Saya Ingin Mencari Pembekal Barangan RM 2 (Alat Tulis, Plastik, Cenderamata, Household Dll)
Badariah Hassan - Tue 8/Jun/2010 6:16pm [Last Comment]
Saya Badariah. Saya Ingin Mencari Pembekal Barangan RM 2 (Alat Tulis, Plastik, Cenderamata, Household Dll)

sila hubungi saya di : badariah.skls@gmail.com

Niche: Kedai Hardware | Perkakas Dapur | Kedai Cenderahati Dan Kraf | Pengedar Alat Tulis
     
  1. Watie 6 - Fri 11/Jun/2010, 7:06pm
    badariah..barang2 ni biasa diorg import dr china direct..kat tmpat saya sini ada 1 pembekal brg2 cam ni..berminat ker?? saya blh tlg supply kalu awak mahu..  
  2. Queen 2 - Sat 12/Jun/2010, 12:28am
    saya leh dapatkan direct dari china...

    cuma nak tahu bujet u je


    nazadea@gmail.com  
  3. Watie 6 - Mon 14/Jun/2010, 1:03pm
    yup yg pntg kna tgk bajet u brapa??  
  4. Aussiemas Trading Sa0153995 A - Thu 29/Jul/2010, 8:04pm
    Mengimport barangan-barangan untuk Kedai RM2

    Pengenalan:
    Aussiemas Trading merupakan syarikat yang mengimport barangan-barangan untuk kedai RM2.Sesiapa yang berminat untuk membuka dalam bisnes kedai RM2 boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut.Berikut adalah sedikit info mengenai bisnes kedai RM2



    Kelebihan:
    Bisnes kedai RM2 amat menguntungkan kerana setiap barangan hanya bernilai RM2.Sesiapa juga mampu membeli barangan bernilai RM2 berbanding barangan lain yang sama jenis dan nilai yang berada dipasaran. Aussiemas Trading mengimport barangan RM2 dari China dimana aussiemas sebenarnya membuat pesanan gabungan pengusaha kedai RM2 yang beroperasi di seluruh Malaysia dan juga pengusaha yang mempunyai modal yang besar bagi dimuatkan dlam 20 kaki dan 40 kaki kontena. Oleh itu harga yang diperolehi jauh lebih murah daripada memperolehi bekalan dengan kuantiti yang sedikit.



    Perkhidmatan:
    Kami akan menyediakan katalog-katalog dalam bentuk excel dan buku(masih dalam proses). Dalam file tersebut mengandungi gambar serta kaedah bungkusan mengikut 1 carton, jumlah minimum kuantiti serta harga yang ditetapkan oleh pembekal dari china.Pembekal selalunya akan update 3 bulan sekali untuk barangan yang dibekalkan. Katalog yang kami bekalkan mempunyai lebih kurang 607 barangan. Dari situ pengusaha untuk kedai RM2 boleh memilih sendiri barangan yang dibekalkan.

    Selalunya untuk kedai 66kaki x 22kaki barangan yang boleh dimuatkan hanya 100jenis barangan sahaja. Tetapi bergantung pada dekorasi kedai jika barangan tersebut disusun dalam bentuk rak dan meja.

    Terma dan Pembelian:

    1. FOB, sebarang port di China,selalunya dari Ningbo atau Shanghai
    2. Minimum kuantiti yang diperlukan 1 atau 2,3 carton
    3. Kuaniti yang banyak boleh dimuatkan dalam kontena 20kaki atau 40kaki
    4. Jika kuantiti yang kecil dimuatkan dalam 1CBM dihantar melalui lost kargo

    5. Anggaran 20kaki kontena = 27 - 28 CBM (Cubic Meter)
    Anggaran 40kaki kontena = 67 - 68 CBM (Cubic Meter)

    Jika mencapai tahap 20 CBM - akan menggunakan 20kaki kontena(tika melalui loose kargo)
    Jika mencapai tahap 60 CBM - akan menggunakan 40kaki kontena(tidak melalui loose kargo)

    *Perubahan 20kaki dgn 40kaki sangat ketara sekali.

