Ruang Niaga di UPM, 31 Okt-4 Nov 2011
V Six Event - Wed 12/Oct/2011 10:55am [Last Comment]
Ekspo Dunia Usahawan Bumiputera

Tarikh : 31 Oktober 2011 hingga 4 November 2011
Tempat : Bersebelahan Koperasi dan Kafeteria Bangunan
Pentadbiran UPM, Serdang, Selangor
Harga : 10x20 RM 800
20x20 RM 1500
Tapak terhad.
Konsep 'First Come First Serve'

Untuk tempahan tapak sila hubungi no di talian.
017 363 4454 @ vsixevent@yahoo.com

Jumpa anda di sana.
Tk

Niche: Expo Karnival Tapak Niaga
 
1. Sue 67 - Wed 12/Oct/2011, 12:46pm
saya berminat. 012-5780995  
2. Arris Darlis - Thu 13/Oct/2011, 9:19am
salam, expo berdekatan dgn cimb bank tu ke?  
3. Sue Ahmad - Thu 13/Oct/2011, 9:25am
saya berminat untuk sertai - ayam goreng uncle bob - 012 3282494 (Mohd)  
4. Azlina Muhammad - Thu 13/Oct/2011, 11:17am
saya berminat - 0132628570(azlina)  
5. Boleh Bantu - Thu 13/Oct/2011, 11:35am
email kn saya borang..
izhamharis@gmail.com
bila tarikh tutup..??  
6. Ijans - Thu 13/Oct/2011, 3:30pm
emailkan lagout dan aktiviti kt saya...
harumanismile@yahoo.com  
7. Shine 4 - Thu 13/Oct/2011, 5:30pm
EMAIL PD SY semanisqaseh@yahoo.com  
8. Azli Azizi - Thu 13/Oct/2011, 11:36pm
email ilzarun2000@yahoo.co.uk  
9. Badang 2 - Fri 14/Oct/2011, 2:23pm
017 363 4454 - Reena - Hallo Cik Reena sudah tukar ke nama company Reena arrena entertainment kepada Vsixevent ke? Kenapa awak tak letak nama sekali?.. AWAS Ekspo ni anjuran Reena antara orang yg telah di blacklist sebagai penganjur yg kaki auta.  
10. V Six Event - Sat 15/Oct/2011, 9:27am
Salam. Badang 2: Pihak kami rasa awk adalah salah seorang usahawan yg bermasalah dengan kami. kami x pasti kerana anda menggunakan nama samaran. Untuk info. Program di U @ IPTA dilaksanakan atas V SIX EVENT dan program di luar atas nama ARRENA ENT. dan dalam bangunan atas nama AR EVENT. Penganjur Bumiputera yang aktif di Malaysia cuma 5%. dan usahawan bumiputera yg ada di Malaysia melebihi 90%. jadi pihak kami beranggapan anda adalah salah seorang usahawan yg tersenarai antara yg tidak dibenarkan menyertai semua program anjuran pihak kami @ penganjur lain. Salah satu faktor mungkin anda usahawan yg suka lari malam. x register secara sah dtg tapak program tapak anda tiada. anda rugi disebabkan produk anda kurang kualitinya atau sebaliknya dimana pihak kami tidak pasti apa sebenarnya permasalahan anda. bagi kami anda salah seorang yg cuba menjejaskan reputasi pihak kami. Pihak kami akan cuba menjejaki Badang 2 ini untuk dikenal pasti. Sekian.  
11. Min 4 - Sat 15/Oct/2011, 10:51am
Boleh share dgn saya
1. Full Aktiviti
2. Anggaran pengujung ? Org luar selain student UPM ade ?
3. Pelan Promosi untuk karnival ini

