Projek Perintis Buah Tamar
Wan Azhar 3 - Thu 15/Sep/2016 9:29am
Peluang menjana pendapatan melalui penanaman pokok kurma di Kelantan. Mampu menjana melebihi RM400 000 dalam masa 10 tahun. Projek ini berdasarkan tanaman berkelompok.

1. Tawaran kontrak selama 10 tahun
2. Pelaburan yang rendah, selamat, berisiko rendah, pulangan yang
dijamin sehingga 250%
3. Hasil tuaian diantara 100kg sehingga 180kg sepokok
4. Jaminan gantian balik sekiranya pokok mati atau tidak berbuah
atau belian balik keseluruhan pokok.
5. Belian balik hasil tuaian diantara RM12 hingga RM20 sekilo
6. Tuaian hasil bermula dari tahun ke 3
Kami menyediakan pokok kurma berusia 2tahun 6bulan

Untuk maklumat lanjut bagaimana mampu menjana pendapatan
anda hubungi:
En azhar - sms / call / whatsapp 01133893469

Niche: Pembekal Kurma Dan Kismis | Usahawan Tani | Mencari Pelabur
     
  1. Ar Badut - Thu 15/Sep/2016, 2:05pm
    saya tak ada niat nak jatuhkan bumipura...tetapi mana ada bisnes pertanian yg boleh dijamin untung 250%...

    pokok rosak,hasil tuaian rendah,pokok mati,pokok tak berbuah,persaingan kurma import murah dan mahal..serangan serangga,serangan kulat,banjir,kos overshoot,kos pekerja dan ada beribu2 faktor kerugian dalam bisnes...

    cadangan saya anda hanya meletakkan ayat: keuntungan hanya diketahui selepas hasil dituai dan jika rugi,kerugian ditanggung bersama oleh semua pelabur.ini lebih islamik.  
  2. Wan Azhar 3 - Fri 16/Sep/2016, 1:39am
    Maaf,di dalam agreement kami,telah menyatakan andai pokok xberbuah ataupon pokok mati,maka syarikat akan gantikan pokok seusia dgn pokok para pelabur dan telah mengeluarkan hasi  
  3. Gadingkurnia - Mon 19/Sep/2016, 12:51pm
    nama nya penipu ni...

    dah 2 tahun bergerak dgn iklan sedemekian... dah tahu sgt  
Page 1   (Total 3 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)
Nasi Kandar Popular di Bangi yang Anda Tak Pernah Dengar
Konsepnya simple, tapi populariti Nasi Kandar ni naik mendadak walaupun baru sahaja dibuka. Mari kita lihat apa yang membezakannya dari nasi Kandar klasik yang lain.
Nasi Goreng Konsep Baru yang bakal Meletup di Malaysia
Kita dah biasa dengan pelbagai nasi goreng sejak dari kecil lagi. Tetapi kini, sebuah rangkaian franchise dari Jepun cuba membawa konsep baru yang di adaptasikan dengan nasi goreng Malaysia. Produk ini amat popular di kalangan pekerja ofis. Mari lihat konsep baru nasi goreng 'Onigiri' versi Malaysia