Takde Modal Dan Cari Kerja
Bobsolaris - Fri 21/Dec/2012 1:35pm [Last Comment]
Assalamualaikum semua

saya fauzi berusi 36 tahun mempunyai masalah dalam kehidupan setelah di tipu rm79 ribu oleh rakan kongsi.. didalam keadaan kebinggungan . mencari sesiapa yg sudi ajak berniaga atau pun berkerja dalam bidang saya
buat masa sekarang saya terduduk dan harapkan di bantu dengan apa jua motivasi hati .

Pengalaman
T.masak Ala carte, pernah menjadi promoter dan juga pakar dalam bidang komputer.

Niche: Kerja Kosong | Ingin Berniaga | Jobs & Vacancies in Malaysia
 
1. Bobsolaris - Fri 21/Dec/2012, 1:50pm
no saya 017 6921044  
2. Mimie 42 - Fri 21/Dec/2012, 2:06pm
Sy memerlukan pkerja kantin.berminat call 0177577459 area skudai johor  
3. Nadzifrahman - Fri 21/Dec/2012, 2:34pm
berminat untuk menjual aksesori smartphone & tablet?. boleh call saya 012-2221824  
4. Far East 6 - Fri 21/Dec/2012, 2:35pm
blh hubungi sy.. 017-6650071  
5. Puteri Iskandar - Fri 21/Dec/2012, 6:07pm
salam berminat tak menjadi supervisor di stesen minyak di highway menghala karak ke kuala lumpur kalau berminat hubungi 0168706660 en megat  
6. Zizan Nun - Sat 22/Dec/2012, 12:03am
bykkn bsbr ye?..mgkn ade hkmh sbaliknye..sy sndiri msih x bkeja ttpi sy ttp bsyukur d pjgkn usia..sy ttp pcye rezki kn tbentang luas pd mreka yg sbr & yakin pd qada qadar..jgn ptus asa..akum  
7. Helmi 60 - Sat 22/Dec/2012, 3:14pm
... kerja sendiri.. untung sendiri... modal kecil... untung besar... takde risiko... dapatkn info macamna sy dapatkan RM Sejuta dalam masa 8 bulan...
oerlinkon88@gmail.com  
8. Kamarul 26 - Sat 22/Dec/2012, 3:42pm
Salam..saudara bole cuba buat partime dengan menjawab survey.saya tak janjikan juta2 tp cukup untuk tambah duit poket.daftar percuma di surveyonlinepaid.blogspot.com  
9. Mm Rashidi - Sat 22/Dec/2012, 3:54pm
Salam..anda boleh bekerja dalam bidang promoter dan juga komputer.Jadi saya bagi satu link dimana ianya boleh bagi duit harian tapi kena rajin..

email saya mm.rashidi@yahoo.com  
10. Naz 99 - Sun 23/Dec/2012, 9:16am
SAUDAR ACTIVE DGN PC BUKAN,HANYA DUDUK DEPAN PC,,UPLOAD PIC,,ADD KWN DI FACEBOOK (FB),,BLOG,,TWITTER...SHARI BOLEH DAPAT RM200.... INI PERNIAGAAN BUKAN MLM,,KALAU SAUDARA BERMINAT BOLEH SERTAKAN EMAIL,,DAN SAYA AKAN BERIKAN CATALOG  
11. Zuriya - Sun 23/Dec/2012, 5:34pm
cuba ni
http://egodailycash.com/index.php?ref=1237  
12. Jafri 9 - Mon 24/Dec/2012, 2:57am
KETAHUI RAHSIA RM200 MENJADI 80000 USD.
- Bukan skim cepat kaya
- Bukan perlaburan
- Perniagaan global
- Mudah dan praktikal
Sila hubungi saya untuk sessi penerangan. jafri 0147310396  
13. Addeen - Mon 24/Dec/2012, 10:52am
Pakar komputer....mudah untuk dapat duit dalam bidang yang kita pakar....  
14. Kyrana13 - Mon 24/Dec/2012, 10:54am
Anda mahu berniaga tapi kekurangan modal?
Anda mahu berniaga tapi takut risiko kerugian?

Kami menawarkan peluang hanya kepada individu yang benar-benar berminat untuk memulakan perniagaan sendiri. Kepada mereka yang ingin beralih karier dari kerja makan gaji atau ingin menambah pendapatan untuk menjadi owner kedai inilah peluang anda.

