Leomaja

Profile
Forum NickLeomaja
RegisteredThu 21/Oct/2010, 12:22pm
Topics by Leomaja
1Tanah Ada Emas utk Dijual - Raub (1) - Wed 24/Oct/2018 1:14pm
2Mencari Tanah Berkeluasan Antara 6-10 Ekar di Semenanjung (3) - Thu 20/Sep/2018 9:02am
3Belimbing Buluh Rebus - Wed 15/Aug/2018 9:41am
4Belimbing Rebus - Fri 13/Apr/2018 1:37pm
5Belimbing Buluh Rebus - Fri 9/Mar/2018 1:54pm
6Telur Ayam Kampung Ori Segar Dari Ladang (3) - Mon 15/Jan/2018 1:59pm
7Mencari Benih Rumput Karpet (1) - Tue 10/Oct/2017 9:38am
8Tanah Status Pertanian 5 Ekar untuk Dijual (1) - Thu 13/Jul/2017 7:37am
9Jana USD200 Seminggu! - Mon 8/Aug/2016 9:23am
10Membuang Lemak Degil di Perut dan Pinggang Dalam Masa Kurang 14 Hari! - Tue 5/Apr/2016 10:14am
11Pakaian Pakistan Gaya Baru Aidilfitri 2014! (1) - Mon 21/Apr/2014 1:43pm
12Ayam Bulat RM 4.90 Sekilo! (3) - Sat 15/Feb/2014 11:14am
13Catering Truck Menjana RM30,000 Sebulan! Kaedah Terbaik Menjual Makanan (13) - Wed 17/Apr/2013 8:30am
14Company Profile Developer (3) - Fri 23/Nov/2012 11:50am
15Perkhidmatan Penterjemahan (5) - Wed 19/Sep/2012 8:35am
16Maintenance Ducting System for Kitchen, Aircond And Laundry (1) - Fri 7/Oct/2011 9:29am
17Penternakan Ayam Kampung - Sesiapa yang Berminat (12) - Mon 25/Jul/2011 12:02pm
18Tanah Ada Emas - Bagaimana nak Diusahakan? (28) - Mon 25/Apr/2011 10:06am
Comments by Leomaja
1Mencari Tanah Berkeluasan Antara 6-10 Ekar di Semenanjung - Thu 20/Sep/2018 9:03am
Sila jangan mesej di sini, sebarang mesej tidak akan dilayan.
2Telur Ayam Kampung Ori Segar Dari Ladang - Wed 15/Aug/2018 9:38am
hi, boleh whatsapp saya di number tertera. Di sini untuk saya iklankan produk, sebarang pertanyaan silalah ke whatsapp.thanks.
3Mulakan Forex Trading Secara Percuma - Tue 10/Oct/2017 10:08am
instaforex bagi USD1500 bro..lagi banyak
4Agent Forex di Cari - Muhd Ridzuan Bin Elias & Zulkeflee Bin Ismail, Banggang - Tue 12/Sep/2017 8:34am
maknanya u dah bagi duit kat orang la..? sorry to say.. well sape yang bodoh..?
5Pakai Internet/Wifi Percuma! Tanpa Yuran Bulanan! Tanpa Quota! Bayar Sekali Jer! - Wed 30/Apr/2014 5:07pm
Salam.. ini namanya mencuri.. curi line yang mungkin dari luar Negara..kawan saya pernah buat..memang laju n cepat..tapi mungkin boleh pakai dalam beberapa bulan sahaja sebelum aktiviti mencuri anda berjaya dikesan..
6Catering Truck Menjana RM30,000 Sebulan! Kaedah Terbaik Menjual Makanan - Fri 3/Jan/2014 2:49pm
maksud catering truck adalah menjual menerusi lori. masak goring pisang ke..burger ke..dalam lori..org ramai buat pearl bubble siap pakej waflet dan burger menerusi penjualan mcm ni.. cara ni dah diguna pakai di luar Negara lama dahh..
7Tanah Ada Emas - Bagaimana nak Diusahakan? - Fri 3/Jan/2014 2:46pm
kalau serious call me.. 0124485234
8Program Pembiayaan Dana Projek - Fri 23/Nov/2012 11:44am
u ada kelulusan dari bank negara ke untuk semua ni? suke2 je kata dapat pinjam dari bank seluruh dunia? bank negara n local bank tak perbah cakap apa pun? tak tau la kot i pulak yang tak alert...
