RM 5k - Bisnes Apa yg Sesuai?
Hairul 21 - Tue 17/Jan/2012 12:38pm [Last Comment]
salam warga majalah sume..sy nk mintak pendapat sy ader 5 k,bisnes ape yg leh sy wat ngan modal camtu ekk...tolong bantu sy.....mohdhairuln@yahoo.com.my

Niche: Ingin Berniaga
     
  1. Kedai Online 2 - Tue 17/Jan/2012, 12:41pm
    duduk mane ni?  
  2. Azizol 3 - Tue 17/Jan/2012, 12:52pm
    apa kata saudara labur rm3300 ke dlm akaun forex... bersamaan usd1000.. potensi pendapatan amat tinggi jika dikendalikan dgn betul... saya boleh bantu.. klu meniaga mmg ok tp mungkin di luar bidang sedara,.. tq  
  3. Zulkb - Tue 17/Jan/2012, 12:58pm
    buat apa yg saudara rasa minat dan yakin boleh mendatangkan income..  
  4. Kedai Online 2 - Tue 17/Jan/2012, 1:01pm
    forex jgn. risiko amat tinggi. menipu pun ade.  
  5. Mieoreo - Tue 17/Jan/2012, 1:07pm
    tuan... beli emas fizikal.. untung sehingga 30-40%... email saya mso.oreo@gmail.com  
  6. Bisnesman007 - Tue 17/Jan/2012, 1:50pm
    Cdgn saya kalu beli emas untung lepas enam bulan melainkan anda mampu menjual..

    tapi kalu anda rajin online 2 jam sehari..maka saya syorkan anda buat bisnes networking sbb modal rendah (x sampai seribu), tanpa risiko dan potensi dapat 5K sebulan..

    http://bit.ly/rS9Yte  
  7. Vimax - Tue 17/Jan/2012, 2:25pm
    beli share lagi baik setiap bulan2 dapat dividen. 0102999477  
  8. Ady 9 - Tue 17/Jan/2012, 3:01pm
    buat bisnes printing.modal rendah, untung banyak..risiko pun rendah..kalau berminat, emel ke adymedblast@gmail.com  
  9. Ady 5 - Tue 17/Jan/2012, 3:13pm
    modal rm 25 aje....tuan boleh cume jana income dari sini....kalau biz x jadi x da la rugi sangat rm 25 tu....tapi kalau menjadi tuan boleh guna keuntungan tu untuk biz lain.......contohnye forex......dalam forex biasanya yang rugi ni sebab x cukup ilmu.....modal kecik tapi bukak position besar dan x nak ikut money manegment........seeloknya nak main forex akaun biar besar sikit macam 1k usd tu kira boleh la tapi position jangan terlalu besar sebab nak suport margin.....

    www.step2rich.net/info  
  10. Muhammad143 - Tue 17/Jan/2012, 3:48pm
    salam.
    cadangan nyer: kedai online......
    cecober......  
  11. Kedai Online 2 - Tue 17/Jan/2012, 4:08pm
    muhammad143 = hairul 21 ke?  
  12. Kedai Online 2 - Tue 17/Jan/2012, 4:10pm
    saya peniaga brg2 aksesori kamera secara online. lihat www.facebook.com/jrStore kalo mau join venture. bole sama2 bncang. emel saya julfy_kedaionline@yahoo.com saya ada emel awk td  
  13. Ilhamhuzaini - Tue 17/Jan/2012, 9:08pm
    ko pergi sini, insyaallah ada rezeki. try email dia

    http://www.majalah.com/?classified:rakan-niaga-warung-di-bangi-dicari-modal-rendah:7MXQKQ02V4  
  14. Hairy 4 - Wed 18/Jan/2012, 12:54am
    salam.untuk permulaan gunakan duit dgn berniaga kecil-kecilan dulu. jgn habiskan modal tu semua,gunakan 50% sahaja,khuatir ada masalah mendatang. minat dan KOMITMEN memain kan peranan penting dalam perniagaan. bisnes makanan dan minuman paling sesuai tuan. air tebu ok gak,tp cari pembekal betul2,khuatir tk leh supply bila mana bisnes tuan sdg maju  
  15. Nidzam 5 - Thu 19/Jan/2012, 12:18am
    xnak try jual ais blander, modal br RM1500... jimat mase n tenaga  
  16. Belangka007 - Thu 19/Jan/2012, 3:30pm
    bukak cc pun ok. 5K dapat 10 bijik. Lokasi menarik satu hari bersih RM200-RM300 dlm tangan. Klu sebulan dan berapa tu.Sy pengalaman 15 dlm cc ni sampai sekarang...

