Siapa Tahu Status Fingo
No Owner - Thu 9/Jan/2020 4:52pm [Last Comment]
Saya dapat banyak whatsap dari rakan dan ahli keluarga menyuruh join ecommerce fingo. Siapa tahu status Fingo sekarang ini?

Astro Awani - 11 Ogos 2019
Orang ramai dinasihatkan tidak terlibat dalam perniagaan MLM dengan Fingo
http://www.astroawani.com/berita-malaysia/orang-ramai-dinasihatkan-tidak-terlibat-dalam-perniagaan-mlm-dengan-fingo-214716

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna menasihatkan orang ramai untuk tidak terlibat dalam perniagaan pemasaran pelbagai peringkat (MLM) dengan Fingo (M) Sdn Bhd dan memasarkan produk mereka di platform dalam talian e-dagang syarikat itu.. (short excerpt. utk berita penuh, klik link diatas)

Terima Kasih diatas bantuan maklumat tuan/puan

Niche: Diskusi Bisnes
     
  1. Tarabas216 - Thu 9/Jan/2020, 5:26pm
    Fingo nampak still beroperasi mcm biasa, ramai je kawan2 sedang collect income dkt situ.  
  2. Twintopup Biz - Thu 9/Jan/2020, 5:37pm
    Tak baiklh sebar benda ni.

    Cuma org x belajar tinggi pasal e commerce shj minda tertutup....


    Itu artikel lama... artikel baru dah tengok ke?

    Samalah mcm orang tarik orang join insuran mereka..
    Setiap kali orang bayar insuran, setiap kali dapat komisen sampai 4 level..

    Samalah mcm fingo, mereka cari orang untuk membeli dan promote fingo... dan dpt komisen bila membeli...

    Ingat mereka cari orang tu buat kerja amal saja ke?  
  3. Twintopup Biz - Thu 9/Jan/2020, 5:40pm
    Surat khabar Cina bertarikh 2-9-2019 ini menyatakan bahawa KPDNHEP memohon maaf atas kenyataan akhbar sebelumnya dan telah mengesahkan bahawa Fingo adalah SAH menjalankan perniagaan e-commerce beraffiliate di MALAYSIA.

    πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

    http://graceans.com/index.php/kuliah-fingo/376-isu-kenyataan-akhbar-mengenai-fingo-dari-kpdn-dan-hep  
  4. Twintopup Biz - Thu 9/Jan/2020, 5:46pm
    Bukan paksa pun..

    X minat pergi lah shopping kat shopee dan lazada...

    Sy x kata suruh fingo bagus ke apa...

    Ini soal ecommerce..

    Bila ada post mcm ni, buat mereka marah dan sakit hati :-)  
  5. Encik Forex - Thu 9/Jan/2020, 6:02pm
    Fingo merupakan salah satu skim MLM.

    Cara untuk dapatkan income daripada Fingo.

    1. Daftar dan buat bayaran sebanyak RM270 (Kalau tak silap).
    2. Kemudian anda perlu mencari ahli baru dan menjadi ahli berbayar. Jika ahli baru mendaftar menggunakan link anda, maka anda layak mendapat komisyen.
    3. Cari ahli sebanyak yang boleh. FORMULA: Makin banyak ahli, makin banyak komisyen.

    Kalau korang boleh tengok, kebanyakkan barang dijual di Fingo adalah tak laku.
    Lagi satu kalau korang tak tahu nak beza scam atau tidak.
    Pergi google.com
    Buat carian mengenai skim yang anda ingin tahu, contoh sekarang Fingo.
    Cuba tengok result. Result yang anda akan jumpa adalah result di mana website yang orang promosikan untuk sertai Fingo. Mana website rasmi tak keluar kat atas? Nampak benor menipu.

