Rozana @ Zana @ Ana: Penipu & Scammer Sila Hati2
Hizrad - Sat 11/May/2019 6:11am [Last Comment]
Salam. Mohon admin majalah.com utk delete dan block semua post berkaitan pinjaman peribadi yg datang dari Org bernam Rozana, Zana dan Diyana yg mempunyai No hp +60 11 2401 6852. Org ini mempunyai berbagai post menggunakan nama berlainan tetapi no hp yg sama.

Modus operandi menyamar sebagai Statf bank rakyat dan menawarkan khidmat kautim loan peribadi dan perniagaan. Meminta upfront beribu ringgit utk kelulusan dan memberi Kad Pengenalan sebagai sekuriti. Sesudah dpt duit dan utk seberapa lama no telefon akan di block.

Pihak sy sudah terkena hampir 10k dgn manusia ini. Kami telah membuat laporan polis dan sedang memuat naik di dalam FB utk viral. IC dan resit bankin dan whatsapp perbualan sebagai bukti. Selain itu kami juga menggunakan khidmat polis utk menjejak dan juga cara kami sendiri utk menjejak manusia penipu ini.

Diharap pihak admin dpt block segala post berkaitan dr manusia ini supaya tiada org tertipu lagi. Dia semakin aktif promote perkhidmatan penipu dia ini dan sy harap org ramai jgn tertipu dgn janji2 manis dia.

Buat Rozana atau ape pun nama awk, pihak kami akan cuba usaha sebaik mungkin utk jejak awk. Mungkim jumpa atau tidak. Tp harap jgn jumpa ya. Kalau jumpa siap la.

Admin boleh hubungi sy di no telefon seperti sy komen di post dia itu utk kepastian dan bukti. Harap admin dpt buang manusia perosak dr website ini. Tq

Niche: Diskusi Tuntutan Dan Tribunal
     
  1. Hizrad - Sat 11/May/2019, 6:13am
    Sesiapa hendak maklumat lanjut boleh tinggalkan no hp anda. Sy akan hubungi anda.  
  2. Hazrul Nizam - Sat 11/May/2019, 8:32am
    dah berbuih mulut bagi nasihat, jangan bagi upfront kepada mana mana money lender. samada money lender, ahlong, agen bank, broker haram sama sahaja.

    upfront atau deposit untuk pinjaman adalah 100% tipu. segala caj yg dikenakan sepatutnya perlu ditolak dari pinjaman yg diluluskan. contoh kalau caj adalah rm 2,000 dan pinjaman adalah rm30,000 jadi pinjaman anda hanya dapat rm 28,000 sahaja sebab rm2k dah ditolak awal awal.

    sesiapa yg masih tak faham faham lagi walaupun admin majalah dah bagi warning di semua beratus ribu page.. anda kena anggap itu yuran pembelajaran kehidupan.

    jika anda tak terkena sekarang, anda akan terkena pada masa akan datang dengan jumlah yg lebih besar, mungkin beratus ribu RM. jadi anggaplah ini satu ujian..  
  3. Hazrul Nizam - Sat 11/May/2019, 8:33am
    warning ini ada di setiap beratus ribu page topik topik di majalahcom

    Warning!
    1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
    2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
    3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
    4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.  
  4. Hazrul Nizam - Sat 11/May/2019, 8:39am
    dah banyak kali masuk tv news skim penipuan pinjaman. modus operandi adalah dengan menyelit risalah pinjaman pada pintu kereta dan pintu rumah. pinjaman mudah lulus, ccris ctos, takde slip gaji, gaji cash, takde penjamin semua boleh lulus. bukan setakat boleh lulus tapi GERENTI LULUS. tapi kena bayar upfront payment. sebaik sahaja anda bayar, hp anda akan di blok dan mereka menghilangkan diri.

    jadi kalau anda tak kena tipu online pun, anda akan kena tipu dgn skim seperti ini secara offline.

    ini sebahagian kecil sahaja dari kes kes penipuan conman. kes yg lagi besar adalah spt datok sosilawati bukan sahaja kehilangan wang yg banyak, malah turut menjadi mangsa bunuh.

    jika anda semua rakyat malaysia tidak mahu menjadi mangsa, penuhkan ilmu di dada. bila ada kes penipuan masuk tv dan akhbar, sila baca dan fahami dan belajar.

    jika anda tidak mahu belajar dari musibah yg telah menimpa orang lain, nescaya anda akan belajar dari musibah yg terkena pada anda sendiri.  
  5. Garajkereta - Sat 11/May/2019, 9:01am
    Tuan hizrad bole hubungi sy 0103013048 sb dah terkena juga dgn pompuan nie  
  6. Hazrul Nizam - Sat 11/May/2019, 9:04am
    sebelum terlupa, kpd Tuan Hizrad

    utk makluman tuan IC yg diberikan kepada tuan oleh penipu ini TIDAK SEMESTINYA IC sebenar si penipu. sangat bodoh utk mana mana penipu memberikan IC sebenar mereka kepada orang yg bakal ditipunya.

    Terdapat kemungkinan besar IC tersebut adalah identiti mangsa lain yg dicuri.

