Rakan Kongsi Perniagaan Pertanian di Perlukan Sekitar Ledang/Muar
Careline ptg - Fri 11/Apr/2014 7:09am
TAWARAN RAKAN KONGSI BAGI MENGUSAHAKAN TANAH TERBIAR / REZAB KERAJAAN / BADAN BERKANUN UNTUK TUJUAN PERTANIAN DI SEKITAR DAERAH LEDANG / MUAR, NEGERI JOHOR

Kami mencari mana-mana pihak yang berminat untuk menjadi rakan kongsi perniagaan dan seterusnya berkongsi modal utk mengusahakan tanah bagi dijadikan tapak penananan kontan seperti :-

# Nenas
# Limau
# Keladi
# Pisang
# Tebu
# Cili
# Serai dll

Ataupun ditanam dgn tanaman komersial seperti :-

# Kelapa sawit
# Kelapa
# Getah dll

Keterangan ringkas rakan kongsi :-
Lokasi tanah : Sekitar Daerah Ledang / Muar, Johor
Nilai saham : RM3000.00 / saham.

Nama tuan / puan akan dimasukkan didalam Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sebagai pemegang saham di dalam syarikat ''Sdn Bhd'' kami. Sekiranya tuan / puan tidak berpuashati dgn kadar pulangan keuntungan, nilai penuh saham tuan / puan akan dipulangkan sebaik sahaja nama tuan / puan dikeluarkan oleh SSM.

Tuan / puan pada bila-bila masa boleh datang memantau kawasan penanaman tersebut / bersama-sama membantu membersihkannya dan dibayar gaji.

Pihak yang berminat serta inginkan keterangan lanjut dan syarat-syarat bolehlah menghubungi 0196580701 atau email ke : careline_ptg@yahoo.com

Niche: Usahawan Tani | Mencari Pelabur
   
 1. Hang - Tue 29/Apr/2014, 9:10am
  sebenarnya buat contract farming lagi senang. Jangka pendek boleh buat rolling capital. Pelaburan rendah/komitment mesti tinggi. Kalau berminat email kat hang_cool2003@yahoo.com  
 2. Careline ptg - Sat 17/May/2014, 12:01pm
  apa2 projek pun x kisah....i looking sapa2 yg minat nk joint sama kmudian kumpul modal on projek  
 3. Hidayah 258 - Wed 25/Jun/2014, 4:11pm
  sy sedang mencari pembekal tebu sekitar kwasan johor yg blh jual dgn harga rm0.80-1.00sebatang...
  jika berminat blh email sy at
  nurrainqa101@gmail.com
  tq  
 4. Careline ptg - Sat 14/Feb/2015, 11:07am
  Hidayah 258 boleh hubungi sy di 0196580701  
Page 1   (Total 4 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/c/YaniInTheHouse

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Ayam Bakar Station di Blue Lagoon Port Dickson dan Rumah Api Cape Rachado
Kami ke Pantai Tanjung Tuan di Port Dickson untuk menikmati Ayam Bakar Station yang terkenal dengan set ayam bakar madu. Apakah yang membuatkan gerai ini mendapat ulasan paling tinggi dari pengunjung? Mari kita lihat. Kami juga meredah ombak di Pantai Blue Lagoon dan mendaki bukit Rumah Api Cape Rachado.
Laksa Utara Popular di Bandar Baru Bangi dan Laksa Kelantan
Apa beza Laksa Utara dan Laksa Kelantan? Ada berapa jenis laksa di Malaysia? Kami ke Gerai Ridup Rimba di Bandar Baru Bangi untuk menikmati laksa utara yang sedap dengan cendol yg ohsem. Gabungan 2 menu ini sangat sesuai dijadikan pakej bisnes makanan. Kami juga senaraikan 5 lagi laksa di Malaysia untuk video seterusnya nanti.
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)