Rangkaiaan & Platform Perniagaan Khas Buat Anda!
Nusantara Empire Trade @ NUSANTARA EMPIRE TRADE SDN BHD
Wed 1/Aug/2012 11:10am [Last Comment]
Hi & salam sejahtera semua,

Nusantara Empire Trade SDN BHD merupakan agent yang menguruskan pembelian secara terus dari China tanpa perlu anda ke China. Kami juga menawarkan perkhidmatan penghantaran barang dari China ke Malaysia & menyediakan pakej memborong sambil melancong ke China bagi individual atau berkumpulan.

Oleh kerana semakin ramai permintaan barangan China dan ramai peniaga yang ingin mendapatkan barangan secara terus dari China, kami adalah jawapan bagi peniaga yang berada di seluruh semenanjung Malaysia termasuk Sabah & Sarawak yang berminat mengenai barangan secara terus dari China. Pihak kami bertindak sebagai perantara bagi pihak anda untuk berunding dengan pembekal di China.

Bagi syarikat yang ingin mendapatkan bekalan secara terus dari China, kami juga menyediakan perkhidmatan bagi pencarian barang yang diingini bagi keperluan syarikat anda.

Dengan ada nya fasiliti yang ada pada Nusantara , kami akan memberikan khidmat baik kepada individu ataupun organisasi yang berkaitan.

Anda boleh menghubungi kami seperti berikut:

HOTLINE : (O) 03-4142 0846 (F) 03-4143 0846

ADD KAMI DI FACEBOOK :
SEARCH (Nusantara Empiretrade)
Link URL :www.facebook.com/nusantaraempire
Blogspot :http://memborongdarichina.blogspot.com

Yahoo Messenger :
i)nuemtrad@yahoo.com
ii)jualan_nusantara@yahoo.com

Email staff NETSB;

SALES DIVISION :
has@nusantaraempire.com
qalesha@nusantaraempire.com

SHIPPING DIVISION : aida@nusantaraempire.com

TRAVEL DIVISION : bizztochina@nusantaraempire.com

website Nusantara : www.nusantaraempire.com

Niche: Produk Dari China | Pemborong Beg Tangan | Pemborong Kasut Dan Sandal | Perkakas Rm2 Dan Gajet
 
1. Nusantara Empire Trade - Thu 13/Oct/2011, 11:27am
Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut sila emailkan ke enquiry@nusantaraempire.com  
2. Nusantara Empire Trade - Thu 13/Oct/2011, 5:17pm
Bagi sesiapa yang berminat melihat product yang kami uload dalam photobucket sila copy link berikut: http://s982.photobucket.com/home/jebatrr/allalbums  
3. Nusantara Empire Trade - Fri 14/Oct/2011, 9:51am
Selamat pagi semua..
mulakan perniagaan anda dgn senyuman..
Jom borong barang dr China....  
4. Azli 4 - Fri 14/Oct/2011, 10:15am
tuan.....apa barang yg kita boleh jual kat China.  
5. Nusantara Empire Trade - Fri 14/Oct/2011, 11:07am
Kami bawa masuk pelbagai product mengikut permintaan daripada pelanggan. Sila layari website kami bagi melihat product kami di bahagian gallery di photobucket.  
6. Syamsul 16 - Fri 14/Oct/2011, 11:56am
barang2 seperti mesin boleh ke tuan bawak masuk?sy cuma ada no hp company sana,no faks ,dan juga alamat kilang sana sahaja..nak pegi modal xda..hehe  
7. Nusantara Empire Trade - Fri 14/Oct/2011, 12:05pm
Syamsul 16 : Boleh, kami boleh bantu order dan check dengan company bagi mengelakkan ralat pada informasi. Sila emailkan ke nuemtrad@yahoo.com detail supplier di China.  
8. Syamsul 16 - Sat 15/Oct/2011, 9:52am
tuan boleh cek email  
9. Nusantara Empire Trade - Sat 15/Oct/2011, 11:15am
Syamsul 16 : Ok dah dapat email. Thanks! :)  
10. Syamsul 16 - Sat 15/Oct/2011, 11:28am
ok thank you tuan :)  
11. Nusantara Empire Trade - Mon 17/Oct/2011, 9:30am
Selamat pagi semua :) Thumbs up for TODAY!  
12. Senah - Mon 17/Oct/2011, 11:02am
belh emailkan kpd sy x .. are_chen85@yahoo.com.my  
13. Nusantara Empire Trade - Mon 17/Oct/2011, 2:58pm
Senah : Ok done! :)  
14. Nusantara Empire Trade - Mon 17/Oct/2011, 3:08pm
Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut sila emailkan ke Admin di : enquiry@nusantaraempire.com atau nuemtrad@yahoo.com.

