Sukarnya Mencari Kerja
Iema 28 - Mon 25/Feb/2019 12:21pm [Last Comment]
Assalamualaikum warga Majalah.com

Saya ingin meluahkan rasa sedih dan kesal sesetengah majikan yang tidak mengambil ibu hamil bekerja. Kami juga perlu mencari rezeki demi sesuap nasi.

Ada juga cuba menjadi dropship utk pakaian beg dan kasut tapi ditipu supplier pula. Kenapa perlu menindas kami yg cuba untuk mencari rezeki. Sudah lah kami di cemuh dan di maki oleh customer, ada juga yang cuba mengambil kesempatan atas kesempitan hidup orang lain.

Berilah cadangan bagaimana kami hendak meneruskan hidup dengan memulakan perniagaan kecil-kecilan. Saya takut jika ditipu sekali lagi. Saya ingin mencari rezeki yg halal untuk menyara anak2 dan bakal bayi yg akan dilahirkan nanti.

Niche: Diskusi Bisnes | Diskusi Kerjaya | Jobs & Vacancies in Malaysia
     
  1. Sabirah 2 - Mon 25/Feb/2019, 12:26pm
    sabar la kak..doa banyak2.. inshaAllah ada rezeki akak dan anak akak nanti ;).. saya doakan smoga akak dimurahkan rezeki..amin ..  
  2. Danny 80 - Mon 25/Feb/2019, 12:32pm
    Helo..saya simpati mendengar masalah puan.Dunia sekarang makin mencabar dan tidak di nafikan kehidupan semakin mencabar.Saya cuba memberi cadangan
    Whatapps saya kalau dan mana tahu cadangan saya ini dapat memberi idea kepada pihak cik..whatsapps saya 0168577110...kita sama sama memberi idea idea yg bernas dan ikhlas.Sekian Terima kasih.  
  3. Iema 28 - Mon 25/Feb/2019, 12:34pm
    Amin..Terima kasih dik @sabirah2. Mudah mudahan ada rezeki kerja utk akk nanti. Sedih mengenangkn anak yg masih kecil. Majikan pun mmg reject mentah2 jika mengandung.  
  4. Linkman - Mon 25/Feb/2019, 12:44pm
    Kalau akak nak inspirasi, bagaimana zaman moden era 4G (sekarang) dan 5G (akan datang bermula thn 2020), saya berikan link utk akak tengok.

    Namanya:
    Digital Nomad - Bekerja dari laptop sendiri

    Working online and traveling the world - DW Documentary
    https://www.youtube.com/watch?v=iXGtx-hroKE

    Ringkasan:
    Sejak adanya internet instant-on 4G yg agak mampu-milik, semakin ramai yg jadi boss sendiri. Kerja dari rumah. Di eropah/USA, kos sara hidup sangat tinggi, jadi semakin ramai yg lari ke thailand (chiangmai/phuket) atau bali indonesia dan bekerja dari sana.

    Bukan semua berjaya, saya pernah tengok youtube mereka yg gagal terpaksa balik ke negara masing2 sebab bekalan duit dah habis tapi still belum ada kerja online yg berpendapatan tetap.

    Tapi ini adalah trend future.

    Dan ada juga Digital Nomad dari England yg dah mula datang ke malaysia (dan sewa apartment di cyberjaya). Kos disini jauh lebih murah dan internet speed sangat laju katanya.

    Warga Britain yg jadi Digital Nomad di Malaysia.
    https://www.youtube.com/watch?v=VW5U2YwrEyg  
  5. Firdausbazooka - Mon 25/Feb/2019, 12:54pm
    Saya leh bantu promote produk seks tue pun kalau kak tak segan

    Mai tengok web saya

    www.kedaifirdaus.com  
  6. Iema 28 - Mon 25/Feb/2019, 12:55pm
    @Firdausbazooka saya tk pandai n agak segan utk promote produk2 sebegitu. Walau apa pun terima kasih ye atas pandangan  
  7. Iema 28 - Mon 25/Feb/2019, 1:01pm
    Terimakasih Tuan @Linkman atas pandangan dan pautan diatas. Saya akan cuba buka dan baca untuk mencari ilham.  
  8. Iema 28 - Mon 25/Feb/2019, 1:03pm
    Terima kasih tuan @danny80 . Saya akan whatsapp tuan untuk mendengar pandangan tuan mengenai idea yang tuan cadangkan  
  9. Wan Hashim 2 - Mon 25/Feb/2019, 1:31pm
    salam puan... dunia sekarang memang mencabar tambahan lagi tuntutan kehidupan zaman skg..segalanya perlukan duit...buat masa skg mungkin boleh cuba berniaga yg mana serasi dan mampu... utk berjimat carilah perniagaan yg tiada modal/kena keluarkan modal yang banyak.. contoh macam droship atau consignment..mcm saya sendiri pun walau ada kerja tetap meniaga sambilan...puan boleh contact sesiapa sahaja yg puan yakin boleh bantu dan tidak mengambil kesempatan
    saya kongsikan disini saya berniaga dan buat kerja sambilam
    1. Pelbagai jenis Kerepek dan mencari sesiapa yg berminat
    2. Menjual Perfume dan mencari sesiapa yg berminat
    3. Mengajar
    4. Fotografi sambilan

    saya tak pasti jika item 1 & 2 boleh membantu, kalau rasa ye pm je 0162-2224743
    jika was2 mgkin ada ramai yg boleh memberi ruang..yg penting kena rajin dan yakin rezeki itu Allah yang tentukan... wallahualam..  
  10. Mohammad Haffiz - Mon 25/Feb/2019, 4:35pm
    Call/WhatsApp saya di 0182009779..kekosongan sebagai perunding unit amanah  
  11. Diyanah 5 - Tue 5/Mar/2019, 7:27pm
    assalamualaikum,

    saya memahami dgn economy tak menetu ini, ramai org amik kesempatan .
    insayaallah saya boleh bantu. saya mentor membimbing org berniaga tanpa modal. saya boleh ajar insyaallah. (Kl/Selangor shj) 0167789416 - Diyanah  
  12. Mohdzaid 9 - Mon 1/Apr/2019, 4:04pm
    saya ada nak pakai pekerja mencuci kawasan kebun dan untuk menanam tanaman , cuma tak sesuai kok dengan puan  
  13. Abgangkat - Sun 7/Apr/2019, 1:30am
    hi whatapp sy 012-6.6.8.9.4.9.5 khas utk yg mengandung  
  14. Hafidz Arif 3 - Thu 11/Apr/2019, 11:34am
    Mulakan bisnes dengan serendah RM10 jer, serius!!

    Anda jual sekali, anda dibayar berkali-kali. Kami mencari agen terhad kepada 13 orang sahaja.

    Klik http://Bit.ly/biz10je
    Klik http://Bit.ly/biz10je

    😳pastikan ada MESENGER ye..  
  15. Ayulisa85 2 - Fri 19/Apr/2019, 9:23pm
    Pn iema.. WhatsApp’s Saya .. Saya harap puan tabah dan sabar.. nombor Saya 019.9196165  
Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia
Roti Jala ala Murtabak yang Viral di Seri Kembangan
Roti Jala ini memang lain dari yang lain. Satu inovasi dari segi resepi. Kelebihan roti jala berbanding murtabak adalah pembuatannya tidak memerlukan penebar roti canai. Lihat bagaimana juadah ini berjaya memukau penduduk setempat.