Projek Akuaponik: Mencari Partner, Investor, Funder
Khairul Anuar 95 @ Mokhaz Agro Technology and Services - Tue 1/Jan/2019 1:00pm [Last Comment]
Saya Khairul dari Mokhaz Agro Technology and Services (RA0052720-V), mencari partner, pelabur, funder bagi projek akuaponik.

- Saya mempunyai sebidang tanah seluas 0.6 hektar di Pendang, Kedah yang dipajak selama 25 tahun: belum di bersihkan dan di level tanah. Cadangan membangunkan sebuah projek akuaponik NFT bagi tanaman jangka pendek seperti sawi, kailan, salad etc2 dan juga ikan tilapia merah. Projek ini dapat memuatkan sehingga 40,000 pokok dan 14,000 ekor ikan dalam satu satu masa.

- Saya memerlukan modal sebanyak RM 70,000 bagi memulakan projek ini.
- Saya menawarkan sehingga 30% dari keuntungan setiap musim (1 musim bersamaan 40 hari), selama tiga (3) tahun kepada pelabur
- Bayaran akan di buat kepada pelabur pada bulan ketiga projek berjalan; bulan pertama untuk bersih kawasan, membina kolam, setup NFT. Bulan kedua untuk estabilsh nitrogen/nitrate cycle di dalam kolam. Bulan ketiga untuk tanaman.
- Pasaran bagi sayur dan ikan sudah ada.
- Projek juga akan dijadikan satu tarikan agro tourism di negeri Kedah
- In sha Allah projek ini akan menjadi yang terbesar seumpamanya di negeri Kedah

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya terus 0195447005, boleh datang untuk tengok tapak dan jika jadi boleh terus tanda tangan agreement

Niche: Usahawan Tani | Mencari Pelabur | Penternak Ikan
   
 1. Mohamad Hasli Bin Ismail - Fri 4/Jan/2019, 2:48pm
  salam. sila hantar kertaskerja projek dan kelayakan (resume) tuan ke email di atas untuk pertimbangan.  
 2. Mohamad Hasli Bin Ismail - Mon 7/Jan/2019, 3:19pm
  hasliismail@yahoo.com  
 3. Ismail 43 - Wed 9/Jan/2019, 10:18pm
  Saya berminat dengan projek ini. Sila email details ke harun.zuki@gmail.com Jika prospek bagus saya pergi membuat lawatan tapak  
 4. Khairul Anuar 95 - Thu 10/Jan/2019, 5:49pm
  Tuan Mohd Hasli bin Ismail dan tuan Ismail 43, email telah dihantar  
 5. Zaki Abu Bakar 3 - Wed 16/Jan/2019, 12:32am
  Salam..boleh email proposal?
  zaki.abubakar17@gmail.com
  tq  
 6. Zannad Kayun - Tue 12/Feb/2019, 9:36am
  Salam tuan. boleh sy dptkan kertas proposal tuan? mohon emel kpd mzkfproperty@gmail.com .tq  
Page 1   (Total 6 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Channel - Idea Bisnes


https://www.youtube.com/channel/UCsO-MY8KvW6kitzwqHptapA

Kami akan memaparkan senarai idea perniagaan yang menarik di Malaysia. Klik link diatas untuk melihat senarai video di Youtube.com dan jangan lupa LIKE dan SUBSCRIBE untuk mendapatkan makluman video terbaru dari kami!
Cara Niaga Nasi Lemak RM1 yang Paling Betul - CT Garden KL
Ramai peniaga menjual nasi lemak RM1. Tetapi tidak ramai yang mengetahui cara yang betul untuk menghasilkan keuntungan. Lihat bagaimana restoran ini berjaya menarik pelanggan pelbagai peringkat bajet untuk menikmati keenakan nasi lemak dan pilihan lauk pauknya.
Nasi Beriani Gam dari Baghdad ke Putrajaya
Nasi Biryani Gam adalah diantara makanan yang paling sedap di Malaysia. Cara masakannya rumit dan resepinya adalah hasil kepakaran turun temurun. Kami cuba mencari dari mana asal perkataan Biryani Gam. Dari Putrajaya, ke Batu Pahat, ke Melaka, ke India, ke zaman Mughal India dan semakin jauh sehingga seribu tahun dahulu... di Baghdad.
Kehebatan Nasi Lemak Kuah Kuning
Apa yang menyebabkan nasi lemak sedap? Adakah nasinya, sambalnya, kuahnya atau komponen lain nasi lemak? Kami melawat Kak Ina, seorang peniaga nasi lemak yang amat terkenal di Taman Maju Jaya, KL. Mari ikuti perjalanan kami :-)
Makanan Eksotik dan Unik di Temerloh Pahang
Makanan eksotik biasanya ada peminat yang tersendiri. Jika dikenakan dengan menu masakan yang sesuai, peminatnya akan sentiasa datang walaupun dari jauh. Kelebihan meniaga makanan yang eksotik adalah kurang pesaingan. Kadang-kadang di sesebuah bandar anda seorang sahaja yang berniaga makanan tersebut
Berniaga Kuih dari Rumah dengan Instagram
Zaman media sosial tak perlu lagi menjual kuih di tepi jalan. Berniaga dari rumah pun pelanggan datang berduyun-duyun. Lihat bagaimana Kak Zu menggunakan Instagram untuk menarik pelanggan datang membeli. Habis licin setiap hari :-)