    Kalau tak caya, cuba google shopee, lazada, ebay, amazon, zalora, mudah, lelong... Ada jumpa result yang macam Fingo?  
  6. Fingo Biz - Thu 9/Jan/2020, 6:22pm
    kecam kecam silakan kecam lagi hihi.. orang lain dpt duit korang still mengecam. x ada yg compalin psl fingo ni tipu semua dpt komisen terus masuk dlm akaun. kalau search shoppee n lazada mmg la x ada yg kuar mcm.fingo sbb fingo ni affiliate program. shoppe n lazada bkn. kalau company diorg pn buat mcm tu of course akan kuar iklan mcm.fingo..tp x salah kn korang masing2 ade hak bersuara. 😊

    kalau yg lain tu minat buat duit di fingo n nak.tau info2 lanjut boleh wasap sy 0179474347 😊  
  7. Hafizan Bin Ahmad - Thu 9/Jan/2020, 7:26pm
    pelawakk  
  8. Twintopup Biz - Thu 9/Jan/2020, 7:37pm
    Search kat google tu bukan semua website utama di dunia ni ada paling atas pun...

    Cuba ko buat website sendiri, ko tahu ke mcm mana nak dapat paling atas sekali kat search tu?

    Kalau x tahu, jgn buat2 tahu... :-)  
  9. No Owner - Thu 9/Jan/2020, 8:24pm
    terima kasih diatas maklumat tuan/puan semua.  
  10. Jamali - Thu 9/Jan/2020, 8:42pm
    Ini adalah laporan astro awani, bukan laman web amatur

    Untuk membersihkan nama, fingo perlu membuat sidang akhbar dan memanggil media berbahasa melayu/inggeris (media utama Malaysia).

    Membuat kenyataan dalam media berbahasa cina sahaja tidak memadai kerana yg menyertai fingo adalah ramai berbahasa melayu.

    saya ingin melihat laporan yg kredible dari akbar berbahasa melayu atau inggeris. Ada sesiapa boleh beri link selain dari website amatur diatas (graceans.com). siapa graceans ?

    boleh sesiapa berikan link? saya tak nak lihat keratan akhbar. ini isu besar. perlu ada laporan rasmi dari media utama malaysia berbahasa melayu/inggeris (mesti ada link yg boleh kami baca).

    atau jika ada kenyataan rasmi dari website fingo sendiri?  
  11. Edubiz1001 - Fri 10/Jan/2020, 8:55am
    Kita kaji je sendiri kot mana yang pelik tu.
    Ni link dowaload app

    https://web.publicecommerce.com/shareInvite?shareCode=W2U8CA&lang=en  
  12. Dyana 43 - Fri 10/Jan/2020, 11:40am
    betul tu..sy tak suka brg2 kt fingo x best mahal pulak tuh.kalau beli sesuatu brg tu sy akan compare kan dgn ketiga2 nie. best shoppee dan lazada.tp shoppee plg murah.jgn marah ye.jgn kecam..huhuhu ini pendapat consumer  
  13. Maziah Binti Mail - Fri 10/Jan/2020, 3:33pm
    Beli untuk Jimat, Kongsi untuk Untung - Muat Turun Aplikasi Fingo, masukkan kod jemputan sayaγ€ŒPBNSAGγ€οΌŒNikmati Harga VIP dalam membeli-belah. Muat turun pautanhttps://web.publicecommerce.com/shareInvite?shareCode=PBNSAG&lang=ms

    Fingo platform untuk membeli atas talian.. Hypermarket mcm shopee @lazada.. Anda di beri pilihan utk membeli.. Klu ada yg murah.. Register free.. Dan beli.. Nak buat dropship.. Muat turun gambar dan guna.. Fingo izinkan..
    Utk upgrade sebagai Preferred shopper dn dapatkan keistimewaan dlm fingo.. Buat pembelian voucher Rm 199 dpt hadiah pilihan lagiπŸ€—.. Voucher tu anda boleh guna dn untung lagi. Boleh dpt cash back pulak tu.. Jimat.. X der yg tersembunyi.. Fingo akan byr setiap yg bekerja..Buat promosi ada customer beli produk anda di bayar secara cash back.. Anda bimbing untuk orang buat bisnes di bayar ikut status.. Mcm kat keja pejabat juga.on x on.. Buat keja dapt bayaran πŸ‘πŸ‘Alasan ni.. Klu nk tido tp mata x nak pejam pun.. Tetap mata yg di salahkan. Klu Fingo salah dh lama kena banned.. Tp hari ni jadi 'Top Trending hypermarket'........  
  14. Paklong001 - Fri 10/Jan/2020, 9:30pm
    Utk tahu hal sebenar kita kena berada di situasi tersebut. Kalau sekadar buat andaian tanpa tahu sesuatu yg sebenar rasanya tak baik utk bot kecil berlabuh hmmm  
  15. Jamali - Fri 10/Jan/2020, 10:22pm
    kalau taknak orang membuat andaian mohon fingo membuat sidang media rasmi, panggil semua media nasional berbahasa melayu/inggeris dan wartakan kenyataan rasmi di laman web fingo sendiri.

