Terbongkar!! Mudah Lulus Pinjaman Kereta Proton & Perodua
Kereta Tua @ Pakar Proton Perodua - Fri 8/Aug/2014 12:03pm [Last Comment]
Saya Wan. Ada 8 tahun pengalaman dalam bidang jualan automotive. Berbagai ragam dan pengalaman telah saya lalui.

Apa yg saya boleh simpulkan hari ini.. ramai yg ingin membeli kereta...

TETAPI.. Ramai sekali yg Tidak tahu apakah syarat2 utk lulus pinjaman. Masalah yg sering tibul adalah disebabkan Gaji yg Kurang.. Tiada Lesen.. Nama Blacklist.. Tiada dokuman lengkap dan berbagai lagi..

Jadi SEKARANG !! saya akan menerangkan pada anda apakah syrat dan rahsia utuk luluskan pinjaman..

Saya akan Mendedahkan Rahsia Supaya Senang Membuat Pinjaman Kereta Disamping Ilmu Lain Seperti Apa Itu Blacklist, Ccris, Ctos, Over Commitment, AKPK Serta Lain2 Lagi

Sempena Bulan Kemerdekaan 2014 Ini...

* Pinjaman 100% Loan !! ***

* Beli untuk Diri Sendiri
* Beli untuk Anak
* Beli untuk Mak Ayah
* Beli untuk Suami isteri
* beli untuk Adik Beradik
* Beli untuk Saudara Mara
* Beli untuk Kawan kawan
* Beli untuk Pakwe/ Makwe anda

* Tolong semua orang dapatkan kereta mereka sendiri...

*** Promosi Proton***

* 1.TERBARU. Bulan Ini * Persona Executive baru telah dilancarkan. Rekabentuk lebih menarik dgn harga menarik. Call utk harga dan tempahan.
* 2. Promosi PROTON sehingga Rm8000 untuk model terpilih..
* 3. Servis Percuma 3 TAHUN untuk model PROTON terpilih.
* 4. Free WiFi 4G selama setahun untuk model terpilih.
* 5. Warranti Selama 3 Tahun.

*** Promosi Perodua***

* 1.TERBARU Nantikan kemunculan * AXIA yg menarik menggantikan model Viva. Lebih besar Dari viva dan harga antara 30k- 40k . Call untuk tempahan dan keterangan lanjut.
* 2. Promosi sehingga Rm1000 untuk model Perodua terpilih
* 3. Free servis selama 3 TAHUN sehingga 31 Ogos 2014.
* 4. Warranti selama 3 TAHUN

** Tips Pembelian kereta**

1.*** . Semak nama anda dulu. Pastikan nama CLEAR tiada

* Ccris (Bank Negara). Pastikan dalam 12 Bulan TERKINI tiada hutang tertunggak sehingga 2 bulan ke atas.

Contoh

0 0 1 2 1 0 1 1 0 0 1 0 * - walaupun dlm rekod ada Sekali 2 Bln tertunggak tapi Bank masih Boleh luluskan.

0 1 2 1 0 2 2 2 2 2 2 1 * - rekod Ini tak cantik 99% Bank akan reject loan kita.

* No dihubungi..
Bank Negara Malaysia
Jln Dato On 50480 KL.
1-300-88-5465 atau

* Download borang di www.bnm.gov.my

* Blacklist seperti
AKPK *
Special Intention Acct *
Reschedule Payment *
Jadi Gerentor Orang tapi Dia tak bayar atau bayar tak cantik *

* CTOS - Hutang2 kecil spt
Credit Motor*
Singer*
Court Mammoth*
Linguaphone*
P1 Wimax* dan lain2.

**TIPS Tetapi jika hutang Ctos bawah Rm1000 ada bank yg Boleh luluskan loan kita.*

* No untuk dihubungi
Ctos Sdn Bhd. A-8-4, 8th flr, 189, Megan Avenue 1, Jln Tun Razak 50400 KL.
Ofc 0327708833

* www.ctos.com.my

2*** Semak kelayakan Gaji anda.

* Gaji minima untuk pinjaman kereta adalah Rm1500 ke atas.

* Jika bayaran bulanan rm600 sebulan maka Gaji bersih selepas tolak epf & socso mesti tidak kurang Dari Rm1800. (Rm 600* 3 )

** Jika Gaji kurang maka perlu beri Satu Penjamin
* Ibubapa
* Suami Isteri
* Adik beradik tapi sekarang banyak bank yg tak mahu terima sebagai penjamin.