    Klik pada nick saya dan baca bagaimana professional conman mencuri identiti mangsa lain (mangsa pertama) utk digunakan utk menipu mangsa lain (mangsa kedua, ketiga dan seterusnya).  
  7. Hazrul Nizam - Sat 11/May/2019, 9:21am
    Tuan GarajKereta

    belum tentu lagi si penipu seorang perempuan. Baca kes yg saya dah bongkarkan, penipu sebenar kemungkinan seorang lelaki. tapi menggunakan pelbagai nama termasuk nama perempuan, nama hajah dan nama haji.

    saya mengesyaki ini orang yg sama yg baru daftar nombor hp baru sebab nombor hp lama telah saya bongkarkan.

    tapi bentuk penipuan sama iaitu 'advance deposit' (upfront payment)  
  8. Hizrad - Sat 11/May/2019, 3:05pm
    Ya betul tn hazrul. Tp xpe. Dr IC yg sy ada akan dpt kesan siapa sebenarnya. Cuma makan masa shj la. Dia nk lari mana je tn. Lambat laun pasti kantoi jgk. Klu kantoi depan2 sy memang siap la sy kerja kan perempuan penipu ni.

    Org susah payah cr duit. Dia menipu duit org je tau. Ini hari2 post dlm majalah.com cr mangsa baru.  
  9. Hazrul Nizam - Mon 13/May/2019, 7:56am
    Adakah Tuan Hizrad pernah berjumpa dgn si penipu secara berdepan (berjumpa secara fizikal) contohnya makan bersama di restoran mamak atau berjumpa di mana mana lokasi. Jika pernah, tuan boleh mengenalpasti siapa si penipu. samada lelaki atau wanita.

    TETAPI jika tuan tidak pernah berjumpa di alam nyata, hanya berurusan secara online dan si penipu memberikan gambar beliau dan salinan IC sekali melalui whatsap atau melalui email attachment sahaja, saya berpendapat kemungkinan besar 99.99% gambar dan IC tersebut BUKAN milik si penipu.

    sebaliknya penipu mencuri identiti orang lain dan menyamar utk mengelirukan mangsa.  
  10. Erin Girlz - Mon 13/May/2019, 12:05pm
    betol jugakkan.x pasal kaum hawa kene cacimaki.kcuali klu bankin kdlm akaun dier.yg tu mmg sure lah dier punye.  
  11. Hazrul Nizam - Mon 13/May/2019, 5:55pm
    scammer rozana / zana / ana ulang sekali lagi iklan menipu pinjaman under bank

    Iklan penipu yg sama:
    https://www.majalah.com/?classified.pinjaman-peribadi-dan-perniagaan-blacklist-ctoss-ccris-boleh-memohon-proses-7hari-bekerja.G8XWK72ZZZ  
  12. Hazrul Nizam - Mon 13/May/2019, 6:06pm
    Kpd Cik Erin Girlz,

    Walaupun wang anda telah masuk ke akaun aminah binti ali (contohnya), belum tentu aminah adalah si penipu sebenar.

    Setan sebenar mungkin telah membuat iklan lebih awal ingin membantu ibu tunggal yg kesusahan. Setan akan meminta salinan IC, salinan selfie dan sekeping kad ATM yg tidak digunakan dari ibu tunggal kononnya setan nak memberikan bantuan wang direct kedalam akaun ibu tunggal tersebut.

    Kemudian setan akan membuat pelbagai penipuan di internet utk mencari mangsa seterusnya seperti
    - jualan produk produk berjenama dgn harga murah
    - tawaran pinjaman utk peniaga muslim gerenti lulus
    - tawaran pinjaman utk umat islam tak perlu bayar balik
    - dan pelbagai lagi penipuan.

    1) setan akan meminta mangsa iklan (mangsa kedua) utk membayar wang deposit berjumlah beribu ribu ringgit

    2)) mangsa kedua akan masukkan wang kedalam akaun ibu tunggal tadi (aminah).

    3) setan akan menggunakan kad ATM aminah dan mengeluarkan wang hasil penipuan

    4) mangsa kedua membuat laporan polis kerana sedar ditipu

    5) polis akan menyiasat ibu tunggal tadi (aminah) dan beliau akan dituduh menipu.

    6) setan akan terus menggunakan kad ATM yg sama utk penipuan lain, sehingga kad disekat

    7) setan akan mengulang semula proses diatas dan mencari ibu tunggal baru sebagai mangsa seterusnya.  
  13. Hizrad - Tue 14/May/2019, 5:17pm
    ya betul. IC dan akaun bank tally. Nama yg sama. Cuba yg tak pasti samada selama ini identity itu adalah org yg betul atau tidak. Sy cuma mengambil tindakan di atas bukti IC dan akaun no yg ada. Samada org itu kambing hitam atau tidak itu terpulang pd pihak berkuasa.

    Sy akan viralkan IC yg ada pd sy juga. Kalau org itu tidak salah pasti dia akan ke depan. Lambat laun akan jumpa juga penipu ni. Cuma makan masa.  
  14. Wahmarketings - Tue 14/May/2019, 6:58pm
    Yang aku hairang balik balik org melayu kena tipu. jarang aku dengar cina kena tipu  
  15. Jamali - Thu 16/May/2019, 5:47am
    munkin tradisi bniaga org cina menyebabkan semuanya lebih arif ttg penipuan?  
  16. Mohamed Rizuan Bin Mhd Ramzan - Sun 19/May/2019, 12:01am
    Boleh wsap sy di 0125684807 sya nk tau tentng diana ni  
Page 1   (Total 16 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.