Siapa Tahu Tempat Ambil/Beli Barang Recycle di Melaka?
Cybermart2011 - Sat 11/Feb/2012 2:24pm [Last Comment]
Saya ada beberapa barang yang dah berlonggok kat rumah spt. suratkbr lama, botol plastik dan botol kaca, mesin basuh lama ( jenama Haier dah lebih 10 thn ), buku dan majalah lama dan sebuah almari display kaca penuh ( mcm yg org jual hpon tu ).



Sesiapa tahu, harap bagi tau kt sni.

Sekian t ksih.

Niche: Bisnes Kitar Semula
 
1. Yus 7 - Sat 11/Feb/2012, 8:26pm
Area mana tu, kalau Penang saya ambil la  
2. Cybermart2011 - Sat 11/Feb/2012, 9:56pm
Kat Bukit Rambai, Melaka.

Kalau P Pinang tu jauh sangat le...  
3. Hairul Nizam 2 - Sun 12/Feb/2012, 7:19am
majalah lama tu majalah apa? saya berminat..  
4. Sue 217 - Sun 12/Feb/2012, 9:54pm
krubog kan ade..cbb namanye..hhuhu  
5. Asia Frozen - Mon 13/Feb/2012, 2:26pm
cybermart
kat bukit china kat selekoh tu ada..kt batu berendam lepas trafic light , sblm FS pun ada  
6. Noor Hamisah Hassan - Fri 17/Feb/2012, 3:37pm
Ong Peck Seng Di Cheng 06-3365122 / 06-3365777  
7. Cybermart2011 - Mon 20/Feb/2012, 11:05am
Kpd smua yg respon tu t kasih bebanyk. Sekrg ni sy agak sbok. Nanti kalau lapang skt, sy akan cuba hbungi yg mana berkaitn.  
8. Yati 8 - Mon 27/Feb/2012, 2:42pm
kat area cheng byk..ahad pon bukak..ong peck seng amik murah..  
9. Cybermart2011 - Tue 28/Feb/2012, 12:21pm
Saya ada tlepon Ong Peck Seng. Biasalah tk nk dedah harga. Bila ditanya, oooo kita mau tgk brg dulu. Kalau saya nk jual s/kbr dan botol plastik, kene tgk dulu brg ke? Diorg tk kenal s/br dan botol plastik tu mcamana ke?

Yati 8, ada lagi tk tmpt lain? Kalau boleh bagi nama kdai tu atau no tlepon dia. T kasih.  
10. Mariam 5 - Wed 28/Mar/2012, 10:18am
saya hantar krubong, tepi jln highway ke stadium jebat dari ayer keroh, dah nampak,kertas putih 44sen, besi padu 1.20, besi kosng, 1.10, tin 75 sen, botol plastik 1.20, kotak 36 sen, suratkhabar 35 sen, majalah kertas warna buku sekolah 20 sen. harga turun naik mcm saham, so far sekali hantar rm25 hingga rm45, ok juga, bukannya saya beli, saya ambil tepi jln.  
11. Cybermart2011 - Wed 28/Mar/2012, 5:03pm
Mariam 5, saya selalu lalu tempat tu tapi tak pasti yang mana satu. Nama syarikat tak tau ke? Apa pon, t kasih pasal info tu.

Saya bukan nak meniaga barang ni. Cuma nak bersihkan rumah je. Si arulraj suppiah ( posting no. 6 ) kata nak datang ambik tapi tak de pon..yelah...Muar ke Bkt Rambai kan jauh..  
12. Manisah 4 - Sat 23/Feb/2013, 2:38am
saya ada botol kosong ,surat khbar lama tp tak tahu kat mana nk jual di melaka, mariam 5, krubong apa nama kdai nya? ada no fon tak? tq  
13. Zareena Jasmine - Mon 4/Mar/2013, 2:42pm
saya beli metal scrap dalam kuantiti yang besar. klu ada sila hubungi 0102749057. (zarina) atau email : zbatcha@yahoo.com  
14. Nurul Radhiah Binti Shamsudin - Tue 17/Sep/2013, 7:42pm
saya nak jual buku2 lama..ade x tempat yang sesuai nak dijualkan di area melaka nih..  
15. Nurul Fadzlyn - Mon 11/Nov/2013, 11:56am
suratkhabar lama jual je kat LEKOK paper. Almari display tu nak jual brape? saya duk bukit rambai gak. klu ok leh beli  
16. Zee Mazila - Tue 4/Nov/2014, 3:33pm
saya dikawasan alor gajah kalo ada yg nak beli paper lama, botol2 plastik n katalog tolong maklum saya yer tq  
17. E Jat - Fri 13/Feb/2015, 9:50pm
Salam 1 malaysia

Sy ingin memperkenalkn satu biz usahasama antara ahli dan syarikat...

