Urgent! Pelabur/Silent Partner untuk Perniagaan Restoran
N Ahmad - Sat 3/Sep/2016 7:29am
Bismillaahirrahmaanirrahim ...

Assalamua'alaikum warga Majalah yg dikasihi ,

Saya sedang mencari Funder/Pelabur bagi perniagaan restoran yang sedang dalam proses untuk dibuka. Maklumat lanjut adalah seperti di bawah :

Perniagaan yg Dijalankan

Saya berniaga menjual roti canai , murtabak , nasi berlauk,masakan goreng dan menjual minuman panas serta sejuk juga lain2.

Waktu Perniagaan

Berniaga 2 sesi : 6am - 12pm dan 5.30pm - 12am. Beroperasi setiap hari kecuali hari Selasa.

Lokasi
Rumah kedai Taman putri wangsa,johor bahru.Lokasi strategik.

Usia Perniagaan

Saya sudah berniaga di tapak tepi jalan hampir 5 tahun tetapi lokasi sebelum ini tidak dibenarkan berniaga.berpindah ke rumah kedai dengan tujuan market yg lagi besar.

Jualan Perniagaan

Jumlah kasar pendapatan perhari adalah sekitar RM350 - RM500.(sales kedai lama)

Keperluan Modal

Saya perlukan bagi menyuntik modal pusingan perniagaan dan menangung kos renovate kedai.

Jumlah Fund/Invest yg Diperlukan

Jumlah yang saya perlukan adalah sekitar RM10k - Rm20k.

Jumlah Minima Maksima Invest/Fund dan Jumlah Minima Maksima Funder/Investor Diperlukan

Minima untuk fund/invest adalah RM1k , maksima 20k. Manakala minima Funder/Investor pula ialah 1 orang , maksima 5 orang shj. Katakan , jika ada yang berminat secara serius nak fund/invest dalam jumlah besar di antara RM10k ke RM20k,maka funder/investor tersebutlah yang akan diutamakan. Jumlah fund/invest yang saya perlukan secara terkumpul adalah di dalam julat RM10k ke RM20k sahaja.

Cara Pulangan Modal dan Keuntungan Funder/Investor

Pelaburan ini selama 6bulan.
Payment setiap 2minggu
Katakan melabur
Rm2,000 setiap 2 weeks pulangan 10%
2weeks RM200
4weeks Rm200
Sebulan Rm400
6bulan Rm2,400 + Rm2,000 = Rm4,400

Perjanjian Hitam Putih

Berkenaan perjanjian pula saya akan buat 2 surat perjanjian. Surat yang pertama mengandungi fasal berkenaan jumlah pinjaman , cara bayaran dan jumlahnya , keuntungan yang akan diberikan dan lain2 perkara yang dirasakan penting.

Berminat wassup 011 39633283
Seriouslly investor only

Niche: Bisnes Restoran | Mencari Pelabur
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Makan Lemang To'ki dan Bakar Lemak di Kolam Air Panas Bentong
Mari kita belajar dari Lemang To'ki di Bentong cara beliau berniaga. Bisnes ini sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tanah di kampung yang dekat dengan jalan besar. Di Bentong juga terdapat Kolam Air Panas popular dengan 3 peringkat kepanasan. Berendam dalam kolam ini dipercayai boleh menyihatkan kulit dan badan. Juga boleh membakar lemak lemang yg baru dimakan tadi :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)