lai..lai..lai...  
15. Nusantara Empire Trade - Tue 18/Oct/2011, 2:38pm
SPEED UP FOR TODAY! BORONG DARI CHINA...  
16. Khairuddin 8 - Wed 19/Oct/2011, 6:48pm
Sy bercadang nak memborong kertas A4 di cina boleh bantu ke sms 0126110894 email odad_59@yahoo.com  
17. Nusantara Empire Trade - Thu 20/Oct/2011, 5:15pm
hi en Khairuddin 8 : Ok, nanti sy akan email & terangkan dengan lebih details. Terima kasih kerana memberikan informasi kepada kami!  
18. Nusantara Empire Trade - Mon 24/Oct/2011, 8:37am
Khairuddin 8: Maaf sekiranya en tidak mendpt email drpd kami. Telah dihantar semula ke email,sila check email. Terima kasih! :)  
19. Nusantara Empire Trade - Mon 24/Oct/2011, 12:17pm
SERTAI SEMINAR & PANDUAN BORONG DARI CHINA BERSAMA NETSB. Sekiranya anda berminat sila berikan email di comment atau emailkan kepada solehah@nusantarempire.com untuk mendapatkan borang. Grab peluang keemasan!!! SEGERA! TEMPAT TERHAD! SIAPA CEPAT DIA DAPAT!  
20. Nusantara Empire Trade - Mon 24/Oct/2011, 12:23pm
Add FACEBOOK : Nusantara Empiretrade
Add forum : carigold, cari.com & bicarajutawan.

www.nusantaraempire.com  
21. Nusantara Empire Trade - Thu 27/Oct/2011, 9:04am
CERIAKAN PAGI ANDA DENGAN SENYUMAN :) JOOM BORONG BERSAMA KAMI BARANGAN DARI CHINA!  
22. Noralina 2 - Sun 30/Oct/2011, 8:50pm
salam ,

boleh e-mail saya detail tak ...cth min harga/quantity order...saya nak pegi china tak blh sbb ada baby kecik..tak leh tinggal..saya skrg berniaga online...

noralina59200@live.com  
23. Nusantara Empire Trade - Mon 31/Oct/2011, 10:51am
hi :) Norazlina 2

Terima kasih atas respon anda! Ok, sy akan emailkan.  
24. Tiong18 - Tue 1/Nov/2011, 12:45pm
Salam, Boleh emailkan detail harga dalam rm barang2 terutama jam tangan, saya nak jual online. ieman.ent@gmail.com  
25. Nusantara Empire Trade - Wed 2/Nov/2011, 11:48am
hi :) Tiong18

Terima kasih atas respon anda! Ok, sy akan emailkan dengan details.  
26. Rahim 13 - Wed 2/Nov/2011, 3:33pm
bleh email dgn saya bagaimana nak memborong barang2 stanry n A4 dr china...

globalskalaniaga@gmail.com

0123676502 tq  
27. Nusantara Empire Trade - Wed 2/Nov/2011, 3:47pm
hi :) Rahim 13

Ok, kami akan emailkan details dengan lebih lanjut.  
28. Faizal4977 - Wed 2/Nov/2011, 4:13pm
salam,

sayya merupakan pembekal alat tulis dan cenderahati...

mohon emailkan ke faizal4977@gmail.com  
29. Soya - Wed 2/Nov/2011, 4:35pm
Lai Lai Lai ... Asal barang jadi duit :o) Have a nice day all ...  
30. Nusantara Empire Trade - Wed 2/Nov/2011, 5:46pm
Kepada:
1. Tiong 18
2. Rahim 13
3. Faizal4977

