Share Pengalaman Sebagai Pemberi Pinjaman Wang Berlesen.
Humaira 2 @ Top Pioneer Capital Sdn Bhd - Thu 9/Apr/2015 3:25pm [Last Comment]
Salam..

Saya ingin share pengalaman sebagai pemberi pinjaman. Selama 4 tahun saya dalam industri money lender.
Pelbagai ragam manusia yang saya jumpa. Rata rata bila tanya soalan pada mereka ' berapa ribu cik nak guna '.. ada yg tau tujuannya ada yg jawab '' entah ''..
Para pembaca , apabila kita sendiri nak buat pinjaman tetapi jumlah yg kita nak apply pon kita tak tahu end up kita akan mengalami masalah untuk membayar semula. Bagi saya setiap hutang yg kita nak buat tu semua adalah AMANAH. Jadi perlu bertanggungjawab dengan amount yang anda nak apply.
Ada jugak yg saya jumpa pelanggan yg suka buat hutang. Contoh , hutan 3 ahlong atau money lender masih lagi mencari2 tempat untuk dia berhutang lagi dan lagi , saya tertanya - tanya , sampai bila nak gali lubang tutup lubang??Pelanggan macam ni sememangnya saya kan reject biarpun gaji mahal.

Di tambah lagi , ada segelintir customer inginkan pinjaman money lender untuk simpanan. Untuk info para pembaca MONEY LENDER atau PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN DI BAWAH KPKT ni sebenarnya anda tidak boleh pinjam dengan kami hanya untuk simpan wang tetapi sebenarnya kami ada lah back up anda ketika kecemasan. Contoh kecemasan balik kampung,kereta rosak dan sebagainya.

Jom kongsi bagaimana anda atau sesiapa yg pernah buat loan dengan mana mana money lender atau ada pengalaman buruk dengan ahlong yg ingin anda share bole terus komen di ruangan di bawah atau ada yg ingin apply pinjaman peribadi segera dengan sy.Mana lah tau dengan share experiance ni bole menambah baik mutu service kami ..

Terima kasih.

email : humaira_loan@yahoo.com.my
no tel : 0164146706

Niche: Pinjaman Peribadi | Diskusi Bisnes
     
  1. Shima Rosli - Thu 9/Apr/2015, 3:57pm
    Salam Cik Humaira,

    Biasanya kelayakan jumlah pinjaman ni berdasarkan pada baki gaji yang tinggal dan pemberi pinjam yang akan menentukan jumlah pinjaman yang layak diterima. Tak semua MONEY LENDER waima PEMBERI PINJAMAN WANG BERLESEN DI BAWAH KPKT yang amanah dan bertanggungjawab, ada juga yang menyusahkan pelanggan yang dah sedia susah. Ada segelintir syarikat yang acuh tak acuh menjawab telefon berbanding apa yang diiklankan yang rata-rata nampak manis dan serba boleh, seterusnya meminta pelanggan datang serta membawa dokumen yang akhirnya pulang dengan rasa kecewa. Alasannya bercanggah dengan apa yang diiklankan. Kalau benar ingin membantu hendaklah dengan rasa ikhlas dan tanggungjawab, syarikat punya pilihan untuk menerima atau menolak pelanggan dengan menilai kriteria yang ada dan melihat dari kesungguhan pelanggan yang benar-benar memerlukan bantuan.  
  2. Humaira 2 - Thu 9/Apr/2015, 4:06pm
    Walaikumsalam Cik Shima.