9Kereta Scrap Singapore *Condition Memang Best* JPJ + Puspakom + Roadtax Semua Settle - Sun 9/Sep/2012 8:24pm
aku punya advice..beli je la yang mampu nak pakai..bergaya n murah memang sangat memikat hati..tapi benda ni illegal. kalau kena tak pasal2 je. kalu accdent bermasalah.lain la kalu nak letak je keta tu kat dpn umah nak display kat jiran2 pakai keta mewah..kalu mcm aku ni yang memang belasah kereta bawak g kerja..kesana kemari..biar la pakai yang legal n tak menyusahkan tuan suatu hari nanti.malas nak semakkan kepala ..itu pandangan aku.
10Mohon Bantuan - Mon 31/Oct/2011 10:42am
anna, itulah sikap awak yang suka menyalahkan keadaan serta org lain atas kegagalan awak sendiri. Tuhan tak uji hambanya ujian yang dia tak mampu terima..org bg pandangan awak tak terima sebab awak sakit ati and tuduh saya menyebabkan kegagalan iklan awak serta kegagalan nak dapat duit dari sini awak n yani@puteri kirani sama je...terpulangla..
11Mohon Bantuan - Fri 28/Oct/2011 4:14pm
yani 11 atau puteri kirani, kalau u +ve thinking sangat,kenapa tak berusaha buat part time mcm org lain...kenapa mesti u tiru iklan ANNA71 minta pinjam org kat dalam majalah.com ni...i think u should check back your statement before u point your finger to others who comment on YOU becoz you yang buat org komen pelbagai. U ada suami..so apa jadi kat suami u hingga biarkan isteri dia menjatuhkan air muka meminta2 kat internet...bukan sikit pula amount u mintak. sepatutnya u bayar slow2 hutang u walau u ansur RM100 dah cukup buat management tutup mulut sebab u menunjukkan sedikit progress toward nak bayar. No wonder u marah sangat kat iklan ANNA71 ...u pun nak tumpang sekaki style dia minta duit. GI la buat SCORE A u all out...jangan rakus semua bisnes nak buat tapi satu pun tak menjadi...seperti dikejar tak dapat dikendong berciciran...u dah ada jalan dengan score A..then teruskan ALL OUT hingga boleh dapat sebanyak yg U SENDIRI janjikan. JANGAN LA NAK DUIT SENANG JE...TAKDE DUIT YANG DATANG BERGOLEK KAT KAKI MELAINKAN USAHA SENDIRI...tapi jelas bagi pandangan i, u memang ada UNSUR MENIPU..am all out type with what i think right or wrong. i have no fear to express what i think. sori lah ya? jangan la belajar jadi LOOSER type next time.
12Mohon Bantuan - Fri 28/Oct/2011 10:25am
I dah nasihat benda yang sama KUGGA...ikot dia la nak dengar atau tak...
13Mohon Bantuan - Thu 27/Oct/2011 2:48pm
YANI 11...20 OCT 2011..Salam leomaja..u ni dah banyak sangat dosa ni tu yang merapu tak tentu pasal..setahu saya Allah suruh kita berbaik sangka dengan sesiapa sahaja..even kalau anna tu nak menipu pun kita yg dtipu dapatpahala u yg duk mengutuk tak tentu pasal belum tentu dapat pahala pun..ingat ckit kesusahan dan kesenangan kita disini atas anugerahNya..kesusahan kita tak mintak dan kesenangan yg kita nak....dan belum pasti lagi si Anna tu nak menipu....semoga Allah bukak hati awak untuk jadi manusia yang berbaik sangka dengan orang lain..awak pun bukan nak tolong anna tu kan...so sudah sudah la menghina dia... PATUT LA AWAK SOKONG ANNA SANGAT2...RUPA2 AWAK JUGA NAK LANCAR CARA SAMA MINTA BELAS EKHSAN...KAMU BERDUA NI SINDIKET KE? SEMUA ORG DAPAT GAJI, GAJI LICIN...POKOK PANGKAL USAHA...BUKAN MINTA2 BUAT MALU N JATUHKAN MARUAH JE! PATUT U MARAH SANGAT KAT I, HAHAHA...KELAKAR LAAA...PENIPU SUNGGUH!
14Mohon Bantuan - Tue 25/Oct/2011 11:32am
betul tu pengkritik...ramai yang layak dapat sebenarnya...tapi yang kelakar amil pula yang dapat wang zakat lebih dari penerima zakat...jadi isu aritu and kawan i buat thesis pasal hal ni... kalau dah susah sampai mcm ni memang patut dapat wang zakat dah...