email ke
min@ldsb.biz

Bila Badang 2 dah comment, tak tahu la betul atau tidak, tapi kami yang lain2 perlu lebih berhati2...  
12. Ain 98 - Sat 15/Oct/2011, 5:03pm
email me detail bistari79@yahoo.com  
13. Sadruddin - Sat 15/Oct/2011, 10:35pm
Tlg emel plan tapak ke sureup66@gmail.com  
14. Yatie Cha - Sun 16/Oct/2011, 10:48am
e-mail details ke syazmira0401@yahoo.com  
15. Minyak Wangi Wangian - Sun 16/Oct/2011, 4:10pm
sila email detail info, borang dan layout ke
fragrance2u@yahoo.com  
16. Sudishop - Sun 16/Oct/2011, 7:23pm
saya cadangkan peniaga berhati2, tak kira kata badang tu betul atau tidak kerana saya dah byk kali kena ngan event management, mula2 kata gempak tapi hasilnya hampeh, tu yg membuatkan sy nak lesu nak joint event luar, dan harap anda pertimbangkan harga sewa yg sgt tinggi, RM1500 dan RM800 anda perlu target sale berapa yg anda perlu dapatkan kembali duit sewa serta modal anda, tepuk dada tanya selera.
waallahhualam  
17. Penasihat 3 - Sun 16/Oct/2011, 9:20pm
tips
kalau penganjur kejap2 minta duit sewa, maknanya ada kemungkinan event tu akan gagal. pnganjur yg gentelman hanya minta deposit dlm 10 persen. Baki akan dibayar bila masuk atau setting barang. Itupun kalau letrik, plug' meja dll dah siap  
18. V Six Event - Sun 16/Oct/2011, 11:07pm
Salam. konsep first come first serve. siapa cepat didahulukan. Untuk makluman para usahawan tapak adalah terhad. Pihak kami berurusan dengan usahawan yg benar-benar berminat dan komited utk mendapatkan tapak. Ini kerana pihak kami dan ada juga penganjur lain yg menanggung kerugian akibat kos yg tinggi disebabkan tempahan secara lisan. Di saat loading barang usahawan yg tempah tapak secara lisan tidak hadir dan siapa harus dipersalahkan. jadi pihak kami cuba mengambil langkah mudah. Nak tapak, buat bayaran, tapak anda punya. Bagi Isu harga sewa tapak pula, pihak kami bergantung pada harga tapak yg kami sewa dari Pemunya Tapak dan juga Kos-kos lain. Harga berubah-ubah terletak pada lokasi, sewa tempat dan kos sampingan. harap maklum. Tk  
19. Batubadak - Mon 17/Oct/2011, 9:00am
alemak cik reena..gua dah kena dgn lu kat p.d..karnival gegar rock retro..memang hampeh r..lagak mcm ramai artis lu jemput..tapi yg dtg 2 org artis je..tu pun ntah dpt byaran ntah tidak..duit tapak mengalahkan jom heboh..mahal giler..gua ingat memang gempak punya event...payment dj pun lu xdpt settlekan..dengar2 khabar angin lu dulu kencing peniaga sampai skrg xhabis2 bau hancing...so gua setuju dgn badang2 tu..sebab gua check lu punya no dlm hp gua sama dgn no kat ads lu...ntahla hape punya penganjur la lu..  
20. Sudishop - Mon 17/Oct/2011, 9:55pm
aku x percaya lgi event luar lagi  
21. Zaimie Zulqarnain - Tue 18/Oct/2011, 10:50am
Sewa tapak mahal la..crowd pon drpd student dan staff upm je..limited crowd..klau mcm konvokesyen tu bleh la ltk hrga camtu..sbb crowd bnyk drpd parents dan org luar..kau camni x tentu la bleh pulang modal sewa ke x..kami peniaga gak yg tertindas  
22. V Six Event - Thu 20/Oct/2011, 12:18am
Salam. Batubadak.Tahun 2011, 2 Event yg berlangsung di Port Dickson. Karnival Santai Retro 2011 dan Pesta Teluk Kemang. awak kena yg mana satu?? jika dua artis mungkin di Pesta Teluk Kemang. Bandi Amuk dan Ayie Leon. tp x mungkin artis ni nak nyanyi free kot.tapak RM1000 20x20 tp semua bayar x penuh. paling tinggi buat bayaran pun RM850 . Awk nak tension dengan pihak kami kenapa pula ya. Kami patut tertekan kerana ada peniaga yg macam awak. Sudah la duit tapak x nak bayar penuh. bayar ikut suka hati awak. siapa yg tipu siapa.tentang kos dalaman itu hak kami. isu payment dj byr ke tidak u boleh terus berhubung dengan EN DIN. dia yg mengelolakan sound system. soalan cepumas dari pihak kami. siapa awak nak mempertikaikan kami sedangkan awk pun KENCING kami tapak x bayar! jd suluh diri gunakan cermin.  
23. Faizal4977 - Fri 21/Oct/2011, 3:41pm
Bawak beristigfar semua....

kepada para peniaga, kita yang perlu membuat keputusan samaada mahu joint ataupun tidak..antara tip utama adalah track record penganjur sebelum ini samada penganjur telahmenjalankan tanggungjawab mereka ataupun tidak...jika ia telah menjalankan tanggungjawabnya, maka kita tidak boleh menyalahkan pihak penganjur...akan tetapi jika penganjur hanya pandai berjanji kosong, maka penganjur seperti ini perlu kita jauhi dan maklumkan kepada rakan-rakan peniaga yang baru seperti saya ini...semoga rezeki yang kita perolehi mendapat keberkatan dariNYA...amin  
24. Tiputipulagi - Tue 1/Nov/2011, 5:30pm
ape cerita....ini event wayang jer lebih.....duit dah bayar habis.....last2 tak jadi...pastu pusing2 crita bila peniaga mintak balik duit....ape yg cik badang tulis tu mmg betul....ape2 pun..para peniaga.....kita berhati2....sebelum ni ade gak penganjur lain wat kat tapak tu....takde masalah pun....kencing kuat....pusing2 cerita.....yg bayar habis pun tak dapat niaga....ni kan pulak yg tak bayar habis.....bersabar lah kita.......tiputipulagi.com  
25. Badang 2 - Tue 22/Nov/2011, 12:39am
KEBENARAN AKHIRNYA TELAH TERBUKTI SEKARANG NI DAH ADA PENIAGA YANG BUAT REPORT POLIS TTG PENIPUAN PENGANJUR NI.  
26. Luv Hijab - Tue 22/Nov/2011, 1:55am
Hati2 dgn org ini, elakkan berurusan dgn si kaki kelentong ni (Tapak Karnival seluruh M'sia) No. Tel : 017-3634454 (Rina/Sabrina Taib) Arrena Entertaiment Norazmi Bin Seman No. Akaun Maybank : 1541-0113-9081

oh ini rpanya sya tk baca sini. rmai yg dah kena tipu. Pandai ckap je tak guna Rina...skrg yg sya tahu dah 4 org yg report polis. Smpai msa awk trtangkap juga nanti.  

Page 1   (Total 26 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..