Terdesak Sesangat - Perlukan RM14k - Bakal Diisytiharkan Bankrap
Sri35 - Tue 18/Oct/2011 9:20am [Last Comment]
Salam pada warga majalah.com,

Saya dengan nekadnya dan terpaksa ketepikan rasa malu saya untuk memohon bantuan pada warga majalah.com yang ikhlas sudi membantu saya yang dalam keadaan sangat terdesak, buntu, takut, bingung dan macam2 lagi. Saya dah cuba minta bantuan dari saudara mara, adik beradik tapi saya paham jika mereka tak dapat bantu saya kerana mereka bukanlah dari kategori orang senang. Nak buat pinjaman bank dah tentulah tak mungkin kerana saya blacklist dan bekerja pun sebagai freelancer.

Masalah saya ialah saya perlukan RM14K sebelum 25/10/2011 ni untuk menjelaskannya pada bank. Jika tidak.. saya akan dikenakan tindakan mahkamah dan akan diisytiharkan bankrupt. Saya memang tak nak sesangat berstatus bankrupt kerana akan menyulitkan keadaan. Income saya juga akan turut terjejas teruk jika saya diisytiharkan bankrupt.

Pada yang ikhlas sudi membantu, diharap kita dapat bertemu untuk membincangkan permasalahan ini dengan segera & berbincang cara untuk saya membayarnya semula bersama surat perjanjian. Saya berterus terang di sini, saya tiada emas utk digadaikan, tiada harta berharga utk dicagarkan. InsyaAllah setiap bulan saya boleh membayar semula minima sebanyak RM1,500-2,000. Jika ada rezeki lebih, saya akan bayar lebih. Walau bagaimanapun mengenai pembayaran semula boleh dibincangkan lagi. Diharap sangat2 ada yang sudi membantu saya yang telah buntu dan sangat2 terdesak ini.

Pada yang serius ingin membantu saya, boleh email atau tinggalkan email pada saya untuk info selanjutnya ke sri_rahman76@yahoo.com

# Tolonglah jangan ada yang mempunyai niat untuk main2/suka2 dengan masalah saya ini kerana masalah saya ni bukan bahan mainan. Ianya masalah berat dan sangat serius buat saya. Harap mengerti...

Terima kasih

Niche: Pinjaman Peribadi
     
  1. Wifi Adapter Hacker - Tue 18/Oct/2011, 9:30am
    bukan mainan tapi tak nk letak no.hp..

    bisness ape x nk bagitau, then tak de emas? x de harga?

    transport ade kan ? boleh cagarkan dulu..

    p/s : nak cari jalan mudah jer..  
  2. Ween - Tue 18/Oct/2011, 9:40am
    sri35,

    kita di kurniakan akal untuk berfikir...sesusah anda..ada ramai lagi yg lebih susah dari anda...jgn jadikan masalah kita ni satu issue yg bole buat org di luar sana byk dosa (mengumpat)akibat masalah anda..anda patut cagarkan ape saja brg yang ada..untuk buat org percaya anda...jika tak de lupakan lah...sedangkan adik beradik pon tak bole bantu...inikan pula org di luar sana...

    renung-renungkan...dan selamat berfikir...

    semoga masalah anda dpt di selesaikan...  
  3. Sri35 - Tue 18/Oct/2011, 9:42am
    maafkan saya jika ada kekurangan dalam kenyataan saya di atas.. saya bukanlah nak main2 kat sini tapi segala cerita, no telefon pegawai bank dan no henpon saya, akan saya jelaskan pada orang yang sudi membantu saya.
    pada sesapa yang tak percaya takpelah... saya paham...  
  4. Norin 3 - Tue 18/Oct/2011, 9:46am
    Sri, masalah u ni 1 dalam tiap 5 orang, just imagine, almost everybody have the same problem, setakat 14k jer org lain sampai 100k pun ada tapi masih berusaha, bukan saya nk menghina cuma nk give u clear picture about current situation... dan memberi semangat utk u berusaha spt rakan2 majalah.com yg berlumba2 mencari market & biz. walaupun ada yg genuine & tak kurang juga yg menipu ...  
  5. Sri35 - Tue 18/Oct/2011, 10:12am
    Norin 3,

