Resepi/Teknik Menghasilkan Jus Buah2an yg Sempoy!
Mohd Sufian - Tue 11/May/2010 3:08pm [Last Comment]
salam semua.....

saya berpengalaman 6 tahun menjual jus buah2an fresh di bazar ramadhan ('pasar tani wanita' pokok sena, seb. perai utara pulau pinang)...spt yg sedia maklum jus buah2an ni merupakan minuman yg digemari setiap golongan peringkat umur dan juga bangsa....senang citer semua org sukakan jus buah2an!!! tak kira lah samada musim hujan atau panazz!!! sbb tu saya memilih jus buah2an utk biz bln ramadhan, prospek yg amat luass!!! kalau cuaca panaz tersangatlah larisss dan kalau cuaca sejuk(hujan) pelanggan saya ada pilihan utk jus tanpa ais!!! so risiko rugi yg sgt minimum!!!

utk pengetahuan semua, rekod jualan tertinggi dlm sehari bln ramadhan thn lepas adalah sebanyak 700+ bungkus!!! bukan nak bermegah atau nk menunjuk nunjuk kerana saya tau ramai lg peniaga2 lain yg lebih hebat jualannya, hanya sekadar nk bgtau yg biz jus buah2an ni sgt berpotensi dan berbaloi utk diusahakan samada di bazar ramadhan, pasar mlm/tani, stall/gerai2 tepi jln, kedai makan mahupon restoran!!! sy jual hanya rm1 sebungkus sbb tu sy leh tau byk mana jualan saya...bayangkan jika anda boleh menjual sebanyak tu dlm harga rm1.20 , rm1.50 ataupon rm2.00!!! semestinya lebih lumayan!!!

nak tau macamana saya leh jual jus sebanyak tu hanya dlm masa 4 jam ( 3.30 - 7.30 )??? rahsianya tentulah pada rasa jus yg saya hasilkan tuu!!!

bg yg berminat mendapatkan resepi dan teknik menghasilkan jus yg sempoy dari saya boleh emel / add ym saya : pyan_sempoy@yahoo.com

saya hanya mengenakan rm50 utk berkongsi pengalaman dan kemahiran saya kepada anda!!!
- resepi/teknik membuat 7 jenis jus (oren,epal hijau,tembikai merah,mangga, honeydew,carrot susu dan jagung susu)
- peralatan yg saya gunakan
- cara memilih buah yg sesuai
- 2 eksperimen yg saya cdgkan utk membuktikan keberhasilan resepi saya
- bimbingan secara online( emel dan YM )

bagi yg berminat boleh emel/add ym saya : pyan_sempoy@yahoo.com
*tolong jgn tinggalkan emel anda disini utk saya hubungi...andalah yg perlu menghubungi saya terlebih dahulu!!!harap maklum!!

Niche: Kursus Makanan | Pembekal Buah Buahan | Bisnes Minuman | Kursus Dan Seminar
Jom Miliki Kediaman Landed 2 Tingkat Serendah RM 359k
Video: Teres Dua Tingkat | Townhouse (Bawah) | Townhouse (Atas) | Lokasi. Area Putrajaya/Cyberjaya. Dibina di dalam Township yang akan Mempunyai Masjid, Hospital, Sekolah, Balai Polis dan Banyak Lagi Kemudahan
     
  1. Mohd Sufian - Fri 21/May/2010, 10:14pm
    testimoni dari pelanggan saya!!!

    salam...
    ...
    md farid
    ...
    ViewTuesday, August 18, 2009 16:41:57
    To:sufian jus


    sy dh try resepi ni..tp utk jus oren dan epal baru yg lain x sempat lg..mmg menjadi dan sedap la.cuma nak tanya

    1.################################################ ############ ??
    2.kalau utk jual di bazar ramadhan,jus dibuat dan dibungkus dulu di rumah ke?atau buat byk2 then letak dlm satu bekas dan bungkus bila org nak je..
    3.brp lama leh tahan jus ni klu simpan dlm peti ais?

    terima kasih.



    Re: TEKNIK/RESEPI JUS buah - buahan
    ...
    [Chat now] md khairul
    ...
    ViewFriday, July 24, 2009 8:25:11
    To:mohd sufian


    w'sallam

    terima kasih.Saya dah praktik resepi tu , memang betul apa yang saudara cakapkan rasa dia lain dari yang biasa selalu buat.Cuma sekarang perlu beli blender yang saudara cadangkan.maaflah tak reply email , sebab saya baru balik dari kursus. lama juga pegi kursus 3 bulan. hehe

    terima kasih banyak - banyak sebab saudara bagi resepi tu...

    --- On Thu, 7/23/09, mohd sufian wrote:


    From: mohd sufian
    Subject: Re: TEKNIK/RESEPI JUS buah - buahan
    To: "md khairul"
    Date: Thursday, July 23, 2009, 8:26 AM

    assalamualaikum...mcmana ngan praktikal yg saya cadangkan tu??dh buat ke??? bln ramadhan dh dekat....