15Mohon Bantuan - Tue 25/Oct/2011 11:18am
awak berinternet dari mana? elektrik u tak kena potong pula ke? i rasa baik u bayar slow2 mcm i suruh...kalau u ada ansur bayar walau sikit, management tak boleh halau.
16Part Time @ Full Time. Gaji RM1300 - RM3400 Sebulan - Tue 25/Oct/2011 10:42am
online job setahu i tak perlu bayar..its free. ini google adsend sendiri yg bg tau.
17Mohon Bantuan - Tue 25/Oct/2011 9:38am
pergi zakat juga boleh...tapi nanti dia nak tgk payslip gaji u n suami u...kalau gaji u ok, dia takkan bantu, tapi g je lah mencuba...BAITULMAL pula, saya tak pernah cuba...tapi pelajaran anak org bukan Islam pun dia support, takkan org Islam sendiri dia tak boleh bantu...kalau u ada rezeki mungkin perniagaan u pun dia boleh bantu bagi modal..SAYA MEMANG CAKAP KASAR CKET...TAPI SAYA NIAT NAK MEMBANTU U DARI SUMBANGAN IDEA...NAK BANTU DUIT TAK MAMPU JUGA...
18Mohon Bantuan - Tue 25/Oct/2011 9:29am
amymas...taknak sakit hati jangan letak iklan kat sini...memang bnyk kes tipu skrg..so org ramai jadi marah sebab mungkin menipu...
19Mohon Bantuan - Tue 25/Oct/2011 9:21am
u kena bincang dengan pihak pengurusan...minta mereka bertolak ansur. u start semula bayar secara perlahan lahan. dari u pinjam dan bayar org bagi u pinjaman 250 sebulan, (Menambah hutang) lebih baik u bayar 250 kepada management/rumah u...start bayar pelahan2 ...tapi bincang dulu dengan management takot dia halau u pulak nanti.asalkan u start bayar takde masalah n dia takboleh halau u...kalau management tak nak layan u...u pergi ke AKPK (Agensi kaunseling dan pengurusan kredit)
20Skirt Labuh Trendy Murah - Thu 20/Oct/2011 9:59am
leo_maja07@yahoo.com
21Produk Dr Nabisar Natural & Services - Tue 11/Oct/2011 2:26pm
ada lulusan dari kementerian kesihatan malaysia ke? kalau takde, kang free je u kena saman. kalau jadi apa2 kat si pengguna, sape nak bertanggungjawab?
22Personal Loan. Tolg Bg Pndapat dan Bantuan - Fri 7/Oct/2011 4:38pm
zera, awak ada slip gaji kan? takda masalah sepatutnya (jangan telus sangat bg taw bank awk gaji harian) as long ada slip gaji takde masalah sepatutnya. and hasbi abu hassan....TOLONG LA HORMATI IKLAN ORG LAIN..KO G BUAT IKLAN SENDIRI
23Personal Loan. Tolg Bg Pndapat dan Bantuan - Fri 7/Oct/2011 9:32am
salam, saya nasihatkan terus ke bank dan tanya. g la bank non commersial seperti bank rakyat atau bsn sebab interest rate sangat rendah (3%) tak yah tanya la agen2 kat majalah ni sebab tak jumpa face to face takot kena tipu. lebih selamat g bank sendiri. bukannya org bank tu nak makan u kalau takleh buat pinjaman (so nak takot apa) just g tanya dengan bank boleh pinjam berapa.
24Penternakan Ayam Kampung - Sesiapa yang Berminat - Mon 25/Jul/2011 1:07pm
sila berhubung dengan sms. email tak akan dilayan. tak perlu bimbang, saya no hp anda akan dilayan dengan confidential.TQ
25Penternakan Ayam Kampung - Sesiapa yang Berminat - Mon 25/Jul/2011 12:58pm
di kawasan raub. duit diperlukan untuk buat reban, memagar kawasan dan membeli anak ayam serta baka ayam dewasa. kos paling tinggi adalah membuat pagar dan reban. nilai pelaburan, sila sms or call untuk tahu
26Nak Cari Bundle 10kg Lelong - Thu 16/Jun/2011 12:00pm
leomajacloset.blogspot.com try la tgk..kalu u ambik semua i bagi diskaun sikit. baju memang cantik n elok lagi...
27Sale, Sale, Sale. Pakaian Bundle Lelaki, Wanita dan Kanak-Kanak dgn Harga Murah2 - Thu 16/Jun/2011 11:40am
mahalnya baju bundle u..
