Terima Kasih! Pinjaman Perniagaan Saya Diluluskan RM250,000.00
Nurul 1001 - Sat 5/Jan/2013 1:25pm [Last Comment]
Salam Warga Majalah,

Saya kenalkan diri sebagai Puan Nurul, Pengurus Akaun yang mempunyai pengalaman selama 10 tahun dalam bidang perbankan dan institusi pinjaman kerajaan mahupun swasta.

Sejujurnya, daripada pengalaman saya, banyak faktor mengapa permohonan pinjaman usahawan itu ditolak. Pertamanya, kebanyakan yang memohon adalah usahawan yang baru saja berniaga dan belum dikira kukuh oleh institusi kewangan.

Kedua, pinjaman perniagaan biasanya memerlukan rancangan perniagaan. Namun, tidak ramai usahawan yang mahir dalam menyediakan rancangan perniagaan yang betul-betul meyakinkan institusi kewangan tersebut.

Ketiga, sekiranya usahawan tersebut mampu untuk menghasilkan rancangan perniagaan sendiri, tetapi mereka akan tersekat di bahagian analisis kewangan yang mana di sinilah institusi kewangan terbabit akan menilai sejauh mana prestasi perniagaan dan jumlah pinjaman yang bakal diluluskan.

Banyak lagi faktor lain yang menyebabkan peniaga kita sukar untuk memohon pinjaman. Sekiranya anda semua, yang mana memerlukan nasihat, dan ingin memohon pinjaman perniagaan dengan mana-mana institusi tidak kira swasta mahupun kerajaan,sudah mempunyai rancangan perniagaan sendiri tetapi memerlukan bantuan untuk Analisis Kewangan,syarikat Enterprise, Partnership atau Sdn Bhd, bolehlah menghubungi saya, Puan Nurul @ 019- 321 8568 atau En. Faizal @ 016- 288 1789.

Sekiranya anda ingin membuat temujanji, anda diminta untuk menyediakan dokumen di bawah terlebih dahulu:
1) Salinan Kad Pengenalan
2) Salinan SSM (perniagaan mestilah sudah beroperasi lebih dari 6 bulan dan mempunyai kedai/premis yang sah)
3) Perjanjian Sewa Kedai
4) Lesen Perniagaan
5) Gambar Kedai
6) Salinan IC Penjamin/ Cagaran - pendapatan penjamin mesti 3% dari jumlah pinjaman yang ingin dipohon)
7) Penyata Kewangan 6 bulan

Jumlah pinjaman biasanya diberikan mengikut kesesuaian dan keperluan sesebuah premis. Contohnya, sebuah restoran yang besar mungkin memerlukan pinjaman sebanyak RM100,000.00 hingga RM250,000.00 manakala sebuah kilang pemprosesan mungkin memerlukan pinjaman sehingga RM3juta.

Keterangan lanjut, boleh kemukakan di forum atau hubungi terus di talian yang diberikan.

Wsalam.

Niche: Pinjaman Perniagaan
 
1. Nurul 1001 - Sat 5/Jan/2013, 5:52pm
Sekiranya dokumen anda tidak lengkap, cuma sediakan Salinan SSM, Perjanjian Sewa Kedai dan Penyata Kewangan sahaja.  
2. Hasnan 12 - Wed 9/Jan/2013, 4:11pm
Email me : tmtech06@gmail.com  
3. Wannudin - Fri 11/Jan/2013, 7:30am
detail-predator4valve@yahoo.com  
4. Kak N 2 - Fri 11/Jan/2013, 5:52pm
Pls contact me @ 014-8830060. TQ  
5. Khairul Izzat - Fri 11/Jan/2013, 11:49pm
email saya di v8055network@gmail.com
atau telefon di 0108055505  
6. Azie 117 - Mon 14/Jan/2013, 11:46am
salam cik nurul, semua dokumen kat atas saya ada cuma penjamin saja yang tak da, saya berminat nak buat pinjaman mara rm50k untuk buka cawangan baru serta tambah modal pusingan. Harap dapat membantu. Email saya noraziah@aziemart.com. Terima kasih.  
7. Nurul 1001 - Mon 14/Jan/2013, 2:36pm
Azie 117, saya dah terangkan semua dalam email, cik Azie boleh check ya. Terima Kasih.  
8. Asma Haliza Abd Hamid - Tue 15/Jan/2013, 4:38pm
salam sdri, perniagaan baru beroperasi belum setahun. sila emelkan butiran di asmalegasi@gmail.com  
9. Nurul 1001 - Wed 16/Jan/2013, 5:25pm
Asma Haliza, sila cek email anda. Terima Kasih.  
10. Azrie Baharuddin - Wed 16/Jan/2013, 11:52pm
salam.. sy nak tnya,untuk yg baru ingin memulakn perniagaan boleh x apply loan ni? harap dpt mmbantu..  
11. Onefloriea - Thu 17/Jan/2013, 8:52am
salm cik nurul dokumen saya ader tapi pemjamin saya tak ader... bisnes dah oprasi 3 tahun lebih.. skarg nak bt modal pusingan ... dan ubahsuai kedai serta membeli barangan tambahan... nak buat pinjaman dalm rm50k...untuk tujuan diatas... harap cik nurul dpt membantu ...email saya onefloriea@yahoo.com  
12. Asma Haliza Abd Hamid - Thu 17/Jan/2013, 2:43pm
maaf cik nurul, sila emelkn detail loan sbb sudah terde1ete. tk  
13. Nurul 1001 - Thu 17/Jan/2013, 10:02pm
Azrie, syarat pinjaman mestilah perniagaan yang beroperasi lebih kurang setahun dan mempunyai premis perniagaan yang sah.  
14. Nurul 1001 - Thu 17/Jan/2013, 10:14pm
Onefloriea dan Asma, saya dah emelkan. TQ  
15. Qlz - Fri 18/Jan/2013, 3:06am
email detail : qalezza@yahoo.com  
16. Nurul 1001 - Fri 18/Jan/2013, 1:11pm
Qlz, saya dah emailkan. Tq  
17. Alifya Bakers - Fri 18/Jan/2013, 1:29pm
Salam puan email detail...alifyabakers@yahoo.com
Tqvm  
18. Nurul 1001 - Fri 18/Jan/2013, 2:26pm
Alifya Bakers, saya dah emailkan. Tq  
19. Ilyana Binti Mohd Yusof - Sat 19/Jan/2013, 12:44pm
salam..cik nurul..saya berminat...baru2 ni saya ada apply loan ngan bank tapi xlulus xtahu sbb..boleh bantu saya...

