Telur Ayam Dari Kilang
No Owner - Mon 18/Apr/2011 9:37am [Last Comment]
Kawasan : N9

Harga...

Telur Putih - 7.50
Grade C - 8.50
Grade B - 9.00
Grade A - 9.50

Harap maklum... harga berbeza dari masa ke semasa.

Penghantaran Tidak Di Sediakan.

Call xxx 016 - closed

Niche: Disputed Topics
     
  1. Exerer - Mon 18/Apr/2011, 9:39am
    mahalnya...  
  2. No Owner - Mon 18/Apr/2011, 9:43am
    Masyaallah, tengoklah kat kedai kedai, harga saiz C sekarang dah melebihi rm 10.00. Ada ke apa apa benda yang boleh masuk perut yang murah sekarang.  
  3. H2aqua - Mon 18/Apr/2011, 10:22am
    mahalnye.. klo dari pemborong pon gred c = RM8.35.. xka dari pengilang harga macamni...  
  4. No Owner - Mon 18/Apr/2011, 10:28am
    Saya kerja dengan kilang telur, harga dari kilang untuk pemborong seperti berikut,
    gred AA - 9.60
    gred A - 9.45
    gred B - 9.15
    gred C - 8.85
    gred D - 8.55
    gred E - 8.25
    telur putih - 8.10
    Kalau pemborong tengok senarai ini, dia tau betul tak harga ini untuk minggu ini. sebelum jumaat ini harga akan naik lagi, mungkin 30 sen sepapan.
    Bandingkanlah harga saya. Saya kerja dengan kilang, saya dapat special.  
  5. Asmah 5 - Mon 18/Apr/2011, 11:04am
    mahal tu... sy boleh dapatkan harga Telur ayam Gred A = RM8.70, Gred B = RM 7.50, Gred C = RM6.50 1 rack...

    jika berminat... hubungi saya.. 0126339947

    area KL / Putrajaya / Bangi / Kajang

    *selamat berniaga.... :-)  
  6. H2aqua - Mon 18/Apr/2011, 11:12am
    owh.. bukan dari pengilang..kerja ngan kilang je.. okei =)  
  7. No Owner - Mon 18/Apr/2011, 11:17am
    wow... kilang, tempat saya kerja mengeluarkan 300,000 biji telur sehari, separuh dari tu eksport ke Singapore dan lagi separuh untuk Selangor dan Negeri Sembilan. Skala sebesar tu pun, kami tak dapat tanding harga kak Asmah 5. Saya rasa semua pemborong patut order dengan Asmah 5.  
  8. No Owner - Mon 18/Apr/2011, 11:24am
    @H2aqua, kalau saya pengilang telur, saya tak payah iklan kat sini dah... Semua pengilang telur dah jutawan, mampu bayar untuk website premium. Peniaga kerdil macam saya je yang mencari tempat untuk free iklan.  
  9. Asmah 5 - Mon 18/Apr/2011, 12:09pm
    Telor2 ayam Gred A (RM8.70) & B (RM7.50) per tray itu adalah harga utk telor yg x bercuci (direct dr ayam - ada bulu ayam ke, najis ayam ke). Yang siap bercuci harganya lain... Alhamdulillah jika para pemborong nak order direct dr saya. Rezeki kan...

    kepada yg berminat, boleh email pd sy utk dapatkan quotation harga telor dr Gred AA - Gred E (bg telor siap dicuci)..

    * kami juga boleh membekalkan terus kepada anda 1000 biji sehari (ikut permintaan customer).

