Potensi Dinar Iraq Akan Diapungkan Bl2 Masa
Zaini 11 @ Twinzz united enterprise
Wed 4/May/2011 2:56pm [Last Comment]
Dinar Iraq telah mengalami kjatuhan nilai matawangnya sejak diserang pd 2003. Stelah hampir 10 tahun, dijangka nilainya akan diapungkan kembali krn reserve minyaknya yg banyak. Plhanraya dah selesai, PM dah dilantik, kabinet tlh dbentuk,kini tlh msk fasa akhir utk pengapungan dinar ke psrn dunia.tbaru, Malaysia pun sdh hndk mmbuka kedutaannya d Iraq spt sblm perang,tandanya apa?tandanya Iraq mkin selamat & aman.
Dapatkan dinar skang dgn iqd10k dijual rm100 bpotensi jd rm10k dan iqd25k dijual rm200 bpotensi jd rm25k.harga msh leh bncang.
Minat sms/call 0146693526

Niche: Buat Duit
 
1. Ekin 13 - Wed 4/May/2011, 3:06pm
awak simpang jaa laaa kan,kann. Kan nak naik tuhh. Bila dah bnyak2 leh buat duit daun pisang alas nasi lemak.  
2. Mr Crocss - Wed 4/May/2011, 3:06pm
RV TETAP RV...

INSYALLAH..  
3. Sufian Moktar - Wed 4/May/2011, 3:50pm
tak salah mecuba,mana le tau betul.tapi klu nak murah lagi minta beli dinar kat org ge umrah,sb kat sane rm50 dpt 22ribu dinar iraq.info je  
4. Nan 3 - Wed 4/May/2011, 3:52pm
betul ke bro? brp banyak bleh naik?
bro duit Iraq kalau diapungkan pun akan ambik masa lama untuk dapat nilai seperti sebelum perang, kalau diapung dia terus naik, dalam masa sejam ja iraq akan muflis balik.. sebab semua org yg simpan duit dinar Iraq semua nak jual.. habis kering telaga minyak dia nak cover balik duit yg org jual tu.. fikir-fikir kan ...belajar ekonomi, supaya kita jangan asyik dengar ja apa org cerita.. naik trun mata wang ikut hukum demand and supply bro.. wallahualam ariosss  
5. Rosida Razali - Wed 4/May/2011, 3:52pm
tidak perlu modal yg besar untuk mendapat 100g emas 999.9, cuma 35% je, 65% lagi drp pajakan dekat al-rahnu, agrobank.

berminat call mohd nor 019-2262507 atau shida (rosida razali) 019-2262503  
6. Zaini 11 - Wed 4/May/2011, 4:20pm
Salam.
Ekin : sy dah asingkan yg smpanan sy,sparuh lg utk dijual.so,skrg sy dpt untung runcit la kiranya.bl diapungkan nnti,yg sy pnya dah ada.bisnes mind ler skit.
MR Crocss: tq,sm2 kt doakan spy dlm ms tdekat ni.smpan skit pun xpa,jnji x ralat sgt bl diapungkan nnti.
Sufian : tq ats info,klau ada org g umrah krim la,x ksh.sy hnya bkongsi pluang,yakin x yakin tpulang pd diri msg2.
Nan : tq krn sudi bdiskusi.sblm perang nilai 1iqd bsamaan 3.20usd.tp klau skang 1iqd diapungkan pd nilai 0.30usd pun dah ckup baik.btul kt bro,dinar mkin x naik terus kpd nilai asl sbb CBI akan fikrkan inflasi n kmampuan krjaan utk sdiakan sumber dlm neg dlm mngimbangi nilai baru dinar.Ini lah fasa akhir yg dilalui olh krjn Iraq skrg.draf sdg disiapkan utk dbentangkan kpd kabinet utk dbahaskan n diluluskan.Klau x knp iraq mlelong dinarnya jk akhirnya akan mrugikan kpd pmbeli dinar.itu tind yg x btanggungjwb.Iraq jual dinarnya utk tampung pntadbiran krjaannya.yg smpan dinar pun bkn org pseorgan,mlh neg kuasa ekon jg,mrk akn melabur di iraq dlm bntuk pmbangunan,infrastruktur dll,bkn nya tkr trs dinar kpd rm.dgn kt lain dlm bntuk plaburan.  
7. Halimahton bt Kamarudin - Wed 4/May/2011, 4:53pm
email sy detail en zaini iemalyhana76@yahoo.com  
8. Zaini 11 - Wed 4/May/2011, 5:25pm
Cik/Puan Halimahton sy dah emel.tq  
9. Lyna 7 - Wed 4/May/2011, 8:29pm
Salam Semua...