    Saya paham. tapi saya juga tidak berserah mengharap bantuan dari warga majalah.com. Sambil tu saya juga masih berusaha mencari alternatif lain.  
  6. Hana 83 - Tue 18/Oct/2011, 10:18am
    Tumpang lalu kwn2 mjlh.com...Banyak2 simpan duit di bank? Jom simpan dlm Pasaran Emas: untung 10-20%. hari2 sy jlnkan urusniaga drpd Modal anda, Hari2 untung masuk terus ke account anda!!! Blh keluarkan pd bila2 masa. Better dtg Opis sy, blh explain detail, blh tgk statement, blh tgk bgaimana urusniaga dijlnkn. H/p: 019-6453058 (Hana) Hurry up!!! Pasaran x tunggu anda!!!  
  7. Zarina 42 - Tue 18/Oct/2011, 10:48am
    Sbr dn bserahlh pda yg MAHA ESA.sy nk bntu pun xmmpu tp apa kta jika awk pegi ke baitumal.setahu sya dowang da bntuan pnyelesaian htg.awk crta mslh awk,mgkin dowang bleh tlg..  
  8. Azza 10 - Tue 18/Oct/2011, 12:00pm
    # Tolonglah jangan ada yang mempunyai niat untuk main2/suka2 dengan masalah saya ini kerana masalah saya ni bukan bahan mainan. Ianya masalah berat dan sangat serius buat saya. Harap mengerti... Rasa nak tolong bertukar jadi menyampah bila baca ayat tu. Memang bertuahlah klu ada yg nak tlg,sedangkan u tak sanggup nak cagarkan harta yang ada. Klu btl buat bisness xkan xde simpanan,emas,kereta,or lain2 property. Bercakap dan berjanji mmg senang.  
  9. Omar Bin Amir - Tue 18/Oct/2011, 12:36pm
    Sri 35,Banyak bertenang,bersabar,dan musabah diri.Banyak berdoa dan mohon restui dari Allah yang maha esa agar masalah sri dpt dipermudahkan.Ada masa lagi..itulah lumrah hidup.AMIN!!!  
  10. Ady 5 - Tue 18/Oct/2011, 12:46pm
    kepada sri35..maaf ye..sye cume nk bagi pendapat agar u boleh tenang sikit...u sngat bertuah behutang dengan bank tapi masih ada pendatan bulanan berbanding yang langsung tiada income....nilai untuk bankrap adalah 30k ke atas,so u x perlu takut dan di mahkamah juga la u boleh buat rayuan untuk bayar ansuran paling rendah yang u mampu,berbanding RM 1500-2000 yang u tawarkan....ape pun u cuba bincang dulu dengan bank untuk selesaikan hutang u seperti nilai yang u tawarkan..  
  11. Az Zahra - Tue 18/Oct/2011, 1:37pm
    setuju dengan Ady 5 kalo nak kata kita kat sini tak de masalah .. seme kami yg duk wat post kat sini pon hadapi masalah kewangan blaklist, bankrupt dsb tapi masih percaya ada jalan keluar tanpa perlu memohon simpati org ramai yg mana iklan seme terdesak mesti dapat pada tarikh atau hari sekian2.  
  12. Landz - Tue 18/Oct/2011, 3:46pm
    setuju ady5..30K baru bankrap..kalu dulu mmg 10K dh bankrap..kan awak tulis bleh byr minima rm1500-rm2000 sbln..!? apa kata byr bulanan utang tu..pihak bank/jabatan insolvensi masih punya timbangrasa kalu awak cuba berunding..  
  13. Amirul 51 - Wed 19/Oct/2011, 12:20am
    pergi berunding dgn AKPK. kes awak tu kecik je.  
  14. Sri35 - Wed 19/Oct/2011, 8:04am
    terima kasih pd yg memberi komen & nasihat. tapi kes sy ni bkn kes krn hutang blacklist sy tu. kalu mengenai hutang blacklist sy tu mmg bole byr ansur2 tp kes sy ni kes lain di mana atas kesilapan orang lain tp sy yg terpaksa tanggung kerana takde bukti nak menyatakan orang tu yg bersalah.  
  15. Asmah 5 - Wed 19/Oct/2011, 10:44am
    cerita macam berbelit2... sy pun dlu kes lbh krg sama. Org guna nama sy bli kete, tp kete dia pakai. X byr kat bank. So now, tiap bulan gaji sy kena potong (kebetulan keje dgn bank yg org tu buat loan)... memula tu mmg rase pedih, geram, sakit hati... tp sy berdoa pd Tuhan agar, sy tidak jatuh miskin/susah & org tu pun x senang. La ni, sy rase ok... mmg x dpt nak buat loan ape2 coz nama dah blacklist. now sy buat bis sket2, jual bundle, bju melayu, etc... alhamdulillah.. if kita nak harap family or sape2, mmg sukar... yg ada pun, money lender :-D