    Kenapa takut?
    anda telah di aibkan oleh media bertaraf global (BERNAMA/Astro Awani) dan anda (fingo) berdiam diri seperti menyembunyikan sesuatu.

    JAWAB fingo JAWAB!!!

    BUAT KENYATAAN RASMI di LAMAN WEB ANDA!!  
  16. Azns - Sat 11/Jan/2020, 12:18pm
    Setiap ponzi skim ada product.....product tu untuk mengaburi shj supaya nmpk legal, money game shj semuanya.
    Tak kisah, tak layan & kecam pendapat org yg rasional sbb mereka tetap buat duit. Tak kesah halal haram, riba & subha janji senang di dunia tu pun belum pasti, di akhirat lg lah seksa  
  17. Rezeki Rohani - Sat 11/Jan/2020, 4:34pm
    Link ke berita tu post lama. Sekarang Fingo adalah legal. Saya kupas secara mendalam apa itu fingo. Jika ada keraguan boleh baca di blog saya ya.
    https://fingoindonesiamalaysia.blogspot.com/?m=1  
  18. Wahmarketings Com - Sat 11/Jan/2020, 6:18pm
    Kalau korang kejar untung mmg korang tak join Fingo ni.
    kalau korang kejar pendapatan mmg korang mangsa fingo
    kenapa aku cakap macam tu? cuba korang pikir. katalah fingo caj member ship RM 150. promote link tu komissiion katalah RM 50. so korang nak kena ada buyer yang beli kat link tu kena ada 3 buyer. bila dah 3 kali buyer balik baru la sembang. Fingo tu bagus atau tidak.
    Kalau korang gagal dapatkan 3 buyer tu bermaksud sistem Fingo gagal sama sekali. Bila dah gagal ni sama ada company bungkus atau tukar nama lain. Modal korang / komision korang semua hangus.

    Pernah dengar 11th street? Fingo akan terima nasib yang sama seperti 11street.  
  19. Rezeki Rohani - Sat 11/Jan/2020, 7:48pm
    Tak faham fingo tapi nak komen pasal fingo saya betul2 rekomen baca blog saya ni faham dulu betul2. Tak paksa masuk. Tapi dalam islam di suruh siasat betul2 sebelum berkata takut jadi fitnah

    https://fingoindonesiamalaysia.blogspot.com/2020/01/pengalaman-dan-testimoni-fingo.html?m=1  
  20. Siti Hara Binti Khan - Wed 15/Jan/2020, 10:47pm
    Cer baca ayat iklan ni dan kemudian komen kat mana skim cepat kaya dan MLMnya...
    πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

    FINGO NI APA???!!!

    Sedikit pencerahan buat yang masih tertanya-tanya
    πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡
    https://www.majalah.com/?classified.fingo-ni-apa.GCFTHD9T1T  
  21. Shima Rosli - Thu 16/Jan/2020, 1:00pm
    Alaaaaa pening arrr ...........  
  22. Brad Pitt - Thu 16/Jan/2020, 5:35pm
    Tanya soalan ini:
    Profit yg anda dapat datang dari mana?