28Mencari Pembeli Pembida Tertinggi (Seberang Perai Utara) - Tue 14/Jun/2011 10:27am
what is your starting price?
29Leather Handbags From Vietnam - Mon 13/Jun/2011 9:08am
kulit apa yang digunakan ya? bukan kulit babi ke?
30Minta Pendapat utk Buat Pelaburan - Tue 7/Jun/2011 11:08am
saya tak galakkan forex sebab ia matawang dan selalunya big player dok control turun naik matawang. high risk...jual beli mas memang bagus
31Minta Pendapat utk Buat Pelaburan - Tue 7/Jun/2011 10:59am
apa fon number
32Tanah Ada Emas - Bagaimana nak Diusahakan? - Mon 9/May/2011 3:05pm
tq for all the comments..to Wan 14, i tau u r rite...tapi i bukan nak mendulang sendiri ...I nak pajakkan pada mana2 syarikat carigali thats all..tak kesah la dalm atau luar negara punya syarikat Zamo, kat Raub syarikat dari Australia yg buatkan.tapi toke syarikat tu anak cina tempatan pakcik oii..
33Tanah Ada Emas - Bagaimana nak Diusahakan? - Tue 26/Apr/2011 3:40pm
thank u linkman
34Tanah Ada Emas - Bagaimana nak Diusahakan? - Mon 25/Apr/2011 4:17pm
itachikun, nak email apa? pls send me your hp number. kena meet up n tgk tanah tu
35Pemborong Kosmetik MAC Seluruh Malaysia, Brunai dan Singapore - Mon 4/Apr/2011 9:13am
ori ke? jangan curi yeeeee.....
36Jika Anda Ingin Kaya Melalui Forex - Fri 11/Mar/2011 5:12pm
apa perlu buat macam tu? kan forex boleh buka satu akaun and ada pasword trader and investor. i have did that where your investor can watch u trade live. however kawan2 trade demo walau guna duit palsu untuk keadaan trade yang sebenar, it will be different with trade menggunakan duit betol. I main demo boleh dapat 50k usd sehari. main duit betol ceritanya lain. tak percaya cuba la.
37Akibat Jual Kereta Tak Tukar Nama 15 Tahun Dahulu - Wed 9/Mar/2011 4:52pm
teruk ni...cuba tanya persatuan pengguna. kot boleh runding. mesti sediakan bukti yang u tak guna kereta tu and dah jual long time ago...recall back kat mana u jual kereta tu. saya tau peluang tipis.but u have to try.
38Pinjaman Peribadi Sehingga RM200k Dengan Bank Rakyat - Fri 4/Mar/2011 4:19pm
salam...saya boleh tolong jawabkan... jawapannya hanya nak kerja gov atau semi gov. swasta boleh kim salam..sebab apa? sebab takde potongan biro angkasa..kalau tak potong ikut gaji, takot kita lari...tak bayar hutang dan sebagainya...saya ni pekerja swasta..tau betapa peritnya nak minta buat pinjaman..macam diskriminasi pula pada pekerja swasta...kenapa bila kerajaan semua boleh, semua ok...hingga loan keta interest juga rendah...apa masalah dengan pekerja swasta? kita bukan rakyat malaysia ke sampai merayu rayu nak minta pinjaman? buat sakit ati je! MARA pun sama...muka buat bodo je waktu minta bantuan pinjaman...minta macam-macam..at least nak berniaga 2 tahun baru bagi pinjaman...habis? nak start busines nak dapat modal kat mana? depa ni tak pernah pikir masa letak satu2 peraturan kot
39Mencari Pembekal Serai Yg Konsisten (8000kg Seminggu) - Tue 1/Mar/2011 12:27pm
berapa sekilo u beli
40Mencari Rumah Sewa di Alor Setar - Tue 1/Mar/2011 11:36am
carilah dari mudah.com.my...kenapa advertise kat sini..
41Nak Buat Bisnes Apa? - Mon 28/Feb/2011 10:32am
buka kedai jual bundle. ambik baju bundle yg cantik2 dari singapore atau penang. saya tau tempat.so u boleh jual murah2.. i tgk ramai org datang beli
42Terkilan Dengan Iklan ^Mencari Teman untuk Dijadikan Pasangan Hidup (Ibu Tunggal)^-Saya Teraniaya - Tue 22/Feb/2011 5:07pm
i feel sorry dengar sampai jadi mcm ni pada u.. betapa cetek pikiran and hati busuk org yang buat mcm tu..ini dah kira menginjak maruah org lain.. ada cara nak trace dari mana dia buat dengan contact semula webmaster majalah.com. they should know. jangan ambik kesah sangat apa org kata...yang penting apa Allah kata pasal kita...so...dun be sad ok?