**TIPS Jika tiada penjamin spt di atas Boleh juga
* Tunang.. Kawan umur 24 thn ke atas boleh ckp. Sebagai suami atau Isteri
* Makcik Boleh ckp sebagai Mak.

3*** Semak komitmen anda. Secara kasar jangan melebihi 70% bila dicampur campur termasuk pinjaman kereta Ini.

TIPS** untuk mengurangkan komitmen di bank
* Beritahu bank kita nak trade in kereta lama jika ada.
* Jika ada pinjaman perumahan seeloknya masuk secara tetap dalam Bnk CTH Rm550. Jadi kita Boleh kata kat bank rumah Itu kita sewakan walaupun kita sendiri yg tinggal di situ.

4*** Bagi yg bekerja sendiri yg ada SSM seeloknya 2 tahun keatas

* Sediakan penyata Syarikat 6 bulan terkini. Pendapatan anda secara individu di kira hanya 20% dari jumlah Duit yg masuk setiap bulan. CTH Rm10000 * 20% = Rm2000.

* Boleh juga Buat arahan TETAP(SI) Dari Akaun Syarikat transfer ke Akaun Saving anda dan kita boleh kata itu GAJI kita setiap bulan.

5*** Lesen Memandu sekarang WAJIB ada sekurangnya Lesen P

6*** Bagi lepasan Diploma/ Ijazah Boleh apply 100% loan dibawah Skim Graduan dgn syarat
* Umur 20 - 30 tahun
* Dip/ Ijazah yg diiktiraf
* Sehari bekerja layak memohon.
* Jawatan Tetap/ Kontrak juga Boleh pohon dgn syarat baki kontrak masih lebih 6 bulan.
* Gaji yg dikira layak perlu berbaki Rm1000 setelah ditolak Bulanan kereta + EPF + Socso.
CTH Rm 1800 - Rm540 - Rm198 - Rm9.25 = Rm1052.75. Layak*
* Modal berbayar Syarikat tempat bekerja mesti lebih. 500k ke atas.

7*** Saya boleh Tolong Anda Bagi yg tak cukup syarat seperti

* Gaji kurang/ bekerja sendiri/ x de payslip.

1.Caranya Buatkan kenaikan Gaji dlm slip Gaji terbaru dan m?suk jumlah Gaji yg terbaru dlm Akaun Bnk.. Perlu kautim dgn Syarikat anda.
2, Cara lain masukk?n Gaji yg mencukupi selama 3 bulan dalam akaun bank. Saya akan sediakan slip Gaji dan Syarikat untuk menjawab call. Ada bayaran dikenaka?.

* Lepasan Dip/ Ijazah yg tak cukup syarat diatas

1. Saya akan sediakan Offer Letter dgn Gaji yg sesuai dgn kereta yg ingin dibeli. Syarikat untuk jawab c?ll. Ada bayaran dikenakan

* Nama blacklist tak boleh pakai
1. Cari satu nama yg clear. umur 24 tahun keatas. guna nama dan payslip dia jika dia bekerja
2. Cari satu nama yg clear. umur 24 tahun keatas. Jika dia x bekerja masukk?n Gaji yg mencukupi selama 3 bulan dalam akaun bank dia. Saya akan sediakan slip Gaji dan Syarikat untuk menjawab call. Ada bayaran dikenaka?.

*** Dokumen Yg Perlu ***

* INDIVIDU
1 Ic dan Lesen
2 Penyata Gaji 3 bulan
3 Penyata Bank @ EPF

* SYARIKAT
2 Ic dan Lesen
3 SSM
4 6 bulan penyata bank

* SKIM GRADUAN
1 Ic Dan Lesen
2 Salinan Dip/Degree
3 Surat Tawaran Kerja
4 Slip Gaji & Bank Statement jika ada.

*** Servis Istimewa utk anda ***

* Full Loan boleh diuruska?
* Ready Stock
* Door to Door Service
* Trade In Harga tinggi
* Hantar Kereta terus ke rumah anda.

