Rakan Niaga dan Pelabur
Jimi 15 - Thu 12/Jun/2014 2:57pm [Last Comment]
Salam Semua,

Saya adalah seorang usahawan muda berumur 28 tahun. Berpengalaman dalam bidang web design selama 5 tahun. Saya mempunyai idea dimana saya menggabungkan 3 Jenis perniagaan digabungkan di dalam satu pengurusan. Perniagaannya tersebut seperti dibawah.

1. Web Design Company
2. Bike Spa & Cafe
3. Investment Company

Kepakaran saya adalah dalam bidang pembangunan laman. Saya dan rakan bercadang untuk ReBranding company web design ini untuk lebih bersistematik serta kami akan menjurus kearah pembinaan aplikasi telefon yang sedang pesat membangun. Secara kasar nya, pelan perancangan adalah mewujudkan satu company No1, dimana company No 1 akan memegang syer didalam company 2 dan 3. Dimana kita akan melantik orang yg pakar dalam bidang tersebut untuk menguruskannya.

Terus terang saya katakan bahawa saya tidak punya modal akibat ditipu rakan. Namun saya perlu bangkit untuk meneruskan perniagaan saya. Modal yang dicadangkan adalah 100k. Dan tak perlu risau kerana tuan/puan tidak perlu beri saya duit tu. Kita akan tubuhkan satu company sdn bhd dimana perlukan tandatangan untuk perngeluaran. Jadi tiada issue saya ingin menipu.

Saya juga telah siapkan sedikit proposal dan projection cash flow untuk bisnes ini. Terima kasih. Insyallah jika Sesiapa berminat bolehlah hubungi saya di 0172909300 untuk berjumpa.

Niche: Mencari Pelabur | Web Design Malaysia
   
 1. Azman 342 - Thu 12/Jun/2014, 10:43pm
  email ke saya proposal azana@perfectdiscover.com  
 2. Bard 30 - Fri 13/Jun/2014, 8:38am
  boleh emailkan kepada saya proposal dan CF projection ke bardsha13@gmail.com utk saya pertimbangkan. T kasih.  
 3. Shah 170 - Sat 14/Jun/2014, 1:18am
  boleh emailkan kpd sy shahsaari@gmail.com  
 4. Ahmad Firdaus Bin Abdul Jalil - Sat 14/Jun/2014, 5:30pm
  boleh email proposal ke arefier@hotmail.com..  
 5. Ezrul Amri - Wed 18/Jun/2014, 11:49pm
  AsSalam..
  bole emelkan sy biz proposal anda?

  whuttadilly1212@yahoo.com  
Page 1   (Total 5 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Laksa Buyung Sungai Lui & Air Terjun Beratus Tangga di Sungai Gabai
Berehat hujung minggu di kawasan kampung sekitar Sungai Lui, Selangor sambil menikmati laksa buyung di tepi sungai. Kemudian mendaki air terjun yang mempunyai hampir 350 anak tangga. Tiba di puncak, terdapaat kawasan mandian yang menyeronokkan.
Cendol Genius yang Anda Tidak Pernah Jumpa!
Kami mencuba cendol yang amat istimewa dan lain dari yang lain. Sesiapa yang tak minat cendol pun pasti akan makan sampai habis licin. Mari ikuti kami menyusuri Sungai Melaka yang cantik sambil menimba ilmu dari Gerai Cendol Kg Hulu ini.
Dua Asam Pedas Melaka yang Patut Anda Cuba
Kali ini saya ingin kongsikan 2 restoran asam pedas yg popular di melaka. Kedua-duanya mempunyai cara perniagaan yg berbeza. Yang pertama lebih fokus kepada asam pedas sahaja manakala yg kedua fokus kepada pelbagai masakan ala kampung. Kedua-duanya sama sedap dan sama menyelerakan.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)