Jenis Perniagaan : Farmasi Cosway (Farmasi & Cosway dalam satu kedai)
Modal : RM5,100 sahaja (Pendaftaran RM100 & modal serendah RM5,000 sekali seumur hidup sahaja)

Lokasi : Lokasi strategik pilihan anda sendiri di seluruh dunia

Keistimewaan :
1) Tiada risiko & tiada pengalaman luas diperlukan
2) Pelanggan sedia ada (Telah 32 tahun bertapak di Malaysia)
3) Deposit, sewa, pengubahsuaian & penyelenggaraan kedai secara PERCUMA
4) Latihan secara percuma secara berterusan (Sebelum & Selepas memiliki kedai)
5) Sistem CCTV, Theft detector system, komputer, cash machine percuma
6) Ahli farmasi yang akan dibayar oleh syarikat
7) Barangan keperluan harian, kesihatan dan kecantikan dibekalkan secara consignment
8) Keuntungan melebihi RM10,000 sebulan dan tiada risiko kerugian

Jika anda benar-benar berminat bolehlah hubungi
Noor 0139146976

Terima kasih  
15. Bobsolaris - Mon 24/Dec/2012, 11:16am
mana satu nak pilih banyaknya . terima kasih semua ...  
16. Sofia79 - Mon 24/Dec/2012, 1:12pm
I UMRAH RAKYAT SDN.BHD
MEMBUKA PELUANG KEPADA SEMUA YG BERAGAMA ISLAM LELAKI DAN WANITA.
UNTUK JAWATAN PERUNDING UMRAH.
KELAYAKAN:
JUJUR DAN AMANAH.
BOLEH BERKERJA TANPA PENGAWASAN.
MENUTUP AURAT.
KELEBIHAN:
COMM+INSENTIVE+ UMRAH PERCUMA.
BERMINAT;
SILA HUBUNIGI
PN NOOR RIZA
KETUA PERUNDING UMRAH
019-695 3710
(KEKOSONGAN SELURUH NEGERI)  
17. Arman Osman - Mon 24/Dec/2012, 2:20pm
arman 0146279260... sy pernah alami perkara yg sama...  
18. Rin 23 - Mon 24/Dec/2012, 5:09pm
salam sejahtera..untuk perkongsian

Tahukah anda boleh buat duit dengan debit kad anda. Nak tau cara dia? Jom Buat Duit
http://www.smartdebitcard.net/salamcinta85  
19. Mohamed Shariff Mat Jam - Tue 25/Dec/2012, 2:26pm
call 0196600012 www.worldchickenrice.com.my  
20. Nad 45 - Tue 25/Dec/2012, 5:28pm
jana pendapatan secara online dengan mudah
modal rendah rm50.00
tanpa jual barang dan jumpa orang
layari
http://www.lpgnxtreme.com/index.php?referid=
nadirahmiliken  
21. Aiman 172 - Tue 25/Dec/2012, 9:15pm
Assalamualaikum w.b.t,

Tuan/Puan yg di hormati sekalian, Otak - Otak KING! merupakan pembekal otak - otak pada mulanya di JB, tetapi kini sudah melebarkan sayap perniagaannya di sekitar Lembah Kelang dan Pahang. Otak - Otak KING! mempunyai dua aneka/jenis iaitu otak-otak IKAN dan AYAM. Rasa dulu pasti nak lagi!

Otak-Otak KING! juga menyediakan perkhidmatan seperti:

1) menyediakan hidangan otak-otak untuk kenduri kahwin,
2) Gathering,
3) Function dan sebagainya.

Kelebihan Otak-Otak KING!:

1) 100% isi ikan (tiada bahan tambahan seperti tepung, perwarna, pemanis, etc.)
2) daun nipah yg di pakai di cuci terlebih dahulu,
3) di urus oleh pekerja yang mahir,
4) harga yang begitu minimum!
5) ketebalan isi otak-otak yg maximum!
6) di rumus khas bagi penggemar otak-otak seluruh Malaysia
5) di jamin HALAL
6) di iktiraf oleh Jabatan Kesihatan Malaysia dan sebagainya.

Perniaagan ni sesuai dijalankan untuk perniagaan sampingan dan memerlukan modal yg sangat rendah.

Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi,

Nurmen 013-2724129,
Aiman 016-9502927  
22. Farah Png Ipo - Wed 26/Dec/2012, 6:51am
Dgn PENGALAMAN ENCIK YG SDH DITIPU Ni, better dptkan pluang utk mnjadi sorg usahawan tp dri company yg secure. Sy ada stu program yg sgt simple, secure n stable. XPERLU jual barang.. Call 0164102381 kwsan utara.. blh tgk kegunaan yg kedua dr page JPN ni, itu la yg sy run http://www.jpn.gov.my/informasi/pelbagai-kegunaan-mykad  
23. Mihijo - Wed 26/Dec/2012, 4:07pm
menjadi usahawan, sila hubungi saya 018-2881111  
24. Wankhairy - Wed 26/Dec/2012, 5:53pm
Jatuh itu biasa dalam perniagaan!! Tetapi Bangkit itu Luar Biasa!!
Boleh, saye boleh tolong..!! No Problem..!! U just Keluarkan RM70.00 sahaja berjumpa saya di KL area.. Untuk ape?? bukan untuk modal, tapi kalau u betol2 nak bangkit semula, silakan.. Saya cabar anda..!
013-6387252- khairy.. saya boleh bantu..  
25. Mus 91 - Thu 27/Dec/2012, 11:40am
salam enbob..syabas.jadikan pengalaman itu sbg pengajaran d masa depan. jgn toleh belakang..teruskan mara ke depan. mgkin ada hikmah yg blh baik mnnti anda. Sy pn bgtu juga, pernah jatuh tduduk dln perniagaan, kerugiaan RM300 ribu tapi..skrg alhamdullilah..dapatkan doa ibu/bapa /adikberadik serta kawan2 utk bjaya.nak lebih tips..blh hubungi saya di talian 0193216955 untuk berkongsi cara...jadi kegagalan ari ni sbagi pembakar semangat untuk berjaya di masa depan...saya doakan anda berjaya..ameen ya rabbal a lamin.  
26. Aini 122 - Thu 27/Dec/2012, 3:14pm
Salam ingin menjana pendapatan rm5k dlm ms 4 bulan?saya memerlukan org yg btl2 serius utk kerjaya ini...berminat hubungi/sms aini 012-2753969 sekarang....  
27. Puteri Effa - Fri 28/Dec/2012, 5:40pm
Salam...sy pernah terduduk mcm encik..tp sy bangun semula setelah sy meniaga produk pelangsingan ALPHA LIPID SD2 DAN LIFELINE awl tahun 2012...tanpa modal pun,walaupun sy seorg suri rumah alhamdulilah pendapatan skg dah boleh cecah 5 angka sebulan...amin...

Jom kalau nak cuba sbb skg sy btl2 nk bantu suri rumah dan sesiapa yg nk berjaya...ikhlas dr sy..sy akn ajar babaimana anda semua boleh bjaya mcm sy...

Sila call sy 0193707778...whatssp pun bole...viver pun bole..tq  
28. Noor Nazry Zakarya - Fri 28/Dec/2012, 7:17pm
salam...

pekerja diperlukan atau yg berminat nak meniaga kedai makan... sy sedia berkongsi amanah ALLAH ini utk yg berminat nak meniaga..

1. roti arab
2. nasi ayam
3. koew teow
4. lain2 lagi

sy mampu sediakan tpt berniaga.. sy tak kenakan bayaran tapak ttp berkongsi keuntungan bersama2 anda..

boleh dtg ke Cafe Ina D Sukma, stesen bas shahab perdana alor setar...

018-9475 996

wassalam  
29. W J Resources - Fri 28/Dec/2012, 11:29pm
salam ,sy boleh bantu en ,bisnes ni sngt mudah dan tk perlu kn modal yg bnyak ,en bleh dpat income mlbihi rm300 sehari tp atas kerajinan encik lh ,bleh hub sy 0139300404 wan trengganu ,bisnes msti lh genunie bru hdup bisnes hehe  
30. Lina 169 - Sun 30/Dec/2012, 2:09pm
Memerlukan modal RM 75. Pulangan RM 4k. Perlu ada computer dan internet. Boleh bekerja dari rumah. Berminat hubungi 019 2607331  
31. Hakimi83 - Mon 31/Dec/2012, 2:03pm
salam lina 169..leh email detail x biz u?
kimi13734@yahoo.com  
32. Fitry - Mon 31/Dec/2012, 7:54pm
Salam,

saya perlukan anda utk mempromosikan produk saya iaitu tshirt printing. saya fokus dalam printing nama & nombor pada jersey. Anda hanya perlu mencari pelanggan & nikmati komisen yg lumayan (dijamin lumayan). kerja2 printing sy sendiri yang akan lakukan