*** FREE GIFT ***

* Smart Tag
* T n Go
* Petrol
* Steering Lock
* Payu?g
* Tinted Voucher
* 7 inch Sun Visor
* Security No Plet di cermin kereta
* Sun Shade
* Car Perfume
* Dashboard Mate

*** CALL SEGERA *****

* Jangan Tunggu Lama2 dapatkan Kereta Idaman Segera.
* Call Segera Abg Wan 9 Tahun Pengalaman Jual Beli Kereta.
* Call/ SMS/ Whataps

0126142676
0126142676
0126142676

Terima Kasih ***

# Saya Jual Kereta
# Kereta Ini Anda Punya
# Sama2 Senang Hati

Niche: Pinjaman Kereta
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Shahrin 34 - Sat 9/Aug/2014, 2:29am
    Sy ada akpk dah byr 1 thn ++.. Kalau blh apply email sy smreyn@gmail.com  
  2. Hamidon 5 - Sat 9/Aug/2014, 7:33pm
    Slm semua...dan slm pd tuan punya iklan...tumpang sikit ye...sy ada buat loan nk beli kereta myvi baru2 ni.dokumen cukup n layak.malangnya saya ada ctos yg saya sendiri tak tau...so ada tak yg berkenaan blh bantu saya utk dapatkn full loan otr kete myvi 1.3auto se solid white tanpa upfront...jasa anda amat dihargai  
  3. Nordiena2002 - Mon 11/Aug/2014, 2:42pm
    saya nak beli kereta tanpa deposit. nama ctos/ccris.
    email : an.ash82@yahoo.com  
  4. Habshah Bt Aziz - Tue 12/Aug/2014, 7:55pm
    bagus penerangan tuan dan ramai yg telah faham..anyhow bila axia nak kuar nak sambar satu.myvi xde model baru ke  
  5. Khazanah - Fri 29/Aug/2014, 12:48pm
    XPAYAH SUSAH2
    ADA RM650 DAH BOLEH BELI KERETA
    XPAYAH BAYAR APA DAH
    BAYAR 650 JA

    WHATSAPP 0164039600  
  6. Zam 208 - Thu 11/Sep/2014, 11:22am
    KHAS UNTUK ORANG SABAHAN!!
    nak beli kereta tp dokumen tak kuat??atau lansung takda dokumen??saya ble uruskan dengan syarat nama mesti bersih dari blacklist ctos..
    saya ble atur dari apply smpi dapat kereta baru...


    emel saya: seluar19@gmail.com  
  7. Irwan 112 - Fri 31/Oct/2014, 2:01pm
    Sya msih students n sya brada di sem last skrg. Klau sya nak beli kereta n buat full loan bleh x abg. Gaji ayah rm 1800 sja 1 blan bleh x klau sya nak wat full loan utk ambil kereta axia. Email akimizz94@gmail.com  
  8. Rosdin Rahman - Sat 20/Dec/2014, 10:15am
    Saya baru saja di tipu oleh org ni zam 208..awas apa yg diklankan oleh zam208 atau emailnya seluar19@gmail.com..hanya penipuan...sesiapa yg pernah ditipu oleh org ini sila tampil kebalai utk buat report..dan saya mengenali siapa org ini  
  9. Sayaminatcuba - Thu 19/Mar/2015, 5:21am
    Kereta 150k boleh buat?  
  10. Kama 22 - Tue 21/Jul/2015, 3:33pm
    saya ada akpk,dh 6 thn bayar akpk,tggal lagi 4 thn.Masa join akpk,gaji rm1.8k,skg dh tukar keja n gaji rm5k,tolak epf,bersih 4.3k.(dah 3 thn tukar keja).utang keta lama dah abis bayar.ingt nak beli exora baru,blum try tanya mana2 car dealer lagi.Boleh bantu? email saya ; lukakaki8@gmail.com ,lokasi saya kuantan.  
  11. Walker - Wed 5/Aug/2015, 5:44pm
    assalam bro.kalau my moms umur da 58tahun still boleh buat loan kereta axia x? kalau boleh nak amik dekat bro je. gaji dlam 5 ribu sebulan xde hutang ape2.  
  12. Hasan Alwi - Sun 27/Nov/2016, 2:26am
    ASSALAMUALAIKUM WBT. SAYA WAKIL SAH AGRCARTRADE.COM TAWARKAN BELI KARETA PASTI LULUS. BLACKLIST. BANGKRAP DLL. DAN DAPAT BONUS RM50K. DAN DAPAT BELI RUMAH. BERMINAT WHPS 0193540812  
  13. Zuhairi29 - Tue 3/Jan/2017, 1:50am
    kalau ccris ptptn boleh lepas tak loan? bfk1183@gmail.com  
Page 1   (Total 13 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.