Scammer - Cik Bibiey
Faizal 947 - Sat 8/Dec/2018 9:32am [Last Comment]
Salam warga mc.

Sy telah dianiyai oleh seorg wanita yg bernama cik bibiey.

Email: bibiey1974@gmail.com
Tel/wasap: 013-5419756

Dia nie memasukkan add ttg pinjaman peribadi RHB pada 22hb nov yg lepas dan kemudian telah mendelete adanya. Sy pun menghubungi dia ttg pinjaman perniagaan RHB. Dia kata boleh buat sampai 300k. Sy memohon pinjaman sebnyk 180k.

Jd sy pun wasap dokumen ssm, bank statement dan ic. Dah telah membyr sejumlah 5500rm. Dan dia menghubungi saya utk memhadirkan diri semalam @ 07/12/18 ke RHB HQ di Jalan Tun Razak utk sign agreement. Sy pun pergi dan memdapati tiada apa2 rekod di bank.

Sy terus jadi buntu. Dah la guna duit anak yg bakal masuk ke sekolah asrama penuh. Jadi sy pun terus balik ke rumah saya di pelabuhan klang dan melaporkan kejadian ini kat balai polis dan malam tadi telah dipanggil datang ke balai IPd Klang dan berjumpa dgn seorg inspektor yg menyiasat kes ini lalu sy menyerahkan semua bukti perbankkan padanya.

Faizal.0143820380/ wasap/ call.

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
Miliki Rumah Townhouse area Putrajaya/Cyberjaya dengan hanya RM 359k
Video: Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Teres Dua Tingkat | Lokasi Perumahan. Rugi menyewa rumah lama-lama. Bila umur meningkat, tempoh masa pinjaman semakin pendek. Masa untuk membeli rumah sendiri!
     
  1. Mazlan 21 - Sat 8/Dec/2018, 12:52pm
    Assalamualaikum. Sepatutnya anda berurusan terus dgn bank dan bukannya melalui pihak ketiga kerana dh kerap berlaku kes penipuan seperti ini. Hrp pihak Polis dpt membantu anda mendapatkan kembali Wang anda. Semoga anda lebih berwaspada slps ni.  
  2. Faizal 947 - Sat 8/Dec/2018, 1:46pm
    Mazlan 21,terima kasih atas komen anda. Dan sy harap moderator MC nie memperketatkan lagi proses kemasukkan iklan dalam forum ini. Wasalam  
  3. Hazrul Nizam - Sat 8/Dec/2018, 2:32pm
    saya pulak harap anda lebih bijak dan jangan jadi bodoh sangat..! anggaplah duit yg hilang tersebut yuran pembelajaran kehidupan!!.

    sangat ramai polis askar bila pencen wang bonus beratusribu ringgit habis dalam masa 2-3 tahun sahaja, majoritinya ditipu atau tertipu atau memulakan bisnes dengan rakan tanpa ilmu dan lingkup.

    mereka hangus rm 100,000 - rm 300,000 - yuran pembelajaran kehidupan.

    awak patut bersyukur yuran pembelajaran kehidupan awak hanyalah rm5,500  
  4. Ahmad 1268 - Sun 9/Dec/2018, 1:31am
    Sy bersetuju Admin MC dpt menperketatkan iklan di dalam ini. Banyak scammer seperti agent, pinjaman berlesen berleluasa menipu org.

    Di sini juga sy hendak ambil kesempatan utk tekankan sila berhati hati berurusan dengan En Muaz, No Tel 018 204 7927 agent kepada syarikat Century Vision Sdn Bhd. Ini contoh pihak yang mengambil kesempatan menipu org dgn menjaja pinjaman perniagaan. Iklan En Muaz ini masih ada lagi di MC ini. Jgn terpedaya dgn janji syarikat ini.  
  5. Forum Moderator - Mon 10/Dec/2018, 8:25am
    Untuk makluman tuan/puan, setiap hari kami de1ete beberapa puluh iklan yg tidak lengkap, tidak sesuai (kelucahan melampau) atau terdapat keraguan yg munasabah (contohnya beli iphone baru dgn harga amat murah di laman web luar negara).

    1) Walau bagaimanapun terdapat jarak masa diantara iklan dibuat dan iklan di padam.

    2) Kami juga tidak boleh menuduh mana2 syarikat atau individu menipu tanpa ada bukti kukuh. Jika silap tuduhan, kami akan disaman.

    Kami memohon supaya pelawat tidak membuat tindakan yg kurang bijak dengan membayar produk/khidmat dari individu yg tidak ada syarikat, tidak berdaftar dgn SSM dan tiada lokasi perniagaan. Dengan kata kata lain, ejen/peniaga diatas angin.

    Kami telah membuat amaran di setiap 350,000 topik di forum ini. Jika anda tidak membacanya, saya salin semula dibawah.

    === & ===

    Warning!

    1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!

    2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.

    3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!

    4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.

    Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to de1ete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer...  
  6. Wahmarketings Com - Thu 20/Dec/2018, 2:22am
    apalah bodo. dah nak loan rm180k jadah apa nak kena bayar rm5.5k. dah terang terang tulis kat notis bawah tu no upfront no upfront..utk basic info personal loan hanya boleh di buat 5 kali ganda gaji sahaja. kalau gaji anda rm2000 maka 5 kali max rm10k. anda boleh loan personal loan rm200k sekiranya anda seoraang gov servant berjawatan tetap.. kalau anda seorang goverment servant loan anda akan maximum 25 tahun. kalau anda keje swasta atau keje sendiri mksimum 5 atau 7 tahun SAHAJA.

    maaf bahasa saya kasar. saya terpaksa cakap kasar kerana ada kes yang sama user di tipu oleh bende yang saama 2 kali. ha satu lagi kalau ada malaun offer isntallmet iphone dapat baru bayar tu penipuan semata2 dia akan mintak bil lektrik. salinan ic.

    kalau dalam 2-3-4-5 bulan ni anda terima mesej pinjaman peribadi dari syarikat bla bla ketahuilah data peeribadi anda telah di salah gunakan  
  7. Tn Merapi - Fri 21/Dec/2018, 8:18pm
    Kalau ketat camner pon...x terlayan gak kalau da bengap...da banyak kali pesan..kalu loan ada unfront semua tu penipu...
    ...  
  8. Hazrul Nizam - Sat 22/Dec/2018, 3:27pm
    Cik Bibiey buat iklan lagi guna nama Fiza pulak..

    https://www.majalah.com/?classified.pinjaman-peribadi-untuk-sektor-swasta-dan-kerajaan-blacklist-fresh-graduate-layak-memohon.G7GZWRJ29X  
Page 1   (Total 8 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.