Tawaran Peluang Berniaga di UKM
Syazani Azman - Tue 12/May/2015 9:27am [Last Comment]
Kami dari Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Kebangsaan Malaysia akan mengadakan ''UKM HIJAB FAIR 2015''
Kami ingin menjemput tuan puan yang berminat untuk membuka gerai jualan pada tarikh dan tempat seperti berikut

Tempat: Bangunan Pusanika, UKM
Tarikh : 18 Mei - 22 Mei 2015
(isnin - Jumaat)

Pelbagai aktiviti lain turut diadakan seperti Kempen Saya Sayang UKM, Tutorial Tudung, Tutorial Make up dan Cabutan Bertuah.

TEMPAT TERHAD!!
REBUT PELUANG YANG ANDA

Berminat boleh msg/wa
Muhd shukri - 0196124284
muhd syazani- 0178810324

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga
 
1. Hairul Nizam 2 - Tue 12/May/2015, 11:15am
dah wasapp senyap tak reply..  
2. Hairul Nizam 2 - Tue 12/May/2015, 3:17pm
Saya akan hantar aduan rasmi kepada TNC Hal Ehwal Pelajar UKM tentang layanan penganjur ni pada saya terutama pelajar nama Muhd shukri - 0196124284 .

Kamu silap besar bila main2 jadi penganjur dan berurusan dengan peniaga full time macam kami.

Kamu tunggu lah..  
3. Syazani Azman - Tue 12/May/2015, 5:02pm
Kami mengalukan saudara untuk membuat aduan kpd tnc hepa kami kerana kami juga mempunyai bukti perbualan sms saudara.
''Tak laku kami cabut''  
4. Pemborg Pelbagai - Wed 13/May/2015, 12:15am
Hairul nizam..sy pon peniaga jugak..tp sepatutnya awk kene faham knp mereka xreply msg awk..mungkin dorg tengah sibuk..kene la jd org yg sabr sikit..sy whatapp dorg ok je..  
5. Hairul Nizam 2 - Wed 13/May/2015, 6:55am
Pemborg Pelbagai - ni bukan masalah lambat reply wasapp, ni pasal lain..

Budak2 student ni main2 buat event, nnt yg rugi peniaga macam kita

Bagi salam dulu sebelum menyampuk  
6. Nora 481 - Wed 13/May/2015, 1:49pm
Pengalaman sy berniaga di pusanika sbln yg lepas - Xde crowd. Student yg lalu lalang x ramai langsung.
- waktu sy join tu nama je 'karnival' tp langsung xde aktiviti
- banner & bunting xde lgsg nmpk

So utk kali ni adik2 penganjur patut make sure byk aktiviti menarik diadakan utk tarik ramai student. Banner & bunting jgn dilupa letak sekitar kwsn ukm.  
7. Nurul Hayati 3 - Wed 13/May/2015, 1:58pm
saya pun pernah niaga di pusanika.. sambutan hangit. xde org...cakap ramai..bila tny student kenapa tak ramai, dia cakap mggu tu semua blk kg midterm break.. kena kencing lg.. sewa rm500 dpt rm200...  
8. Syazani Azman - Wed 13/May/2015, 8:05pm
Terima kasih atas semua aduan dan maklum balas
Utk pengetahuan semua peniaga kami dari Majlis Perwakilan Pelajar UKM memang sudah menerima aduan dari peniaga luar tentang perkara ini.
Sekiranya ade program yg dianjurkan oleh pelajar dan perkara seperti ini berlaku..
Peniaga boleh membuat aduan terus pada pihak universiti di Bahagian Pusat Khidmat Siswa dan tindakan akan diambil keatas pelajar yang menganjurkan program ini.
Setiap penganjur ada cara mereka sendiri..dan setakat ini kami menganjurkan program kami tidak pernah mendapat aduan pun malah peniaga siap beritahu kalau adik pnye event kak nak masuk. Kami juga akan memasang banting di sekitar ukm dan penyebaran poster dari bilik ke blik student.
Utk event kami, kami mmg ada membuat program kempen sayang ukm dan career talk utk menarik pelajar dan staf ke progran kami. Kami juga menyediakn cabutan bertuah kpd mereka yg membeli dgn harga brg rm20 keatas.
Walaubagaimanapun kami tidak pernah memaksa mana2 peniaga utk masuk ke program kami..

Utk kepastian tuan puan boleh hubungi Pusat Khidmat Siswa di talian 03 8921 5312

Segala salah dan silap dari pihak kami mohon maaf . Kami juga akan berusaha mencri pelajar yang tidak serius untuk melaksnakan event
Sekian terima kasih  
9. Muhammad Najib B Ahmad Hairi - Thu 14/May/2015, 10:37pm
penjelasan yg bgus..bgtu la mpp.br peniage yakin nk msk niage  

Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..