Tuisyen Bagi Matapelajaran Grafik Komunikasi Teknikal GKT & Lukisan Kejuruteraan LK (SPM) di KL/Selangor
Husna 131 - Fri 14/Feb/2020 1:18pm
Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Grafik Komunikasi Teknikal (GKT) adalah matapelajaran yang baru diperkenalkan kepada para pelajar Tingkatan 4 pada tahun 2017. Lukisan Kejuruteraan (LK) pula merupakan salah satu mata pelajaran elektif dalam kelompok Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM) yang digubal untuk menyediakan murid yang berpengetahuan dan berkemahiran dengan asas profesional bidang pekerjaan teknikal seiring dengan perkembangan teknologi dan menyumbang peningkatan ekonomi negara.

Menurut Kurikulum Standard Sekolah Menengah yang dibawa oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, GKT diwujudkan bagi tujuan melahirkan murid yang berpengetahuan, berkemahiran dan mengamalkan nilai dalam GKT untuk membangunkan keupayaan berimaginatif, kreatif, inovatif dan inventif. GKT membolehkan murid berkomunikasi melalui grafik secara berkesan dengan penuh keyakinan di samping memupuk minat murid dalam pelbagai bidang teknologi.

Saya menawarkan perkhidmatan tutoring bagi pelajar yang mengambil matapelajaran ini di peringkat SPM. Bagi ibubapa / calon SPM yang memerlukan khidmat tutor di rumah, anda boleh menghubungi saya menerusi SMS/WhatsApp: 01121673913 atau e-mel: nhm146@gmail.com.

LATAR BELAKANG:

> Tutor sepenuh masa
> Tutor perempuan Melayu dan beragama Islam
> Graduan Universiti Teknologi PETRONAS dalam bidang Kejuruteraan Elektrik & Elektronik
> Alumni Sekolah Berasrama Penuh yang berjaya memperoleh 10A dalam peperiksaan SPM dan memperoleh A1 bagi subjek Lukisan Kejuruteraan

PENGALAMAN:

Mula aktif mengajar (tutoring) matapelajaran Lukisan Kejuruteraan, Matematik dan Matematik Tambahan secara separuh masa pada tahun 2009. Setelah menamatkan pengajian ijazah sarjana muda, saya masih mengajar secara separuh masa sambil berkerja sebagai jurutera.

Kini saya berkhidmat sebagai tutor sepenuh masa dengan pengalaman mengajar selama lebih 9 tahun. Saya berpengalaman mengajar di pusat tuisyen, di sekolah berasrama mahupun di rumah pelajar sendiri.

MATAPELAJARAN:

Matapelajaran yang ditawarkan:
> Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 4
> Grafik Komunikasi Teknikal Tingkatan 5
> Lukisan Kejuruteraan Tingkatan 4
> Lukisan Kejuruteraan Tingkatan 5

KAWASAN:

> Ampang, Keramat, Pusat Bandaraya Kuala Lumpur, Cheras, Gombak

*dan kawasan-kawasan yang berhampiran dengannya (sila hubungi untuk maklumat lanjut).

NOTA:

Saya percaya pendekatan 'home-based learning' secara 'one-to-one' adalah method yang paling sesuai bagi membantu pelajar yang menghadapi masalah kesukaran dalam memahami dan menguasai matapelajaran yang diajar di dalam kelas di sekolah.

Kebiasaannya para pelajar bukanlah tidak pandai atau matapelajaran itu terlalu susah untuk dipelajari. Namun pendekatan yang tidak sesuai dan kaedah belajar yang tidak tepat yang menyebabkan para pelajar tidak memperoleh keputusan yang memuaskan dalam peperiksaan.

Saya berharap khidmat saya sebagai tutor dapat membantu para pelajar dalam meningkatkan kefahaman dan prestasi akademik khususnya dalam matapelajaran GKT dan LK di peringkat SPM.

''Tutoring For Excellence.''

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Cikgu Husna
SMS/WhatsApp: 01121673913
Emel: nhm146@gmail.com

Niche: Pusat Tuisyen | Studio Lukisan | Studio Grafik Dan 3d
     
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
Makan Dan Mandi Sampai Kecut Di Anak Sungai Di Kaki Gunung
Siapa sangka di area Jeram Perak ada banyak lokasi menarik. Tak jauh pun dari Tol Gopeng Highway Plus. Keistimewaan tempat ni, kita boleh makan didalam sungai sambil rendam kaki dalam air yang sejuk. Lepas makan boleh terus terjun dalam sungai :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.