43Main Tarikan (Kutu) - Wed 16/Feb/2011 11:04am
betol tu boulvard...idea dia idea nak tipu org
44Main Tarikan (Kutu) - Wed 16/Feb/2011 10:47am
betol tak paksa..but that is not the point. cara hang ni merupakan satu lagi cara menipu dalam internet, sini tempat diskusi and win-win situation for all yang involved with biss serta tempat kembangkan idea and network..bukan tempat menipu.TQ
45Main Tarikan (Kutu) - Wed 16/Feb/2011 10:35am
kalau ada number ic seluruh keluarga dia pun apa boleh buat? bole sue dia ke? dah u sendiri bank in duit kat dia..apasal pulak boleh report polis? u nak tuduh mcm mana kalau org tu lari? bahaya laa..i think idea u mengarut
46Uruskan Pinjaman Perniagaan, Funder & Sblc - Thu 10/Feb/2011 4:58pm
col tak angkat pun..? ye ke ni?
47Tambah Duit Poket dgn Royaltyfx - Wed 19/Jan/2011 9:17am
salam..elok la kalau beringat..saya just taknak kita semua kerugian..tak niat langsung nak tunjuk pandai..ada bisnes lain kalau minat..saya yakin awak boleh dapat number saya..tak dapat, saya boleh bagi.. 0124485234..
48Tambah Duit Poket dgn Royaltyfx - Mon 17/Jan/2011 9:05am
mynorin, i only meet with potential people to make money..for your info, u hidup2 kena tipu dengan laman web yg u join tu sebab kadar tukaran wang asing sekarang 1USD= RM3.05 sahaja ...but all of u masukkan RM37 ringgit for USD10..so org ni tipu 65 sen setiap orang (sebelum trade) boleh bayang tak kalau dia tipu seribu orang? and kalau setiap org masuk 10 lot? berapa lak kena tipu lagi? itu baru tipu duit u guys sebelum trade...dah trade pun dia tipu lagi...sebab main forex yang sebenar boleh dapat duit yang banyak...bukan RM5 seminggu. I pernah trade sendiri..sehari dapat lebih dari yang u jangka. tak kesah la kalau u nak suruh org lain tradekan...tapi sistem ini menipu sebab dia dah tipu duit sblm u trade and takde jaminan u akan dapat modal u tu...untuk dapat modal u dalam 7 minggu sebab dia bayar rm 5 je seminggu. pas tujuh minggu abis? tah2 dah tak bayar. saya cakap kat sini nak ajak ati2...sebab saya dalam forex sejak tahun 2003 lagi..and aktif sejak 2005 sampai sekarang..bnyk org suka pedayakan org lain..kita dah la susah...lagi tambah susah kena tipu..so pikir2lah.. kita kat sini buat forum dan saling membantu..bukan nak tunjuk jantan untuk kata 'kalau berani mari jumpa' pikir2kan ya?
49Rakan Perniagaan yang Mempunyai Cadangan Perniagaan yang Berpotensi Dicari. - Thu 13/Jan/2011 12:23pm
salam to all... mmm...saya berminat and ada kesungguhan untuk berniaga and terkena memang i buat business restoren di USM i mean next to usm..however, let us meet up this saturday in KL. senang i boleh tunjuk u my proposal perniagaan becoz i dun share it here online due to confidential. anyway feel free to surf my rstaurant website for better view. this is high class restaurant that really net special care n management. so i need a strong people like u! surf here. http://houseofsouprestaurant.blogspot.com u may call me at 0124485234.TQ
50Tambah Duit Poket dgn Royaltyfx - Thu 13/Jan/2011 12:15pm
nak join bukan ikut suke sebab leverage yang halal dari sudut islam adalah 1:100. ko tau ke leverage tempat ko labur tu pakai berapa? ko tau ke leverage tu ape? itu sebab aku nak tau sebab aku juga tahu serba sedikit dalam forex ni. Jangan sebok kata nak duit halal n berkat tapi tak tau ko labur kat apa. berapa jumlah duit dilabur 37 ke, 73 ke satu sen ke tak jadi masalah. aku banyak tanya sebab aku nak tau. org lain tak tanya sebab tak tau n suka diri kene tipu..melabur bagi duit sesuka ati tanpa usul periksa..baik ko sedekah kat anak yatim dari bagi RM37 kat penipu siber! kesian ...lain kali pakai otak sikit bro!