Sila check mail anda. Telah dijawab ke email.  
31. Rahsiaibuduit Com - Wed 2/Nov/2011, 11:00pm
sy seorang internet marketer,berminat untuk marketkan brg2 China.Niche : Barang Pengantin/Aksesori Perkahwinan.Email sy di kuncikekayaan@gmail.com~Jimie[RahsiaIbuDuit.com]  
32. Aizah - Wed 2/Nov/2011, 11:17pm
email detail kat aizah_mona@yahoo.com  
33. Ihsan 5 - Thu 3/Nov/2011, 12:23am
acc kete ada?
ihsan2208@gmail.com  
34. Nora 60 - Thu 3/Nov/2011, 9:51am
Sya nak detail harga barangan jahitan n manik-manik.  
35. Nusantara Empire Trade - Thu 3/Nov/2011, 10:20am
SELAMAT PAGI SEMUA :)

mari mari mari......BUMP UP FOR TODAY!  
36. Nusantara Empire Trade - Thu 3/Nov/2011, 11:08am
Nora 60 : Boleh berikan saya email address, nanti saya terangkan dengan lebih details.  
37. Nur 24 2 - Thu 3/Nov/2011, 11:47pm
Bole email sy ...rufinalove@yahoo.com
Tqsm..  
38. Nur 80 - Fri 11/Nov/2011, 10:15pm
saya nk tahu adakah brgan kraf seperti felt n fiber..tlg email ke nawawiruslina@yahoo.com  
39. Nusantara Empire Trade - Sat 19/Nov/2011, 11:43am
selamat pagi warga majalah.com :)  
40. Nusantara Empire Trade - Sat 19/Nov/2011, 11:47am
Admin telah membalas email bagi yang berkenaan. Sila periksa mailbox anda.
TQ! :)  
41. Nusantara Empire Trade - Sat 19/Nov/2011, 11:58am
PERINGATAN: Kepada sesiapa yang tidak berkenaan dalam ruangan atau sebarang iklan mengenai topik anda akan dibuang serta- merta dari ruangan ini. Kami mengalukan semua bagi yang benar-benar ingin berurusan secara serius mengenai perniagaan.

Segala komen & iklan yang tidak berkenaan akan dibuang.

Sekian,terima kasih!  
42. Anonz - Thu 24/Nov/2011, 11:00am
pls e-mail saya detail...cth min harga/quantity order...

ain_non@yahoo.com

tq  
43. Nusantara Empire Trade - Thu 24/Nov/2011, 1:46pm
Anonz : Hi there! :)
Ok, nanti admin akan emailkan.  
44. Nusantara Empire Trade - Fri 25/Nov/2011, 10:51am
ADMIN TELAH EMAILKAN KEPADA SEMUA YANG MINTA DIEMAILKAN...

PLEASE CHECK INBOX!

cherrfull today warga majalah.com:)  
45. Amir Bin Hasan 2 - Sat 26/Nov/2011, 9:26am
please email detail ..... amirhass888@yahoo.com

10q.  
46. Hanna Daniel - Sat 26/Nov/2011, 7:07pm
pls e-mail saya detail...cth min harga/quantity order...

suhanadaniel@yahoo.com  
47. Nusantara Empire Trade - Tue 29/Nov/2011, 11:48am
THUMBS UP FOR TODAY! :)  
48. Ann 22 - Wed 30/Nov/2011, 1:03am
plz email me detail...masrieyahann@ymail.com  
49. Nusantara Empire Trade - Thu 1/Dec/2011, 8:56am
MORNING EVERYONE :) ADMIN AKAN HANTAR EMAIL KEPADA SEMUA HARI NI. SELAMAT BERTUGAS SEMUA!  
50. Nusantara Empire Trade - Sat 3/Dec/2011, 11:24am
JOM SERTAI SEMINAR & PANDUAN BORONG DARI CHINA YANG BAKAL BERLANGSUNG PADA 17 DECEMBER :)  

Start | Page 1 | Next >                  FirstPage ¤ LastPage   (Total 145 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..