    From: md khairul
    To: mohd sufian
    Sent: Wednesday, June 3, 2009 9:04:08
    Subject: Re: TEKNIK/RESEPI JUS buah - buahan

    salam sejahtera,

    terima kasih , kerana beri saya resepi dan tekik rahsia tu .Saya akan buat praktikal nanti saya maklumkan hasilnya.

    terima kasih




    Re: berminat
    ...
    From:
    reza aswad [Chat now]
    ...
    View Contact
    To: mohd sufian

    salam bang pian..

    saya dah try buat buah oren,epal ngan carrot...

    oren,mmg kaw!! #########################............  
  2. Suzana Binti Mohd Said - Thu 27/May/2010, 2:20am
    salam en pyann ni kak su jb.. akak dah try smua resepi tu sedap gilerrr.. muai plak tu.. bazar ramadan dah tempah ni.. nak jual jus power.. tqvm..  
  3. Mohd Sufian - Thu 27/May/2010, 10:02pm
    terima kasih kak su!!! ada masa kita berYM sbb sy nk bgtau kak su apa yg boleh dicampurkan dengan jus jambu batu selain drpd menggunakan serbuk asam..insyaAllah sedap,unik dan lain drpd yg lain!!!  
  4. Mohd Sufian - Sun 6/Jun/2010, 2:45pm
    lagi testimoni terbaru....!!!

    drpd bro abesoff(carigold.com)

    salam....baru try buat hari ni..jus epal..memang sedap resepi yang di beri..terima kasih..ramai yang puji rasa segar buah epal bila saya beri kepada member2 minum...tq sekali lagi..nanti saya bagi testimoni di thread nanti..

    drpd bro nazwa69(carigold.com)

    Takat nih dah try... blom ikut 100% yang diajar... tapi hasil dia menjimatkan... muai... rasa kene baiki.. sebab saya tak ikut lagi sepenuhnya.. ada benda2 tak ikut... nanti nak tanya TT beberapa perkara.. apa2 pon, kaedah TT nih mantap!  
  5. Mohd Sufian - Sun 6/Jun/2010, 2:48pm
    nantikan lebih banyak testimoni bakal menyusul!!!

    resepi ni amatlah sesuai dipelajari bg mereka2 yg mahu berniaga minuman di bazar ramadhan akan dtg atau nk join pasar malam/tani ataupon nk berniaga secara gerai/stall!!!  
  6. Sal 3 - Wed 11/Aug/2010, 12:54pm
    saya berminat, tlg bg details di email sya sunflower_smart@hotmail.com Thanks  
  7. Norhanita - Tue 5/Oct/2010, 12:26pm
    tolong beri detail ke nakayat71@yahoo.com  
  8. Ibrahim 2 - Wed 20/Oct/2010, 12:27pm
    Berminat .. tlg email ke im5097@yahoo.com .. thank  
  9. Ahmad Faisal - Fri 14/Jan/2011, 11:12pm
    Bro saya berminat tlg email afaisalh@yahoo.com....thank  
  10. Che Hashamudin Bin Che Yacob - Thu 20/Jan/2011, 11:08pm
    SALAM, CIK PIAN SAYA MEMANG BERMINAT CMANA NAK BELAJAR BUAT JUAS NI , SY ADA CAFE DAN BUAT JUS BUAH TP DENGAN CARA BIASA JE....TLG BGTAU DETAL CMANA NK BELAJA...TQ  
  11. Aisyah 22 - Sat 22/Jan/2011, 6:44pm
    askum... sy berminat nak wat jus buah ni... pls email sy... yaaaaisyah@yahoo.com.my  
  12. Umi 7 - Sun 8/Apr/2012, 5:51pm
    slm.tumpang iklan.sy ada menjual blender jus buah yg sgt praktikal.contoh bole blend jmbu batu x payh tapis,sgt halus,klu blend ikan utk laksa x payh buang tulang n kepl sbb sgt halus n jimat masa.klu nk blend kcang soya pun x payah tapis n mcm2 buah yg brbiji yg akn hlus tnpa tapis.ia jd fibre yg lbh mnyihatkn n x mmbazir.bole email saujana61@yahoo.com  
  13. Nana2010 2 - Fri 29/Jun/2012, 2:02pm
    salam. saya berminat nak belajar. masih buat lagi ke. boleh emailsaya detail? nanajoel772@yahoo.com  
  14. Sailor - Sat 13/Apr/2013, 1:54am
    salam. saya berminat nak belajar. masih buat lagi ke. boleh emailsaya detail? sailor741@gmail.com  
  15. Maskur Bi Suyut - Wed 2/Apr/2014, 2:03pm
    salam. sy berminat nak belajar buat jus buah untuk sy berniaga. Ada kelas lagi ke..mbsjutamas@gmail.com  
Page 1   (Total 15 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.