Seminar Bisnes Penternakan Secara Praktikal di Muar Johor - 25 Jun 2022
Mattopi - Wed 15/Jun/2022 6:37am
Pada 25 Jun 2022 ni Coach Bahar akan anjurkan seminar ternakan rumina.

Coach Bahar nak kongsi rahsia sebenar dalam dunia penternakan yang boleh jana duit & bagaimana mengurangkan kos operasi bisnes ini.

KLIK SINI UNTUK DAFTAR ==> http://bit.do/seminarpenternakan2022

Coach Bahar kongsikan bagaimana beliau ;
- Menjadikan canopy menjadi kandang dorper, kambing dan ayam.
- Coach Bahar kongsikan macam mana buat reban canopy bagi ayam dan menjual 5000 terus kepada pelanggan hanya dalam masa 2 hari.
- Coach Bahar kongsikan bagaimana buat kandang rusa yang hanya bermula 8 ekor dan kini mencecah 40 ekor.
- Coach Bahar kongsikan macam mana tuan puan buat makanan ternakan hanya berharga 15 sen berbanding dedak yang berharga RM1.30 sekilo.
- Coach Bahar kongsikan bagaimana kita boleh memaksimumkan harga jualan daging kambing sehingga RM100 sekilo dengan premium cutting.

Peringatan!
Seminar ni hanya kepada mereka yang baru nak mula menternak.
Ianya sebagai motivasi dengan terus turun ladang dan bukan teori semata-mata atas kertas.

Sila hadir jika ;
- Mereka yang ada anak yang berminat nak menternak.
- Kamu yang baru nak pencen dan ada cita-cita usahakan kebun yang lama terbiar.
- Mereka yang faham tentang pentingnya sumber makanan negara melalui penternakan.
- Mereka yang ingin tahu bagaimana sebenarnya bidang agro ini adalah sumber kekayaan yang ditinggalkan.

Tarikh : 25 Jun 2022 (SABTU)
Tempat : D' impian Agro Farm, Muar
Masa: 9 am - 5 pm
Yuran : RM250 seorang termasuk makan dan sijil.

TEMPAT TERHAD! Daftar sekarang kerana Coach Bahar hanya mengambil 30 peserta sahaja.

KLIK SINI UNTUK DAFTAR ==> http://bit.do/seminarpenternakan2022

Tq.

Niche: Penternak Ayam | Penternak Lembu | Penternak Kambing | Kursus Dan Seminar
 
  1. No comment yet!
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..