    * harap cik Sri35, cari alternative lain utk settle prob. Cuba ikut pendapat mereka2, buat rayuan agar x di istihar muflis... Semoga berjaya.. :-)  
  16. Omar Bin Amir - Wed 19/Oct/2011, 10:57am
    Salam pada rakan2 mc.Sila rujuk harian metro bertarikh l9/l0/20ll muka surat 23 bertajuk Mdi(Jab.Insolvensi Malaysia) membantu individu muflis.Baca dan .....  
  17. Azizi 8 - Wed 19/Oct/2011, 12:01pm
    mcm mana bankrap/muflis ni boleh berlaku yer?x paham la...ad sesaper bleh terangkan?blacklist ngn bnkrap tu benda yg sama ker?  
  18. Ija06 - Wed 19/Oct/2011, 2:58pm
    wahai azizi 8 - byk perbezaannya tu, lau black list still blh g holiday lag.. tp lau dh bankrupt xleh nk wat apa pun.. coz nama dh didaftarkan di jabatan insolvensi Malaysia tuk pengiraan harta (jika ada) tuk dilangsaikan.. tq..  
  19. Premi Shantini - Wed 19/Oct/2011, 3:55pm
    klu pajak geran kereta boleh tak pinjam 2k?
    0164130449  
  20. Zaimiro - Wed 19/Oct/2011, 7:07pm
    KAKITANGAN KERAJAAN / BDN BERKANUN... EMAIL SLIP GAJI ZAIYANIE68@YAHOO.COM. PAYOUT 100%  
  21. Siow Kim Foh - Thu 20/Oct/2011, 1:42am
    Setahu I, 30K untuk 1 bank sahaja boleh kena saman bankrap.... Kalau konon hutang 3 bank, satu bank 10k pun bank tak boleh sue kita bankrap. Kalau 1 bulan boleh bayar 2k, baru 7 bulan sudah boleh settle yang hang cakap pasal bankrap tu... kalau on time bayar monthly 2k untuk 3-4 bulan, mungkin pergi loan bank Alliance atau UOB 10k, moga moga masih dapat approve lagi tu... Inilah yang saya boleh share kepada kamu...  
  22. Jesselabu - Fri 21/Oct/2011, 8:15pm
    Siow Kim Foh,

    Aku setuju dengan hang
    Bangkrap hanya RM30 ribu keatas untuk satu loan saja. Process untuk declare bangkrap ni bukan dalam masa singkat, tetapi process yang kadang kala berlanjutan 2 ke 3 tahun sebelum betul betul diisytiharkan bangkrap.

    Kalau setakat RM14 ribu tu tak akan bangkrap, kalau dapat surat mahkamah pegi je, kalau dia orang tanya berapa mampu bayar cakap jer ikut kemampuan.  
  23. Lynx8640 - Fri 21/Oct/2011, 8:26pm
    info yg bagus dari geng2 majalah....pasal bangkrap

    tapi kes yg baru ni, semlm ker yg keluar Buletin Utama pasal masuk lokap sbb x byr hutang 43K, kalau x silap ler  
  24. An71 - Sun 23/Oct/2011, 10:25pm
    kala ada balance EPF ACC2 more than rm15k - lagi byk lg baik - mungkin saya boleh tolong

    016 2041 491  
  25. Azly 8 - Tue 25/Oct/2011, 8:52pm
    nak tipu agak2 la...ko trade forex je  
Page 1   (Total 25 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Berapa Kali Dia Tarik Haa.. Mee Tarik Warisan Asli di Sg Besi
Kami ke Sungai Besi KL untuk menikmati Mee Tarik Warisan Asli dari Lanzhou China. Apa yang membuat restoran ini popular dan berjaya membuka banyak cawangan di Malaysia? Selepas itu, kami ke Bukit Komanwel utk melihat 'The Hanging Gardens of Babylon' dan 'Hall of Fame' dan terus mengelilingi Stadium Bukit Jalil sejauh 1.4 km diatas trek getah.
Cuti Putrajaya Naik Basikal Memang Epic!
Kami ke tepi tasik di Putrajaya berhampiran Masjid Besi. Asalnya nak mencuba menu masakan panas di restoran Umai Cafe. Makanan disana sedap belaka. Di sebelah cafe ada Monumen Alaf Baru yang unik. Kemudian kami mengelilingi Pulau Putrajaya menaiki basikal dgn pemandangan yg amat mempesonakan dan menyusup dibawah 8 jambatan ikonik :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)