Ar Badut

Profile
Forum NickAr Badut
RegisteredSat 12/Dec/2015, 6:59pm
Topics by AR Badut
Comments by AR Badut
1Vacancy Data Entry Part Time - Thu 13/Apr/2017 11:35am
trick lama scam kerja di rumah..
2Pinjaman Wang Penipu - Tue 14/Mar/2017 8:51am
dah berbuih mulut pesan kat bawah tu jangan bagi upfront payment... awak patut baca dulu.. kalau menyeberang jalan tak pandang kiri kanan memang kena langgar... Warning! 1. NEVER give UPFRONT PAYMENT to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam! 2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address. 3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D! 4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
3Marriage Proposal - Urgent - Wed 22/Feb/2017 3:44pm
Fendy kalo brminat gi la jumpa family Miss luna tu.. kalau betul dier sanggup bawak u jupa family di kampung... ok la tu... hehe.. lepas abis kontrak u buat skrip drama dan jual kat tv3 ke astro ke.... ''Kisah suami terlampau..'' kikiki....
4Amaran: Proses Pembatalan P1 Wimax Sukar - Mon 20/Feb/2017 2:53pm
hang x bayo memang lar kena throttle down hehe... mintak mahap... jgn mare....
5Hati-Hati Pinjaman Dari Luar Negeri - Mon 20/Feb/2017 8:40am
sapa tak nampak, tak nak baca dan tak nak belajar ilmu kehidupan... memang patut kena tipu....
6Hati-Hati Pinjaman Dari Luar Negeri - Mon 20/Feb/2017 8:39am
kan dah ada warning merah besar kat bawah tu.... Warning! 1. NEVER give UPFRONT PAYMENT to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam! 2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address. 3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D! 4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
7Iklan Loan Luar Negara - Sun 29/Jan/2017 9:59am
saya rasa org bodoh memang patut ditipu dgn satu jumlah yg kecik... bawah rm10k... supaya mereka BELAJAR jadi pandai... dan ingat sampai tua... dan tidak tertipu beratus2 ribu RM atau berjuta2 RM duit pencen/bonus dll bila dah tua nanti....
8Iklan Loan Luar Negara - Sun 29/Jan/2017 9:57am
orang yg bijak akan selamat dari iklan2 bodoh.... dan skim penipuan. org yg bodoh tak akan selamat di mana mana pun.... penipu selitkan risalah pada wiper kereta dia pun, dia baca dan ikut arahan dan tertipu... kes ini berlaku di perak, dilaporkan di TV3. modus operandi adalah menyelitkan risalah2 umpan pada wiper kereta semasa parking di tempat2 awam.. kerugian ditaksirkan berjuta2 RM.
9Forum Telah Dibuka! Kami Sedang Menaiktaraf Kepada Laman Web Mobile-Friendly. - Wed 28/Dec/2016 9:45am
TETAPI saya juga setuju dgn En Helmie, kenakan peraturan ketat dan kelaskan pengiklan mengikut 'tahap keselamatan' contohnya... kalau ahli VIP yg melepasi kriteria keselamatan tertentu... dapat 5 bintang. kalau iklan free yg tak tahu hujung pangkal... kosong bintang... bermakna tahap risiko amat tinggi jadi pihak admin perlu open ahli VIP kepada sesiapa shj yg sanggup bayar utk dipastikan kesahihan syarikat. bukan open kepada pihak tertentu sahaja.. atau jumlah tertentu shj. tetapi iklan percuma MESTI KEKAL. bukan di sekat tunggu admin approve baru publish macam di portal lain.... proses approval iklan free sangat lambat beberapa hari baru keluar.. kami suka iklan yg terus keluar serta merta.