Sis Ekin...

:)  
10. Ahmad 106 - Wed 4/May/2011, 9:07pm
tak apa.. tak apa..., cuba buka web ini : www.bisnesprepaid.com/angokangok  
11. Lah7boss - Wed 4/May/2011, 10:42pm
email details ke
lah7boss@gmail.com  
12. Travellers - Wed 4/May/2011, 10:45pm
bro..maaf lah kalo mencelah..bukan ke sekarang nie nilai die utk 10k iqd bersamaan dgn RM25.2675 je...mahal gler bro mack up..dkt2 RM75 tooooo..power la bro...hahaha...maaf la kalo ade salah dan silap ek..  
13. Zaini 11 - Wed 4/May/2011, 11:17pm
bro travvellers,mmg la klau cnvert trs dgn nilai dinar skrg (1iqd=0.0009usd) akan jadi rm25++, tp tu hrga klau kt dpt trs dr CBI kat iraq.mampu ke kt beli trs dr bank sn.tentu x dpt kan.so,kos nak bw ke sini kn ambil kira.blm lg kira untung yg diambil oleh org tgh,sblm smpai ke tgn sy,ntah brpa tangan dah.Jadi konsep bisnes mesti kn ada untungkan.klau money changer jual skrg pun x kan dia jual dgn hrga rm25.2675 tu, mesti dia akn ambil untung jg.sy dah survey money changer,x byk yg mjual dinar sbb nilai dinar skang rendah.klau bro travellers snggup pg ke iraq, mmg akn dpt hrga 2.
pehal,tksh ats respon bro.  
14. Zaini 11 - Wed 4/May/2011, 11:36pm
Bro Lah7boss,dah emel.tk.yg dah beli dgn sy,tksh sy ucpkan krn sudi brurusniaga.sm2 kt tunggu RV.  
15. Nisaprubsn - Wed 4/May/2011, 11:51pm
Tumpang lalu....
Case 1: Contribution RM150 sebulan.

Kematian/hilang upaya = RM40,000
Penyakit kritikal(36 jns penyakit) = RM20,000
Khairat kematian segera = RM2,000
Kematian/hilang upaya sbb accident = RM20,000
Medical Card = TH100
kadar bilik = RM100 sehari
elaun hospital = RM100 sehari
had setahun = RM50,000
had seumur hidup =RM500,000
bonus no claim = RM100/setahun

total bonus dividend RM114,414.00

Promotion May 2011, discount 15%..cepat2..

Hanya di PrudentialBSNTakaful
Nisa 013-2692433  
16. Nik 16 - Thu 5/May/2011, 1:06am
salam. saya berminat.harap dapat info. tq email kan details ke uzneza@yahoo.com  
17. Along 17 - Thu 5/May/2011, 1:48am
email details raja_kayangan1@yahoo.com  
18. Yon7 - Thu 5/May/2011, 2:32am
zaini 11..email me..mhdazrul@gmail.com  
19. Cik Memi - Thu 5/May/2011, 4:03am
cepat2 la rv! :)  
20. Acid - Thu 5/May/2011, 5:31am
menanti...  
21. Khalifah Khuzaifah - Thu 5/May/2011, 6:08am
sya sgt berminat,email detail kat sya
notykinoko30@yahoo.com  
22. Mnoor83 - Thu 5/May/2011, 8:52am
zaini 11. email kt sy.. cho_urameshi@yahoo.com  
23. Zaini 11 - Thu 5/May/2011, 5:55pm
salam.leh cek emel msing2,sy dah antar.tuan puan yg dah bank in,sy dah pos laju,klau dah smpai t gtau yer.sms pun xpa .tk daun kladi,lain kali bli lah lagi.
betulkah rumors kuat mngtakan ahli parlimen Iraq mahu 1 dinar diapungkan ke 1.17usd....Alhamdulillah  
24. Razmi - Thu 5/May/2011, 7:06pm
email sy detail ye:razmie2000@yahoo.com  
25. Linkman - Fri 6/May/2011, 11:28am
dinar iraq ni dari thn 2003 yg beli tak kaya2 pun. yg kaya ialah tokey yg jual cerita...  
26. Zaini 11 - Fri 6/May/2011, 5:17pm
yer,stuju ngan linkman,ada yg dah smpan dr 2003 lg.x kaya2 sbb apa?sbb dinar blm RV lg.tokey pun xda la kaya sgt,nak kngsi kaya ngan kwn2 dlm majalah.com la ni.bl dah RV nnti kan sm2 kaya la kt.
Bygkan anda baru nak mmbeli dinar ms skrg bbanding ngan org lain yg sbr mnunggu dr tahun 2003 lg.anda btuah lah sbb x mnunggu lm utk dinar diapungkan.anda mkin mnggu sminggu dua/sbln dua ni sj bbanding org lain dah hmpir 10 thn dah mnunggu.beli dinar iraq ni jgn lah smpai kt x buat keja,asyik brangan jer.keja buat la cam biasa.risiko nya ialah sabar sj.InsyaAllah klau dah rzki kt xkan k mana.  
27. Otneros - Sat 7/May/2011, 12:30pm
Dinar Iraq 07 May 2011, IQD10,000 x 100 keping = RM5,000 termasuk kos penghantaran. Masa semakin hampir,rebutlah peluang sementara masih ada. Call 01113153392 selepas jam 2pm. TQ  
28. Ssb Money Changer - Sat 7/May/2011, 7:42pm
Salam,