    Terima kasih untuk maklum balas...
    Kadang ayat manis tu diaorang copy pasta je ayat iklan tu..tak di nafikan sy juga terima banyak complaint yg sama rata rata call kata ada yg betul2 nak tolong ada yg makan balik customer tu...
    Bagi saya , cik atau sesiapa sebelum pergi bertemu syarikat pinjaman tu cik boleh submit document dan semak kelayakan terlebih dahulu . Lagi satu proses lebih kurang bank , kalau email document saja belom tentu bole approve terus , kadang perlu bertentang mata berbincang pasal syarat2 dan pakej..
    Kebanyakan tempat pinjaman atau bank sekalipun kami akan tengok gaji bersih setiap bulan.  
  3. Shima Rosli - Thu 9/Apr/2015, 4:32pm
    Cik Humaira,

    Saya bercakap dari pengalaman sendiri di mana banyak wang dan masa telah dihabiskan semata-mata untuk memenuhi kehendak syarikat, kenalah berkorban segalanya kerana keperluan. Dari bercakap ke telefon terus ke email, lepas tu ke pejabat kerana segala urusan hanya ditentukan di pejabat. Pandangan saya, permudahkanlah segala urusan, tak salah untuk copy paste kalau ianya benar-benar dipraktikkan dan bukan hanya sekadar ucapan manis, tiada siapa yang suka berhutang dan tiada siapa yang tak berhutang, tak kira apa kesudahannya jangan sampai menyusahkan antara satu sama lain kerana sebenarnya kita sama-sama memerlukan, syarikat memerlukan pelanggan dan pelanggan memerlukan pinjaman. Dalam keadaan ini keperihatinan, budi bicara serta kerjasama boleh digunapakai agar kita sama-sama dalam situasi menang-menang, no heart feeling ...  
  4. Humaira 2 - Thu 9/Apr/2015, 4:58pm
    Ya. Dan kerana cik adalah peminjam. Sebolehnya memang nak semua urusan selesai dengan mudah but cik kena ingat ini melibatkan wang ringgit, sudah pasti ada prosedur yg customer kena follow.Tak semua benda senang. Dan kadang kala yg jadi susah tu kadang keewangan customer atau status dah kritikal .. nak settle bkn mudah. Sapa yg mau susah? Kami pihak pemberi pon kalau boleh nak settle hal pinjam2 ni semudah mkn kacang tapi apa kan daya byk step satu demi satu yg para pelanggan kena lah ikot. Kalau kita bagi duit mcm tu je tanpa prosedur tak boleh cik. Bahaya pada pihak kami.. mcm cik jugak la kalau tetiba ada pihak yg cik tak kenal nak buat pinjaman tak sewenangnya bagi betul x?

    Yg pasal iklan mulot manis tu saya tak bole komen , sebab manis2 ni bahaya takot kencing manis pulak.

    : )  
  5. Ainn 8 - Wed 15/Apr/2015, 1:42pm
    Hai Cik Humaira..berminat x nak jd rakan kongsi bisnes sy. Butik Cafe. Or short term investment untuk projek baju raya. Sy dah start. Cuma klau ade modal lebih boleh buat byk sket :)

    Klau minat boleh whatssap sy and kita boleh jumpa untuk bincang profit margin. 013-6919528  
  6. Humaira 2 - Wed 15/Apr/2015, 3:44pm
    Hi Ainn 8..

    Maaf.. idea u cantik cuma saya kekurangan masa ekoran sekarang saya banyak kes property jadi fix sgt time kerja saya...

    : ) semoga berjaya. Terima kasih dengan tawaran ...  
  7. Seastone - Wed 15/Apr/2015, 6:51pm
    right shima rosli..
    malas nak komen panjang2 takot ada yg sentapp.
    yg pasti bank ker,pinjaman berlesen ker semua hampeh..slogan mereka kaya tetap kaya,yg bawahan gelek gelek gelek puihhh!!!  
  8. Humaira 2 - Thu 16/Apr/2015, 10:46am
    Seastone.