    Sekarang da extend bisness suply komputer recond serta mesin photocopy. Berminat sila roger sy 019-2198065  
  17. Mohd Mahathir Shah - Thu 19/Jan/2012, 4:08pm
    forex...hukumnya haram......tiada ain pada jual beli..

    jgnle nak kaya macamtu...banyak business lain lagi...banyak melayu menghalalkan yang haram pasal investment ni..semata mata boleh kaya cepat....nak ikut hati memang nak main forex..tapi hukum allah yang tertinggi.....terpaksa tolak....  
  18. Fathul - Thu 19/Jan/2012, 4:39pm
    salam perniagaan pasar mlm utk dijual/diteruskan. kami Fathul Maju Enterprise berniaga barangan ibadah spt buku2 agama kitab cd vcd kopiah tasbih dan lain2. kami berniaga sudah 2 tahun lebih. tapak sudah ada di 8 lokasi yang berbeza. kami berniaga pagi dan mlm. pelanggan sudah ada cuma teruskan saja. harga 5K lengkap kanopi 10x10 payung dan kaki payung 3 unit meja serta papan 4 unit generator 1 unit lampu enam unit wayar lampu kanvas plastik semua lengkap. berniaga area KL dan pj. call 0133126841/0193499895 email fathulmaju@yahoo.com tq  
  19. Aedy 2 - Thu 19/Jan/2012, 10:03pm
    Salam, En Hairul 21. sy cm nk sarankn en invest dlm unit trust @ mn2 pelaburan yg d sediakan bank untuk jngka masa pendek kmudian dividen yg d peroleh En Hairul 21 simpan bgi invest kat bisnes berbentuk servis. bisnes ni x perlu modal besar cuma lebih kepada markting. klu ad sp2 yg ad pndngn lebih baik elok kita share spya xde sp2 yg miskin kat bumi Malaysia ni. Insyallah.  
  20. Saif 3 - Fri 20/Jan/2012, 1:17am
    labur dengan saya untuk dapat 10%-15% sebulan insyaallah, jual beli brg indonesia & pakistan, buat visa pekerja asing dll, semua yg halal..wan7042@yahoo.com  
  21. Warisan 2 - Fri 20/Jan/2012, 12:55pm
    Anda boleh menjadi Agen Membeli Emas kepada syarikat kami. Segala Peralatan Dan Ujian Emas akan Dibekalkan. Keterangan Lanjut Call Kami 0126888371  
  22. Zul1985 2 - Fri 20/Jan/2012, 1:45pm
    Salam, ada ruang kiosk untuk disewa di food court wangsa walk,kuala lumpur. Bisnes yg boleh dijalanan adalah mejual makanan snack contoh seperti kebab atau roti john. Sewa bulanan rm2k. Boleh hubungi ms.madeline di 0163361790 atau zul 0122305611.  
  23. Solihin 3 - Fri 20/Jan/2012, 2:43pm
    Pendapat sy.. Cari pluang bisnes yg risiko rendah sbb RM5K nk hilang skejap jer.. Byk lg pluang bisnes yg Hairul bleh join.. jd agen2 jualan ape2 produk yg Hairul minat pun ok.. Klau Hairul Invest pd bisnes2 yg tk pasti untungnye @ lambat create income agak berisiko la, silap2 modal pun x dpt blik.. Emas ok tp jgka masa yg lma bru untung, Forex ade pdpt kata tk haram tp agak berisiko, CC ok tp kna cri tmpat yg strategi tp modal pun besar gak sbb nk sewa kdai lg, Bisnes pinting ok, bisnes on9 pun ok, jd agen unit trust/insuran pun ok tp invest modal kecik tk payh la.. yg pening semua tu marketing!  
  24. Acap - Sat 21/Jan/2012, 10:57am
    forex ok..5k dalam seminggu boleh cover balik..  
  25. Csiexcel2008 - Sat 21/Jan/2012, 1:26pm
    cadangan saya cuba tuan tengok di sini, kecil saja modalnya, dan sebahagian lagi boleh dilaburkan dalam Public Mutual atau membeli emas.
    Bisnes adalah: www.talktalkbiz.com/csiexcel2008  
  26. Nana 136 - Mon 23/Jan/2012, 12:40am
    tanpa modal hanya kenalkan kawan pada saya 7 org anda akan dapat rm10k cash

    mudah jer
    ada modal boleh buat /x ada modal pun leh wat
    cuma nak dan x nak shj

    setiap perniagaan mesti ada product
    ini bukan direct selling
    bukan mlm yang jual rangkaian/net working
    kita hanya perlu sharing shj
    nak tau lbh lanjut msg saya 0176476607  
  27. Madya 2 - Mon 23/Jan/2012, 8:19am
    beli emas-refer public gold, Kuwait finance house, maybank gold.
    saya ada rm10k-50k utk di labur pada anda2 yg punya perniagaan jual beli tunai. perniagaan mesti halal d sisi syariah dan pelaburan saya based on untung rugi (mudharabah).  
  28. Roseminn - Mon 23/Jan/2012, 11:05am
    BUKAK FARMASI PERCUMER (SPT WATSON)SERTAI SEMINAR PADA 29 JAN,2-6PM, ANDA BAKAL MNDAPAT KEDAI PERCUMER UNDER BERJAYA GROUP:0148045482  
  29. Abdul Rasid - Tue 24/Jan/2012, 4:31am
    memborong baju di china.. rm5000 lebih dari cukup  
  30. Fieda 6 - Thu 26/Jan/2012, 4:10pm
    Boleh cuba bisnes internet ni...

