lock projek rm3.7M, dah jalan n claim pun dah keluar masuk. Sy perlu extra 150k utk belanja, sy boleh bagi rm50k bonus. Tempoh xsampai 12bln. Blh wassap dulu sy sesiapa yg minat ya..011 3232 4343
38JV Project or Funder Project?? - Mon 9/Feb/2015 10:35pm
Tumpang iklan ye. Sy adalah perunding projek perumahan. Sy perlukan bantuan pelabur dalam 150k. Sy ada 200k, tp belum cair lagi, ambil lah profit rm50k. Xsampai 8 bulan pun. Tujuan pinjam, nak blanja dulu. Blh wassap sy dulu 011 3232 4343.
39Kedai Pejabat Tingkat 1 Corner di Sek28, Shah Alam untuk Disewa - Mon 9/Feb/2015 4:24pm
Topic lock. Tq
40Pinjaman Perniagaan Tekun - Mon 9/Feb/2015 12:01am
Hahaha en zolkiflee bin ali....mmg susah sangat....ending amat mengecewakan.
41Business Loan & Funder Servis Tanpa Caj Upfront - Sun 8/Feb/2015 11:58pm
Sy perlukan funding dalam rm100k-150k, sy blh byr dlm tempoh 1thn. Tujuan funding saja nak belanja awal..sebab claim semua lagi 2-3bulan baru dapat. Sy boleh bagi keuntungan yg tinggi. Ini genuine projek sy dan bukan sub sub ya. Sy tak suka byk dokumen waktu proses, biar simple yg penting jujur dgn janji. Boleh email proposal anda ke mbhspsb@gmail.com
42Perkhidmatan Pinjaman Perniagaan Dari Bank dan Investor (Private Funding) - Sun 8/Feb/2015 11:53pm
Sy mencari funding rm100k utk projek perumahan sy. Nak pinjam dlm tempoh 1thn...sesiapa berminat boleh email sy dulu tawaran anda di mbhspsb@gmail.com. Sy mampu bayar balik dengan bonus yg tinggi...
43Mencari Pekerjaan Dalam Bidang Pembinaan - Ijazah Kejuruteraan Awam - Thu 25/Dec/2014 11:53pm
As salam tuan, minta email detail ke en.Badrul mbhsp@yahoo.com. kami adalah pemaju dan juga kontraktor base di wangsa maju. Tq
44Mencari Kerja Bidang Civil Engineering - Thu 25/Sep/2014 7:09pm
Salam, tumpang tegur...cik nak cari kerja suruh majikan pulak tinggal nombor fon ke?
45Sangat Memerlukan Pertolongan! - Fri 12/Sep/2014 12:53am
Puan areeza ni di mana, suami masih kerja kan. So setakat harini dah selesai ke mslh tu
46Perlukan Pinjaman Peribadi - Fri 12/Sep/2014 12:47am
Idadeet ada plak duit utk berinternet.
47Perumahan Teres Mewah 3tkt Bandar Baru Selayang - Mencari Pelabur - Sun 10/Aug/2014 8:12pm
As salam, pelaburan masih lagi dibuka. Hanya ada 3 unit lot pemaju untuk pihak kami sandarkan. Pembinaan sudah 20% bagi 3 unit ini. Pembeli juga sudah ada utk diproses. Sila maklum jika berminat.
48Perumahan Teres Mewah 3tkt Bandar Baru Selayang - Mencari Pelabur - Fri 27/Jun/2014 3:47pm
As salam semua, tambahan maklumat, pihak kami tidak mencari kontraktor mahupun pemaju untuk usahasama. Pihak kami hanya memeelukan modal pusingan awalan sahaja sementara menunggu EF . Sy akan hubungi tuan untuk maklumat lanjut.
49Khidmat Freelance Accountant Shah Alam - Sat 12/Apr/2014 1:11pm
Salam klau berminat utk buat akaun syarikat sy blh hubungi sy badrul 0126326267. Msg sy dulu ya. Sykt sdn.bhd. dari 2011 tak buat akaun n audit. Nk start projek balik. Last buat 2009-10. Akaun berterabur, byk dokumen hilang sbb pindah pjbt. Staff akan tiada.
50Kedai Tayar dan Pusat Servis Kenderaan untuk Jual - USJ - Wed 19/Mar/2014 12:23am
Salam, dah close deal atau masih buka. Tq