    email - wtd9400@yahoo.com
    hp - 0126339947

    Selamat Berniaga :-)  
  10. Asmah 5 - Mon 18/Apr/2011, 12:21pm
    Pembetulan ... Harga bagi Telur ayam Gred B = RM8/tray (x bercuci)  
  11. Sala - Mon 18/Apr/2011, 3:33pm
    mahal...aku hari2 beli telur..  
  12. Asmah 5 - Mon 18/Apr/2011, 5:41pm
    Sala, kalau awak tgk indek yg kementerian keluarkan, harga yg En Marzukee beri adalah hg standard. Unless u beli borong.. harga terbaru utk telur ayam bermula 18/4/11 belum dikeluarkan lg oleh kementerian...  
  13. No Owner - Mon 18/Apr/2011, 8:49pm
    Mengikut harga yang diberikan oleh Sinmah ( Farmbest ) dan QL Poultry, harga telur kotor adalah Rm 6.90 sepapan dan bercampuran gred. Tiada gred khas yang dikeluarkan oleh kilang. Beli pada harga Rm 6.90 dan buat grading sendiri. Tapi telur kotor yang telah dicuci dengan air dan bukan putih telur tak boleh tahan lama. Akan masuk angin dalam masa 9 hari dan busuk dalam 21 hari. Telur yang di cuci dengan putih telur seperti yang dibuat kilang boleh bertahan 45 hari. Rupa rupanya awak main telur kotor, harga telur kotor kami cuma rm 6.90.  
  14. Ayumaya 2 - Tue 19/Apr/2011, 9:16am
    sekadar renungan..
    kadang2 kita boleh menilai hati budi seseorang melalui tulisan...bersainglah secara jujur..jgn menikam sesama sendiri..seharusnya kita perlu menghormati tuan punya tapak iklan ..sedangkan tapak puan tak siapa pun yg sudi singgah....  
  15. Asmah 5 - Tue 19/Apr/2011, 9:23am
    hahahaha...lawak la Marzukee.... mana ada cuci telur dgn air... jadi tembelang la nanti...kata keje kat kilang telur... x kan x tahu kut.... nak niaga kena la niat elok... x yah jatuh menjatuhkan... xde faedah.... orang yg berniat x baik & iri hati je yang rasa terpukul dengan pesaing.... mana ada keje grading sendiri... ikut customer... if order Gred A, kami beri gred A.. if B, B la... walau apapun, telur2 yang kami keluarkan lebih murah dari harga en Marzukee... Itu sebab orang Melayu susah nak berjaya dalam apa jua bidang... perasaan "PHD" tu tinggi.... sesiapa yang otak dia 'business minded', dia akan sentiasa kreatif utk mencari alternatif bgmana nak jual produk2 dia... bukan cuma tau mencemuh... Saya sebagai org yg baru belajar berniaga x akan menjatuhkan sesiapa... sy juga x nak kata berapa harga siap cucian ... tapi sebagai peniaga Melayu & beragama Islam, sy x akan 'cekik' darah yg mana sama macam peniaga asing... barang2 yg sy jual, sy akan pastikan harganya mampu utk dibeli... sambil niaga, sambil tolong org Melayu (khasnya) utk sama2 cari rezeki... Harga telur siap cucian juga x semahal itu kan En Marzukee... sesiapa yg biz telur ayam ni, x kira telur kotor (bkan bernajis muhallazah pun, cuma ada bulu2 ayam, najis ayam sket).. sama mcm beli di kdai2... telur bersih... cuci dgn clorox ke.. bleach ke... yg penting bg sy adalah Rezeki tu ada utk semua hamba Allah swt... x perlu ada sifat 'PHD'... masing2 kena usaha utk majukan diri & perniagaan... jgn sampai sbb nk untung byk, 1 pun x laku... kan sayang.... apapun, jika sy ada menyakitkan hati sesiapa jua di majalah.com ini, sy mohon maaf... tiada niat utk bermusuhan kerana kita seagama... Happy Business... Looking forward for Your Dream... Focus on Your Target... smiling with anybody... :-)

    Sambil Berniaga Sambil Membantu...  
  16. Marzukee 3 - Tue 19/Apr/2011, 10:13am
    look at all your comments. the PHD is you. this is my site and i'm looking for a little income. If you have no intention of buying... then why are there so much comments. Get busy with your own site, be a pro, don't be so childish. The moment you comment on a site with no intention of buying, you already have bad intention. Muslims shouldn't do that. Please grow up or go get laid.  
  17. Asmah 5 - Tue 19/Apr/2011, 10:40am
    watsoever....talk...talk... :-D  
  18. Jdey - Mon 2/Jul/2012, 8:42pm
    saya ade senarai harge telor dr direct supplier...boleh order,area klang valley...tempahan boleh dibuat..cll 0137470912..free delivery according terms n cndition.

