Restoran Melayu untuk Dijual! (Shah Alam)
Suasa Indah - Tue 6/Aug/2019 1:23pm
Salam sejahtera,

Kami ingin menjual perniagaan / restoran kami terletak di seksyen U12 Cahaya Alam, Shah Alam. Kami sudah beroperasi selama 4 tahun dan mempunyai customer tetap yang ramai dengan masakan nasi campur dan masakan panas beroperasi pagi hingga ke tengah malam.

Mengapa Anda Perlu Memiliki Kedai ini?

1. Pendapatan harian adalah sekitar RM6,000 – RM8,000.00 pagi dan petang.
2. Kedai yang sudah memiliki kelengkapan barang masak yang sempurna harga termasuk semua peralatan seperti peti ais, dapur, meja makan, , dapur roti canai, dan lain-lain.
3. Pelanggan yang ramai yang sudah tersedia ada ramai.
4. Memiliki pekerja yang berkemahiran (Tukang Masak, Waiter dan lain-lain)
5. Contact pembekal barangan basah, kering & sayur yang lengkap & boleh hantar ke kedai.
6. Penyata Jualan Harian / Bulanan Akan ditunjukkan kepada pembeli.
7. Kawasan Sekitar - berhampiran Seksyen 7, Bukit Raja, Kawasan Kilang, Perumahan, Student UITM dan lain-lain.
8. kedai 3 TINGKAT, CORNER LOT.

Sebab Jualan – Fokus bidang bisnes yang lain.

Jika anda ingin memiliki restoran ini boleh hubungi
En Zaim – 019 3443763

Harga Jualan – RM200,000.00 (Rundingan)

Niche: Bisnes Untuk Dijual | Bisnes Restoran
     
  1. Nnzak - Tue 6/Aug/2019, 1:42pm
    hairan lagi pelik.. jika bisnes dah ok nak buat bisnes lain.. klu dah untung kenapa nak jual, dan jka benar ada untung lantik shj pengurusan tanpa menjual...  
  2. Sarif Bin Mohd Ali - Wed 7/Aug/2019, 5:43am
    betul saya setuju pendapat sdr nazak  
  3. Hazrul Nizam - Thu 8/Aug/2019, 2:47pm
    kpd Encik Nzak,

    kadang kadang masalah peribadi seperti sakit, masalah logistik seperti berpindah dan masalah fokus seperti bisnes lain yg lebih maju (dapat kontrak besar) memerlukan seseorang utk refokus perniagaan dan menjual bisnes yg tidak dapat lagi diberi tumpuan.

    bukan senang nak 'lantik sahaja pengurusan' utk menerajui perniagaan kita yg lain. jika tuan dah lama dlm dunia bisnes tuan akan faham maksud saya. bisnes memerlukan tumpuan 100%.

    kalau bisnes yg kita fokus sendiri pun mencabar dan boleh tercabar dgn persaingan, apatah lagi bisnes yg orang lain 'dilantik' menjaganya. kalau gagal, mereka akan lari kerja makan gaji di tempat lain. mereka tak ada rasa ketakutan jika berlaku kegagalan. yang perlu menanggung akibatnya (hutang besar) adalah kita sendiri.

    jadi jalan terbaik adalah menjualnya kepada seseorang yg mampu memberikan tumpuan 100% dan seluruh jiwa raga membangunkan perniagaan tersebut.  
  4. Awir - Fri 9/Aug/2019, 7:12am
    Setuju dgn Encik Hazrul Nizam,
    Bukan sbb rugi sesuatu bisnes dijual tetapi byk faktor lain termasuklah owner nk menumpukan pd kwsn yg dkt dgn rumah dia shj kerana semakin meningkat usia, kita inginkan bisnes yg lebih senang diselia walaupun mungkin keuntungan tidak sekencang sebelum ini. Utk lantik pengurusan baru jaga bukanlah semudah tu terutama kalau bisnes melibatkan kos penyewaan yg tinggi (sah2 bangunan 3 tingkat dan corner mcm iklan ini kos sewanya tinggi) serta faktor2 lin. Sebaiknya berjumpa dgn owner dan monitor perniagaan ini dlm seminggu dua dulu sebelum buat kata putus  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Nasi Ayam Paling Sedap di Semenyih
Kami mencuba Nasi ayam yang popular di Semenyih. Juga ada Cucur Udang dan Tauhu goreng yang sedap disitu. Sebelum tu kami jogging di Bukit Setia Ecohill dengan pemandangan 360 darjah sekitar Semenyih. Taman ini dijaga rapi dan sangat cantik.
Durian Hutan Hulu Langat Memang Menyengat
Kami ke Kampung Pangsun, di tepi hutan Hulu Langat untuk mencari Durian Hutan. Kawasan ini memang tempat pengumpulan durian dari kawasan sekitar. Durian Bukit, Durian Kampung dan Durian Hutan. Dan kami juga terjumpa Durian Hanyut :-)
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)