10Forum Telah Dibuka! Kami Sedang Menaiktaraf Kepada Laman Web Mobile-Friendly. - Wed 28/Dec/2016 9:37am
99.9% penipuan berlaku kerana kebodohan sendiri.. hanya 0.1% sahaja penipuan kerana penipu genius. (skip penipuan yg amat advance dilakukan oleh penipu professional) kebiasaanyya cerita yg sama berulang.... offer barang/servis harga murah tak masuk akal, suruh bayar deposit/upfront masuk akaun entah sapa2... tidak ada syarikat berdaftar ssm dan tak ada alamat premis... anda pun masukkan duit... jadi gerenti 100% hangus duit anda. dan yg paling teruk... kalau bayar cash tak ada resit sah (company & ssm & address) dan hanya jumpa di restoran mamak. kalau kita patuhi arahan ni.... gerenti 99.9% selamat. === copy & paste === 1. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address. 2. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
11Sleeping Patner Modal RM30 - Thu 15/Dec/2016 3:24pm
kalau setakat rm90 ringgit... x perlu cari rakan niaga.... mintak je pinjam dgn kawan serumah...
12Modal Serendah RM3k 1 Lot Sahaja untuk Memiliki Projek Sewa Kereta Budget - Thu 15/Dec/2016 2:27pm
bisnes sewa kereta tetapi kenapa nama syarikat 'Agrofarm'?
13Tuisyen Biz Online Percuma - Thu 1/Dec/2016 8:20am
perkataan 'percuma' dlm tajuk mengelirukan... sebab tawaran ini tidak percuma..
14Mencari Pondan untuk Kerja Part Time 3 Hari - Sat 26/Nov/2016 8:14pm
ya bunyi mmg teruk..tapi di sogo, yg jual perfume semuanya lelaki lembut lembut ala2 pond** giteww..
15Mencari Usahawan @ Bakal Usahawan di Negeri Kedah - Thu 24/Nov/2016 3:16pm
kalau iklan putar2 belit tak nak beritahu siapa pemiliknya..sah penipu. Berani kerana benar. takut dan putar2 belit..kerana ada agenda tersembunyi.. menggunakan umpan ''Ingin membantu'' adalah salah satu taktik penipuan yg paling lama di dunia ni...
16Mahu Beli Koperasi. - Thu 24/Nov/2016 2:52pm
tak silap koperasi adalah kepunyaan ahli dan minima ahli adalah 50 org... 1 ahli 1 undi.. jadi kalau tuan nak beli koperasi kena bayar minima 50 ahli deal luar & gantikan dgn kaum kerabat tuan...
17Pasartani.my - Pasar Tani Online Terbesar Malaysia - Wed 23/Nov/2016 12:45pm
tak patut tuan dr kata pasar tani online terbesar malaysia kalau majoriti kategori masih kosong... Hasil Air Masin(0) Ikan (0) Ketam (0) Sotong (0) Udang (0) Hasil Air Tawar(0) Ikan (0) Udang (0) Hasil Tanaman(0) Buah (0) Cili (0) Kelapa (0) Pisang (0) Sayur (0)
18Berniaga Barangan Artis Untung 20% Hingga 30% - Thu 17/Nov/2016 10:21pm
''keuntungan 20%-30% sebulan dari jumlah modal yang anda sediakan'' bermakna kalau setahun 240% keuntungan dari modal kita? kalau mcm tu, sah ini skim cepat kaya.
193 Geng Business Penipu - Saifullah, Herlin & Saidi - Wed 9/Nov/2016 10:11am
lihat apa yg dijanjikan utk pelabur... jika melebihi 1.5% sebulan atau lebih 15% setahun... saya tak percaya kecuali company sdn bhd dgn account tally tahunan menunjukkan untung BERSIH tahunan melebihi 15% setahun, dengan track record sekurang kurangnya 3 hingga 5 tahun... selain dari yg diatas, anda memang mencari bala.... dan jika menepati kriteria diatas pun, masih ada kemungkinan besar syarikat akan rugi dan duit anda hangus... business bukan perkara mudah.
20Cari Pasangan Wanita - Isteri ke-2 - Tue 8/Nov/2016 3:44pm
5) berkemahiran komputer (syarat yg ni pelik hehe :-)
21ASB Investmnt 10%/Month - Mon 7/Nov/2016 8:50pm
ASB tak ada skim mcm ni tuan! jangan menyalahguna nama ASB.