    AA- RM 9.10
    A-RM 8.70
    B- RM 8.40
    C- RM 7.90
    D- RM 6.20

    harga berubah mengikut pasaran tp under market price..tq  
  19. Jdey - Tue 3/Jul/2012, 3:06am
    sorry...iklan diatas phone number salah..no phone 013-7470911  
  20. Zns Egg Fresh - Mon 3/Sep/2012, 10:43pm
    saya jual telur grade d....rm5.5 per tray...email znseggfresh@yahoo.com.my
    call zul 0196405219  
  21. Mohd Khairi 6 - Sun 13/Jan/2013, 12:06pm
    Asmah 5 tolong hantar quatation untuk saya.. telur yg sudah bersih. skali dengan kos penghantaran di terengganu. di muhahmadkhariey@ymail.com. tq  
  22. Adam 616 - Fri 8/Mar/2013, 4:42pm
    salam...
    saya sedang mencari pembekal telur ayam di sekitar kuantan batu 11, sesiapa yang boleh membekalkan telur ayam sebanyak 5000biji setiap mggu secara kosisten amat dialu-alukan (jumlah mungkin akan menningkat jika ada permintaan) sila hubunggi saya 0163498612 @ email mohd_adam616@yahoo.com tq  
  23. Sultan Arif - Thu 16/Jan/2014, 9:43pm
    hello,im looking for a serious well performing companys for long term business..i need a contact from direct nearest farm or wholesaler agents through farm in selangor area..im looking for fresh eggs mostly gred c & salted eggs too.quantity needed for now in minumum 450trays perday..and 1350 trays per day in in near term for sure.
    as i say im looking for best well performing companys and looking it as continuously for long term..pls sent me quotation for all gred eggs price and together with ur company,address and contact number..and email me at arifdeen15@gmail.com-off:-0380701169(multidor ent)hp:-0163131707  
  24. Salehudin Ahmad - Mon 3/Feb/2014, 1:03pm
    Sy berminat jugak nak jadi pemborong..berapa sen margine telur kalau suplly dekat kedai2.  
  25. Mis Telur - Wed 9/Apr/2014, 2:02pm
    saya baru nak bermula berniaga telur, nak hantar ke warung2, modal minima berapa, permulaan saya nak 300tray seminggu.
    Area kulai ada delivery tak?
    Grade B & C
    Contact 017-7167648 or email nisa@htpress.com  
  26. Saiful Abdul Malek - Fri 9/May/2014, 8:55am
    Saya ada membekal telur ayam separuh masak instant. Tak perlu rebus, hanya pecah dan terus makan. Produk bumiputra. Agen juga diperlukan. Kawasan lembah Kelang. Kalau luar kawasan, boleh runding. BERMINAT? Telefon saya 012-6672708  
  27. Saiful Abdul Malek - Fri 9/May/2014, 8:59am
    Minta maaf sahabat. No telefon salah taip. Nak cepat, excited nak share, sampai no telefon pun silap. Kalau berminat dengan telur separuh masak. Telefon saya 012-6672709  
  28. Saiful Abdul Malek - Fri 9/May/2014, 11:39am
    Bole juga email saya. sbahri73@gmail.com  
  29. Khai 47 - Wed 6/Aug/2014, 10:21am
    sy memerlukn telur gred B & C..ade suplier x kt sini..??  
  30. Famy Sempoi - Tue 25/Nov/2014, 9:41pm
    Saye sedang mencari pemborong telor ayam dgn harge murah. saye sedang mencri pemborong untuk saye suply kn die kedai2 sekitar kod ( johor bahru)
    Hubungi sye 0107187511 terima kasih

    Tolong list kn harge telor !!!!  
  31. M Din 2 - Mon 13/Apr/2015, 8:26pm
    Tlg email harga terkini bagi setiap gred telor dgn harga borong beserta penghantaran ke kota bharu.  
  32. Eny 5 - Sat 6/Jun/2015, 1:33pm
    Asm.terlalu byk telor tiruan.,sy xtahu bagaimana mencari telor ayam yg asli.  
Page 1   (Total 32 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)