Kami menjual dan membeli semua jenis matawang. kalau nak tukar duit utk wat investment ker, gi melancong ker, mai la singgah sini yea.. Dlm HouzDepot, Jln Tar, KL

(Kalau nak USD, leh bagi best rate sbb banyak stok)

website www.moneychanger.webs.com
FB: www.facebook.com/ssbmoneychanger  
29. Fouja - Sat 18/Jun/2011, 1:50pm
zaini 11. email kt sy.. pojaebin@yahoo.com  
30. Zaini 11 - Mon 27/Jun/2011, 9:40pm
slm.fouja,dah emel dah.sori lmbt reply.  
31. Mohd Azman 2 - Sat 28/Feb/2015, 7:34pm
Sy ada beli dinar kat money changers area nilai. 25k rm97 saja. Sy yakin dinar iraq akan rv sbb iraq perlu duit sendiri utk urusniaga. Selain dari info2 yg dipercayai. Sy pn dah maklum kpd rakan2 nak percaya @ tak terpulang. Perlu bersabar dan berdoa. Insyallah.  

Page 1   (Total 31 comments)
Your Comment: Max 1000 characters.
Login Email:
Password:
Tips: Free Registration ¤ Lost Password?
Warning!
1. NEVER give UPFRONT PAYMENT (deposit) to any Money Lenders. Upfront Payment is 100% scam!
2. NEVER give advance payment to sellers you don't know or sellers with no office/home address.
3. NEVER pay for any products or services with CASH except for C.O.D!
4. Majalah.com NEVER send any business offers to anyone and we never offer our users' details for sale.
Disclaimer. Messages posted to our forum are solely the opinion and responsibility of the person posting the message. We assumes absolutely no responsibility for any loss (time/money/energy) as a result of using the information posted in this forum. We do not endorse, support, represent or guarantee the truthfulness, accuracy or reliability of any topics/messages posted here. We reserve the right to delete or edit your topics or comments. Your visiting of this site shall be deemed as your acceptance of this disclaimer.

Youtube Link

Tebang Balak Pokok Getah Boleh Dapat Duit kah?? Episod 4 Usahawan Desa
Pertama kali tengok orang tebang balak pokok getah. Ada orang kata boleh dapat RM6,000 utk setiap 1 ekar getah.. ada yg kata langsung tak dapat apa-apa.. Pelik mana satu kan?
Mencari Umbut Kelapa Di Kebun - Episod 3 Usahawan Desa
Sebenarnya dimana letaknya umbut kelapa ni? Susah nak makan umbut kelapa sekarang.. waktu kenduri di kampung pun belum tentu ada.. Kalau dulu umbut kelapa adalah hidangan wajib kenduri kahwin.
Membuat Markas Di Kebun.. ala-ala Markas Komunis - Episod 2 Usahawan Desa
Perkara awal yg perlu dibuat untuk meneroka kebun.. adalah membuat markas tempat berehat. Kemudian mengorek telaga ala kampung untuk sumber air pelbagai kegunaan. Jom timba air telaga cara kampung dulu-dulu!
Buat Jalan Batu Kasar Di Kebun - Episod 1 Usahawan Desa
Perkara pertama sekali yg perlu dibuat utk membuat kebun adalah membuat jalan batu kasar. Supaya tak lecak bila hari hujan.Berapa kosnya agaknya ya..