Memerlukan Sebut Harga Wifi Outdoor Antena & Repeater
Ly 2 - Sat 24/Sep/2011 10:39am [Last Comment]
Salam warga majalah.Sesiapa yang ada membekalkan kelengkapan wifi antena outdoor antena, repeater, amplifier booster & sebagainya yang boleh cover radius 1.5km +- berhalangan dengan signal wifi 2 bar(1km dari pemancar).Jika boleh spec 2.4ghz, pancaran jenis sektor & tanpa menggunakan repeater.Boleh email saya dly_sea@yahoo.com.my detail harga, spec peralatan, radius coverage, sudut pancaran, no contact & alamat untuk saya mendapatkan peralatan tersebut

Niche: Bisnes Broadband | Bisnes Cyber Cafe
 
1. Mieoreo - Sat 24/Sep/2011, 11:03am
sila detail kan item yg anda mahukan ke mso.oreo@gmail.com  
2. Bie88 - Mon 3/Oct/2011, 1:54pm
LAYARI INTERNET FREE DENGAN WIFI

c20 INTERNET FREE di mana2 shj!! TIADA CAJ bulanan!!! Latest ModeL AUGUST 2011! UPGRADED CHIP n SOFTWARE!! STOK BARU! PROMOSI RM 100 utk pengenalan.
Kegunaan -
1. Menarik Signal WiFi di sekeliling (streamyx/unifi/dll). Semua type b/g router.

2. Mendapatkan password wifi yg ditarik tersebut dan kita boleh melayari internet dengan PERCUMA!. Melajukan internet speed.

3. Mudah dibawa kemana-mana untuk melayari internet/mendapatkan password wifi di mana sahaja (portable). Hanya connect di USB socket sahaja!

Kini anda tidak perlu lagi membazirkan wang anda setiap bulan untuk melanggani Streamyx atau Broadband !!!

ITEM ORIGINAL DARI TAIWAN! ALL PACKAGE ARE ORIGINAL ITEM. NOT SEPARATE ITEM!


1. Menarik Signal WiFi sejauh 6KM (open space) dan connection lebih stabil tanpa putus2.
2. Menembusi/Melayari internet WiFi/Internet secara PERCUMA walaupun WiFi tersebut mempunyai password.
3. Mudah dibawa kemana-mana untuk melayari internet di mana sahaja (portable). Hanya connect di USB socket sahaja!
Kini anda tidak perlu lagi membazirkan wang anda setiap bulan untuk melanggani Streamyx atau Broadband !!!


Chipset : Realtek 8187L
Antenna : 18 Dbi Dish Radar Antenna - lebih hebat dari comfast (10~13dbi shj)
Antenna yang lebih stabil untuk digunakan !

Standards : IEEE 802.11 b/g USB 2.0 Standard
Data Rate : 802.11b : 11Mbps / 802.11g : 54Mbps
Software : Sercurity 64/128-bit WEP Encryption ,WPA , WPA2
Driver : Windows XP / 2000 / Vista / Linux / Mac / Windows 7

Package Content
Dvd HAck WiFi with video + Free Pos
Video dan software dalam Bahasa Inggeris
HARGA RM 150
Termasuk Penghantaran POS

CALL / SMS 0178050324
NAMA , ALAMAT , MASA DAN TARIKH
SELEPAS PEMBAYARAN

http://bizblog-ads-hotitem.blogspot.com/  
3. Zahari Zainan - Wed 5/Oct/2011, 9:51am
1.5 km adalah sgt tidak pratikal untuk WIfI. Ramai berpendapat nak guna antenna yg tingg dbi directional, booster amp untuk buat coverage jarak jauh. Saya nak bagi tahu, semua andaian ini tidak menepati teori sistem gelombang WIFI. WIFI untuk jarak dekat 300meter boleh buat tanpa repeater. kalau lebih perlu tambah repeater. penggunaan booster sehingga 500mwatt shj yg efecktif. Booster tinggi 1000mwatt akan menjada noise yg tinggi. - untuk jarak jauh hanya sesuai untuk point to point shj antara repeater to repeater link, seperti yg biasa diiklan oleh penjual antenna/booster. harap maklum jgn jangan mudah terpedaya.  
4. Ly 2 - Wed 5/Oct/2011, 4:50pm
Terima kasih saya ucapkan kepada en zahari kerana sudi berkongsi pengalaman.  
5. Fazli Asfaani - Mon 10/Oct/2011, 11:51pm
engenius eoc2611p RM450
Altai C1 RM480 (alaa yg streamyx zone pakai tu)
klu nak buat hotspot kee..sy ade bagi sewa radius RM80..bape banyak nak buat kupon pun x kisah

ape2 hal leh call sy..0173420924  
6. Ly 2 - Thu 13/Oct/2011, 5:38pm
ada sesiapa boleh bekalkan omni antena 10 dbi, 12 dbi & 15 dbi siap kabel.  
7. Aeronetwork - Fri 28/Oct/2011, 2:55am
Saya ada jual omni antenna , directional dan access point email roszizul@gmail.com  
8. Arul - Fri 28/Oct/2011, 11:03am
Kami juga membuat private/public wifi utk telco2, isp's,system intergrator dan juga utk end user..

cost effective, good performance

arctechcyber@gmail.com  
9. Fazli Asfaani - Thu 10/Nov/2011, 11:13am
pakai Altai terbaik... mykris company tu pun buat wifi sekarang kt hotel2 pakai Altai.. Pegi landasan teknologi pun cakap Altai the best..Streamyx Zone pun pakai Altai.. tak caya korg gi lah tanya org yg lebih arif pasal wifi..  

Page 1   (Total 9 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..