Siapa Ada Berurusan Dengan Pemilik No. Tel 0169641769
Sharina8 2 - Tue 19/Nov/2019 8:58am [Last Comment]
Siapa Ada Berurusan Dengan Pemilik No. Tel 0169641769

Buat perkhidmatan data unlimited

Ada yang dah sukses ke dapat data unlimited

Jika ada maklum kan kat ruangan komen

Niche: Iklan Terbuka | Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Simkadmurah - Tue 19/Nov/2019, 6:23pm
    aku tak dapat..rasanya penipulah tu  
  2. Forum Moderator - Wed 20/Nov/2019, 3:40pm
    Adakah yang ini?

    https://www.majalah.com/?profile.bie-45.GBL1MH74QF

    Iklan beliau:
    Unlimited Internet RM70 Sekali Byr Guna Sampai Lebam Sehingga 9bulan!  
  3. Sharina8 2 - Thu 21/Nov/2019, 4:59pm
    ya tuan moderator  
  4. Hazrul Nizam - Thu 21/Nov/2019, 7:07pm
    ''if it is too good to be true then it probably is''

    masa zaman streamyx ada sorang technician buat kerja haram offer saya speed 4 kali ganda laju tapi bayar dia rm 150 sekali sahaja. dia akan alter di streamyx server akaun saya.

    memang laju tapi selang beberapa bulan sahaja balik ke asal.

    hangus duit saya. nak report macamana? resit tak ada.
    patutnya saya report kerja jahat dia ke SPRM atau ke telekom  
  5. Sharina8 2 - Thu 21/Nov/2019, 9:30pm
    harap bertaubat lah mengambil duit orang , akhirat kelak akan ditanya. jangan main2 makan duit orang. bayangkanlah rm70 darab 20 orang. senang2 dia dapat duit tersebut. untuk jadi agent rm250 kiranya 10 orang jadi agent dah berapa.

    didunia boleh lah lari tapi akhirat kelak...jawaplah..  
  6. Hazrul Nizam - Mon 25/Nov/2019, 6:28pm
    Mohon Cik/Puan pergi ke topik beliau dan maklumkan kepada ahli forum taktik penipuan di topik tersebut.

    Lagi mudah admin forum nak masukkan iklan beliau ke dalam diskusi tuntutan tribunal. dalam kes yg lepas, bila saya bongkar penipuan di mana mana topik, admin forum akan terus kelaskan sebagai topik penipu dan halang pemilik topik dari de1ete iklan tersebut.

    iklan tersebut akan kekal dan menjadi tatapan amaran untuk kita semua. Setiap kali si penipu membuat iklan di tempat lain di internet (di Instagram, facebook, mudah atau lain2), bila bakal mangsa search internet, nombor si penipu akan keluar.  
  7. Ooz - Sun 12/Jan/2020, 12:02pm
    sebelum leburkan modal, dah boleh tau 50% ada ciri scammer. tapi kita bagi juga peluang. sebab time tu sibuk hal lain nak kaji selidik.
    - sembang kencang petik dato tu dato ni (skrip biasa penyangak)
    - bunyi latar belakang macam kat kampung dengan bunyi ayam budak2nya
    - fixkan time untuk transfer duit (ciri utama penyangak)
    - takda company, personal aje.

    dah leburkan duit, tangguh2 bertangguh2 date nak launch. (75% dah tau ni penyangak)

    modus operandi susulan:
    - leburkan lagi modal, sebab ada slot ekstra. (malang siapa yang tamak)
    - ajak rakan2 kita untuk leburkan modal bersama (ni siapa yang buat, mesti putus kawan)
    - sembang kencang nak lebur ke biz apps RM50k. (buat apps tak sesuai dengan cara dia berurusan/sembang, jadi tau sangat benda tu scam aja)

    lepas nombor pertama dia deactivate, sebulan lepas tu nombor kedua dia pun deactivate.
    dah kenyang kot menyangak.
    semoga kedai makan dia terbakar dan hidup dia porak peranda.

    mana2 yang tertipu banyak tu, sila lah buat buka kes tuntutan kecil bawah RM5k di mahkamah berhampiran. saya nak buat pun tak sempat, total kos pun dalam lingkungan RM150 (terus berurusan dengan mahkamah).
    kalau buat memang tak untung mana, tapi sekurang2 nya beri pengajaran pada dia.

    pengajaran kita semua, kalau sipulan tak boleh bagi resit rasmi lepas pembayaran, kita minta dia hantar kita invoice dengan letter head company, memadai pada kita sebagai bukti transaksi.

    berikut acc bank penyangak tersebut:
    CIMB
    7627240177
    NORASIKIN BINTI BORHAN..  
Page 1   (Total 7 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Fort Supai Melaka & Restoran Ikan Bakar Terapung (Kuala Linggi)
Kami ke Kota Bukit Supai (Fort Supai) di Kuala Sungai Linggi, sempadan Melaka dan N9. Kota ini dibina pada 1757 oleh Belanda bersama Pihak Bugis. Juga terdapat sebuah Restoran Ikan Bakar Terapung dan boleh terus mendaki ke Fort Supai melalui jejantas atas laut.
Asam Pedas di Tepi Jeti Nelayan Sungai Siring Melaka
Melaka ada banyak jeti nelayan. Lokasi yang popular adalah Muara Sg Duyung, Alai, Umbai, Serkam dan banyak lagi. Saya ke jeti nelayan Pantai Siring Melaka dekat Umbai untuk menikmati Asam Pedas ikan segar yang baru ditangkap.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)