    Sentap? Sapa yg sentap kat sini ? : )
    Kalau semua industry ' hampeh ' bak kata cik ,i bet cik ni mesti ada industry pinjaman sendiri so tak perlu depending pada loan indutry yg lain. Bagus la tu

    : )  
  9. Aizzuwan - Thu 7/May/2015, 5:31pm
    salam cik humaira... saya nk bwt loan boleh?  
  10. Top88 - Mon 17/Dec/2018, 10:55am
    -->Nak kahwin duit tak cukup
    -->Nak belanja dapur
    -->Nak bayar sewa rumah
    -->Nak balik kampung
    -->Nak buat rawatan

    Semua tak cukup????
    Jangan khuatir kami dari syarikat kewangan yg berlesen serta berdaftar
    Sudah ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan kami

    Sangat dialu-alukan kepada :
    •Blacklist •Ctos •Ccriss •Swasta
    •Pencen •Perkeso •Kerajaan •Kilang

    Diutamakan :
    •Selangor •KL

    Nak tahu lebih detail lagi

    HUBUNGI SAYA SEKARANG
    Ms Iman Izmay - 016-3226706
    Email - imantop868@gmail.com

    PERHATIAN !!!
    Wujud sekumpulan ‘SINDIKET PENIPUAN’ menyamar sebagai PEKERJA kami untuk meminta peminjam membuat pembayaran (PROCESSING FEE/WANG PENDAHULUAN) dengan alasan proses pinjaman.  
  11. Top88 - Thu 3/Jan/2019, 2:34pm
    Pinjaman kita yang paling murah !!!
    Pinjaman kita yang paling mudah !!!
    Pinjaman kita yang paling mesra !!!

    ** faedah yang murah (Fix 1.5%)
    ** tiada pemungut hutang
    ** tiada upfront payment
    ** tiada jaminan
    ** blacklist boleh pinjam
    ** kelulusan tinggi dan cepat
    ** maklumat dijamin sulit

    Anda berminat ??
    Sila hubungi:-

    TEL : 0163226706 Iman Izmay (Whatsapp, CALL N SMS)  
  12. Top88 - Tue 29/Jan/2019, 4:42pm
    SEMAK KELAYAKAN PINJAMAN ANDA.
    KAMI TAK MEMEGANG KAD UNTUK PEMBAYARAN.

    Syarat memohon
    *Gaji bersih minimum Rm 1300
    *Bekerja sekurangnya 3 bulan keatas
    *Mempunyai slip gaji
    *Gaji masuk bank (AUTO-DEBIT) bukan cash

    anda sedia ada detail ini???
    mahukan pinjaman dengan mudah dan cepat???
    intrest serendah 1.5%
    kami syarikat pinjaman wang berlesen!

    sila whtsap Alya untuk Keterangan

    016-3226706  
  13. Fai 16 - Wed 30/Jan/2019, 10:50am
    PINJAMAN PERIBADI KL SELANGOR N.SEMBILAN MELAKA
    WASAP/CALL/SMS:
    012-698 5557(Fai)
    016-218 5409(Syarah)

    LOAN DARI KECIL2 RM 500
    RM1000 byr 1070
    RM2000 byr 2140
    RM3000 byr 3210

    == TIada bayar upfront payment
    == interest yang paling rendah bg anda
    == Blacklist CTOS &CCRIS Layak memohon
    == 1-2 jam process sekiranya documents lengkap
    REKOMEN DAPT KOMISEN TINGGI.......…

    Pinjaman Khas Untuk:
    ==KAKITANGAN KERAJAAN
    ==PEKERJA KILANG
    ==SWASTA
    ==PENCEN & SOCSO
    ==KWSP & HOTEL
    **** GAJI MESTILAH MELALUI BANK

    wsp: 0162185409 syarah
    wsp: 0126985557 fai
    www.wasap.com.my/+60162185409  
  14. Top88 - Thu 21/Feb/2019, 3:09pm
    PROMOSI BUANG DUIT!
    https://wasup.my/l/60163226706 - Imannur Alya Izmay

    - Loan 10x ganda dari gaji bersih
    - Tidak pegang kad ATM
    - Pekerja GOV/Swasta dialu-alukan
    - Gaji bersih minimum Rm1300
    - Tiada bayaran pendahuluan/upfront
    - Boleh settle loan tempat lain
    - Tempoh pembayaran yang panjang sehingga 24 bulan
    - Interest fix 1.5%
    - Blacklist/Ctos/Ccris layak memohon

    Hubungi Alya untuk penyelesaian segera - 0163226706

    https://wasup.my/l/60163226706  
Page 1   (Total 14 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.