kasih_kiranaa@yahoo.com..tapi saya dok area kedah  
20. Nazs 2 - Sun 20/Jan/2013, 8:19pm
mohon email ke nazrikl@gmail.com  
21. Nurul 1001 - Mon 21/Jan/2013, 11:56am
Ilyana dan nazs 2, saya dah emailkan. Tq  
22. Haniff Juara Printshop - Mon 21/Jan/2013, 8:06pm
Perniagaan dah lebih 3 tahun tapi ada problem dgn ROB expired terpaksa buat baru, tapi nama company masih sama, kedai & lokasi sama, nama pemilik pada ROB baru daftar semula bulan dec 2012 (ada salinan lama ROB). Nak pinjam tak banyak dlm RM10k untuk pindah kedai dari tingkat 1 ke ground floor dalam kadar segera. Minta email advise ke admin@juaraprintshop.com  
23. Khairul Izzat - Tue 22/Jan/2013, 12:50am
mak mertua saya ada kilang pemprosesan makanan memerlukan pinjaman untuk buka cawangan baru di bangi atas nama saya dan modal pusingan untuk kilang sedia ada.. sila email detail v8055network@gmail.com  
24. Mbhsind - Tue 22/Jan/2013, 1:10am
Salam Puan, semua kriteria yg diperlukan ada pada saya, cuma sy pula yg xberani sbb dlm majalah ni banyak scam. U email apa pada semua yg berminat, please email me too mbhsind@yahoo.com. tq  
25. Nurul 1001 - Tue 22/Jan/2013, 2:46pm
Haniff Juara Printshop, saya dah emailkan butiran. Untuk masalah ROB, sila rujuk nota di bawah email tersebut. Tq  
26. Nurul 1001 - Tue 22/Jan/2013, 3:00pm
Khairul Izzat, saya dah terangkan melalui perbincangan dalam telefon tempoh hari tentang perniagaan IKS ibu mertua awk di Johor. Boleh juga refer email yang baru saya hantar. Tq  
27. Nurul 1001 - Tue 22/Jan/2013, 3:03pm
Mbhsind, saya dah emailkan. Tq  
28. Puteri 99 - Wed 23/Jan/2013, 4:58pm
Puan Nurul,
Saya nak tanya..
semua syarat2 yg diatas ada kecuali penjamin.
dan satu lagi saya blacklist boleh mohon ker? minta hantarkan jawapan ke
puterialesyha@yahoo.com.my. Tqvm.  
29. Mohd Zaki Tahir 2 - Thu 24/Jan/2013, 2:06am
Berminat. Boleh emailkan detail tak? irmagroup.my@gmail.com  
30. Mohamad Hasrin - Fri 25/Jan/2013, 6:11pm
tolong email details yaaa...

m.hasrin.jais@gmail.com  
31. Mohd Fadzil Mustaffa - Sun 27/Jan/2013, 11:11pm
emel jgk encikfadzil87@gmail.com  
32. Hatta 6 - Mon 28/Jan/2013, 2:35am
hatta_14788@yahoo.com
emel me too.tq  
33. Madie 3 - Mon 28/Jan/2013, 11:59pm
salam cik nurul dokumen saya ader tapi pemjamin & kertas kerja saya tak ader... bisnes dah oprasi 1 tahun lebih,

