Thai White Rice 5% Broken
Fauzi 281 - Fri 23/Oct/2015 12:00pm [Last Comment]
Product : Thai White Rice 5% broken
Price : RM1.90/kg
Minimum Order : 500MT
Stock: Ready
Payment : LC & 30% balance 70%
Packing : 50kg PP Bag

Price include with AP, shipments, custom, agreement, tax, duty, documentation.

Product test available, Broker are most welcome.

Please don't hesitate to contact for further clarification.

Muhammad Fauzi
mhdfauziabdullah@gmail.com
010-8985467

Niche: Pembekal Beras | Pembekal Barang Runcit
     
  1. Ownerapberas - Sat 24/Oct/2015, 12:23am
    Beras Thailand RM 1.50 perkg untuk packing 50kg. RM 1.60 perkg untuk packing 10kg. 5% broken TWR. Beras sudah ada di Port Klang. Tak perlu nak order dahulu. Boleh datang, tengok, pegang, beli. Nak ambik sendiri bole, nak kami hantar pun bole. Seller bole hantar sampai gudang atau kilang seluruh semenanjung. Utara/selatan/timur/barat. Tiada deposit atau upfront dikenakan. Beras sampai tempat buyer baru buyer bayar.Clearance kat port klang semua seller settle. Dokumen lengkap dan legal. Kalau nak sewa AP sahaja pun bole, hanya 10 sen per kg. Pemilik Bisnes beras yang serious dan berminat, sila email Surat minat LOI, Company Registration, Lesen KPDNKK, Profil Syarikat ke ownerapberas@gmail.com  
  2. Ali Bin Amad - Tue 27/Oct/2015, 3:38pm
    Ownerapberas,nape email tak bls,no tel pun tak bg,business mende nye  
  3. Fauzi 281 - Tue 27/Oct/2015, 7:05pm
    Boleh contact saya En Ali Bin Amad.  
  4. Mr Jack 4 - Thu 29/Oct/2015, 1:19pm
    rm1.90 per/kg siap sampai pintu gudang lembah klang....macam menarik ...
    boleh sya ngok gudang beras tuan ?  
  5. Fauzi 281 - Thu 29/Oct/2015, 5:12pm
    Boleh contact saya Mr Jack 4  
  6. Fauzi 281 - Fri 13/Nov/2015, 11:04pm
    Offer ditutup. Terima kasih.  
  7. Zeck 12 - Sat 14/Nov/2015, 12:14pm
    TAWARAN TERKINI TWR 5% (READY STOCK)

    1. Harga : RM2.05/kg
    Harga termasuk penghantaran kawasan Lembah Klang saja.
    2. Kuantiti minima : 1000 MT/sebulan
    3.Term Of Payment by 100% LC
    ***Harga masih boleh dibawa berunding bergantung pada volume order sebulan.
    4. Buyer mesti memiliki Lesen Pemborong.
    5. Penghantaran ke kawasan selain dari Lembah Klang , tempat tersebut mestilah berhampiran dengan port-port yang berkaitan. Port-port tersebut ialah Port Pasir Gudang , Penang dan Kuantan

    Nota :
    Untuk confidentkan buyer;
    1. Buyer boleh mula dengan pembelian percubaan sebanyak 1 treler ( lebih kurang 42 MT)
    2. Payment untuk pembelian percubaan by Bank Draft
    3. Buyer dikehendaki menghantar sesalinan hard copy Bank Draft sebagai bukti.
    4. Salinan hard copy Bank Draft mestilah dalam warna. Boleh dihantar melalui WhatsApp.


    Boleh hubungi dan whatsapp pada no. 0125806916 - Zeck

    Berminat boleh hantar LOI  
  8. Paksu Jayjai - Sun 15/Nov/2015, 12:09am
    SALAM SEJAHTERA....
    READY STOCK TWR 5% -
    PACKING 50KG
    RM2.10/KG
    MINIMUM ORDER 30MT INCLUDE DELIVER PENISULAR
    PAYMENT BANK DRAF
    ISSUE PO
    DIRECT CALL 019-4222474  
  9. Paksu Jayjai - Fri 27/Nov/2015, 2:10am
    SALAM SEJAHTERA....
    UPDATE READY STOCK TWR 5% -
    PACKING 50KG PP
    RM2.00/KG
    INCLUDE DELIVER
    CALL 019-4222474

    GULA PERAI READY STOCK
    OWN PICK-UP
    RM2.05/KG
    PACKING 50KG PP  
  10. Tj Beras Tempatan Import 2 - Fri 18/Dec/2015, 11:06am
    Owner AP Beras ni ntah iye entah idak. Saya email pun menyedihkan je feedbacknya.  
  11. Chuck - Sun 20/Dec/2015, 12:44pm
    Betul bro TJ..email nak masuk sebulan baru reply..Dah tu,bunyi dia reply tak friendly langsung..  
  12. Chuck - Sun 20/Dec/2015, 1:40pm
    Greetings everyone.We are a reliable commission agent that collaborating with suppliers/Millers in sourcing agro commodities such as rice,sugar,grains,etc with the most competitive price.
    1)5% Parboiled Rice @ USD350/MT C&F Port Klang
    Specifications:-
    Origin:India
    Moisture:14% Max
    Broken:5% Max
    Kett Value:24-26
    AGL:6mm Max
    Damage discolour:2% Max
    Packing:25/50 kg pp bags
    Inspection:Independent Surveyor as per GAFTA

    2)5% White Rice @ USD385/MT C&F Port Klang
    Specifications:-
    Origin:India
    Moisture:14% Max
    Broken:5% Max
    Kett Value:26-28
    Damage discolour:2% Max
    Inspection:SGS and/or Alex Stewart Inspection

    3)New Super Kernal Basmati Rice @ USD695/MT
    C&F Port Klang
    Specifications:-
    Origin:Pakistan
    Moisture:14% Max
    Broken:2-4%
    Kett Value:40-42
    AGL:7-7.2mm
    Packing:50kg pp bags
    Inspection:SGS or any international surveyor

    N/B:Please note that due to the current volatile
    nature of the market,all prices are valid for 3
    days only.Shall advise to fresh up prices on
    firm interest.LOI/RFQ is required to help
    suppliers to accommodate your request and
    quote accordingly with the best price.We are
    looking forward to hearing from you soon,for
    we will do our best to deliver with the aim
    satisfying your requirements.For further
    inquiries,please do not hesitate to contact me
    at 012-8441087
    @
    Email:chuckydivinegrace.cd@gmail.com

    Thank you & Best Regards  
Page 1   (Total 12 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)