hubungi saya. digalakkan berjumpa 017-6876570 persona7083@gmail.com  
33. Omar Bin Amir - Tue 1/Jan/2013, 7:19am
Dalam apa2 perniagaan tipu menipu ni dah jadi asam garam.Macam budak2 naik basikal,jika tak jatuh x pandai?lepas kena tipu dan dipermainkan baharulah kita sedar yang kita perlu berhati2 dlm tindakan selanjutnya.Info tahun baru?tq  
34. Mohdd Jamri - Tue 1/Jan/2013, 8:55am
salam Lina 169, blh email detail kpd sy?
jamri86@gmail.com  
36. Miss Sal - Wed 2/Jan/2013, 8:55am
http://orsalife.blogspot.com/  
37. Taufik 42 - Fri 4/Jan/2013, 9:26am
saya amat kecewa bila membaca tawaran yang di cadangkan kerana kebanyakkannya terselit sesuatu yang tidak dijelaskan. hanya mengetahui bila duit dah bayar kena buat itu dan ini dll. jika betul jujur terangkan dengan jelas apa yg perlu dibuat agar orang yang tersepit tidak dihentak dengan tangga pula. saya dah terkena tetapi nasib saya tidak lah terlalu tersepit. menjanjikan habuan yang tinggi tetapi akhirnya saya tahu yang saya kena cari org untuk join sekali baru saya dpt apa yang dinyatakan awalnya.
apa salahnya beritahu awal kalu nak dapat duit banyak lepas masuk atau buat payment u kena buat itu ini baru boleh dapat duit byk.

bukan saya nak buka pekung didada tetapi amat sangat berharap agar tawaran yang dinyatakan telus dan jelas agar sesiapa yang membaca faham. sorry jika tulisan menyinggung mereka yang membaca. sbb saya dah terkena!!!!

sekarang saya akan tumpukan perniagaan keropok lekor frozen saya. sesiapa yang berminat boleh hubungi saya di 0133422994
saya juga ada product trace minerals 108 boleh lihat link dibawah

http://www.youtube.com/watch?v=1lmPnB5rsM8&feature=player_detailpage

saya jual RM80 jika nak jadi pengedar saya ambil 10 botol saya bagi rm40 setiap botol. jika nak jadi mutual agen saya pun boleh tak perlu ada stock saya bagi 20% commission cuma perlu beli sebotol dgn harga RM80 sebagai simbol jadi ahli then the next bottle dpt 20%. post percuma kemana sahaja.
minat hubungi saya 0133422994  
38. Najjy86 - Tue 8/Jan/2013, 1:51pm
lina 169...boleh email tak pasal bisnes u at svetlana618702@gmail.com  
39. Zaiful 5 - Wed 9/Jan/2013, 12:37am
Salam. Kiosk Satay Grill
Modal 3k dapat kiosk dan peralatan berniaga complete. Pinjaman boleh dibuat jika tiada modal 3k.
Satu cucuk satay anda untung 25 sen dan andaikata satu hari dapat jual minima 500 cucuk, dah ada 125 dan sebulan rm3750 tidak termasuk untung nasi impit dll. Stock tersedia.
page fb KIOSK SATAY GRILL

Zaiful 017-6954382
Penggerak Usahawan
EZfas Food Sdn Bhd  
40. Siti Masrina Binti Nasir - Wed 9/Jan/2013, 12:15pm
Dengan alpha lipid, insyaAllah x mustahil.. xperlukn modal yg besar.. klau berminat hubungi sy 0173296567 or email, rinarain91@yahoo.com  
41. Mama Amani - Sun 13/Jan/2013, 8:46pm
Jual baju baby nak x? X yah modal..nt dh jual dpt untung bru bayar kat sya.. Kejujuran sgt2 la di utamakan.. Klu minat email sya ermalizaamani@yahoo.com  
42. Man 306 - Fri 28/Mar/2014, 12:53pm
30.Lina 169 - Sun 30/Dec/2012 2:09pm
Memerlukan modal RM 75. Pulangan RM 4k. Perlu ada computer dan internet. Boleh bekerja dari rumah. Berminat hubungi 019 2607331


try call asik2 voice msg jer...ko nie betul ker...pls confirm....
tq  
43. Man 306 - Fri 28/Mar/2014, 3:14pm
taufik 42....saya setuju dgn komen anda..

mmg byk biz2 dan perlu modal tapi tk bgtau secara details ...kene keluo & bank in dulu duit...pastu last2 kena tipu...  

Page 1   (Total 43 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..