    6. Kadaran bayaran penghantaran mengikut jumlah pesanan yang dibuat.Jika pengusaha memesan kurang dari 5CBM kemungkinan charge akan dikenakan untuk 4CBM. Tetapi bergantung pada jumlah kuantiti baranganan dan akan dibincang kemudian.

    7. Kesemua barangan yang di pesan akan diimport dan dihantar terus ke premis perniagaan pelanggan.

    8. Pembayaran boleh dibuat:

    * Maybank,Cash atau Cek kepada Aussiemas Trading.

    * 50% T/T deposit, balance 50% selepas penghantaran dari port china.(akan dipantau oleh Aussiemas Trading di sana)

    * Untuk keterangan lebih lanjut, sila email di Aussiemas support team : support@aussiemas.com dan juga menghubungi di talian 0194266512.

    Sekian Terima Kasih,
    Aussiemas Trading Malaysia  
  5. Azlan 18 - Sun 22/Aug/2010, 8:35pm
    aussiemas trading..emailkan saya katalog barang tersebut

    salsabila7940@yahoo.com  
  6. Inaqi - Sat 27/Nov/2010, 12:08pm
    sila emailkan katalog itu kepada saya, salamoon_ej@yahoo.com.  
  7. Azmi545 - Fri 20/May/2011, 12:48am
    aussiemas trading..tolong email saya maklumat penuh dan katalog barang tersebut. satau lagi brapa anggaran modal paling minima untk start niaga, klau 20k ok tak? email saya probisnes4u@gmail.com klau bleh secepat mungkin..tq  
  8. R Cik - Wed 25/May/2011, 6:05pm
    emailkan kt sy jgk mklumat penuh dan katalog barangn.. mhs_535@yahoo.com  
  9. Fadzli 20 - Sun 29/May/2011, 8:14pm
    sy juga....pr_fadzli@yahoo.com  
  10. Stella 2 - Wed 13/Jul/2011, 11:51am
    aussiemas trading..emailkan saya katalog barang tersebut

    stella_edy21@yahoo.com

    as soon as possible...  
  11. Fendi 3 - Fri 15/Jul/2011, 4:45am
    aussiemas trading..emailkan saya katalog barang tersebut

    jamal@daftarsms.com  
  12. Wan 159 - Tue 20/Sep/2011, 8:55am
    aussiemas trading..emailkan saya katalog barang tersebut
    tq ats keprihatinan phk tuan

    wanshazareena@yahoo.com  
  13. Muhamad Rozali - Tue 20/Sep/2011, 12:26pm
    tolong emailkan saya details dan katalog barang. Terimakasih..

    rozali14@yahoo.com  
  14. Fizah81 - Fri 23/Sep/2011, 1:27pm
    tolong email pd sy fizzah_02@yahoo.com  
  15. Zarina Ahmad - Mon 3/Oct/2011, 8:33pm
    tolong emailkan lanjut pada fz_inna@yahoo.com..berminat  
  16. Mehruniza - Wed 5/Oct/2011, 7:49am
    Aussiemas, saya berminat. Tolong e-mail kepada saya di tanjungcatering@yahoo.com. TQ  
  17. Nana 117 - Wed 9/Nov/2011, 9:37am
    tolonh emailkan saya katalog&harga di nanayas12@yahoo.com  
  18. Razali 25 - Fri 18/Nov/2011, 1:25am
    tolong emailkan saya details dan katalog barang. Terimakasih.. ray_casting@yahoo.com  
  19. Nurul Akma Bt Abd Rahman 2 - Fri 18/Nov/2011, 11:22pm
    aussiemas trading boleh tolong emailkan detail dan katalag barang kat nurulakma_1210@yahoo.com............terima kasih  
  20. Amir 120 - Mon 19/Dec/2011, 3:43pm
    tolong e-mailkan saya catalog
    amier_muertes86@yahoo.com  
  21. Lockluck - Tue 14/Feb/2012, 2:41pm
    Aussiemas Trading,
    saya juga berminat, minta tolong emailkan katalog kpd saya seberapa segera:
    mancadd@yahoo.com

    tkasih  
  22. Kaseh Uwais - Thu 14/Jun/2012, 4:29pm
    aussiemas trading..tolong emailkan katalog kepada saya kasehuwais@yahoo.com
    terima kasih  
  23. Mustapha Hussein - Fri 6/Jul/2012, 4:48pm
    Aussiemas,

