Waktu Sesuai Trade Forex
Traderkripto - Tue 25/May/2021 11:27am
Ketika berdagang adalah perlu untuk kita tahu waktu bila yang paling baik untuk trading, Untuk menentukan bila waktu terbaik untuk berdagang pertama kita perlu melihat pair apa yang ingin kita trading dan kedua kita perlu tahu pair matawang ini dari negara mana dan yang ke tiga pukul berapa negara ini mula dan habis bekerja (Office Hours)

Untuk Pair Currency kita perlu tahu tentang Base Currency dan Quote Currency

Jika kita merujuk kepada EUR/USD. EUR adalah base currency dan nilainya sama dengan 1, manakala USD adalah Quote Currency dan nilainya sentiasa berubah-rubah.

Apa itu Base, apa itu Quote.
Untuk mengukur nilai matawang ia perlu di gandingkan dengan matawang yang lain. Kebiasaannya base currency merupakan matawang yang lebih kukuh berbanding Quote Currency. Contohnya USD/MYR. Dalam Sport Trading semua matawang adalah dalam bentuk pairing seperti USD/JPY, GBP/JPY, USD/CFH
Dari pair tersebut kita dapat mengetahui bahawa Base currency lebih utama berbanding Quote Currency dari segi hiraki kedudukan dan kekuatan dan kelemahan base currency akan di ukur berdasarkan kepada Quote Currency. Adakah Base currency lebih kukuh nilai nya atau pun semakin melemah nilainya.

Jadi untuk Jika kita trade terhadap sesebuah Pair Currency, kita perlu melihat bila waktu bekerja bagi Quote Currency tersebut. Ini kerana apabila kita membuka chart di MT4 apa yang kita lihat adalah pergerakan harga bagi Quote Currency terhadap nilai Base Currency tadi.

Sebagai Contoh jika kita ingin trade EUR/USD kita perlu tahu bila waktu Negara US bekerja. Kerana kebiasaannya Quote currency itu aktif apabila mulanya aktiviti pekerjaan di negara tersebut. kerana pada waktu segala aktiviti perdagangan di jalankan dan matawang USD di gunakan

Baik disini di lampirkan waktu urusniaga bagi negara-negara utama dunia yang telah di sesuaikan mengikut waktu Malaysia

Berikut adalah Best Time To Trade Forex In Malaysia (Waktu Pasaran Utama Dibuka dan Ditutup mengikut waktu Malaysia)

SYDNEY : (BUKA = 5 pagi, TUTUP = 1 petang)
TOKYO : (BUKA = 7 pagi, TUTUP = 3 petang)
LONDON (BUKA = 3 petang, TUTUP = 11 malam)
NEW YORK : (BUKA = 8 malam, TUTUP = 4 pagi)

Jadi di syorkan jika anda ingin trading bagi Quote currency bagi negara tersebut untuk membuat urusniaga mengikut jadual waktu di atas

Daftar akaun sekarang dan dapatkan Bonus 50 USD support Margin
Daftar Akaun sekarang, Percuma 50 USD
Berita baik kepada anda yang masih belum mendaftar akaun weltrade. anda boleh mendaftar melalui pautan link di bawah dan layak mendapat bonus 50 USD percuma apabila anda membuka akaun Cent (MT5) Serta membuat deposit 50 USD. bonus 50 USD sama nilai seperti deposit anda dan ia adalah support Floating.

https://my.weltrade.com/trading/type_account?r1=ipartner&r2=28439

Disamping itu juga setiap 50 USD anda akan mendapat satu pusingan spinner / astrocard (Cabutan sagu hati hadiah dari 5 usd -1000 usd) jika anda bertuah anda akan mendapat bonus 1000 usd (Support Floating)

Weltrade Malaysia
Leval 2, Block B, The Troika KLCC
http://www.weltrade.com
http://www.weltrade.com.my
FB weltrade MY

Niche: Forex Malaysia | Diskusi Bisnes
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..