Takaful 5 Dalam 1
Matforward - Wed 6/May/2015 6:27pm [Last Comment]
Salam warga Majalah.com

Ingin tahu apa itu pelan takaful 5 dalam 1?

Selain memberi perlindungan, ianya juga merupakan sebuah instrumen kewangan untuk mempelbagaikan pelaburan kita.


Berikut adalah 5 perkara tersebut secara ringkas:

1) Anda dapat perlindungan nyawa 2 kali ganda. Kalau ambil takaful life RM150,000, ditakdirkan lumpuh semasa haji/umrah, anda dapat pampasan RM300,000.

2) Purata dividen perlaburan anda dalam takaful adalah setahun 8% - 15%. Katakan anda ambil takaful RM300 sebulan, selepas 10 tahun, insyaAllah anda dapat RM33,000 disamping perlindungan bernilai RM200,000.

3) Anda dapat wang tunai setiap 2 tahun. Contoh, anda ambil RM300 sebulan, setiap 2 tahun anda dapat RM1,000 selama 30 tahun.

4) Anda berpeluang menang kereta Mercedes atau BMW atau Myvi setiap bulan. Simpan dekat ASB, KWSP pun tak ada peluang macam ni.

5) Anda boleh dapatkan medical card untuk buat rawatan di hospital swasta berprestij seperti Gleneagles, Prince Court.

Mesej ''Saya berminat'' ke

0 1 0 8 0 7 7 9 6 1

Ps: fikir sejenak, anda simpan di ASB / Tabung Haji / KWSP, bila anda sakit teruk, anda gunakan duit simpanan ini, tak ker rugi anda menabung puluhan tahun? Kalau takaful, anda sakit teruk, tentu-tentu takaful bayarkan, simpanan pun berjalan, so, untunglah anda menabung puluhan tahun sebab NAMPAK duit yang anda simpan tu kan?

Untuk tahu lebih lanjut hubungi saya. Tiada caj pun dikenakan. Dan tiada paksaan. Ilmu duit ini saya kongsi kepada mereka yang mahu sahaja. Sekian.

Terima kasih

Niche: Insurans Dan Takaful
 
1. Anuar 141 - Tue 10/Feb/2015, 10:51am
Darah tinggi on medication bokeh ke boss..?  
2. Matforward - Tue 17/Feb/2015, 4:03pm
Maaf en Anuar, takaful tak accept kalau dah ada penyakit. En Anuar nak cuba apply?  
3. Kamarul 17 - Sun 8/Mar/2015, 7:06pm
Tempoh matang pelan takaful 5 in 1 ni berapa tahun? Kalau bayar premium lumsum blh? Sgt tertarik dgn dividen 8-15% utk setahun.  
4. Hatta Tahar - Mon 9/Mar/2015, 12:11am
sila whats app sy 017-6428573 hatta sy nak tahu lebih lanjut utk plan ni...  
5. Izadn9 - Mon 9/Mar/2015, 6:27am
emaikan info: kreatifmalaysia@gmail.com  
6. Matforward - Mon 9/Mar/2015, 2:11pm
En Kamarul,

Tempoh matang adalah sehingga umur 70 / 80 / 100 tahun.

Boleh bayar lumsum setahun terus.

Yang menariknya lagi, boleh keluarkan bila-bila masa sahaja tapi bersyarat.

Boleh kita jumpa untuk penerangan lanjut nanti?

---

Ok En Hatta Tahar, dah whatsapp encik dah.

---

Izadn9

Encik boleh bagi no whatsapp atau sms saya untuk maklumat secepat mungkin.

Terima kasih.  
7. Ashmanjunior - Fri 8/May/2015, 4:22pm
tak pernah gtahu pun boleh menang kete dalam takaful ?? canggih nya !!!

nak !  
8. Matforward - Wed 13/May/2015, 5:59pm
Ashmanjunior boleh bagi no phone atau hubungi saya segera ya di

0 1 0 8 0 7 7 9 6 1

Terima kasih  
9. Rizal 569 - Thu 14/May/2015, 4:20am
As Salam kepada semua warga MC Saya bercadang ingin melancarkan sebuah website yang mana berkonsepkan networking yang di seliakan oleh saya sendiri bagi memastikan website ini akan sentiasa update. Seperti yang sedia maklum membina laman website sendiri memerlukan kos yang tinggi untuk membayar designer atau syarikat membuat website. Dengan cara ini kita sama-sama dapat berkongsi kos tersebut supaya dapat mengurangkan beban di samping dapat mempromisikan perniagaan anda. Saya ingin mencari peniaga2 industri kecil dan sederhana terutama pengusaha2 melayu yang sedang meningkat naik dalam menjayakan website ini. Di samping itu juga dapat membantu mereka ini dalam merancang strategi pemasaran di alam maya untuk di perkenalkan di seluruh pelusuk negara dengan hanya mempromosikan laman web sahaja tidak perlu membuang kos yang tinggi dalam pemasaran. Dengan hanya promosikan alamat laman web sahaja seperti di whssap, wechat FB dan lain2 rakan-rakan kita boleh melihat semua perniagaan rakan2 kita yang menyertai web tersebut. Di sini saya bercadang ingin membina laman web dalam 3 ketegori yang berasingan iaitu: 1. Automobil (Towing 24 Jam, bengkel-bengkel kereta / motosikal, agent insurans,agent JPJ, alat ganti kenderaan, mekanik bergerak dan lain-lain) 2. Restoran (semua jenis makanan termasuk pekej-pekej pemakanan yang menarik dan juga pembekal bahan-bahan mentah kepada peniaga-peniaga) 3. Perhotelan (Hotel-hotel, home stay, chalet dan lain-lain termasuk dengan tema yang istimewa yang di tawarkan) Kepada mana-mana pengusaha yang berminat boleh meninggalkan alamat email tuan-tuan di sini atau pun boleh menghantar terus ke detail tuan/puan email saya amaramira811@yahoo.com. Peluang ini di buka terhad di peringkat pertama. Di harapkan dengan wujudnya website berkongsepkan networking dapat sama-sama bertukar pandangan dan pendapat bagi sama-sama meningkatkan mutu perniagaan. Di sini juga saya mengalu-ngalukan mereka yang juga berkerja di sektor swasta yang menerima gaji secara komisyen juga boleh menyertainya. Saya akan berhubung dan berjumpa dengan tuan/puan untuk berbincang dengan lebih lanjut berkaitan strategi website saya supaya sama-sama dapat memberi pendapat dan pandangan bagi menjayakan website berkongsepkan networking. ? Saya juga turut membina laman web bagi syarikat-syarikat kecil dan sederhana dalam memperkenalkan syarikat mereka dengan lebih detail dan juga bagi memudahkan mereka merancang strategi perniagaan. Segala kos membina website ini bergantung kepada cara laman web yang di perlukan.  

Page 1   (Total 10 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..