Ianya satu konsep MLM yg diubahsuai dan dioleh utk memudahkan ahli.. bukan lg seperti dulu hanya keuntungan pada syarikat

Dimana ahli membeli produk dan mendapat hibah bulanan setiap bulan.. ianya ad agreement yg di tandatangan oleh kedua2 pihak,ahli dan ceo syarikat. So boleh di bawa ke makhamah jika berlaku sesuatu

Pakej

Rm1k - rm41.25 sebulan
Rm3k - rm123.75 sebulan
Rm5k - rm206.25 sebulan
Rm10k - rm600 sebulan
Rm30k - rm1800 sebulan
Rm50k - rm3000 sebulan
Rm100k - rm6000 sebulan
Rm300k - rm18,000 sebulan
Rm500k - rm30,000 sebulan

Akan berterusan pulangan bulanan selagi tidak menamatkn kontrak.. tamat kontrak, syarikat menghibahkn semula duit yg sama nilai dgn pembelian pakej..

Jaminan 100% oleh syarikat..

Dalam agreement menyatakan syarikat akan membayar setiap bulan dan jika ade pape kegagalan, boleh buat tuntutan di makhamah...

Jom sertai saya di arba network
KR izzat- 0146385831
https://arbakhalifahringgit.blogspot.com  
18. Ain 521 - Thu 26/Feb/2015, 6:29pm
yati 8,area cheng tu kat mane?name tempatnye?  
19. Shehrul Shah - Thu 3/Dec/2015, 11:40am
Saya ada botol kaca, sape nk beli botol kaca call 01117935237 area kg parit tengah darat parit jawa muar johor..or email shehrul2s@gmail.com.  
20. Axonel - Fri 14/Apr/2017, 10:42am
Assalamualaikum, saya membeli majalah terpakai, buku dan komik lama terpakai..harga mengikut jumlah naskhah atau beli secara lumsum bukan ikut timbang berat kati..sila msg atau wassap
Wan = 017-8752909

Terima kasih  
21. Afiqah Z - Tue 4/Jul/2017, 1:58pm
Assalamualaikum, saya mencari pembeli kotak yang dah diguna.. Memang ada banyak saya nk jual ni. Boleh hubungi saya 011-33633237 (Effy)..  
22. Axonel - Sun 8/Oct/2017, 8:30am
up post..nk update sket..saya membeli majalah, buku, kotak, suratkhabar, tin aluminium & KOMIK2 lama..kalo ade sesape yg nk lupuskan kesemua yg disebut boleh hubungi @ wassap saya di 017-8752909 / 011-11869590 (Wan)..saya sudi membeli dgn harga yg berpatutan smpai kedua belah pihak puas hati

Tenkiu pada yg membaca komen saya, Assalamualaikum  
23. Fauziah Metal - Tue 7/Nov/2017, 3:42pm
Hi . Kami GNP METAL
KAMI MEMBELI news paper or a4 paper . Box. BESI Anything still got we can come and collect.  
24. Nor 623 - Sun 11/Mar/2018, 12:24pm
AsSalam..
Maaf bertanya...kalau perabut kayu kat mna yer boleh lupus atau htr? Terima kasih  
25. Zack 596 - Sun 1/Apr/2018, 5:56pm
Selamat ptg
Saya ada 1 unit air purifier jenama samsung untuk di lepaskan.barang cindition 9/10..bli baru dr kedai..mmg jarang guna.nk jual rm 800..dan sekiranya tiada pembeli minta suggestkn tempat tak dimana saya nak jual di kawasan melaka ni..hrga bli dulu rm1200.boleh wasup saya 0196242087  
26. Mohd Norhafiz 6 - Mon 3/Sep/2018, 6:22pm
Assalamua'laikum dan selamat petang.
Nak tanya sikit, ada tak sesiapa yang nak beli baju terpakai? Walaupun terpakai tapi masih dalam keadaan sangat baik. Ada antaranya baru pakai sekali dua saje.
Mohon emel saya kalau ada yang berminat nak beli: mohd.norhafiz88@gmail.com
Terima kasih.  
27. Suraya 269 - Wed 16/Jan/2019, 4:04am
Assalammualaikum. Ada sesiapa tak yang ingin beli baju terpakai? condition masih tip top. ada baju kurung, baju kerja, sweater, knitwear, baju sejuk, shawl dan tudung. juga nak let go tilam lama. in case ad yang berminat boleh contact saya dekat email saya: bayajaekey@yahoo.com
Tq  
28. Noorsuriatizakaria - Fri 2/Jul/2021, 3:39pm
Assalamualaikum,

Saya ada satu chiller (food/drink dispplay) yang perlu diperbaiki sedikit untuk dijual dengan harga yang sangat murah.
Kawasan adalah Cheng Melaka. Jika ada sesiapa berminat, boleh contact melalui email ye.

noorsuriatizakaria@gmail.com  

Page 1   (Total 28 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..