22Cepat untuk Pelanggan Terhad Sahaja Peluang Mendapatkan Saham IPO Nesdaq Bursa Saham ke Dua Terbesar di Dunia - Sat 5/Nov/2016 2:47pm
kalau syarikat bertaraf global, cadangan saya jangan guna website murah mcm weebly.. mcm ni... http://monspacemalaysia.weebly.com/ guna professional web designer dgn commercial dotcom URL
23Perlukan Modal RM17 000 - Sat 5/Nov/2016 2:39pm
masalah besar berlaku kalau si peminjam x bayar balik... yg tu susah lah nak cakap...
24Perlukan Modal RM17 000 - Sat 5/Nov/2016 2:38pm
S. Berapakah kadar faedah yang boleh dikenakan kepada peminjam? J. Mengikut Seksyen 17A AKTA PEMBERI PINJAM WANG1951 kadar faedah yang boleh dikenakan kepada seseorang peminjam tidak boleh melebihi kadar seperti berikut : Pinjaman Tanpa Cagaran – 18% setahun Pinjaman Bercagar – 12% setahun http://mkpkt.kpkt.gov.my/index.php/page/view/282 ------------- Ini Pinjaman Wang Berlesen: kalau along tepi jalan selit kertas celah kereta... yg tu nasib laaa...
25Miliki Kereta Idaman Anda. Tanpa Perlu Buat Pinjaman Bank - Sat 5/Nov/2016 2:09pm
saya x percaya benda2 mengarut mcm ni... awasss!!! jgn menangis kemudian hari...
26Jawatan Kosong Sambilan dan Sepenuh Masa - Sat 5/Nov/2016 1:14pm
hahahah... ada lagi mamat penipu style zaman jepun ni.... penipuan melipat katalog dirumah
27Meminta Bantuan Segera - Sat 5/Nov/2016 11:52am
yaa anak sedara saya baru ni terdesak perlukan rm5k utk yuran univ... sebab pinjaman lambat proses... kami yg tak ada duit ni terpaksa pecah tabung asb anak2 yg dah simpan belasan tahun... bagi dia pinjam dulu... dia janji akan byr balik tapi kalau dia mungkir janji... habis lah duit tabung pelajaran anak saya .....
28Perkhidmatan Urut utk Lelaki - Urut Herbal, Urut Hot Oil, Urut Varma, Urut Swedish, Urut Batin - Sat 5/Nov/2016 9:14am
maklumat yg amat berguna tuan. saya selalu sakit belakang, dan bila nak cari khidmat urut... ada yg menawarkan pakej2 NAKAL yg saya tak berminat saya hanya nak betulkan urat belakang.... jadi info2 spt ini dari professional amat membantu saya.
29Anda nak Kereta Baru? Anda nak Income Tanpa Had? Kami di - AGR Cartrade - Bersedia Membantu Anda. - Fri 4/Nov/2016 9:01am
minta maaf.. i dont like this plan. Seperti skim cepat kaya! Awas. laporkan kpd bank negara!!
30Ingin Membeli Kereta Tapi Tak Ada Documents? - Thu 3/Nov/2016 10:09am
adalah sangat merbahaya memberi copy ic, lesen & bil api air kpd agen online yg tiada alamat pejabat, syarikat dan SSM number. maklumat peribadi kita boleh disalahgunakan. bukan nak menuduh, tetapi hanya beringat.
31Hanya Dengan Pembelian 1g Emas Bernilai RM 1,000, Anda Layak Memiliki 9g Gold Bar 999.5 Secara Percuma - Sat 22/Oct/2016 10:31am
setuju dgn Rijallan Abuya. apa2 produk pun yg ''bayar dulu dapat kemudian''... adalah berisiko..
32Ternakan Lebah Madu - Menjemput Pengusaha & Pelabur - Fri 21/Oct/2016 5:28pm
Tuan, ternakan madu di malaysia atau australia?