    1) Kalau 99% profit hasil dari komisen jualan barang memang lah bisnes real

    2) Kalau 99% profit datang dari wang pendaftaran ahli baru yg dibawah kita.. memang lah MLM.  
  23. Yati 286 - Sat 18/Jan/2020, 3:19am
    Sy bt saya dpt income..anda tk buat anda tk dpt apa2...jd jom kita buat kita dapat..jom tekan link ni: https://web.publicecommerce.com/shareInvite?shareCode=WCUC8A&lang=en

    Sy ajar step by step....nti sy contact.. Anda hnya perlu masukkan num phne bila sign up..jgn risau..sign up free jeee....  
  24. Fingo Biz - Mon 16/Mar/2020, 1:33pm
    mcm ni lah..join fingo ni x ada paksaan pun dr mana2 phak. kalau bisnes masing2 bagus teruskan. bagi saya fingo is the best. fingo bg kita peluang buat duit tanpa perlu jual brg. kalau kt shopee lazada tu kita kena jd seller n pos brg2 buyer. tp kt fingo x perlu. dia dah sediakan produk utk kita jual ataupun beli. kalau jual fingo sndiri yg tukang pos. kalau beli plk kita dpt cashback dr hasil belian. jd jimat kalau ade yg kata fingo mhl..dia bg voucher yg byk n siap cshback lg. jd total belian x mhl pn. yg kata rm270 tu salah tp upgrade hanya rm199 shj dpt kod,kupon,brg bbentuk hadiah. klu nk jd ahli free xpyh upgrade. klu nk buat duit kene upgrade. dh dia offer buat prgrm affiliate xkn nk bg free kena la ade sikit modal n usaha. bkn jns ddk diamdpt duit. so bg mnjwb post asal sy bg link ni hrp semua blh baca n fhm http://fingobiz.online/blog/kpdnhep-sahkan-fingo-adalah-legal/  
  25. Din 153 - Thu 2/Apr/2020, 5:13pm
    Orang dah labur duit kena la keje walaupun terpaksa ada ke orang dah labur duit duduk diam. Dia mesti nak dapatkan balik modal yg telah hilangkan  
  26. Rezeki Rohani - Fri 3/Apr/2020, 5:08pm
    Info penting sebelum anda join fingo https://duitunlimited.blogspot.com/  
  27. Twintopup Biz - Thu 4/Jun/2020, 9:30pm
    Panduan lengkap Program Dropship Dan Kedai Online Fingo boleh copy paste link di bawah..
    .
    .

    https://adminfingo.blogspot.com/2020/02/fingo-adalah-aplikasi-membeli-belah.html?m=1

    .
    ... Panduan lengkap dihantar terus ke no wasap anda..  
  28. Twintopup Biz - Sat 6/Jun/2020, 10:58pm
    .
    .
    .


    https://adminfingo.blogspot.com

    .
    .  
Page 1   (Total 28 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

(Drone) Menjejaki 12 Kubu WW2 British di Kuantan, Pahang
Kami medapat tahu terdapat 12 kubu lama British yang dibina pada zaman Perang Dunia Kedua di Kuantan Pahang. Ada yang masih tegak, ada yang sudah senget, ada yg dah tenggelam dalam air dan ada yang dah tenggelam dalam pasir. Ikuti Perjalanan Kami di video ini :-)
Makan Dan Mandi Sampai Kecut Di Anak Sungai Di Kaki Gunung
Siapa sangka di area Jeram Perak ada banyak lokasi menarik. Tak jauh pun dari Tol Gopeng Highway Plus. Keistimewaan tempat ni, kita boleh makan didalam sungai sambil rendam kaki dalam air yang sejuk. Lepas makan boleh terus terjun dalam sungai :-)
11 Hotel Menarik Area Genting Highlands Premium Outlets (GPO) Sesuai Untuk Semua Bajet
Dengan pembukaan Genting Highlands Premium Outlets (GPO) dan beberapa hotel baru di sekitar Gohtong Jaya (Genting Permai), kita dapat pilihan yang lebih banyak dan sesuai dengan semua golongan.
Mencari Makam Pahlawan Islam di Tengah Kubur Cina
Kami mendapat tahu terdapat beberapa makam Pahlawan Islam di Bukit Cina, Melaka. Berbekalkan maklumat dari beberapa sumber, kami memulakan pencarian. Kali pertama dan kedua gagal. Akhirnya pencarian kali ke 3 baru berjumpa.