    Tolong e mel katalog ke mustapha.hussein@gmail.com. Saya bercadang nak buka kedai 2 ringgit  
  24. Nana 197 - Thu 12/Jul/2012, 11:03am
    Aussiemas Trading,
    saya juga berminat, minta tolong emailkan katalog kpd saya seberapa ideanana@yahoo.com  
  25. Nazem - Fri 13/Jul/2012, 7:08pm
    aussiemas trading-tlg emailkan saya barangan household dn ln2 ke;

    khadinaz.entp@gmail.com

    terima kasih.  
  26. Jaja 59 - Mon 23/Jul/2012, 9:38pm
    saya pun berminat juga..

    aussiemas trading..emailkan saya juga ye..

    memyself_5442@yahoo.com

    terima kasih  
  27. Dira 10 - Tue 4/Sep/2012, 3:27pm
    tolong emel kepada sy juga.terim kasih  
  28. Nik Azha Bin Mohd Nor - Sat 8/Sep/2012, 6:11pm
    aussiemas trading..tolong emailkan katalog kepada saya..anakcher_namn@yahoo.com  
  29. Ridzrex - Thu 27/Sep/2012, 7:52am
    emailkan katalog ke saya.. email papa_352@yahoo.com  
  30. Jamaludin - Sat 6/Oct/2012, 10:40pm
    aussiemas trading..sy sangat berminat dan akan membuka kedai RM 2 dalam masa terdekat tolong emailkan katalog kepada saya secepat mungkin tarjiyah@yahoo.com.my  
  31. Znr Hardware Trading - Tue 20/Nov/2012, 4:30pm
    aussiemas trading..sy sangat berminat dan akan membuka kedai RM 2 dalam masa terdekat tolong emailkan katalog kepada saya secepat mungkin znrhardware@yahoo.com atau hp0139357576 (Tam)  
  32. Rosha 5 - Sat 16/Feb/2013, 7:54am
    tolong e mail katalog pada saya juga. terima kaseh.
    cellasene@ymail.com  
  33. Mohd Khir 4 - Sat 16/Feb/2013, 10:48am
    auusimas trading leh emailkan barangan rm 2 di email saya blh..khirhasni@yahoo.com.my  
  34. Zul 137 - Sun 4/Aug/2013, 8:48pm
    Tumapang Iklan..maaf ya Admin..Saya adalah pengusaha dan pembekal barangan kedai Rm2 diKedah..minat call saya 019 422 1811. Kedai saya di Sg Petani Kedah  
  35. Kedairm2 - Thu 22/May/2014, 8:09pm
    Saya pembekal barangan serbaneka rm2 di kajang. Boleh hubungi saya sekiranya berminat membuka kedai serbaneka, berniaga di pasar malam, buka gerai di expo atau ingin membeli dengan harga borong utk majlis peribadi.
    019-3935474 - Rezqi Perantau Trading (M)  
  36. Asqolani - Mon 16/Mar/2015, 11:00pm
    Salam, tolong emailkn quotation ke ascoll1910@gmail.com...beri butiran lengkap smple gmbr, saiz & hrga minimun order..kerana saya sedang mencari supplier untuk kedai saya. Terima kasih  
  37. Mie 255 - Thu 22/Oct/2015, 3:24pm
    auusimas trading leh emailkan barangan rm 2 di email saya blh...amypuncak@yahoo.com.my  
  38. Hayatiomar - Thu 12/Oct/2017, 5:50am
    Salam kami dari nhr mart adalah pemborong barangan serbaneka dengan harga murah ... Pakej setup kedai dengan hanya rm 20k

    Berminat hubungi 0132505674  
Page 1   (Total 38 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Terbongkar! Lokasi 8 Sate Sedap di Kajang
Bandar Kajang tempat bermulanya perniagaan sate di Semenanjung Malaysia. Dipelopori oleh Hj Tasmin dan Hj Rono bin Sakiban (adik beradik) yang datang dari Pulau Jawa sekitar 1911-1917. Ikuti pengembaraan kami menerjah beberapa lokasi sate yang sedap di Kajang dan menyingkap sejarah silam satay nya.
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)