    Hanya iklankan URL..percuma...xperlu menjual & xperlu cari org...InsyaAllah boleh jana RM50 dalam 24 jam...

    http://tinyurl.com/76uvs3f

    xrugi kita mencubanya...  
  31. Akamil6 - Mon 30/Jan/2012, 1:32pm
    jual barang komputer....2k dh cukup...jdi agent saya...
    email : kamil@alphazonetech.com  
  32. Justme 3 - Mon 30/Jan/2012, 5:07pm
    Nie Bisnes internet,..ramai org yg suke ON9 kan,.saya nak kongsi 1 peluang. bermodalkan RM20, kite boleh menambah pndapatan.

    http://www.rm20segera.com/?r=kerool

    InsyaAllah,.rezeki ada kat mane2,..kene rajin sikit je.  
  33. Khairullah 2 - Tue 31/Jan/2012, 12:18am
    Berminat membuka perniagaan pakaian muslimah?? sila sms/hubungi saya 012-6233175

    http://www.facebook.com/pages/Ummusayyida-Muslimah-Fashion/266966333362524?ref  
  34. Nurul Shafikah 2 - Sun 5/Feb/2012, 11:16am
    salam Hairul 21,

    saya seorang pelajar universiti yg kini menjadi trader sejak bbrape bulan yg lalu. ini bisnes supply and trading yg mana modal minimum Rm550, maximum RM4990.

    Dgn menjadi MiniTrader bermodalkan RM4990, saya bole untung ca$h tiap2 hari dan cheque minimum rm2500.

    Produk ini produk permintaan tinggi di pasaran untuk semua jantina, semua peringkat umur, semua lapisan masyarakat. A very big market to explore...

    Siapa yang jd trader/supplier? semua ada; students, engineers, designers, lecturers, surirumah, pesara, tentera, nurses and doctors pun ade~

    berminat? nak tahu lebih lanjut? sila hubungi saya 0197993149  
  35. Sham 102 - Fri 10/Feb/2012, 10:27am
    pendapatan harian dgn produk yg blh memberi pnjimatan kpd semua org. Permulaan modal serendah rm700-rm5000(ikut bajet) tp pulangan luar biasa. Membantu setiap insan utk kembalikan wang mereka.. Info email azizulhisham78@yahoo.com  
  36. Mohd Zahri - Sat 11/Feb/2012, 3:56am
    sila lihat fb sy=http://www.facebook.com/profile.php?id=100001902087033
    atau call/sms 0136406220@0172262910  
  37. Mohd Fazuli - Sat 11/Feb/2012, 7:51am
    Salam..
    Jadi supplyer kekacang, biskut & kuih raya, kerepek & keropok ke kantin kilang2, kantin @ koperasi sekolah2, stesen pam minyak, restoren2, kedai2 runcit dll...
    income comfrim, risiko tak kena tipu, kita handle, kita boss. hati2 ceburi bidang yg x nampak produk..
    proses @ kerja label atas nama encik, pembungkusan, penghantaran stok setiap bulan semuanya kami akan uruskan (PERCUMA) encik hanya perlu beli stok dan supply aje tiap2 awal bulan, hujung bulan collect keuntungan.. part-time pun boleh buat.. lagi byk encik hantar supply.. lagi MASYUK.. ramai org dah buat..
    berminat? sila email saya utk dptkan sebutharga dan pre-view katalog..

    parkjulee075@gmail.com
    013-616889

    rezeki 9/10 drpd berniaga.. percaya kepadaNYA..  
  38. Ina Jitra - Thu 16/Feb/2012, 11:56pm
    salam sapa yg bole bekalkan baby diapers 1ton yg quality sama dgn pet pet atau drypers .dgn harga murah. pls email kalo ada sitizarina.talib@acmsb.com.my  
  39. Arif 66 - Sun 11/Mar/2012, 11:33pm
    salam..saya ada jual songket tenun terengganu.100%handmade.stok terhad..harga borong.. anda tentukan untung..untuk maklumat lanjut email saya mr.arif75@yahoo.com  
  40. Ana Ganu - Thu 29/Mar/2012, 2:20pm
    Salam..saya ada stok dan sedia terima tempahan songket 100% tenunan tangan asli Terengganu. Tenunan yang halus dan berkualiti sehingga tahan bertahun2 tak rosak. Harga murah2 dan borong..meh contact saya kalau berminat, email lutadiays@yahoo.co.uk atau ceplostation@yahoo.com :)  
  41. Og1asean - Mon 11/Jul/2016, 9:11pm
    Salam. Modal 5k dah cukup Sgt utk start business top up n bill. Keuntungan sehingga 50% byr bill sendiri atau/Dan bill rakan2 je. Real business. 0137919400  
Page 1   (Total 41 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)