Rebung dan Buluh Madu Fresh Dari Ladang (Johor)
G2 Fresh @ G2 FRESH - Wed 2/Jul/2014 9:34am [Last Comment]
as salam kepada warga majalah
saya ade membekal rebung madu fresh dari ladang..sesuai utk pelbagai masakan..saya juga ade membekal benih buluh madu dalam kuantiti yg banyak..jika berminat boleh hubungi :

- 0177120957
- mohdfahmy272@gmail.com

Niche: Pasar Basah | Usahawan Tani | Usahawan Benih Dan Nursery
 
1. Mohd Fadzil Mustaffa - Wed 2/Jul/2014, 9:39am
Wslm,,benih dijual kira mcm mne,lma ke nk mnjadi tnam rebung ni?  
2. G2 Fresh - Wed 2/Jul/2014, 9:54am
benih rm10/pcs
utk kluar hasil rebung antara 8bulan hingga setaun ..begantung pada keadaan tanah..utk lbh lanjut email or kol terus nmbor yg saya beri..tq  
3. Linda 463 - Thu 3/Jul/2014, 1:02pm
sori tumpang...saya pun nak jual pokok buluh rebung madu saya secara borong untuk semua 80rumpun....nak clear tanah untuk buat kawasan rumah...0126265475  
4. Mohamad Hasli Bin Ismail - Thu 3/Jul/2014, 8:54pm
tumpang iklan. saya juga ada bekalkan rebung dan benih buloh madu di sungai petani kedah. berminat sila email hasliismail@yahoo.com atau ixoraaquacultureofficial.blogspot.com  
5. Arza Resources - Mon 11/Aug/2014, 6:05pm
Kami mencari benih buluh madu, buat permulaan hanya 100 pokok benih diperlukan untuk melihat kesesuaian dahulu (Keluasan tanah sepenuhnya utk ditanam adalah 10 ekar). kami difahamkan ada perbezaan baka benih local & china, boleh sesiapa disini terangkan?? sekiranya baka china lebih baik kami memang berminat mendapatkan benih tersebut - call 017 253 9839  
6. G2 Fresh - Tue 12/Aug/2014, 8:17pm
as salam Arza Resources saya ade hantar whatsup gambar buluh madu dan rebung madu..utk keterangn lanjut boleh whsup terus nmbor sya..tq  
7. Premium Fruits - Wed 20/Aug/2014, 4:08pm
Assalam. Bekalan serai kampung, paha ayam & gajah sedia untuk dituai p'tghn september. Sedia untuk bekalan skala besar dan konsisten.
Lokasi Segamat, Johor.
0136902444  
8. Hafiz 904 - Tue 2/Dec/2014, 9:48am
Tumpang iklan...saya pemborong baja organik bokashi tinja ayam dan kambing..sesuai untuk tanaman sayur sayuran dan buah buahan...ada sijil research dari mardi dan sijil halal dari jakim.  
9. Hafiz 904 - Tue 2/Dec/2014, 9:51am
Hubungi 0176440167 untuk lebih lanjut  
10. Ammer 3 - Mon 22/Dec/2014, 12:04pm
Salam..tumpang iklan..sy ada membekalkan tisu culture pisang berangan dalam kuantiti besar ygbsgt gemuk dan sihat..kualiti dijamin tinggi..area tanjong malim perak dan boleh dihantar ke seluruh semenanjung malaysia..hubungi ammer di 0189176040  
11. Khaireel 5 - Thu 1/Aug/2019, 12:04am
as salam kepada warga majalah
saya ade membekal rebung madu fresh dari ladang..sesuai utk pelbagai masakan..saya juga ade membekal benih buluh madu dalam kuantiti yg banyak..Confirm Hidup..jika berminat boleh hubungi :

- 0193774770
- khaireel92@gmail.com  

Page 1   (Total 11 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..