33Suka Marah2 Penumpang. Bas Rapid KL. Pihak Atasan Tolong Ambil Tindakan! - Wed 19/Oct/2016 9:36am
kenapa mereka marah...adakah anda merokok dlm bas?
34Buka Kedai RM100 Sahaja. Pelanggan Disediakan. - Mon 17/Oct/2016 6:11pm
rm100 nak bayar deposit bil api pun x cukup...
35Jom Jana Pendapat Bersama Hanis - Mon 17/Oct/2016 5:59pm
5% sebulan? 60% setahun? sah skim cepat kaya.
36Sinar Ummah Berhad - Sat 15/Oct/2016 10:36am
ada website tak?
37Alat Senaman Lelaki Waterbuddy dan Proextender - Sat 15/Oct/2016 9:15am
whattt???? awak nk jual alat ''senaman lelaki'' yg awak dah pakai??????
38Belum Dapat Duit Loan, Dia Dah Hadiahkan 2 Pakej Umrah Bulan 12 (1 Pakej RM8650) - Fri 14/Oct/2016 9:01am
akak jgn seronok sgt kalau duit loan belum masuk lagi... jangan belanja duit yg akak belum dapat dan jangan belanja kpd perkara2 yg tak wajib... selesaikan masalah wajib kehidupan akak dan keperluan bisnes dulu haji/umrah tak wajib kalau akak org susah... hutang bisnes keliling pinggang...
39Percuma 24,000 Flyers Khas untuk Peniaga2 - Thu 13/Oct/2016 9:03am
percuma?? ada udang disebalik mee?
40Peraduan Namakan Tudung SRcrafted - Wed 12/Oct/2016 11:09am
try cari satu perkataan hot... dan ubahsuai... cthnya... Virgin jadi Virigin Tudung Virigin Dara jadi idara tudung Idara cun jadi Vericun Tudung Vericun manis jadi Imanis Tudung Imanis...
41Ingin Buka Niaga Makanan dan Minimum di Johor Bahru - Wed 12/Oct/2016 11:01am
perlukan support manpower ke atau modal? bisnes restoran atau di pasar malam...?
42Memerlukan Funder untuk Buka Rangkaian Restoran - Mon 10/Oct/2016 4:47pm
soalan pertama, 1 - tuan, rm100k tak cukup pun nak buka 1 (satu) restoran... bagaimana tuan nak buka ''Rangkaian'' restoran? 2 - soalan kedua adakah tuan pernah berjaya buka 1 restoran dan bertahan selama lebih 3 tahun?
43Berminat untuk Menjadi Agent Koperasi Partime - Mon 26/Sep/2016 11:49am
agen pinjaman koperasi?
44Register Streamyx/Unifi - Sat 24/Sep/2016 9:47am
sedih harga bermula dgn rm200 (rm199) saya mampu bayar (pengguna tegar sejak 2012) tapi bagaimana dgn bangsa kita yg lain? ada tak pakej utk rakyat jelata?
45Membekal Anak Benih Sawit 18 Bulan - Fri 23/Sep/2016 9:59am
ya lembu bulat kaki pendek memang banyak mendatangkan masalah :-)))
46Looking for Estate Planner (Harta Pelancang) - Fri 23/Sep/2016 9:54am
Harta Pelancang ke ''Perancang Harta''...minta maaf ya saya first time dengar yg tu..
47Mencari English Private Tutor - Thu 22/Sep/2016 9:42am
Mr LinkMan..anda dah berapa kali frust berchinta?khahaha...jadi anda disini sedang menyelam sambil minum air la yeekk??khahahah..
48Belajar Jahit Baju Kurung Percuma - Kelantan - Thu 22/Sep/2016 9:34am
betul ke kesemua ni percuma puan Salizza?apa syarat pengeras nya?
49Daftar Percuma Sbg - Thu 22/Sep/2016 9:13am
GRAB dgn UBER company yg sama atau lain agaknya..
50Penyelesaian Masalah Kewangan untuk Wanita (Surirumah/Student) - Thu 22/Sep/2016 8:23am
wanita ajer ke??ada udang disebalik mee??