Please email Hamadiei@yahoo.com.sg  
34. Rosidah Omar - Thu 31/Jan/2013, 2:52pm
Salam puan, family saya ada perniagaan kedai makan. Kami ingin renovation kedai dan memerlukan pinjaman dlm RM80k dengan bercagar geran tanah kelapa sawit. Kedai dan geran atas nama adik. Mohon email segera kepada saya : rosidahomar@yahoo.com  
35. Nurul 1001 - Fri 1/Feb/2013, 4:14pm
Salam, saya dah emailkan kesemuanya. Tq  
36. Azman Daniel - Fri 1/Feb/2013, 8:42pm
salam puan, saya berniaga kedai computer, saya bercadang nak buka lagi besar sedikit kedai, sbb ader potensi bernaga disitu, boleh emailkan detail ke saya azmanhsbb@gmail.com  
37. Ashk Tech - Sat 2/Feb/2013, 2:37am
Salam Puan nurul....bole tak emailkan kpd detail ...sy syarikat pembinaan..ashk_tech@yahoo.com  
38. Shaz 7 - Sat 2/Feb/2013, 5:58am
Salam Nurul...

email detail : diesha265@yahoo.com  
39. Nurul 1001 - Mon 4/Feb/2013, 1:58pm
Salam Azman Daniel, Ashk Tech dan Shaz 7. Saya dah emailkan. Tq  
40. Razim Bin Mastar - Tue 5/Feb/2013, 4:15am
salam puan,

saya memerlukan dalam 6k untuk membuka gerai burger di dalam Cafeteria.
SIla email kan detail.

razimmastar@gmail.com  
41. Nurul 1001 - Tue 5/Feb/2013, 2:05pm
Salam Razim, pinjaman hanya untuk perniagaan yang dah beroperasi setahun atau 6 bulan sekurang-kurangnya, bukan untuk yang baru nak memulakan perniagaan. Walaubagaimanapun, saya dah emailkan juga detail. Tq  
42. Dhia 27 - Tue 5/Feb/2013, 10:13pm
Ok saya dah buka perniagaan bru 4 bln dgan modal keluarga.. Sekarang perniagaan saya berjalan lancar..
so saya ingin membuat pinjaman sebnyk rm150k keatas until membyr blik modal tersebut... Sya xperna membuat apa2 lagi load.. Saya dah Cuba membuat pinjaman tpi ditolak kerana saya Blum ad pernah buat load apa2... Blh tlg saya terangkan lebih detail... Semua maklumat saya ada cuma perniagaan saya je bru 4 bln beroperasi..  
43. Dhia 27 - Tue 5/Feb/2013, 10:27pm
Tolong emailkan pada saya
ayie_susgirl@yahoo.com  
44. Greenleaf Entertaintment - Wed 6/Feb/2013, 1:24pm
dokumen semua ada...tapi saya ada ccris credit card..boleh ker?
emelkan detail kat saya yea..
jayustrading@gmail.com  
45. Nurul 1001 - Wed 6/Feb/2013, 2:49pm
Salam Dhia 27 dan Greenleaf Entertainment, saya dah emailkan detail. Tq  
46. Bob 4 - Fri 8/Feb/2013, 7:08pm
emailkan pada awoolbear@yahoo.com  
47. Lina 220 - Fri 8/Feb/2013, 7:10pm
assalamualaikum/salam sejahtera............


Terbuka kepada Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun dan Swasta..

Anda alami masalah dalam membuat pinjaman??? Dokumen tak lengkap ??? Nama Bersih tapi dokumen tak Cantik ??? Di sini saya menyediakan perkhidmatan penyediaan dokumen yang lengkap untuk semua jenis pinjaman tak kira pinjaman perumahan,pinjaman perniagaan ataupun pinjaman peribadi..Segala masalah dokumen dapat di atasi...Proses yang mudah, ringkas dan menepati keperluan bank..

Dokumen yang saya perlukan:-

1) Salinan IC (depan & Belakang)
2) Slip gaji - 3 Bulan Yang Terkini
3) Salinan Penyata Bank 3 bulan - Yang Disahkan oleh pihak bank
4) Salinan Penyata KWSP Terkini  
48. Mohd Asfz - Mon 18/Feb/2013, 12:34am
ada x sesiapa boleh bantu untuk membuat dokumen pinjaman drpd bank2 tempatan? email detail farizi_motor@ymail.com  
49. 610101 - Thu 21/Feb/2013, 9:29am
puan tolong emel kan pd saya syarat2 pinjaman tu norsal06@yahoo.com.my  
50. Hookah82 - Fri 22/Feb/2013, 1:10pm
minta email saya detail... hookahtrading82@gmail.com  

Start | Page 1 | Next >                     (Total 68 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..