Farid Forever

Profile
Forum NickFarid Forever
RegisteredTue 21/Jan/2020, 3:56pm
Comments by Farid Forever
1Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang (Drone) - Tue 1/Sep/2020 8:32am
Sesiapa warga kuantan atau beserah atau balok... apa dah jadi dgn kubu nombor 10. Dalam gambar2 lama tahun 2010 kubu ni masih kekal diatas pasir dan agak teguh. Tapi kini dah lenyap sepenuhnya. Kami mencarinya 3 kali sebelum berputus asa dan meneruskan perjalanan ke kubu seterusnya. 10) Kubu 10 - ''Kubu Ghaib'' Video: https://youtu.be/CshejY9ruVg?t=552 - Area Tasik Pelindung - Kini telah hilang sepenuhya - Sesiapa tahu dimana kubu ini berada? Map: https://goo.gl/maps/5wnMu7JNVMcJzKMG7 JIka tuan/puan tahu boleh tak maklumkan saya..
2Adventure - Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina - Fri 14/Aug/2020 7:57pm
Update dari Ihsan Nuddin moyang kami Aceh pidie. Dalam manuskrip kerajaan Aceh Darussalam beliau tersebut Datok jah Pidie panglima perang kerajaan Islam Aceh Darussalam. Beliau syahid di Melaka masa menyerang Portugis di Melaka. Dan satu lagi makam rekan nya bernama malem dagang makam beliau terdapat di Pidie jaya. === nota === Pidie Jaya, Acheh Indonesia https://goo.gl/maps/RNtbB5PKKYD3QRvP9
3Adventure - Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina - Fri 14/Aug/2020 7:55pm
update dari Shariff Amnah Makam x btanda tu adalah makam Puteri Hang Li Po.. Sy selalu ke sana... Info blh btanya pada waris tdekat... 🙏😊 Tuan cari namanya Aza Hunter di instagram... Nti terungkai semuanya.. insyaallah Aza Hunter https://www.instagram.com/azahunter/ wallahualam
4Adventure - Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina - Fri 14/Aug/2020 7:52pm
makam hang tuah, hang jebat dan hang kasturi senang sahaja utk cari tuan. tapi makam hang lekir dan hang lekiu belum jumpa lagi :-)
5Memerlukan Trainer untuk Kelas Online, Social Media Dll - Tue 21/Jan/2020 3:57pm
saya belajar online dari sini: Kursus Online Social Media: Fb/IG/Shopee/whatsapp/website/wordpress https://ztoh.my/farid semuanya ada 50 ke 60 video. tapi saya skip fasa 1 (day 1 hingga day 4) sebab semua tu hanya untuk motivasi sahaja. Kalau nak cepat boleh skip sebab tak akan tertinggal apa2. Tapi kalau cik/puan nak tahu pasal Sifu Ash (yg buat modul ni) boleh lah tengok video tu. Tujuan saya suruh skip fasa 1 sebab saya habiskan dekat seminggu dengan video2 tu sedangkan saya nak cepat, sebab boss suruh buat social media marketing ASAP. ilmu online marketing dan social media banyak pada - fasa 2 sehingga fasa 7 (hari ke 5 sehingga hari ke 30)